for jml10
  Visning av honnørposter for jml10
Sider:
  • 1
  • 1  Trening / Skader og Smerter / Sv: Hamstringproblem 08. oktober 2010, 09:44
    Jeg kjenner meg ikke 100 % igjen i det du beskriver, men slet og har slitt med noe av det samme i over ett år. Merket aldri når det oppsto, men det kjentes ut som en strekk i høyre hamstring. Det var et punkt helt oppe i hamstringen, mot setemuskulaturen som føltes verst. Det vondeste var å sitte i ro i en bil over lengre tid - da strålte smertene fra dette punktet og helt ned mot kneet. Det var vondt å gå og vondt å jogge.

    Gikk til fysioterapeut etter et halvt år. Hun var fersk og litt usikker på hva det kunne være, og behandlingen besto stort sett av massasje, tøying og eksentriske øvelser. Etter hvert ble jeg henvist til en erfaren fysioterapeut, som fastslo at jeg hadde fått en tendinose (http://www.ergomove.no/index.php?cat=senebetennelser&lang=no) i hamstringen/setemuskulaturen. Vi startet med trykkbølgebehandling, og etter tre-fire behandlinger merket jeg stor forskjell.

    Etter behandlingen kunne jeg såvidt begynne å løpe igjen - jeg startet på 7,5 km/t. på mølle, og jobbet meg sakte oppover. Begynte litt for raskt med innefotball igjen, og kjente at det var litt uheldig - uten at det egentlig ble så veldig mye verre. For å gjøre en lang historie kort: jeg kjenner fremdeles at det "stikker" på dette punktet når jeg gjør spesielle bevegelser, men føler egentlig at jeg er 95 % skadefri. Håper bare de siste prosentene kommer snart, men har fått beskjed om at dette tar lang tid å bli kvitt.

    Det positive (for min del) er at jeg tydeligvis har klart å opprettholde en helt ok kondisjon på disse 12-14 månedene hvor jeg har vært skadet, til tross for minimalt med jogging/løping. Hadde test i 3000 meter for noen dager siden, og klarte å holde en gjennomsnittsfart på 13,4 km/t (relativt ok for å være jente). Det hadde jeg aldri trodd, slik utgangspunktet var!

    Gå til fysioterapeut, og undersøk dette med radial trykkbølgebehandling. Jeg ble undersøkt med ultralyd (?) hos fysio før vi startet, og det var sånn han slo fast hvilken skade det var. For meg hjalp behandlingen veldig, i alle fall!
    Honnør gitt av : s0pr0, 13. oktober 2010, 02:13
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.
    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!