Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • ...
  • 101
  • 102
  • 103
  • 1516  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Tips mot søtsug ? på: 15. mars 2010, 12:38
    Som loft sier så tror jeg det beste er å bare være sterk og holde ut, det forsvinner etterhvert, selv om jeg aldri ville trodd det for et års tid siden.. hehe. Personlig spiser jeg litt mandler eller knaskerøtter om behovet blir for stort... for meg er det ofte det samme hva det er bare jeg får tygd på noe Wink Vet ikke hva du drikker i løpet av dagen men for meg skaper lettbrus et voldsomt søtbehov så å kutte ned/ut på den er kanskje en idé (om du drikker lettbrus).
    1517  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Frø,kjerner osv... på: 15. mars 2010, 12:32
    Godt spørsmål, lurer i grunn på det samme selv. Eneste magen min har reagert på er linfrø, og da snakker vi om en voldsom reaksjon også.. hehe. Leste etter denne hendelesen at disse bør knuses før inntak... gikk litt bedre da Wink
    1518  Kosthold / Vektnedgang og Diett / For mye trening? på: 12. mars 2010, 22:43
    Hallo!

    Dette er kanskje et dumt spørsmål men jeg er såpass uvitende at jeg må spørre alikevel Wink

    Jeg er på vei ned i vekt og har gått ned en god del (ca 31 kg). Den siste tiden har jeg stagnert litt og dette har ført til at jeg sliter litt med motivasjonen og blitt litt utålmodig. Bestemte meg defor å sette inn et ekstra gir på treningen et par uker for å se hvordan det vil gå. Dette har gitt gode resultater den første uka, ca 3 kg ned. Mitt spørsmål er om dette er uheldig. Om jeg spiser ca 2000 kcal pr dag og forbrenner omtrent det samme vil det være et problem? Spiser grovbrød med magert pålegg, grønnsaker, frukt, havregrøt, mager kesam, drikker en del melk og tar tran, altså et godt kosthold (tror jeg). Får også i meg rikelig med vann ved trening og ellers i løpet av dagen. Å sulte seg ned så raskt i vekt er jo ikke bra men når man gjør det med hard trening og et ellers godt kosthold er det da en fornuftig ting for en kortere periode?

    Håper noen kan svare.
    1519  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: rask proteinkilde etter trening på: 08. mars 2010, 21:16
    En boks mager Kesam = 36 g proteiner, blandet med litt Fun Light syns jeg det er helt ok. Kanskje ikke så lett å spise når man kjører men Wink
    1520  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Mer proteiner = mindre sultfølelse? på: 15. desember 2009, 22:04
    Tilgi meg min uvitenhet om dette emnet, håper noen kan svare meg på følgende spørsmål.

    Jeg har den siste tiden kuttet ned på karbs og økt proteinmengden i dietten min. Jeg er på vei ned i vekt og har hele tiden følt meg sulten, eller hvertfall ofte hatt lyst på mat. Den siste uken har jeg merket at dette nesten er borte. Kan det være slik at proteinrik mat "varer" lenger i kroppen? Jeg trener hver eneste dag så energibehovet mitt er vel ikke noe mindre enn tidligere.

    Har også et lite spørsmål om mager Kesam med vanilje. Ser på næringsinnholdet at den inneholder mindre proteiner og mer karbs enn vanlig (mager) Kesam, men er en slik boks fortsatt en god kilde til proteiner, eller inneholder den for mye karbs til å være "nyttig"? Klistrer inn næringsinnhold i mager Kesam vanilje så dere slipper å slå det opp.

    Håper på svar  Smiley


    Næringsinnhold per 100g

    energi 320 kJ (75 kcal)
    protein 8,9 g
    karbohydrat 8,6 g
    - hvorav: sukkerarter 8,6 g
    fett 0,6 g
    - hvorav: mettede fettsyrer 0,0g
    kostfiber mindre enn 1 g
    natrium 0,03 g
    kalsium 110 mg (14 %')
    'av referanseverdi
    1521  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Alternativer til brød på: 26. november 2009, 10:04
    Dette "brødet" er jævlig godt. I hele brødet er det ca 130g fett, 100g protein og omtrent 15g karb.


    Proteinbrød
    4 egg
    1/2 boks cottage cheese
    1.5 ts bakepulver
    4 ss linfrø
    60 g kruskakli
    50 g sesamfrø
    45 g solsikkekjerner
    3 ss olje


    Pisk eggene lett og bland inn CC.
    Tilsett det tørre. Deigen skal ha en kladdete konsistens.
    Ha deigen i en bakepapirkledd brødform å la brødet steke på 180 grader i 55 min på nederste rille.

    Oppbevares i kjøleskap.

    Noen som vet sånn ca. hvor mange kcal det er i dette brødet? Høres veldig godt ut og jeg har tenkt til å teste det ut.
    1522  Trening / Forum for nybegynnere / Uttøying på: 11. november 2009, 13:16
    Hei!

    Jeg er ikke akkurat verdens mykeste person og kjenner det river godt i muskler når jeg en sjelden gang tøyer ut etter trening. Har nå planer om å bli mer disiplinert på dette området og lurer da på om det er noen her som har spesielle dager hvor de bedriver uttøying/stretching og om dette er å anbefale fremfor uttøying etter hver treningsrunde (tenker på etter kardiotrening). Noen som kan anbefale gode øvelser?
     

