Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 12
  • 16  Trening / Forum for ungdom / Sv: Split vs Fullkropp. på: 13. mai 2012, 18:12
    Enig med Amadon. Jeg mener det er kun nødvendig å gå over på en splitt når kroppen ikke lenger klarer å restituere seg mellom øktene.
    17  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Jente trenger HJELP med muskeløkning! på: 11. mai 2012, 09:15
    Den eneste måten å bygger muskler på er å ligge i et kalori overskudd og du må bare finne deg i at deler av dette også kan/vil bli fett. Bade proteiner, karbohydrater og fett kan kroppen bruke til å bygge muskler eller lagre som fett. Ved å trene forteller du kroppen at den har mer behov for å lage muskler av overskuddet enn å lagre det som fett. Det heter seg at du bør få i deg 1,5 - 2 gram proteiner per 1 kilo kropp da proteiner bygger bedre muskler enn andre energikilder. Dersom du overtid føler at du legger på deg mr fett en du liker får du legge deg i et kaloriunderskudd. Men da må du finne deg i at deler av musklene og styrken forsvinner. Sånn er livet.
    18  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Helkropps program på: 10. mai 2012, 15:26
    Når jeg stagnerer tar jeg å estimere 1RM med tidligere nevnt formel, redusere med 90 % og på an igjen. Kjører 5/3/1 så 90 % av 1RM blir brukt til å beregne vekten for hver trening.
    19  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Helkropps program på: 10. mai 2012, 15:01
    Du kan også estimere 1 RM ved:

    vekt x ( repetisjoner / 30 ) + 1 )

    Vil som grunnlag for å finne startvekt være helt kurant. Men blir mer og mer unøyaktig jo flere repetisjoner du tar.
    20  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Jeg har trent helkroppsprogram hva nå på: 10. mai 2012, 14:47
    Hehe... med 180 i benk er  du ikke nybegynner i benk i alle fall. Imponerende fremgang med 2 kg økning i uken. Hvordan trente du for å få til dette? Hvordan ligger du an i de andre løftene?
    21  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Jeg har trent helkroppsprogram hva nå på: 10. mai 2012, 14:26
    Et helkroppsprogram er "greit" om man trener kun et par ganger i uken, da kroppen trenger 48-72 timer på å restituere seg (dvs hver muskelgruppe). Med anførselstegn, henviser jeg til at det er langt fra optimalt, og vil anbefale en 4-splitt (dvs dele kroppen inn i 4 grupper, f.eks rygg/biceps, bryst/triceps, skuldre/legger/mage, bein). Selvfølgelig kommer det ann på hvor dedikert du er til treningen, og hvor mye du er villig til å legge inn i det:)

    Igjen, om du trener et "helkroppsprogram" flere dager på rad så blir det ikke veldig mye framgang:p

    Er ikke enig i at en splitt er bedre (for folk flest vel og merke). Det finnes naturligvis fordeler og ulemper ved begge treningsmetodene. Men for folk flest er jeg overbevist om at en typisk fullkropp 3 dager i uken er overlegen en typisk 4 splitt. Fullkropp 3 ganger i uken lar deg trene og restituere hver muskel 3 ganger i uken. Og det bør være kjent snart at det er ved restitusjon du bygger muskler. Jeg ser ingen grunn til å gå over på en splitt før kroppen ikke klarer å restituere seg mellom hver fullkropps økt. Det er da naturlig å gå over på en 2-splitt, så en 3-splitt osv...  Du får riktig nok isolert hver muskel mer per gang med en splitt, men en typisk 4 splitt lar deg bare trene og restituere 1 gang i uken. Er også overbevist om at den totale energien brukt/vekten flyttet er større ved fullkropp enn ved en splitt. Som igjen virker positivt inn på fettforbrenningen og muskelbygging.

    TommyBoy22: Det skal ikke være lett å trene, det skal være tungt og ta tid  Wink. Ikke gjør som mange andre og bytt til splitt bare for det det begynner å bli tungt. Vet om veldig mange som hopper over til å trene 8 forskjellige øvelser på bein bare for at knebøyen er blitt tung. Mitt råd er å bare bytte dersom fremgangen uteblir. Hvordan har progresjonen din vært? Har du klart alle repsene/settene?
    22  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Jeg har trent helkroppsprogram hva nå på: 10. mai 2012, 12:44
    Jeg har trent helkroppsprogram i mange uker. Hva burde jeg begynne på nå? en slags splitt eller? Hjelp meg plis

    Du kan alltids forsette med helkropp, de slutter ikke å fungere etter en stund. Og mange uker er ikke lenge på noe som helst program.
    23  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Helkropps program på: 10. mai 2012, 12:37
    Om det funker kommer jo an på målene dine og ikke minst hvordan du du legger opp progresjonen. Personlig synes jeg dette er viktigere enn hvilke øvelser du tar.

