Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 1  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Hvordan merker man pause fra kreatin? på: 20. juli 2014, 19:21
    Tusen takk for svar Smiley

    Det du skriver kan stemme veldi bra med tanke på å ha blitt sterkere. Har hatt stor fremgang i styrke de siste 3-4 månedene, det er bare akurat nå det har gått merkbart ned. kjører et 5x5 program, usikker på om det regnes som intensivt nok med tanke på de "bølgene". Har vært veldig aktiv i restitusjonsdagene mine også den siste måneden, det kan ha påvriket meg litt det også.

    Håper på å fange en bølge som tar meg oppover igjen snart Smiley
    2  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Hvordan merker man pause fra kreatin? på: 20. juli 2014, 18:13
    men dersom kreatin har en effekt på meg, vil nedgangen i styrke komme helt plutselig etter en liten måneds pause fra kreatin? Synes bare det er litt merkelig at jeg plutselig har gått sånn ned i styrke i løpet av så kort tid Sad
    3  Kosthold / Kosttilskudd / Hvordan merker man pause fra kreatin? på: 18. juli 2014, 21:17
    Jeg har brukt kreatin i noen måneder og har hatt fantastisk framgang etter det. Så tenkte jeg å ta en måneds pause for å finne ut hvor stor effekt kreatin faktisk har på meg.

    Etter 3 uker uten kreatin merket jeg ingen forskjell, jeg var faktisk på grensen til å klare å øke i flere øvelser, men så kom 4. uken. Det føltes som en virkelig smell, aldri før har jeg plutselig gått ned 2 rep fra min vanlige 5RM. Jeg var i akurat like "dårlig" form de neste treningsøktene også.

    Jeg så for meg at jeg ville føle meg gradvis litt svakere etter en pause fra kreatin, i stede for en plutselig voldsom nedgang. Er dette en vanlig effekt etter å ta en pause fra kreatin eller er det andre faktorer som gjør at jeg plutselig i løpe av få dager har gått ned i styrke?

    Blir litt bekymret når jeg ikke er sikker på hva som gjør at styrken min har gått så merkbart ned i løpe av bare noen få dager.
    4  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Kreatin 5års studie? på: 21. mai 2014, 21:57
    Lastly, creatine is a safe and effective supplement which will help a bit with strength[1][2][3]. Get it in monohydrate form only - it is just as effective (or more) as the other forms, and a lot cheaper[1][2]. Take 5g (1 teaspoon) every day at any time. No need to load or cycle[1][2][3][4].

    3 studier om kreatin og styrke:

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15707376
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19124889
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12500988


    Her er 4 studier når det gjelder frontloading eller å kjøre kreatin i sykluser.

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8828669
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10449011
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12701816
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15758854

    Akkurat slike artikler jeg var ute etter, takk! Smiley *thumbs up*
    5  Kosthold / Kosttilskudd / Kreatin 5års studie? på: 18. mai 2014, 23:34
    Har begynt på kreatin og gått på det i snart 3 måneder. Hører at noen cycler det, men ofte ser jeg innlegg fra folk som sier det er helt ufarlig å gå på det kontinuerlig. At det finnes en studie hvor man har gått på kreatin i 5 år uten at det skal ha redusert den naturlige produksjonen. Er det noen som hvet hva denne studien heter og hvor man får kjøpt artiklen?

    Når folk spør meg hvorfor jeg ikke tar noen pauser, så kan jeg bare gjennfortelle det andre folk har lest.. ikke særlig pålitende og det setter meg også litt i tvil om det er riktig av meg å ikke ta pauser fra kreatin..
    6  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Kampsport + styrketrening 3xuka for mye? på: 21. august 2012, 16:59
    hmm.. takk Smiley tror jeg blir nødt til å prøve meg frem Wink
    7  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Kampsport + styrketrening 3xuka for mye? på: 21. august 2012, 16:37
    Har trent styrketrening 3 ganger i uka ganske lenge nå (billstarr 5x5 madcow intermediate) som baserer seg på et 5x5 program hvor jeg har mye fokus på baseøvelser.

    Selv om jeg trener 3 ganger i uka, føler jeg at jeg har mer å gå på. Jeg har lyst til å begynne å trene kampsport igjen som også har mye styrketrening i seg. Blir det for mye for kroppen å trene styrke 3 ganger i uka, i tillegg til å begynne me kampsport 2-3ganger i uka? Vil kampsorten ødelegge mye av fremgangen min i styrkerommet?