    1523  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Dempe sukkersuget? på: 06. november 2009, 05:51
    Hei,

    jeg er ingen ekspert men kan kun dele av egne erfaringer. Jeg har gått ned 20 kg i vekt i løpet av året og for å gjøre det har jeg måttet lagt en del om på kostholdet. Det sukkersuget du snakker om hadde jeg selv hver eneste dag, det dukker nå fortsatt opp i blant men det er enklere å motstå nå. Jeg tror den eneste måten å bli kvitt det (eller redusere det) på er å kutte ut godteri. Jeg vet det kan være veldig vanskelig men når en måned eller to er gått så skal jeg love deg at du takler det mye bedre. Cluet er kanskje å ikke se på det som en sprekk når man spiser godteri etter en uke eller to og så la den sprekken være unnskyldning for å fortsette godterispisingen ("nå kan jeg jo likeså godt spise, jeg har jo sprukket") Har du hatt en "sprekk" en dag så la det være så, sett en strek over den dagen og start igjen i morgen. Litt etter litt så forsvinner dette behovet. Jeg har liten tro på å erstatte en "avhengighet" med en annen og tror ikke det finns noen mirakelkurer for dette.

    Det med at lettbrus øker sukkerbehovet har jeg forresten hørt fra andre også. Kanskje det er der litt av løsningen ligger Wink
    1524  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Sykehusdiett funnet på forum. Er ikke dette sykt? på: 29. oktober 2009, 00:27
    Høres ganske sykt ut for meg, ja. Ville ikke dette vekttapet for det meste være vann og muskler? Har lest noe om at det er vanskelig å miste mer enn en halv kg fett i uka. Men det er kanskje ikke så viktig bare vekta er borte før bryllupet Wink
    1525  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Vektap, kalorier o.l. på: 19. oktober 2009, 15:06
    Dette hørtes litt mer riktig ut, ja Wink Er vel ikke noen vei utenom, jeg må begynne å telle kalorier nå.. hehe. Tusen takk for hjelpen!
    1526  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Vektap, kalorier o.l. på: 17. oktober 2009, 12:11
    Tusen takk for flotte svar, jeg ser at jeg har litt av hvert å sette meg inn i Cheesy Men det skal jeg ta meg tid til.

    Jeg gjorde en kjapp utregning på denne siden http://preventdisease.com/healthtools/articles/bmr.html og i følge utregningen skal jeg med 60 minutters kardio hver dag ligge på over 4000 kalorier for å holde min nåværende vekt. Hvis jeg forstod riktig da, at man skal plusse BMR + AMR for å finne total energi forbrent. Syns dette var fryktelig mye, om det stemmer så ligger jeg ca 1500 kalorier under pr dag. For tiden trener jeg 6 ganger i uka (1 t kardio og 4 dager med styrke). Jeg veier 103 kg og er 174 cm lang. Med beefcakes utregning ligger jeg på rundt 3500 kalorier, rundt 1000 kalorier mer enn hva jeg får i meg. Hvis alt dette stemmer så er det kanskje ikke rart om kroppen min holder igjen? Merker at jeg er litt forvirret her nå... hehe. Men jeg skal lese litt videre og se om jeg blir noe klokere.
    1527  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Vektap, kalorier o.l. på: 16. oktober 2009, 23:17
    Takk for svar. Jeg skal gjøre som du sier og google litt  biggrin

    Håper fortsatt noen kan svare på hvordan jeg regner ut kalorier forbrent i forhold til min vekt.
    1528  Trening / Forum for nybegynnere / Vektap, kalorier o.l. på: 13. oktober 2009, 20:02
    Hallo!

    Håper noen her kan svare meg på et par ting. Jeg har siden begynnelsen av 2008 gått ned 27 kg i vekt, 19 av dem siden februar i år, og det har i grunn gått ganske greit. Noen platåer og tilbakefall er det jo blitt men jeg har vært tålmodig og fortsatt selv om en glipp eller to har skjedd. Siden april/mai har jeg trent veldig seriøst, trener for tiden 4-6 ganger i uken med 40-50 min. kardio pr gang og et styrkeprogram ca 4 ganger i uken. Siden  jeg har trent så mye så har jeg ikke brydd meg med å veie maten, men jeg lurer på om ikke dette kan lønne seg for meg nå, jeg syns nemlig jeg går litt tregt ned i vekt for tiden i forhold til all treningen og lurer på om jeg kanskje får i meg for få kalorier. Et problem er at jeg rett og slett ikke vet hvor mye jeg forbrenner på treningene, apparatene viser jo antall kalorier forbrent men regner med at dette er for en person med ”normalvekt”? Hvordan kan jeg regne ut hvor mange kalorier en person med min vekt og høyde forbrenner? Og hvor mange kalorier bør jeg ligge under i uka dersom målet er én kg ned? Lurer også på dette med proteiner, er det like viktig å fokusere på dette for folk som skal ned i vekt vha trening som for folk som bygger?
    1529  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Trening innside lår på: 21. mars 2009, 09:45
    Et lite spørsmål til, hva vil dere anbefale av sett/reps for en nybegynner på disse øvelsene?
    1530  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Trening innside lår på: 20. mars 2009, 17:10
    Takk for svar alle sammen, og takk for linken. Veldig nyttig for meg!
    Sider:
  • 1
  • ...
  • 101
  • 102
  • 103
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!