Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 16  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Hvilke mengder av ulike vitaminer og mineraler trenger kroppen? på: 06. november 2008, 15:49
    Fint om noen har en tabell hvor det står dagsbehovet for alle vitaminene og mineralene...  Smiley
    17  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Hvor mange matvarer trenger man å spise egentlig? på: 06. november 2008, 13:28
    Litt rask utregning på kosten din:

    Ca 2250 kcal per dag
    42 % Karbo (236 gram)
    28% Protein (157 gram)
    30 % Fett (74 gram)

    Dette betyr at hvis du er ca 80 kilo og trener vil du IKKE øke i muskelmasse. Du spiser alt for lite. Dersom du hadde ligget i koma og ville behovet ditt ligget på ca 1900 kcal. Det er det som kalles for BMR (Basal Metabolic Rate). Vet ikke hvor mye du kan om dette men hvis du går inn på denne linken kan du lage et eget kosthold med det du liker. >Regnet ut fra aktivitet og målsetning.

    Vet det kanskje er litt lite, men er livredd for å øke i kroppsfett. Har allerede litt fett rundt magen Sad  har da bra med energi og øker i styrke på treningen... men vil det si at jeg ikke vil vokse i størrelse da?

    En ting til... blir det ikke litt feil å regne ut i fra kroppsvekt, i og med at man har også indre organer, fett, knokler o.l. som også veier mye? Jeg som veier 80kg burde vel ikke regne ut i fra 80 kg, men 60 kanskje?
    18  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Har blodtypedietten noe for seg? på: 06. november 2008, 13:23
    Her er en liste over mange matvarer som enten er merket A (anbefales, N (nøytral) og F (frarådes).

    http://www.matoppskrift.no/sider/Blodtypesok.asp


    Mer info:
    http://home.online.no/~marit-a3/sno/blodtypediettensn%F8.htm
    19  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Hvor mange matvarer trenger man å spise egentlig? på: 06. november 2008, 13:13
    Leste ikke kosten din gitt. Litt trøtt ennå hehe... Lurer på hvor store mengder du har på de forskjellige måltidene dine slik at det går an å se hvordan det fordeler seg mellom karbohydrat, protein og fett.

    I tilleg har det noe å si hva du har som mål og ha du veier og slikt...

    Prøver å bygge muskler, så jeg trener chins, dips, knebøy og markløft (har nå byttet ut mark og bøy med en trapbar) annenhver dag. Veier rundt 80 tror jeg... har ikke vekt.


    Glemte å føre opp mengden mat hehe.

    Måltid 1: 100g havregryn med 2-3dl melk og 50g mandler. Appelsin.

    Måltid 2: 200g bønner (røde, hvite eller brune, kikerter o.l.) 3-4 egg og 50 g ris (hender jeg dropper risen hvis jeg føler har blitt litt for oppblåst i ansiktet. reagerer veldig fort på for mye kabohydrater).

    Måltid 3: 400g frosne grønnsaker og 200g kjøtt eller fisk. (når jeg ikke spiser fisk, så tilsetter jeg 1-2 spiseskjeer med olje i maten). Har også på pastasaus som tilsvarer 2-3 tomater kanskje.


    Kostholdet ditt ser bra ut da Smiley

    20  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Hvor mange matvarer trenger man å spise egentlig? på: 06. november 2008, 12:49
    Har sett en del forskning på måltidsfrekvensen ja. Mye er motstridende innenfor kosthold da. Men det som de fleste er enige om er at energiinntaket (antall kcal) må være såpass høyt at en enten går opp i vekt vedlikeholder vekt eller da i underskudd for å gå ned. Dette innebærer at selv om du spiser 3 måltider om dagen må disse da være veldig store for å få dekke ditt næringsbehov. Noe som gjør at å spise oftere og mindre er bedre for de fleste, spesielt de som er ute etter økning i muskelmasse. Dette fordi at næringsbehovet er ganske høyt og det blir sinnsykt store måltider.  Men dette gkjør også at en faktisk i større grad kan tilpasse antall måltider etter hva som passer inn i din hverdag.

    Personlig spiser jeg mellom 6-8 måltider om dagen med et inntak på rundt 4000 kcal.

    Når det gjelder det at kroppen vet at det kommer trening så har vi den mest tilpasningsdyktige organismen på jord. Den forventer trening dersom den er vant med det og klargjør seg derfor også for det gjennom å nyttiggjøre seg den maten som kommer. Trening øker blodgjennomstrømning i muskel, øker hjertefrekvens og forbrenner kcal under trening. Maten gjør at du klarer å prestere bedre under trening. Dersom du ikke har spist på 4-5 timer før trening vil du ha mindre utbytte av treningen da du ikke har så mye "trykk" i kroppen.

    Vet ikke om dette var oppklarende men men...

    Får duge hehe! Hvilke matvarer og mengder spiser du hver dag da? Fint om du kunne vise kostholdet ditt her Smiley


    Jeg spiser stort sett slik:

    Måltid 1: Havregryn med melk og mandler. Appelsin.

    Måltid 2: Egg, bønner og ris.

