Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 7
  • 1  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Legger på meg muskler veldig lett, men vil heller miste litt muskelmasse. Tips? på: 16. januar 2024, 20:27
    Jeg har et «luksusproblem» med at jeg legger på meg muskelmasse veldig lett, til tross for at jeg knapt trener styrke. Hadde under en styrkeøkt i snitt per uka i 2023, og i perioder gikk det noen uker mellom hver styrkeøkt. Trener kun for maksstyrke når jeg trener styrke. Jeg trener langt mer utholdenhetstrening, alt ifra 14-30 timer per uke, og da går det i ski, løping og sykling. Men til tross for at nesten all trening er utholdenhet, så vokser musklene mine og vekta går opp og det er noe jeg ikke ønsker. Bare siden i høst har vekta gått opp 3-4 kilo… Måler fettprosenten med jevne mellomrom også, med klype, og den har ligget på mellom 8-9% i hele 2023, og på en måling for en drøy uke siden. Jeg konkurrerer litt både på ski og løping, og der er ikke unødvendig mye muskelmasse det som er mest prestasjonsfremmende. Jeg er en høy mann på 193cm, så litt vekt må jeg regne med, men når vekta nå har bikket 95/96kg og nærmer seg 0.1 tonn, så begynner det å bli litt vel mye… Er 30år.

    Tenker å hvert fall droppe styrketrening en god stund fremover. Men er det noen som har noen gode råd eller (vidunder)tiltak jeg kan gjøre for å få minsket musklene?
    Tror jeg skal ha rimelig grei kontroll på dietten, og er ganske sikker på at jeg ikke har ligget i stort nok overskudd til at det skal være grunn nok til at jeg har lagt på meg 3-4 kg muskler siden i høst. Selv om dietten sikkert kan ha rom for justeringer. Noen supre råd utenom det å slutte å spise og være immobil?
    2  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Noen som har Bilder av personer som har fått vekk vannet i huden?? på: 31. august 2013, 19:33
    Noen som har bilder som viser at man har fått bort vannet i huden? Så man ikke ser så bløt ut. Vil gjerne se hvor stor forskjellen er, så noen før og etter bilder hadde ikke gjort noe Wink
    3  Trening / Forum for ungdom / Sv: Pulsklokke? på: 09. juli 2013, 19:09
    Har polar rcx3 selv og er storfornøyd, beltet er behagelig og det er 5 soner på den. Jeg byttet batteri på beltet og klokken for noen dager siden og det er første gang siden jeg fikk klokken til jul. Da har jeg lagt ned over 100 løpetimer med den, så det er god batteritid på den Wink En enkel og bra klokke som ikke er av de dyreste, men er absolutt verdt pengene!!
    4  Trening / Forum for ungdom / Sv: Tips til Cardio på: 09. juli 2013, 19:00
    skal du forbrenne mest mulig kalorier på kort tid, så burde du trene med høy puls! så f.eks en løpeøkt der du ligger på en 85-90% av makspuls i en halvtime (eller lenger) vil forbedre kondisjonen din samtidig som du forbrenner en del kalorier. Og en såpass hard økt vil også booste etterforbrenninga di littegrann i noen timer Wink eller så er jo crossfit et bra alternativ Wink 
    5  Trening / Forum for ungdom / Hvor mye påvirker alkohol formen? på: 05. juli 2013, 19:38
    Har ikke drukket alkohol på ca to år nå pga full satsing på trening og er oppe på et veldig høyt nivå fysisk nå! Men i morgen og om en drøy uke er sommerens "største" fester. Og det jeg lurer på er hvor mye det å drikke en eller to ganger de neste to ukene vil sette meg tilbake? Har ikke tenkt å drikke meg dritings, men så mye at jeg blir i godt humør;) og vis jeg blir satt noe tilbake, hvor lang tid kan jeg forvente at jeg er tilbake der jeg var?
    6  Trening / Forum for ungdom / Hvor mye burde jeg spise når jeg er syk og inakvtiv? Trenger kroppen noe ekstra? på: 27. juni 2013, 15:56
    Har slitt med halsbetennelse siden mandag nå og begynner å bli rastløs! For ser jo kroppen blir litt "slappere" når jeg ikke trener også var jeg i så god form før jeg ble syk både kondisjonsmessig og styrkemessig. Og jeg vil ikke legge på meg noe unødig fett så lenge jeg er syk heller! Så hvor mye skal jeg spise? Har et dagsbehov på ca 2500 når jeg er inaktiv ifølge bmr kalkulatorene (193cm og 86kg). Eller trenger kroppen enda litt ekstra nå når den må jobbe med sykdommen? 