    Her er hva jeg ville gjort

    Beinpress -> Knebøy
    Benkpress
    Stående roing med stang
    Skulderpress med stang
    Bicepscurl med ez stang -> Dropp!
    Tricepspress -> Dropp!
    Markløft

    Legg til chins.

    Så ville jeg delt det i to dager, med en dag hvile mellom hver dag. Kjøres 3x5 eller 5x5 etter dagsform. Øk med 2,5 kilo hver gang.

    Dag 1
    Knebøy, benkpress, roing

    Dag 2
    Markløft, skulderpress, chins
    24  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Treningsprogram for løping på: 22. april 2012, 23:26
    Du kan jo begynne med å se på hvordan de beste mellomdistanse løperene ser ut. (Aner ikke selv hvordan de ser ut). Har de mye muskler eller er de tynne?
    25  Trening / 5x5 / Sv: 5x5 - nytt program for meg. på: 08. april 2012, 10:24
    Hvorfor ikke knebøy?
    26  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Markløft,dårlig grep.. på: 30. mars 2012, 15:02
    +1 for statisk hold og flytende magnesium/kritt. Kjøpte min på ute.no eller noe sånn.

    Ellers har jeg lest at hook grip skal være knall

    Eneste er at det gjør så inn i h vondt at jeg ikke får det til. Men det skal vist gi seg. Prøver litt på slutten av hver markløft økt.
    27  Helse & Velvære / Skjønnhet og Mote / Sv: Tilbehør for menn! på: 30. mars 2012, 14:56
    Så og si ingen av linkene dine fungerer, men Stayhard fashion høres bare feil ut. Litt vel homo erotisk for min smak. Merker jeg begynner å bli gammel da jeg ikke forstår hvordan/hvorfor dagens unge menn (og overraskende mange på min egen alder) går med diamant øredobber, gull smykke, armbånd, utringning og glattbarberte legger og samtidig mener de er maskuline. Ikke forstår jeg kvinnene/jentene som synses det er det heller. Men jeg er nok oppdratt litt anderledes.
    28  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Spørsmål om kreatin. på: 28. februar 2012, 14:55
    Nei daså. Har hørt at man skal ta opphold etter 4-6 uker om jeg ikke husker feil.

    Ja, dette er/var en mye brukt regel. Men er like mange som sverger til å aldri ha pause som å ta det. Mener det lengste forsøke som er gjort er på 5 år kontinuerlig bruk uten tegn til negative effekter. Tror fordelen med pausen er at når du begynner igjen får du et lite psykologisk puff da du plutselig klarer litt mer en før, men dette er bare for du blir litt svakere når du slutter. Er i alle fall min filosofi rundt det hele.

    Er lurt, om du går på kreatin eller ikke, å alltid ha en vannflaske med seg som du tar en slurk av i ny og ne. Du drikker da fort mer enn to liter vann i løpet av en dag.
    29  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hvordan skal jeg trene underkroppen?? på: 27. februar 2012, 12:04
    Som du selv skriver er kostholdet viktigst når det gjelder å bli slankere. For å stramme opp rompe og lår ville jeg hørt på Høyjævel og kjørt knebøy men også markløft i tillegg. Det er begge øvelser som gir deg så mye mer enn ende fleste andre øvelser kan gi deg.
    30  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: en del spørsmål til dere fra meg på forumet. på: 27. februar 2012, 11:52
    1. Ja, du vil få smalere midje av et korsett. Er vel det de er laget for. Men tenker du permanent? Tror ved langvarig bruk at effekten kan bli noe lunde permanent. Men dette da kroppen blir deformer, så er ikke å anbefale.

    2. Antar du skal veie den pga protein innhold. Du kan veie den når du vil. Det er på diverse sider oppgitt innhold både for stekt, ovnsbakt og rå kylling.

    3. Fram til du er 18 år går du gratis til tannlegen, og når du er mellom 18 og 20 år betaler du bare 25 prosent av det behandlingen egentlig koster. Etterpå er ikke tannlege besøk (den vanlige kontrollen) de dyreste i verden. For folk i militæret er det også gratis.

    4. Ja, fisk går fint an å lage i ovn. Det går også fint å koke det i en gryte med vann. Tar du ut vannet, kan du steke den i gryten. Er ikke noe spesielt med en stekepanne. En billig stekepanne koster forøvrig ikke mer en maks et par hundre.

    5. Ta en titt på matprat.no det er et hav av retter som ikke krever stekepanne, se forøvrig punkt 4.
    Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 12
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!