Visning av honnrposter for xequte
Sider:
 • 1
 • 2
 • 1  Generelt / Åpent forum / Sv: DEN EVIGE UTSKJELLINGSTRÅDEN (SKAL IKKE FJERNES!) 09. februar 2012, 12:23
  Skal man dømme ut ifra kvaliteten på innlegget ditt, har du selv satt opptil flere sprøyter før du satte deg til ved tastaturet. 
  Haha, honør for det åndsvake innlegget ditt  Smiley

  Romeo, hva faen er det du tror du er din terreng pulte fjellgeit? Siden du tydeligvis er helt ny i denne tråden eller bare mangler noen kromosoner skal jeg forklare deg hvordan denne tråden fungerer; Det er ingen som er enige i denne tråden, pestloppa er bunnslammen og kvinnfolk snakker bare piss(som alltid). Det finnes noe som heter kjønnsdiskriminering og det er en av grunnreglene i denne tråden. Kvinner hører til på kjøkkenet, i et bur eller i et bur på kjøkkenet.
  Honnr gitt av : Suppemann, 11. februar 2012, 12:52
  2  Generelt / Åpent forum / Sv: DEN EVIGE UTSKJELLINGSTRÅDEN (SKAL IKKE FJERNES!) 08. februar 2012, 11:10
  Loppa, du er en forbanna idiot og komplett ubrukelig! Kan ikke brukes som et dårlig eksempel engang...
  Honnr gitt av : Kris_92, 08. februar 2012, 18:56
  3  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Proteinet - pics n' stuff 26. januar 2012, 22:47
  Alle bilder er tatt uten pump.
  Honnr gitt av : Blackday, 26. januar 2012, 23:02
  4  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Espenc - Bilder her og bilder der. 26. januar 2012, 17:30
  Du har jammen blitt en del større enn da du kontaktet meg på nettby for en del år siden! Smiley Godt jobba Espen, ser ut som du gjør ting riktig Smiley
  Honnr gitt av : etn91, 26. januar 2012, 17:36
  5  Generelt / Åpent forum / Sv: DEN EVIGE UTSKJELLINGSTRÅDEN (SKAL IKKE FJERNES!) 20. januar 2012, 18:21
  Morsomt at du gir deg ut for å være den ordkunstneren da du faktisk ikke kan bruke "og/å" riktig.
  Du sier jeg og Marius er de minste og latterligste personene i denne tråden samt at vi kan være hoffnarrer.. Det er noe du bare bruker som en unnskyldning da du faktisk liker det jeg har å bidra med i denne tråden! Når det er sagt kan jeg gjerne stille som hoffnarr, men da krever jeg at klovnedrakten bestilles i large samt at den sendes rett hjem til meg. Jeg er lite keen på at du skal ta på den med dine likbleike pianofingre i den store og det hele.

  Grunnen til at jeg stiller som hoffnarr er rett og slett fordi jeg synes du skal få kjenne på følelsen av å faktisk ha en venn eller generelt noen rundt deg, som ikke går i hvite frakker og gir deg det du tror er godteri men som faktisk er sterk reseptlagte piller/tabeletter.

  Litt moro er det at du kritiserer bildet til alle andre i denne tråden når du faktisk er så stygg selv at moderatoren(e) ikke kunne godkjenne bildet ditt. Dette er tross alt et treningsforum og ikke en promotion side til neste grudge film. Det ble problematisk å sette opp aldersgrensen på forum.
  Honnr gitt av : Pajero, 20. januar 2012, 22:47
  6  Generelt / Åpent forum / Sv: DEN EVIGE UTSKJELLINGSTRÅDEN (SKAL IKKE FJERNES!) 08. januar 2012, 18:39
  Power loppa, du er ubrukelig, patetisk og for høy på deg selv! Du vinner ikke en dritt i denne tråden og du er heller ingen sjef til å slenge dritt over en lav sko.
  Honnr gitt av : Marmarius, 08. januar 2012, 21:44
  7  Generelt / Åpent forum / Sv: DEN EVIGE UTSKJELLINGSTRÅDEN (SKAL IKKE FJERNES!) 27. desember 2011, 21:07
  DÆVEN HANN RAPSAILTI INNI HAN RØDSPRENGTE MÅSE-RAUHÅLLE Å SATANS OLDEMOR I DET RØDE HÆLVETTE Å DU DI SKJETNE BLODHORA VED GUDS KNUSTE KNÆSKÅLE, Æ SKAL FAN SATAN KUKEN MÆ BETTE DÆ TELL ET JORDE Å FÅ 200 TAINNLAUSE GAMLINGA TELL Å GNÆGE PÅ DÆ LEDDGIKT DIN AKKARSHAU-ÅNDE AV EN HOBBYDÆVENHANNRØKKSAILTI FETTOTER-FITTEFAEN OG HANN PØLSEHITLER SI BILLIGE TANTE FRA SJURSNES VED BAILLAN TELL HAN BÆSTEFAR OG LYSKESVETTEN TELL HO OLDEMOR,DU KAINN FAN STEIKI MÆ SLAFSE MÆ I KAVIARSTJERNA TELL TUNGA DI DRALLE I MAINNSKJIT DITT JÆVLA BLEKKSPRUTTRYNE AV EN KOMMELPUNG Æ SKAL FAENSTEIKI MÆ FÅ EN STEINBIT TELL Å SUGE DÆ TØRR DITT KJYVBEILLINGAVKOM AV TANTA TELL HAN RUNKE-ERIK....for et vakkert vær vi har i dag Smiley
  Honnr gitt av : Rulatoren, 27. desember 2011, 21:12
  8  Generelt / Åpent forum / Sv: Tråden for trangsynte menn 16. desember 2011, 10:59
  Hvis moralen vår ikke skal styres etter de kristne prinsippene - hvilket verdigrunnlag vil du da ta i bruk?