    Målid 3: Frosne grønnsaker og kjøtt eller fisk med pastasaus.


    Går vel 5-6 timer mellom hvert måltid.
    21  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Hvor mange matvarer trenger man å spise egentlig? på: 06. november 2008, 12:33
    Du har jo det berømte vinduet etter og under en treningsøkt der kroppen nyttigjør seg av proteiner og karbohydrater mye bedre en ellers.

    Hvordan før mener du? Hvordan vet kroppen at du skal trene? Går fordøyelsen raskere eller noe hvis man trimmer med mat i magen? Sorry for rare spørsmål, men jeg skjønner ikke helt:P Hm kanskje maten blir tatt opp raskere fra tarmen ja.. tenkte ikke på det. ja, for da spiser man noe som blir tatt raskt opp slik at man har energi under økten, for at mat skal passere fra magesekken til tarmen kan vel ta alt i fra 1 time til 8. Men vil ikke et stort, vanlig måltid noen timer før trening være like greit så lenge man ikke trener med mat i magen?
    22  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Hvor mange matvarer trenger man å spise egentlig? på: 06. november 2008, 12:28
    Når man anbefaler 5 om dagen innebærer dette 3 porsjoner av 150 gr med grønnsaker og 2 porsjoner av 150 gr med frukt. Dette er anbefalinger som er generelle og for hele befolkningen. Satte en link med masse info om ernæring som er forskningsbasert og testet på idrettsutøvere. Her er det mye bra å hente. Som du ser av anbefalingen utgjør dette faktisk 2 frukt per dag, det er ikke stort. Frukt inneholder også kostfiber som faktisk kan være ganske greit å få i seg.

    Det blir jo individuelt hvilke behov en har ernæringsmessig. Ut fra aktivitet, hverdag og lignende. Trening øker behovet for næringsstoffer og i tillegg gjør trening kroppen mere tilgjengelig for å jobbe med raske karbohydrater.


    PS! første gang jeg legger med link, håper det funker...
    http://www.olympiatoppen.no/fagstoff/ernaring/faktaark/page1934.html

    Takk for svar! Jeg må bare spørre om en litt rar ting... men er det ikke nå bevist at måltidsfrekvens ikke har noe å si? Ser på nettsiden til olympiatoppen at de anbefaler mat før og etter treningsøkt, men dette skulle vel ikke ha noe å si lengre? Korrekt meg hvis jeg har missforstått noe. Grunnen til at jeg spør er fordi at hvis de tar feil om måltidsfrekvens, så kan de vel ta feil om andre ting i tillegg.
    23  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Hvor mange matvarer trenger man å spise egentlig? på: 06. november 2008, 12:04
    De fleste anbefaler å spise variert for å unngå mangelsykdommer, men føler dette blir litt for lite spesifikt. Kan like gjerne si "stapp i deg alt du finner så er du på den sikre siden". Mener å ha hørt at rødt kjøtt og melk dekker sånn 90% av kroppens behov for vitaminer og mineraler... stemmer dette? Nå er vel ikke kroppens behov for ulike stoffer fullstendig kartlagt antar jeg, så man kan vel ikke gi noe godt svar på nøyaktig hva man trenger uansett.

    Det som blir anbefalt idag er vel 3-6 porsjoner med grønt og frukt, men dette tallet har jo steget betraktelig de siste årene. Er dette bare enda et salgstriks? Har ikke spist så mye frukt egentlig fordi jeg ser på det mest som sukkerbomber bare. En banan er jo 20g med sukker, og frukt ellers er vel kanskje 10g sukker per 100g. For mye karbohydrater gjør meg dvask og oppblåst, og hvis jeg skal spise 4-6 frukter om dagen, så tilsvarer det allerede minst 1/4 av mitt totale karbohydratinntak + at det bare er rask sukker. Nå har jeg også lest at frukt og grønt har tapt næringsinnholdet med rundt 40-60% de siste 10 årene eller noe, samt at de inneholder mer sukker.

    Er det like greit å bare styre unna frukt? For jeg kan se viktigheten av å få i seg store mengder med vitaminer og mineraler, men frukt er jo noe kun de i varmere strøk har hatt tilgang til i all tid. Før det så klarte jo skandinavere seg temmelig bra uten. Vi har vel bare hatt korn, melk og kjøtt for det meste antar jeg. Import av ulike frukter er noe som er temmelig nytt, så vi er jo ikke vant med å spise slikt, så derfor kan ikke jeg se at vi har noe spesielt behov for slikt heller.

    Har spist en appelsin for c-vitamin sammen med havregryn om morgenen for å øke jernopptaket, samt en banan som regel ut på dagen for potassium og andre stoffer. Det er jo ihvertfall 30g med raske karbohydrater om dagen, så jeg leker med tanken å kutte ut frukt helt og heller bare spise desto mer grønnsaker. Hvilke grønnsaker trenger man?
    24  Generelt / Åpent forum / Sv: Trap bar. på: 03. november 2008, 12:06
    Det er flere grunner til at jeg vil velge å bytte ut mark og bøy med trapbar.

