Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 1  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Godt trent - sliter med sit-ups på: 01. mars 2013, 07:23
    Som SFV skriver handler ikke sit ups i militæret bare om mage, du må også bruke hoftebøyerne.

    Når jeg trente til militæret var dette en uvant øvelse, men når du først kommer i gang vil du snart klare mange reps. Bare å trene på denne type situps, så går det nok.
    2  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: oppvarming på tredemøllen på: 28. februar 2013, 09:23
    Det kan høres ut som om PT’n har overhørt halve setningen på et seminar Cheesy Du skal selvsagt varme opp, men du kan godt droppe mølla. Dynamisk oppvarming vil være mye mer effektivt, da får du både en generell oppvarming samt at du får varmet opp de musklene som skal brukes.
    Du må uansett ta oppvarmingssett før du starter med knebøy/mark/benk, men du trenger ikke noe særlig oppvarmingssett før du tar eventuelle tilleggsøvelser utover disse øvelsene.
    3  Generelt / Loggbok Online / Sv: NeDD`s sykkel logg på: 05. februar 2013, 07:43
    Fyi: Sykkel i snø er kjempemorsomt og bra balansetrening.
    4  Trening / Andre Treningsaktiviteter / Sv: hvordan trene på treningssykkel effektivt? på: 23. januar 2012, 16:01
    1. Sett spinningssykkel foran tv'n.
    2. Se etter et program du liker å se på, men ikke Norge rundt. Må kanskje være noe med litt mer fart i Cheesy
    3. Ta 4x4 enkelt og greit. Tar deg ca. 45min - 1time inkl. oppvarming og nedtrapping.
    4. For ekstra motivasjon kan du kjøpe en pulsklokke, koster ikke mer enn 800-900, så får du en veldig god Polar FT 60.

    PS: Om du ikke har sykla på noen år vil du stivne veldig fort, så du må nesten kjenne etter når du stivner.

    LYkke til!

    5  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: aldri trent, 29år, 185cm, 68kg på: 16. desember 2011, 16:57
    Forstår ikke hvorfor så mange her på forumet er imot / fraråder de som vil komme i bedre form å kutte ut kondisjonstrening og istedet satse på kun styrketrening. Noen spesiell grunn til at dere mener at en utrent person kun bør satse på styrketrening?
    6  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hjelp med å lære seg å bruke ryggen skikkelig for utførelse av pull-ups på: 12. desember 2011, 16:00
    Prøv dette:

    Stå oppreist, ta opp armene som om du hadde hatt en stang i armene (og stanga ville da vært rett over hodet ditt (albueleddet 90 grader)pass nå på at skuldrene er presset helt tilbake og brystkassa frem. Press nå armene oppover, da skal du kjenne det i ryggen.

    Gå deretter til utgangsposisjon. Vinkelen på armene skal nå være litt fra kroppen (du skal ikke presse skuldrene bakover). Da vil du ta mer på armene og du vil ikke kjenne noe i ryggen.

    Samme skal skje når du tar pull-ups.
    7  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hjelp - Treningsprogram – Dips og Chins med overtak. på: 11. desember 2011, 13:59
    Trener du markløft og knebøy så vil du styrke evnen til å ha tungt utstyr på deg, markløft trener jo hele ryggen, knebøy da har du jo stangen oppå skuldrene og lærer deg å gå med tungt utstyr hengene på skuldrene. Og disse baseøvelsene trener veldig mye mage og rygg muskler da du bruker dem til å stabilisere Smiley

    Åja Smiley Takk for svar. Da får jeg legge til det i treningen.
    8  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hjelp - Treningsprogram – Dips og Chins med overtak. på: 11. desember 2011, 12:49
    Jeg forstår at det er en stor fordel å ha sterke ben. Men for min del er ikke bena mine som er det store problemet. Problemet mitt er at rygg, mage og skuldre må klare å holde sekken.
    Tviler også generelt på at det er bena som svikter først. Spesielt når kondisen er god.