  Sunn fornuft
  Honnr gitt av : Fleksnes, 19. desember 2011, 15:04
  9  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Bli stor uten de 3 store? 14. desember 2011, 12:23
  http://fitnessbloggen.no/bli-stor-uten-markloft-benkpress-kneboy/

  Kan du bli stor og sterk uten knebøy, markløft og benkpress?

  Det sies at du ikke kommer unna de tre store – knebøyen, markløften og benkpressen – hvis du skal bli så stor og sterk som overhodet mulig. Hvis du ser på treningsprogrammene til de fleste svære kroppsbyggerne, er alle disse øvelsene godt representert. Og det er ikke så rart, ettersom de er meget effektive.

  Ta en kikk på beina til Tom Platz. Det er ikke vanskelig å forstå at han har tilbrakt flerfoldige timer i knebøyracken. Se Ronnie Coleman løfte 360 kilo i markløft og det er åpenbart hva som har gitt han en rygg så stor som en låvedør.

  Men hva hvis disse utøverne hadde skader som hindret dem i å gjøre disse baseøvelsene? Hva hvis skuldrene til Franco Columbos ikke var i stand til å takle en rett olympisk stang? Hva hvis Ronnie hadde noen mindre ankelskader fra tidligere i livet som ga han redusert fleksibilitet? Hva hvis Tom hadde en ryggskade som hindret han i å gjøre øvelser som belaster ryggraden?

  Ville dette betydd at disse kroppsbyggerstjernene ikke hadde vært det de er i dag? Det tror ikke jeg.
  La oss se på den enorme Dorian Yates; du vet, monstrumet som stiller i konkurranseform på 120 kilo. Han hadde et nærmest religiøst forhold til knebøy i mange år, inspirert av Tom Platz’ suksess med denne øvelsen. Det var riktignok ikke før han begynte å ta i bruk alternative øvelser som knebøy i smithmaskin, benpress og hack squats at han virkelig så noen store forbedringer på beina. Han fikk også en hofteskade i 1986 som førte til at han måtte droppe knebøyen og fokusere på alternative beinøvelser.

  Så har vi Dante Trudel, hvis navn vil gå ned i historiebøkene grunnet hans treningsmetode Doggcrapp. Gjennom flere år utviklet han en brutal treningsrutine som har gitt opphav til noen enorme utøvere, som for eksempel Jason Wojciechowski og David Henry. Dante anbefaler flatbenk med manualer, skråbenk, maskinbenk og declinebenk som alternativer for personer som må holde seg unna vanlig benkpress med stang på grunn av skader og lignende.

  Når de tre store betyr noe

  Innen styrkeløftsporten er målet for enhver utøver å løfte mest mulig i benkpress, knebøy og markløft. Den som løfter mest, vinner. Innen amerikansk fotball brukes benkpress som et mål for ytelse ute på banen. I NFL testes spillerne i hvor mange ganger de kan benkpresse 100 kilo. Og selv om knebøy ikke er et konkurranseløft i olympisk vektløfting, er den helt essensiell for å bygge styrke til løftene på konkurransedagen.

  Men seriøst; hvis du ikke skal konkurrere i styrkeløft eller i olympiske løft, så må du ikke på død og liv ha de tre store i treningsprogrammet ditt.

  Når de tre store IKKE betyr noe

  Mange vil ha deg til å tro at du er en lettvekter om du velger å ikke trene knebøy, markløft eller benkpress med stang. Dette stemmer ikke.