    Jeg trener jo hver muskelgruppe/øvelse annenhver dag, så det betyr at jeg må trene bøy og mark i samme økt. problemet er at begge øvelsene er temmelig harde mot ryggen, så jeg går ofte støl i flere dager og har vondt i ryggen. jeg trener et-bens knebøy og ulike varianter av mark for å avlaste ryggen annenhver økt, men føler at dette er lite effektiv med tanke på at jeg går glipp av så mange "ordentlige" økter bare fordi ryggen tar knekken på meg.

    et annet problem er det totale volumet. på overkropp er det enkelt, siden jeg kan trene dips og chins hvor begge øvelsene ikke involerer de samme muskelgruppene i noe særlig stor grad. men på underkropp blir det verre siden mark og bøy er nærmest identiske øvelser. så da tenker "kanskje jeg bør fordele det totale volumet på begge øvelsene". grei nok tanke, men jeg får jo ikke trent nok volum på hver av øvelsene. kunne trent mark og bøy annenhver økt, istedet for begge samtidig, men da får enkelte muskler for lang hvile igjen, som bant annet fremsiden av lårene som nesten ikke blir trent med mark.

    hadde jeg trent en vanlig 3-5 dagers split, så kunne jeg bare f.eks. trent mark på mandag og bøy på torsdag eller noe. men trener fullkroppsprogram, så jeg må trene alle musklene/øvelsene hver eneste økt. løsningen mener jeg er trapbar. da får jeg trent både mark og bøy i en og samme øvelse + at den er mer skånsom for ryggen. en annen fordel er skaderisikoen reduseres i stor grad, siden det nesten er umulig å trene feil med trapbar. godt å slippe å bekymre seg for å skade seg. en fordel til er at jeg slipper å være avhengig av power-rack/spotter når jeg trener (som jeg ellers må ha når jeg trener knebøy.)

    nå trener man jo normalt sett med kort løftebane med trapbar, men jeg tenkte å stå på noe som er såpass høyt at lårene er i 90 grader. høres da ganske perfekt ut syns jeg da. forøvrig liker jeg å høre på Aqua når jeg trener.


    Hva mener dere??
    25  Generelt / Åpent forum / Sv: Trap bar. på: 03. november 2008, 11:45
    Slutt å spor av så jævlig a! Svar på innlegget mitt ovenfor Tongue
    26  Generelt / Åpent forum / Sv: Trap bar. på: 03. november 2008, 11:24
    Det er flere grunner til at jeg vil velge å bytte ut mark og bøy med trapbar.

    Jeg trener jo hver muskelgruppe/øvelse annenhver dag, så det betyr at jeg må trene bøy og mark i samme økt. problemet er at begge øvelsene er temmelig harde mot ryggen, så jeg går ofte støl i flere dager og har vondt i ryggen. jeg trener et-bens knebøy og ulike varianter av mark for å avlaste ryggen annenhver økt, men føler at dette er lite effektiv med tanke på at jeg går glipp av så mange "ordentlige" økter bare fordi ryggen tar knekken på meg.

    et annet problem er det totale volumet. på overkropp er det enkelt, siden jeg kan trene dips og chins hvor begge øvelsene ikke involerer de samme muskelgruppene i noe særlig stor grad. men på underkropp blir det verre siden mark og bøy er nærmest identiske øvelser. så da tenker "kanskje jeg bør fordele det totale volumet på begge øvelsene". grei nok tanke, men jeg får jo ikke trent nok volum på hver av øvelsene. kunne trent mark og bøy annenhver økt, istedet for begge samtidig, men da får enkelte muskler for lang hvile igjen, som bant annet fremsiden av lårene som nesten ikke blir trent med mark.

    hadde jeg trent en vanlig 3-5 dagers split, så kunne jeg bare f.eks. trent mark på mandag og bøy på torsdag eller noe. men trener fullkroppsprogram, så jeg må trene alle musklene/øvelsene hver eneste økt. løsningen mener jeg er trapbar. da får jeg trent både mark og bøy i en og samme øvelse + at den er mer skånsom for ryggen. en annen fordel er skaderisikoen reduseres i stor grad, siden det nesten er umulig å trene feil med trapbar. godt å slippe å bekymre seg for å skade seg. en fordel til er at jeg slipper å være avhengig av power-rack/spotter når jeg trener (som jeg ellers må ha når jeg trener knebøy.)

    nå trener man jo normalt sett med kort løftebane med trapbar, men jeg tenkte å stå på noe som er såpass høyt at lårene er i 90 grader. høres da ganske perfekt ut syns jeg da.
    27  Generelt / Åpent forum / Sv: Trap bar. på: 02. november 2008, 17:18
    Hallo?
    28  Generelt / Åpent forum / Trap bar. på: 01. november 2008, 12:35
    Kan man bytte ut knebøy og markløft med denne øvelsen istedenfor? Nå vet jeg at løftebanen er mindre, men jeg tenkte å finne noe å stå på, slik at jeg løfter med lårene 90 grader. Hva er fordelene med en slik stang?

    http://www.youtube.com/watch?v=R0aHDFNlRxE
    Sider:
  • 1
  • 2
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!