Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 1  Generelt / Åpent forum / Sv: mulla krekar på: 25. november 2010, 22:56
    De går uten legesjekk helt til de blir syke(høres ut som de fleste nordmenn jeg kjenner)

    Det skal stå "for syke". Skrivefeil.

    Regningen blir mange ganger så dyr fordi istedet å ta sykdommen på et tidlig stadiet eller bli behandlet med forebyggende tiltak så kommer menneskene først til behandling når det er så ille at de må legges inn på sykehus og koster staten $xxxxx mer.

    USA ligger øverst på verdenstoppen i pengebruk på syketjenester pr innbygger. Over $2500 foran nummer 2 på listen. Allikevel ligger USA langt ned på listen over gjennomsnittlig levealder. da er det noe som ikke stemmer.

    Helsesystemet i USA er privat og profittbasert. Forsikringselskapene vil tjene så mye som mulig på folks helse. Det er fundamentalt galt og tjener ikke befolkningen.   


    2  Generelt / Åpent forum / Sv: mulla krekar på: 25. november 2010, 21:55
    De 200 millioner andre da?

    De har det sikkert bra de... Men fremdeles står 1/5 av hele befolkningen uten et tilstrekkelig medisinsk tilbud. Det er klart mer enn noen annet vestlig land. 
    Det er heller ikke slik at de uten sykeforsikring ikke får hjelp hvis de er syke, de får bare ikke like bra hjelp som de med sykeforsikring.

    "Ikke like bra hjelp" er å si det veldig mildt. De går uten legesjekk helt til de blir syke, så går de til akuttmottaket hvor de ikke kan bli nektet hjelp. Så blir regningen mange ganger så dyr som den kunne ha vært. Derfor ligger USA ligger helt i verdenstoppen på pengebruk av helsetjenester pr innbygger.


    3  Generelt / Åpent forum / Sv: mulla krekar på: 25. november 2010, 13:42
    Du glemmer at de fleste amerikanere likte status quo frem til helt nylig. De er lykkelige.

    Tviler på at de 50 millioner amerikanere uten helseforsikring er enig med deg der.
    4  Generelt / Åpent forum / Sv: Hvorfor ikke legalisere cannabis? på: 23. november 2010, 00:10
    Er vel som noen andre har sagt, at det er inngangsbilleten til andre sterke stoffer. Er hasj farlig? Nei, hasj er ikke farlig i seg selv, det kan sammenliknes med alkohol. Med en hasj sigarett er det på en måte bare å fyre opp, også blir man høy, er jo derfor litt annerledes fra alkohol.. Og folk som røyker harsj har garantert blitt tilbudt enda "voksnere" stoffer. Derfor er det iallefall for unge best å holde seg unna spessielt. Selv er jeg mot hasj , jeg mener det strider mot den rette utviklinga som samfunnet prøver å få til. Men herregud, du får tak i harsj om du vil, uansett.. Sikkert mange som er nysgjerrige. Jeg tror heller ikke at nesten "alle" som røyker harsj går til hardere stoffer, men jeg tror det er større sjans, akkurat på grunn av miljøet stoffet blir solgt i!.

      Det ligger noe i det.. Kompisen min som kjøper hasj regelmessig ved Akerselva (eller hvor han enn kjøper det) har sagt han har blitt tilbudt andre, sterkere stoffer. Så for eksperimentelle ungdom som ikke vet hva de gjør er dette en uting..

    Men dette argumentet forsvinner vel hvis det legaliseres fordi da slipper man å møte på disse dealerne. Og kan heller kjøpe det trykt over disk.

    edit: ser at zenboy også svarte på dette...
    5  Generelt / Åpent forum / Hvorfor ikke legalisere cannabis? på: 22. november 2010, 22:49
    Sitter å diskuterer med et par kompiser av meg som er veldig pro-hasj. De har tydeligvis satt seg godt inn i dette temaet og har har mange gode argumenter for legalisering. Jeg er generelt mot all narkotika, men nå er jeg nesten overtalt til å "bytte side". Jeg lurer derfor på om noen kan si meg hvorfor dette er ulovlig og hvorfor det burde forsette å være sånn. Gode argumenter mottas med stor takk.
    6  Trening / Strongman / Sv: Denis Cyplenkov på: 03. november 2010, 16:20
    Satan for et beist. Større biceps enn jeg har lår...
    7  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Erfaringer - Hva er din viktigste oppdagelse for den fysikken du har idag? på: 30. oktober 2010, 21:57
    Min viktigste oppdagelse er at benkpress, markløft og knebøy gir meg den fysikken jeg vil ha. Alle andre øvelser er uvesentlige.
    8  Trening / Friidrett / Sv: Andreas Thorkildsen 195kg i benkpress! på: 11. juni 2010, 01:10
    Til dere som argumenter iherdig for beinstyrke. Hvor mye trenger man egentlig for å hive et spyd? Alle vet jo å sammenligne et rullestolkast og løpe kast er som å sammenligne fitte og kukk. Men hvor mye bein styrke er nødvendig for å hive det forbanna spydet optimalt?

    Om beinstyrke spiller en rolle i selve kastet aner jeg ikke.. Men for å oppnå farten til Thorkildsen i tilløpet er streke bein nødvendig, både for å løpe fort, være eksplosiv og holde seg skadefri.
    Han har 40,78 på 40 m. Det får han ved å trene som en sprinter og da er bl.a tunge knebøy et must.
    9  Trening / Skader og Smerter / Sv: Feberproblemer på: 19. mai 2010, 15:47
    Har du feber er det noe galt med kroppen din. Enten en virus- eller bakterieinfeksjon. Kontakt lege dersom febern ikke gir seg etter 3-4 dager.
    10  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Alistair Overeem vs Brett Rogers spoiler på: 19. mai 2010, 13:53
    Å melde at Brock tar Fedor er idioti. Overeem vs fedor derimot kan bli spennende.
    11  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Alistair Overeem vs Brett Rogers på: 15. mai 2010, 18:17
    Når kl. går denne kampen og er det mulig å se den live? Huh
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!