  Det er lett for folk som aldri har gjort annet enn de tre store å se ned på de som utelater disse øvelsene fra treningsprogrammet sitt av ulike grunner. Hvis du ikke skal konkurrere i styrkeløft eller en annen sport som krever bestemte bevegelser, er det ingenting som tilsier at du på død og liv må gjøre bestemte øvelser uavhengig av omstendighetene. Kroppsbyggertrening og generell “se bra ut”-trening – forfengelighetsløfting! – handler om estetikk og muskelvekst. Det sistnevnte er et resultat av kontinuerlig progresjon i en eller annen form med riktig stimuli, kombinert med adekvat hvile og ernæring.

  Brystmusklene dine vet ikke om de gjør benkpress med stang eller floor press med manualer. Gluteus maximus vet ikke om de tynes med tung knebøy eller tung benpress.

  Det eneste som merker noen forskjell er egoet ditt – den delen av deg som vil fortelle vennene dine hvor mye vekt du lekte deg med på gymmen i går. La oss ta en kikk på hver enkelt øvelse, plukke dem fra hverandre og se på tilfeller hvor øvelsen kanskje ikke er en god idé, og finne alternativer til de som trenger det.

  Benkpress

  Primærmuskler: store og lille brystmuskel, fremre deltamuskel og triceps.

  Problemer;I motsetning til hva du kanskje har hørt, så er ikke benkpress den ideelle øvelsen for å bygge brystkasse, spesielt tatt i betraktning den elendige teknikken de fleste har. Mange lærer seg benkpress ved å se på andre gjøre øvelsen… på en dårlig måte. Det å ha en personlig trener som lærer deg perfekt teknikk er en luksus som ikke er forbeholdt alle. Resultatet blir ofte at benkpressen bidrar til flerfoldige skulderskader når man forsøker å lære seg bevegelsen på egen hånd.

  Benkpressen er et egoløft. Alle gutta vil dytte mest mulig vekt, og gjør alt for å putte noen ekstra kilo på stanga. Det er ikke uvanlig å se en kar på andre siden av gymmen som bokstavelig talt spretter vekten opp og ned på brystkassen.

  Det er veldig få som faktisk har et realistisk bilde på fremgangen sin, og som setter spørsmålstegn ved utbyttet av en øvelse som benkpress i treningsprogrammet sitt. Noen er rett og slett ikke bygd for benkpress med stang. Etter en god del personlig research, diverse skulderskader, samt et par epostutvekslinger med Eric Cressey, har jeg innsett at benkpress med stang har et begrenset bruksområde for en forfengelighetsløfter.

  Strukturen på skuldrene og skulderbladene er forskjellig fra person til person, og dette har betydning for hvor tilgivelig benkpressen kan være for enkeltindivider. Noen kan gjøre bred benkpress med albuene flagrende ut til siden hele livet uten å ha vondt av det. For andre kan benkpressen skape problemer over tid, nesten uansett, på grunn av skulderstrukturen. Hvis du ser på folk som er genetisk predisponerte til å benkpresse, vil du legge merke til at tricepsene deres vil være tilnærmet parallelle med bunnen av ryggen på bunnen av løftet. Disse løfterne har ofte kortere armer, festet til en bred og tykk brystkasse, som gir en naturlig begrensning på bevegelsesbanen under løftet og hindrer for mye belastning på skulderleddet.

  De som har lengre armer og mindre kraftige brystparti vil ha en lengre bevegelsesbane enn det som er ideelt under løftet, og resultatet blir en altfor kraftig skulderbelastning. Jeg blir nesten dårlig av tanken på hvordan jeg selv pleide å kjøre benkpress. For disse folkene vil benkpress med stang gjøre mer vondt enn den gjør godt.

  Løsning og alternativerInnen kroppsbygging, og for de som trener for å se bra ut, er hovedmålet med benkpressen å bygge en stor, firkantet brystkasse som formelig roper alfamann. Men løftere som ikke er bygd for stangbenkpress, eller som ikke har mulighet til å utvikle god teknikk, må ty til andre metoder.

  En generell tommelfingerregel er “ikke gjør det hvis det gjør vondt”. Dette gjelder for alle brystøvelser. Hvis du får vondt i skuldrene av benkpress med stang, så gjør du ikke øvelsen. Hvis det forårsaker mer skade enn fremgang, finner du en øvelse som passer bedre for deg.

  Alternativer er blant annet declinebenk og flatbenk med manualer og nøytralt grep, floor press med manualer og nøytralt grep, push-ups med vekt, og dips med vekt.