    Men takk for svar. Skal selvsagt også trene noe styrke ben.
    9  Trening / Andre Treningsaktiviteter / Sv: sykling vs løping på: 11. desember 2011, 12:27
    Forskning viser at ved relativ samme intensitet forbrennes mest fett ved løping, (Copastogna og Bosch, 2010).

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20190351

    10  Generelt / Saker fra media / Sv: Bare fordi mosjonistene ikke trener hardt?? på: 09. desember 2011, 15:43
    Nå vet jeg ikke hvem dere kritiserer, VG eller artikkelen.

    Uansett, det står at de som er med i undersøkelsen trener 3-4 ganger i uka. Altså defineres en mosjonist som en som trener 3-4ganger i uka. Mulig at definisjonen skal avgrenses mer, men det står det helt sikkert mer om i masteroppgaven.

    Funnene viste også en signifikant sammenheng mellom de som spiste 3 ganger om dagen og større muskler. Det var mindre signifikant forskjell for de som spiste 6 ganger om dagen og størrelsen på musklene.

    Konklusjon, dropp mellommåltidet. 
    Hva skal du spise? Her benyttes vel alle de titalls empirisike funnene fra tidligere forskning? Uansett, denne masteroppgaven viser at du skal droppe mellommåltidet du spiser idag.

    Og når det gjelder den forskningen som viser at 99% av forskning er bullshit, da er det virkelig stor sannsynlighet for at den konklusjonen også er feil, så sant ikke denne artikkelen er publisert i en av de seriøse artikkeljournalene. Men er enig i at det er mye rart som publiseres.

    11  Trening / Andre Treningsaktiviteter / Sv: PT-eksamen trenger tips på: 09. desember 2011, 14:27
    Jeg har ikke god nok kunnskap rundt trening men jeg holder på med en masteroppgave, og hvis det er noe jeg begynner å kunne er det oppbygging av oppgaver. Svarene jeg gir her er ment som veiledning, hvis det er andre kriterier som ligger til grunn ved utarbeidelse av et case må du selvsagt høre på dem mer enn disse generelle veiledningrådene.

    Du vet hva hun må bli bedre i. Dette er svømming 100 meter, lav bom, løping med hinder i 6 minutter og benkpress 30kg.

    Kanskje burde du bygge opp oppgaven ved å forklare hvorfor du har valgt de øvelsene du har valgt. Er knebøy viktig for å bli bedre i de øvelsene hun sliter med?

    Benkpress 30 kg. Finn en empirisk artikkel hvor de har testet en eller annen form for benkpress som viser seg å gi gode resultater. Bruk det som referanse på hvorfor du har valgt nettopp de øvelsene.

    Hvis du mener at andre øvelser er viktig for å få bedre resultater på benkpress gitt tiden brukt så legg til disse. Eksempelvis; "Forskning viser at en sterk rygg er viktig for å få god holdning og for å forebygge skader....." 

    Skriv hvorfor du mener at 4x4 intervalløkt er den treningsformen som gir best resultater på økt utholdenhet, gitt tid brukt. Eventuelt hvorfor du mener at man bør ha progresjon med 3x3, 4x4,5x5. Finner du artikler som har bevist at en type utholdenhetstrening gir gode resultater, bruk det i besvarelsen. Legg til forutsetninger som at hun orker å utføre fysiske påkjenninger som kan føre til smerte. Det er ikke alle som liker tøffe treningsprogram.

    Hun skal bli god i lav bom. Det beste hadde vel da vært å trene på lav bom? De færreste treningssentre har en bom som brukes, finn derfor alternativer. Eventuelt andre øvelser som trener de musklene. Chin-ups med motvekt?

    Hvis jeg skal bruke PT under trening er det for å terpe på god teknikk, eventuelt hvis jeg hadde hatt problemer med å pushe meg selv på hard fysisk trening kan vel en PT være en god motivator. Egentrening kan dermed gjøres på de øvelsene hun er trygg på. Øvelse gjør mester. Skal hun bli god i svømming må hun trene svømming. Det er ikke noe i veien for at hun tar 4x4 intervall i svømming, istedenfor 4x4 intervall løping.
    Svømming trener også mange andre muskler enn bare hjertet.