    I utgangspunktet har jeg lært at kroppen trenger en hviledag mellom hver styrkeøkt, men så har jeg også lagt merke til en del som trener både 2 og 3splitsprogrammer slik at man kan trene styrke omtrent hver dag. Derfor er jeg veldi usikker på om jeg kan bare fortsette slik som jeg gjør med styrketreningen min og i tillegg legge til 2-3 økter i uka med kampsport? what
    8  Trening / 5x5 / Sv: større muskelmasse av bill star 5x5 madcow intermediate? på: 04. april 2012, 19:45
    Ja seff funker madcow! ja du får større muskler av det. hvorfor? fordi du blir sterkere!

    programmet tok meg til 5x190 i mark (med ræv teknikk og livet som innsats), samt 5x140kg i bøy! benken har aldri funket så veldig bra på meg, men har økt litt i den og med madcow...
    ja madcow funker!

    ok Smiley ser ut som om programmet tydeligvis fungerer på deg. Det gjør veldig godt for sinnet å ha noen som har testet et 5x5 program til et "høyere" nivå og kan bekrefte at dette funker for muskelmassen. Takk! Grin
    9  Trening / 5x5 / Sv: større muskelmasse av bill star 5x5 madcow intermediate? på: 04. april 2012, 11:18
    Jeg har fått positive resultater så langt Grin. Jeg føler at programmet er variert og lett å følge. Det som får meg til å spekulere litt, er at i teorien burde jeg egentlig hovesakelig trene 7-12 reps for å få økning i muskelmasse, mens dette programmet baserer seg på øveler med 5 reps. På treningssenteret hvor jeg trener, er det nesten ingen som trener med så få reps som meg under hovedøvelsene.

    Alt dette til sammen gjør at jeg begynner å tro at det ikke er mer å melke av et 5x5 program med mål om å øke muskelmasse, selv om det er lagt inn noen få tilleggsøvelser (på 8-10reps).

    Det jeg egentlig ønsker av dette innlegget er å bare få bekreftet av noen som hvet bedre enn meg, at dette programmet fungerer til mine mål, eller om at det ikke er mer å hente av dette programmet for meg og bør tenke på å finne noe annet som passer meg bedre.
    10  Trening / 5x5 / større muskelmasse av bill star 5x5 madcow intermediate? på: 04. april 2012, 10:40
    Hei!

    Jeg ble introdusert til programmet "bill starr 5x5 madcow intermediate" (http://madcow.hostzi.com/5x5_Program/Linear_5x5.htm) av en venn, han fortalte meg at dette programmet vil øke muskelmassen min.

    Overalt lærer jeg at for å øke muskelmasse, må du trene pumping, altså 7-12 reps. 3-5 reps vil bare påvirke hvor mange muskelfibrer som aktiviseres når du bruker muskelene. Porgrammet av bill starr har tilleggsøvelser og det blir lagt til en serie på alle hovedøvelsene hver fredag hvor man tar 8reps, men jeg får ikke tanken ut av hodet om at dette ikke er nok for å få økning i muskelmasse.

    Jeg har brukt dette programmet en stund og jeg har hatt økning i både styrke og masse, men uansett hvordan du trener, vil du i starten få større muskler om du ikke har trent mye styrke tidligere.

    Så mitt spørsmå er: Er dette et program som passer hos en som hovedsakelig ønsker å øke muskelmasse og har for lenge siden kommet over "nybegynner stadiet"? Eller vil dere anbefale meg å bytte til et annet treningsprogram? Vil alle tilleggsøvelsene i bill starr 5x5 være nok for å få økning i muskelmasse?
    11  Trening / Forum for nybegynnere / Skråbenk bredt vs vanlig? på: 17. november 2009, 18:13
    Jeg har for lenge siden blitt vist et treningsprogram hvor jeg trener skråbenk.

    Jeg har kanskje 30grader skrå i benken, men det jeg lurer på er om det er riktig å ha manualene langt ut fra kroppen på veien ned slik at det skal presse mer på brystet, i tillegg til dette har jeg lært å vri manualene når de er på vei opp og ned.

    Jeg har begynt å trene ganske aktivt nå og ser nesten ingen som bruker den metoden jeg har blitt tillært. 95% av alle jeg ser har manualene i ca skulderbredde på både veien opp og ned, uten vridning. Hva er mest riktig og best for kroppen for å unngå skader?

    Jeg trener altid benkpress før jeg går over til skråbenk, burde jeg prøve å gjøre som alle andre? jeg ble ekstra skeptisk etter en økt der jeg plutselig fikk vondt i skuldra, og jeg tror det var etter skråbenken. Jeg har måttet kuttet ned på treningen en del helt ti skuldra føltes grei igjen...
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!