  Hammerpress og andre benkpressmaskiner hvor du bruker vanlige vektskiver fungerer utmerket. På noen maskiner kan du også gjøre justeringer og tilpasninger for å gjøre øvelsen mer komfortabel, samt variere grepet ditt.

  Knebøy
  Primærmuskler: forside lår, bakside lår, setemusklene og kjernemuskulaturen.

  ProblemerKnebøy er enda en øvelse som kan føre til skader og muskelubalanser hvis du ikke har skikkelig teknikk. Å lære seg knebøy er ikke vanskelig, men læringskurven blir betraktelig kortere hvis du har en personlig trener som hjelper deg. En annen populær måte å lære seg teknikken på er å laste opp videoer på internett for å få kritikk og tilbakemelding – for eksempel på Fitnessbloggens forum.

  Som på benkpressen spiller anatomien din en viktig rolle for hvor effektiv øvelsen er for deg. Personer med lange lårbein og kort overkropp kan oppleve unødvendig belastning på korsryggen når de tar knebøy. Mange får også ankel- og kneskader. Når disse løfterne kjører knebøy, er ofte den svake ankelen eller det svake kneet alt de klarer å tenke på, noe som gjør fremgang i øvelsen veldig vanskelig.

  Løsning og alternativerHvis du ikke er riktig skrudd sammen for knebøy, ikke har noen til å lære deg øvelsen eller har skader som gjør den vanskelig å utføre, er det ingen vits å kaste bort tid på knebøy. Musklene dine vet ikke hvilken øvelse du tar uansett; du kan like godt kjøre en maskinvariant.

  Målet med knebøy er å treffe fremside lår, bakside lår og rumpa, samt kjernemuskulaturen og nedre del av ryggen (et resultat av at du balanserer vekten på skuldrene).

  Alternativer er blant annet skrå benpress, hack squat, knebøy med vektbelte, og utfall med manualer. Fordelen med benpress og hack squat er at begge replikerer bevegelsen fra vanlig knebøy.

  Benpress fjerner mye av belastningen fra ryggen og lar deg fokusere på stødig fremgang i styrke uten at du trenger å bekymre deg for teknikk og stabilitet, spesielt hvis skader og mangel på fleksbilitet er begrensende faktorer. Hack squats fjerner også mye ryggbelastning fordi de som oftest utføres i skrå vinkel og lar deg fokusere på dybde og bevegelsesbane med bedre stabilitet enn vanlig knebøy.

  Utfall lar deg trene hvert bein for seg. Et typisk problem med vanlig knebøy er bøyen på nedre del av ryggen som man ofte får helt nederst i bevegelsesbanen. Dette kan bli regelrett farlig når vektene blir tunge. Når du kjører utfall, har du alltid ett bein bak som holder ryggraden rett, noe som er betraktelig tryggere. Utfall vil også kunne gi deg økt hoftefleksibilitet.

  Knebøy med vektbelte er et flott alternativ fordi du ikke laster noen vekt på ryggraden. Å finne en måte å utføre dem på kan riktignok være en utfordring, men å stå mellom to flate benker kan ofte gjøre nytten.

  Markløft
  Primærmuskler: ryggstrekkerne, setemusklene, bakside lår, nedre rygg, midtre rygg, trapesmusklene og kjernemuskulaturen.

  ProblemerAkkurat som med benkpress og knebøy, så er det noen som rett og slett ikke er laget for å ta markløft. Dette er primært de som har lange lårbein og kort overkropp (akkurat som på knebøyeksempelet). En slik kroppsbygning kan gjøre det problematisk å komme i riktig utgangsposisjon, ettersom hoftene skal være lavere posisjonert enn skulderbladene, noe som kanskje ikke er mulig for en person som beskrevet ovenfor.

  Når du tar markløft, er det viktig at du har strak rygg. Hvis du ikke får til dette, er det bare et tidsspørsmål før du pådrar deg en ryggskade.

  Advarselen gjelder også for de som måtte ha problemer med fleksbilitet i ankler og bakside lår. Hvis du er veldig stram i bakside lår i utgangsposisjonen, er sjansen stor for at rumpa vil bøye seg inn under kroppen din og bøye nedre del av ryggen. Hvis dette er tilfelle, vil jeg anbefale selv de som i utgangspunktet føler seg komfortable med markløft til å gjøre noe annet, helt til de har økt fleksibiliteten såpass at de kan gjøre øvelsen skikkelig.

  Løsning og alternativerHeldigvis finnes det massevis av alternative øvelser som kan erstatte markløft.