    Lurer også på når jeg kan starte å trene igjen etter halsbetennelsen? Startet på penicillin i går og skal ta det i ti dager.
    7  Trening / Forum for ungdom / Sv: går opp i vekt, har samme fett% og trener lite styrke... på: 05. juni 2013, 12:26
    veide meg på morgenen, mulig det er muskler. Men tror det helst er vann. Hvor mye innvirker stress og lite søvn da? kan det føre til at kroppen samler mer vann?
    8  Trening / Forum for ungdom / går opp i vekt, har samme fett% og trener lite styrke... på: 04. juni 2013, 17:13
    Har de siste dagene veid 2-3 kg mer enn vanlig. Og kan ikke skjønne hvorfor! Har ikke lagt på meg fett, spiser stort sett det samme som før. Treningen er også veldig lik som før, trener kondisjon 4+(kan fort bli oppi mot en 7-8 økter) ganger i uka, en tung styrkeøkt, en eksplosiv styrkeøkt og en økt med stabiliseringsstyrke som er det eneste "nye" i treninga mi. Drevet med stab i ca 3 uker nå. Også har jeg gym på skola 2-3 ganger i uka. Har også syklet en del i det siste tilog fra trening og skole. Har også sovet litt mindre enn ellers ca 1 time hver natt.

    så om noen har noen synspunkter på hva som gjør at jeg veier mer så er det bare å spytte ut!  Wink
    9  Trening / Forum for ungdom / Er dette tegn til overtrening? på: 06. mai 2013, 15:18
    Vet overtrening er mye omtalt men...

    Har de siste 2 ukene hatt null treningslyst. Blir kvalm bare av tanken å trene. Men har stort sett kjørt alle øktene som planlagt. Jeg har følt meg helt utmattet/utbrent, og har enten sovet eller sløvet i stresslessen når jeg ikke har trent eller vært på skolen. Har ikke orket noe annet sosialt. Men jo mer jeg hviler, jo sløvere og mer utmattet føler jeg. Før så fikk jeg som regel mer energi av det. Jeg slet også med å sovne i forrige uke, lå i senga et par timer før jeg sovna. Er alltid sulten kan spise og spise, men blir aldri mett. Har også hatt hovne mandler sånn ca annenhver uke og da samtidig hatt hodepine og vondt i høyre øre. Og en morgen jeg våknet da jeg skulle ta de første skrittene etter jeg hadde stått opp av senga så strammet alt av sener seg baki leggen og låret, var som krampe men 3x så vondt. Hadde også små stikkinger på venstre siden av brystet da jeg løp 4*4 på fotballtrening for 2 uker siden, men fullførte 4*4 og fotballtreninga uten å kjenne noe mer til det.

    Har opplevd en liknende periode før, men da hadde jeg fortsatt treningslyst og de andre symptomene var der. Men dem var ikke så ille den gangen. Var også til legen en tur da uten at dem fant ut noe. Alt dem tok prøver av og sjekket var normalt.

    Jeg har trent veldig mye de siste årene og da har det gått i Fotball, løping styrke, cross- fit og forskjellige aktiviteter i gymmen på skola. Og har trent mellom 10-20 +  økter i sånn ca vær uke i 2-3 år nå. I fjor høst gikk jeg for alvor inn for å bli en god løper og begynte å  trene veldig mye kondisjon. Løp 3/4 ganger utenom fotballtreningene, styrketreningen og gymmen. Dette har gått greit fram til nyttår i år, da jeg opplever de symptomene jeg beskrev for første gang. Alt gikk på skinner kondismessig og jeg gikk fra en pers på 44 min til 36 min på 10km.

    Så hva kan dette være? er dette tegn på overtrening? Har sittet på rumpa de siste to dagene og føler meg dårligere i dag enn i går. Og nå som jeg skulle ha vært i toppform, for fotballsesongen har akkurat startet.

     
    10  Kosthold / Kosthold og Ernæring / spise så mye man vil en gang iblant? alt fra 1000-5000kcal ekstra? på: 05. april 2013, 20:39
    Hvor mye gjør det om man spiser alt fra 1000-5000 kcal ekstra en gang i blant bare det ikke blir for ofte? Har vært veldig nøye på hva jeg har spist og antallet og kaloriene det siste året, sammen med at jeg har vært ganske nøye på hva de kaloriene har kommet fra. Dette har gitt meg gode treningsresultater og en kropp jeg er veldig fornøyd med. Men har de siste ukene hatt veldig lyst til å bare stappe i meg alt mulig slags mat, bare spise meg så mett at jeg må ligge langflat etterpå. Men om jeg gjør dette en gang hvor mye vil det ha å si? vet jo at 7500kcal er 1kg fett, men vil man legge på seg etter bare en dags fråtsing?