    Som konklusjon kan du skrive hvorfor du har droppet forskjellige øvelser. "Ettersom målet med treningsprogrammet er å bestå testen har jeg valgt å ikke ta med benøvelser...."

    Lykke til med eksamen.
    12  Trening / Forum for nybegynnere / Hjelp - Treningsprogram – Dips og Chins med overtak. på: 09. desember 2011, 11:06
    Hei,
    Driver på med styrketrening, hovedsakelig ønsker jeg en sunn og utholdende kropp. Mitt mål er for eksempel å bli sterk nok til å klare å gå med 30kg oppakning på rygg i 5 timer, min vekt er 66kg. Antall treningsøkter pr. uke har jeg tenkt kan være rundt 5, hvorav jeg nå de neste ukene ønsker å trene styrke overkropp 2 dager i uka. Resten er utholdenhetstrening

    Chin-ups: Trener i hovedsak øvre og latterale del av ryggen, jeg utfører 3 sett med overtak, jeg går helt ned til utgangsposisjon og holder på til total utmattelse. Kommer jeg opp i 10 rep reduserer jeg motvekten, er dette lurt eller bør jeg endre antall rep? I tillegg trener jeg basisøvelser for kjernemuskulatur rygg og mage, slik som planken (tar ca. 15minutter).

    Jeg trener også dips, jeg gjør øvelsen slik at den tar mest på triceps, altså minst mulig foroverbøyd.

    I tillegg til disse to øvelsene trener jeg bryst, en øvelse – skråbenk med manualer. 3 sett.

    Er dette god nok trening gitt mitt mål om en sterk kropp, eller har jeg glemt noen viktige muskelgrupper?
    Kosthold har selvsagt også betydning og spiser slik at jeg får i meg nok næringsstoffer Smiley

    13  Generelt / Loggbok Online / Sv: NeDD`s oppkjøring til sykkelsesongen 2012! på: 07. desember 2011, 21:00
    Prøvde også for første gang vinterføre med hybridsykkelen. Syns det var gøy å manøvrere sykkelen der det ikke var måka. Virker også som det er en god måte å trene balanse på med sykkel.

    Håper det vil gjøre det "lettere" å manøvrere på sølete steder i birken Cheesy
    14  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: TRENGER HJELP MED MAGE PROGRAM OSV. på: 06. desember 2011, 11:00
    Det ser ut til at du selv skriver svaret du leter etter. Proteininntaket ditt er muligens større enn behovet. Protein omdannes til fett, eventuelt kommer noe ut med urinen også.

    Kutt ut eller reduser proteininntaket. Du skriver selv at du spiser normal kost, det bør holde. Du trenger 1,5-2g protein pr. kg muskler. nesten all mat inneholder proteiner, så kan du eventuelt finne ut sånn ca. hvor mye ekstra proteintilskudd du trenger.

    Tenk også gjennom om det er andre endringer i kostholdet ditt som kan være årsaken til problemet. Karbohydratinntaket ditt kan også være større enn forbruket.

    Hard intensiv kondisjonstrening kan bidra til stort energiforbruk og dermed redusere forskjellen på inntak/forbruk.
    15  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Trenger tips til styrkeprogram for hjemmetrening(!) på: 06. desember 2011, 09:16
    Nå kjenner ikke jeg til din motivasjonsfaktor, ei heller din nåværende form, med unntak av at du skriver at du ønsker å komme i bedre form.

    Noen spørsmål:
    1. Krever ikke kampsport ekstremt god utholdenhet? I så fall bør du starte med kondisjonstrening også, dvs. en av dagene må byttes ut med intensiv kondisjonstrening.

    2. De aller fleste treningsguruer snakker om at for nybegynnere er 3 dager med trening nok i begynnelsen. Kroppen må få tid til å tilvenne seg den nye tilværelsen. Du skriver selv at du har sklei ut forrige gang du prøvde. Mulig du har lært, men i det lange løp vil det kanskje være bedre med en mer moderat tilnærming. Det å starte for tøft kan også føre til at du blir overtrent.

    3. Jeg ville også bytta ut dag 2 og 3.

    Lykke til.
    Sider:
  • 1
  • 2
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!