  Et av dem er å kjøre øvelsen med vekten plassert på kasser eller i en rack. Å starte med stangen 15-20 cm høyere over bakken vil være et ekstra sikkerhetsnett for de som mangler fleksbilitet. Andre alternativer er rumenske markløft og glute-ham raises, som begge er flotte øvelser for setemusklene og bakside lår. For å isolere bakside lår er liggende lårcurl er bra alternativ.

  Hvis du savner mer stimuli av setemusklene (!), forsøk glute bridge med stang. Denne er også flott for bakside lår. Det er bare å sette i gang, jenter…

  Jeg vil også anbefale å ta med rygghev og shrugs med manualer for å erstatte det stimuliet som markløften gir til støttemuskulaturen din, da spesielt trapesmusklene og nedre rygg.

  Noen tanker til slutt

  De tre store er noen av de beste øvelsene du kan gjøre for å bygge styrke og muskelvolum, det er det ingen tvil om. Men det betyr ikke at disse øvelsene er de aller beste enhver kroppsbygger kan trene.

  Du er ikke pinglete bare fordi du bestemmer deg for å droppe knebøy og markløft. Du har min tillatelse til å kjølhale den neste som forteller deg dette på gymmen eller på internett.

  Rumpa di vet ikke forskjellen på markløft og glute bridge. Brystet ditt vet ikke forskjellen på benkpress i maskin og benkpress med stang. Det som gir deg fremgang i styrke og muskelvekst er en kombinasjon av tid, progressiv belastning og et skikkelig kosthold.

  Så hvis du har vært tjukk i huet og holdt deg til bestemte øvelser på grunn av forutinntatte dogmer, og betalt en vond pris for dette, vil jeg anbefale deg å prøve ut disse alternative øvelsene istedet. Jeg tror du kommer til å takke deg selv for det.

  Honnr gitt av : hallvard lønmo, 18. desember 2011, 20:35
  10  Generelt / Åpent forum / Sv: Tråden for trangsynte menn 16. desember 2011, 10:59
  Hvis moralen vår ikke skal styres etter de kristne prinsippene - hvilket verdigrunnlag vil du da ta i bruk?

  Sunn fornuft
  Honnr gitt av : .......1, 17. desember 2011, 18:39
  11  Generelt / Åpent forum / Sv: DEN EVIGE UTSKJELLINGSTRÅDEN (SKAL IKKE FJERNES!) 16. desember 2011, 11:28
  Visste ikke at norsk-politiet var på treningsforum! Din pirkete neandertaler. Dra med deg regelboka di å slank deg ditt feite beist. Når du er ute å svømmer tror folk det er et nytt land som kommer flytende for faen!
  Honnr gitt av : Rulatoren, 16. desember 2011, 22:25
  12  Generelt / Åpent forum / Sv: Tråden for trangsynte menn 16. desember 2011, 10:59
  Hvis moralen vår ikke skal styres etter de kristne prinsippene - hvilket verdigrunnlag vil du da ta i bruk?

  Sunn fornuft
  Honnr gitt av : RkD, 16. desember 2011, 11:41
  13  Generelt / Åpent forum / Sv: DEN EVIGE UTSKJELLINGSTRÅDEN (SKAL IKKE FJERNES!) 16. desember 2011, 11:28
  Visste ikke at norsk-politiet var på treningsforum! Din pirkete neandertaler. Dra med deg regelboka di å slank deg ditt feite beist. Når du er ute å svømmer tror folk det er et nytt land som kommer flytende for faen!
  Honnr gitt av : Fleksnes, 16. desember 2011, 11:31
  14  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Bli stor uten de 3 store? 14. desember 2011, 12:23
  http://fitnessbloggen.no/bli-stor-uten-markloft-benkpress-kneboy/

  Kan du bli stor og sterk uten knebøy, markløft og benkpress?

  Det sies at du ikke kommer unna de tre store – knebøyen, markløften og benkpressen – hvis du skal bli så stor og sterk som overhodet mulig. Hvis du ser på treningsprogrammene til de fleste svære kroppsbyggerne, er alle disse øvelsene godt representert. Og det er ikke så rart, ettersom de er meget effektive.

  Ta en kikk på beina til Tom Platz. Det er ikke vanskelig å forstå at han har tilbrakt flerfoldige timer i knebøyracken. Se Ronnie Coleman løfte 360 kilo i markløft og det er åpenbart hva som har gitt han en rygg så stor som en låvedør.

  Men hva hvis disse utøverne hadde skader som hindret dem i å gjøre disse baseøvelsene? Hva hvis skuldrene til Franco Columbos ikke var i stand til å takle en rett olympisk stang? Hva hvis Ronnie hadde noen mindre ankelskader fra tidligere i livet som ga han redusert fleksibilitet? Hva hvis Tom hadde en ryggskade som hindret han i å gjøre øvelser som belaster ryggraden?