    Har også sett en del på hen her på youtube som spiser mye mat og er en konkuransespiser og han har ikke mye fett på kroppen og heller ikke noe særlig med muskler! :O

    http://www.youtube.com/watch?v=Zw8iljkD1So

    her er en til en som har mer muskler, men som ikke har no mye ekstra fett.

    http://www.youtube.com/watch?v=vqSlIrjxnDo

    Kunne godt tenke meg å prøve den dieten der jeg også for en dag Tongue
    11  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Alltid sulten og lite treningslyst... på: 28. mars 2013, 16:09
    fikk forsåvidt en lett uke forrige uke da jeg var i barcelona, men om jeg tar noen dager/uke nå og spiser det jeg vil, uten tanke på antall kalorier og "riktig mat", så vil vel ikke det gjøre et for stort utslag? eller? Kan vel også nevne at jeg har vært veldig trøtt i det siste også, har kunnet sove 12t+ og fortsatt følt meg like trøtt enten med engang jeg har våknet eller på den påfølgende kvelden/natten.
    12  Trening / Forum for nybegynnere / Alltid sulten og lite treningslyst... på: 28. mars 2013, 13:52
    Har de siste to-tre ukene hatt veldig lite treningslyst, og har gjennomført 3/4 av de planlagte treningsøktene. Men har til tider måtte "tvingt" meg gjennom øktene... Selv om jeg i det siste har perset på løpsdistanser som 5km(16.33min) og 10km(35.24min) og tatt 210kg i mark og 115kg i benk. Men dette har ikke gitt noe motivasjon og treningslysten blir bare mindre og mindre... Og samtidig som treningslysten har blitt mindre har suget etter mat blitt større kan spise og spise, men blir aldri mett. Kan enkelt spise ett par tusen kalorier, så kan det gå en halvtime så kan jeg spise samme mengden en gang til uten noe problem. Prøver å spise så rent som mulig og mye frukt og grønt for å prøve å "fylle opp", men dette har som regel ingen virkning... Så noen som har opplevd det samme eller som har peiling på hva det er som fører til dette? Smiley Må finne ut av dette, for det er bare 2 uker til den "ordentlige" sesongstarten...
    13  Trening / Forum for ungdom / Går det an å legge på seg av usunn mat selv om man er i kaloribalanse? på: 27. mars 2013, 22:26
    vis en person skal ha 2500 kcal om dagen og spiser akkurat 2500 kcal, men spiser dem fra usunn mat som godteri, kake, brus o.l. Kan personen da legge på seg fett om han spiser dette over lengre tid? vet at man helst må i overskudd vis man skal legge på seg, men er det mulig om man spiser de kaloriene man trenger fra usunn mat selv om man er i kaloribalanse?
    14  Trening / Forum for ungdom / Sv: Noen her som har opplevd å bli overtrent?? på: 28. februar 2013, 23:13
    Da tar jeg fri ut uka ihvertfall til å begynne med, så får jeg se hvordan kroppen føles da. Men det jeg er litt redd for er at jeg skal miste form om jeg tar pause for lenge(selv om jeg egentlig vet at formen bare vil bli bedre når jeg er så sliten), men for 1-2 måneder siden så tror jeg att jeg var i mitt livs form. Da var jeg omtrent på mitt sterkeste(tok 200 i mark), og har aldri hatt så bra kondis som jeg hadde da (løp 11km på 44min med 7,5kg tung sekk), og følte jeg "briljerte" på fotballtreningene, men etter dette så har all trening blitt tyngre og tyngre.

    Men jeg vil ikke miste kondisjonen og styrken så alt for mye! Og hvor lenge kan man ta det rolig før formen daler? Og hvor mye skal jeg spise når jeg ikke trener, men skal restituere meg? (193cm/85kg)
    15  Trening / Forum for ungdom / Sv: Noen her som har opplevd å bli overtrent?? på: 27. februar 2013, 22:49
    Av de symptomene du har ramset opp her har jeg hatt: Dårlig framgang/stagnasjon, mindre lysbetont å trene, generelt sliten og utmattet, smerter i muskler, redusert søvnkvalitet, oftere sjuk, hodepine. Har kanskje underspist også i og med at jeg har trent 10-15 økter i uka (hvor nesten alle har hatt høy intensitet) siden, tja i fjor vinter kanskje. Og har spist 3500-4000 kcal og har sovet dårlig ja, ihvertfall det siste halvåret.

    Men nå har jeg hatt fri/trent bare det jeg "må" (med fotballlaget og gym på skola) de siste 4 dagene, og overskuddet føltes nesten bedre når jeg trente alle øktene, men hadde alle de symptomene jeg nevnte over. Nå har jeg en svak hodepine vær eneste kveld + at beina føltes helt føkka ut i gymmen og på fotball treninga i dag. Akkurat som om musklene er gele eller noe sånt! Føler jeg har mindre trøkk etter noen dager hvile enn jeg hadde før hvile.... Har også vært til legen og tatt blodprøver og sjekket om jeg hadde noen infeksjoner, men alt der var normalt... Så har jeg gravd meg skikkelig inn i overtreningssumpa eller hva kan det være??
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 7
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!