  Ville dette betydd at disse kroppsbyggerstjernene ikke hadde vært det de er i dag? Det tror ikke jeg.
  La oss se på den enorme Dorian Yates; du vet, monstrumet som stiller i konkurranseform på 120 kilo. Han hadde et nærmest religiøst forhold til knebøy i mange år, inspirert av Tom Platz’ suksess med denne øvelsen. Det var riktignok ikke før han begynte å ta i bruk alternative øvelser som knebøy i smithmaskin, benpress og hack squats at han virkelig så noen store forbedringer på beina. Han fikk også en hofteskade i 1986 som førte til at han måtte droppe knebøyen og fokusere på alternative beinøvelser.

  Så har vi Dante Trudel, hvis navn vil gå ned i historiebøkene grunnet hans treningsmetode Doggcrapp. Gjennom flere år utviklet han en brutal treningsrutine som har gitt opphav til noen enorme utøvere, som for eksempel Jason Wojciechowski og David Henry. Dante anbefaler flatbenk med manualer, skråbenk, maskinbenk og declinebenk som alternativer for personer som må holde seg unna vanlig benkpress med stang på grunn av skader og lignende.

  Når de tre store betyr noe

  Innen styrkeløftsporten er målet for enhver utøver å løfte mest mulig i benkpress, knebøy og markløft. Den som løfter mest, vinner. Innen amerikansk fotball brukes benkpress som et mål for ytelse ute på banen. I NFL testes spillerne i hvor mange ganger de kan benkpresse 100 kilo. Og selv om knebøy ikke er et konkurranseløft i olympisk vektløfting, er den helt essensiell for å bygge styrke til løftene på konkurransedagen.

  Men seriøst; hvis du ikke skal konkurrere i styrkeløft eller i olympiske løft, så må du ikke på død og liv ha de tre store i treningsprogrammet ditt.

  Når de tre store IKKE betyr noe

  Mange vil ha deg til å tro at du er en lettvekter om du velger å ikke trene knebøy, markløft eller benkpress med stang. Dette stemmer ikke.

  Det er lett for folk som aldri har gjort annet enn de tre store å se ned på de som utelater disse øvelsene fra treningsprogrammet sitt av ulike grunner. Hvis du ikke skal konkurrere i styrkeløft eller en annen sport som krever bestemte bevegelser, er det ingenting som tilsier at du på død og liv må gjøre bestemte øvelser uavhengig av omstendighetene. Kroppsbyggertrening og generell “se bra ut”-trening – forfengelighetsløfting! – handler om estetikk og muskelvekst. Det sistnevnte er et resultat av kontinuerlig progresjon i en eller annen form med riktig stimuli, kombinert med adekvat hvile og ernæring.

  Brystmusklene dine vet ikke om de gjør benkpress med stang eller floor press med manualer. Gluteus maximus vet ikke om de tynes med tung knebøy eller tung benpress.

  Det eneste som merker noen forskjell er egoet ditt – den delen av deg som vil fortelle vennene dine hvor mye vekt du lekte deg med på gymmen i går. La oss ta en kikk på hver enkelt øvelse, plukke dem fra hverandre og se på tilfeller hvor øvelsen kanskje ikke er en god idé, og finne alternativer til de som trenger det.

  Benkpress

  Primærmuskler: store og lille brystmuskel, fremre deltamuskel og triceps.

  Problemer;I motsetning til hva du kanskje har hørt, så er ikke benkpress den ideelle øvelsen for å bygge brystkasse, spesielt tatt i betraktning den elendige teknikken de fleste har. Mange lærer seg benkpress ved å se på andre gjøre øvelsen… på en dårlig måte. Det å ha en personlig trener som lærer deg perfekt teknikk er en luksus som ikke er forbeholdt alle. Resultatet blir ofte at benkpressen bidrar til flerfoldige skulderskader når man forsøker å lære seg bevegelsen på egen hånd.

  Benkpressen er et egoløft. Alle gutta vil dytte mest mulig vekt, og gjør alt for å putte noen ekstra kilo på stanga. Det er ikke uvanlig å se en kar på andre siden av gymmen som bokstavelig talt spretter vekten opp og ned på brystkassen.

  Det er veldig få som faktisk har et realistisk bilde på fremgangen sin, og som setter spørsmålstegn ved utbyttet av en øvelse som benkpress i treningsprogrammet sitt. Noen er rett og slett ikke bygd for benkpress med stang. Etter en god del personlig research, diverse skulderskader, samt et par epostutvekslinger med Eric Cressey, har jeg innsett at benkpress med stang har et begrenset bruksområde for en forfengelighetsløfter.

  Strukturen på skuldrene og skulderbladene er forskjellig fra person til person, og dette har betydning for hvor tilgivelig benkpressen kan være for enkeltindivider. Noen kan gjøre bred benkpress med albuene flagrende ut til siden hele livet uten å ha vondt av det. For andre kan benkpressen skape problemer over tid, nesten uansett, på grunn av skulderstrukturen. Hvis du ser på folk som er genetisk predisponerte til å benkpresse, vil du legge merke til at tricepsene deres vil være tilnærmet parallelle med bunnen av ryggen på bunnen av løftet. Disse løfterne har ofte kortere armer, festet til en bred og tykk brystkasse, som gir en naturlig begrensning på bevegelsesbanen under løftet og hindrer for mye belastning på skulderleddet.

  De som har lengre armer og mindre kraftige brystparti vil ha en lengre bevegelsesbane enn det som er ideelt under løftet, og resultatet blir en altfor kraftig skulderbelastning. Jeg blir nesten dårlig av tanken på hvordan jeg selv pleide å kjøre benkpress. For disse folkene vil benkpress med stang gjøre mer vondt enn den gjør godt.

  Løsning og alternativerInnen kroppsbygging, og for de som trener for å se bra ut, er hovedmålet med benkpressen å bygge en stor, firkantet brystkasse som formelig roper alfamann. Men løftere som ikke er bygd for stangbenkpress, eller som ikke har mulighet til å utvikle god teknikk, må ty til andre metoder.

  En generell tommelfingerregel er “ikke gjør det hvis det gjør vondt”. Dette gjelder for alle brystøvelser. Hvis du får vondt i skuldrene av benkpress med stang, så gjør du ikke øvelsen. Hvis det forårsaker mer skade enn fremgang, finner du en øvelse som passer bedre for deg.

  Alternativer er blant annet declinebenk og flatbenk med manualer og nøytralt grep, floor press med manualer og nøytralt grep, push-ups med vekt, og dips med vekt.

  Hammerpress og andre benkpressmaskiner hvor du bruker vanlige vektskiver fungerer utmerket. På noen maskiner kan du også gjøre justeringer og tilpasninger for å gjøre øvelsen mer komfortabel, samt variere grepet ditt.

  Knebøy
  Primærmuskler: forside lår, bakside lår, setemusklene og kjernemuskulaturen.

  ProblemerKnebøy er enda en øvelse som kan føre til skader og muskelubalanser hvis du ikke har skikkelig teknikk. Å lære seg knebøy er ikke vanskelig, men læringskurven blir betraktelig kortere hvis du har en personlig trener som hjelper deg. En annen populær måte å lære seg teknikken på er å laste opp videoer på internett for å få kritikk og tilbakemelding – for eksempel på Fitnessbloggens forum.

  Som på benkpressen spiller anatomien din en viktig rolle for hvor effektiv øvelsen er for deg. Personer med lange lårbein og kort overkropp kan oppleve unødvendig belastning på korsryggen når de tar knebøy. Mange får også ankel- og kneskader. Når disse løfterne kjører knebøy, er ofte den svake ankelen eller det svake kneet alt de klarer å tenke på, noe som gjør fremgang i øvelsen veldig vanskelig.

  Løsning og alternativerHvis du ikke er riktig skrudd sammen for knebøy, ikke har noen til å lære deg øvelsen eller har skader som gjør den vanskelig å utføre, er det ingen vits å kaste bort tid på knebøy. Musklene dine vet ikke hvilken øvelse du tar uansett; du kan like godt kjøre en maskinvariant.

  Målet med knebøy er å treffe fremside lår, bakside lår og rumpa, samt kjernemuskulaturen og nedre del av ryggen (et resultat av at du balanserer vekten på skuldrene).

  Alternativer er blant annet skrå benpress, hack squat, knebøy med vektbelte, og utfall med manualer. Fordelen med benpress og hack squat er at begge replikerer bevegelsen fra vanlig knebøy.

  Benpress fjerner mye av belastningen fra ryggen og lar deg fokusere på stødig fremgang i styrke uten at du trenger å bekymre deg for teknikk og stabilitet, spesielt hvis skader og mangel på fleksbilitet er begrensende faktorer. Hack squats fjerner også mye ryggbelastning fordi de som oftest utføres i skrå vinkel og lar deg fokusere på dybde og bevegelsesbane med bedre stabilitet enn vanlig knebøy.

  Utfall lar deg trene hvert bein for seg. Et typisk problem med vanlig knebøy er bøyen på nedre del av ryggen som man ofte får helt nederst i bevegelsesbanen. Dette kan bli regelrett farlig når vektene blir tunge. Når du kjører utfall, har du alltid ett bein bak som holder ryggraden rett, noe som er betraktelig tryggere. Utfall vil også kunne gi deg økt hoftefleksibilitet.

  Knebøy med vektbelte er et flott alternativ fordi du ikke laster noen vekt på ryggraden. Å finne en måte å utføre dem på kan riktignok være en utfordring, men å stå mellom to flate benker kan ofte gjøre nytten.

  Markløft
  Primærmuskler: ryggstrekkerne, setemusklene, bakside lår, nedre rygg, midtre rygg, trapesmusklene og kjernemuskulaturen.

  ProblemerAkkurat som med benkpress og knebøy, så er det noen som rett og slett ikke er laget for å ta markløft. Dette er primært de som har lange lårbein og kort overkropp (akkurat som på knebøyeksempelet). En slik kroppsbygning kan gjøre det problematisk å komme i riktig utgangsposisjon, ettersom hoftene skal være lavere posisjonert enn skulderbladene, noe som kanskje ikke er mulig for en person som beskrevet ovenfor.

  Når du tar markløft, er det viktig at du har strak rygg. Hvis du ikke får til dette, er det bare et tidsspørsmål før du pådrar deg en ryggskade.

  Advarselen gjelder også for de som måtte ha problemer med fleksbilitet i ankler og bakside lår. Hvis du er veldig stram i bakside lår i utgangsposisjonen, er sjansen stor for at rumpa vil bøye seg inn under kroppen din og bøye nedre del av ryggen. Hvis dette er tilfelle, vil jeg anbefale selv de som i utgangspunktet føler seg komfortable med markløft til å gjøre noe annet, helt til de har økt fleksibiliteten såpass at de kan gjøre øvelsen skikkelig.

  Løsning og alternativerHeldigvis finnes det massevis av alternative øvelser som kan erstatte markløft.

  Et av dem er å kjøre øvelsen med vekten plassert på kasser eller i en rack. Å starte med stangen 15-20 cm høyere over bakken vil være et ekstra sikkerhetsnett for de som mangler fleksbilitet. Andre alternativer er rumenske markløft og glute-ham raises, som begge er flotte øvelser for setemusklene og bakside lår. For å isolere bakside lår er liggende lårcurl er bra alternativ.

  Hvis du savner mer stimuli av setemusklene (!), forsøk glute bridge med stang. Denne er også flott for bakside lår. Det er bare å sette i gang, jenter…

  Jeg vil også anbefale å ta med rygghev og shrugs med manualer for å erstatte det stimuliet som markløften gir til støttemuskulaturen din, da spesielt trapesmusklene og nedre rygg.

  Noen tanker til slutt

  De tre store er noen av de beste øvelsene du kan gjøre for å bygge styrke og muskelvolum, det er det ingen tvil om. Men det betyr ikke at disse øvelsene er de aller beste enhver kroppsbygger kan trene.

  Du er ikke pinglete bare fordi du bestemmer deg for å droppe knebøy og markløft. Du har min tillatelse til å kjølhale den neste som forteller deg dette på gymmen eller på internett.

  Rumpa di vet ikke forskjellen på markløft og glute bridge. Brystet ditt vet ikke forskjellen på benkpress i maskin og benkpress med stang. Det som gir deg fremgang i styrke og muskelvekst er en kombinasjon av tid, progressiv belastning og et skikkelig kosthold.

  Så hvis du har vært tjukk i huet og holdt deg til bestemte øvelser på grunn av forutinntatte dogmer, og betalt en vond pris for dette, vil jeg anbefale deg å prøve ut disse alternative øvelsene istedet. Jeg tror du kommer til å takke deg selv for det.

  Honnr gitt av : xXUnknownXx, 14. desember 2011, 13:21
  15  Trening / Styrkeløft / Sv: Hva er bra markløft av jente på 19 år? 13. desember 2011, 11:01
  Enig her. Det er moro når jenter driver med styrkeløft. Spesielt når dem legger seg ned på benken og skræver. Da kan en lure på om det egentlig er en penis der, eller ikke. Men når det siden blir jublet over over godkjent løft på 70 kg med drakt, forstår man at så ikke var tilfelle.

  Trist at du ser slik på det og at du har en så trangsynt holdning. Hvis det første du tenker på når du ser jenter på en benk er om de har penis, så vil jeg påstå at du har et større problem enn treningsglade jenter.
  Honnr gitt av : RkD, 13. desember 2011, 19:47
  Sider:
 • 1
 • 2
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!