Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 1  Trening / Skader og Smerter / Betennelse i rette magemusklene på: 05. februar 2014, 12:47
    Hei,

    Har for andre gang fått denne skaden fikk den først for 4 år siden etter knebøy. Merket i knebøyen at det stakk til på venstre hoft når jeg var helt i bunnposisjonen, men pyttsann, kjørte på.. Et par mnd senere snek symptomene seg på. Startet med en ømmhetsfølelse nederst i mageregionen venstre side, som gradvis spredte seg til hele hoftepartiet + setemuskulatur. Kjentes nesten litt hovent ut, diffuse smerter. Dette tok 9!! Mnd å komme seg. Var hos naprapat og fysio uten at dette hjalp stort.

    Etter dette ble jeg litt skremt av hele beinopplegget, og holdt meg til maskiner. Men så i februar i fjor startet jeg opp med front bøy. 2 mnd senere og flashback, alt av ømmhet/smerte i mage/hoft/sete tilbake. Er en salgs konstant irriterende smerte, forverres litt av å sitte. Har nå pågått jevnt siden april. Har vært/ er til behandling hos kiropraktor og fysioterapeut. Har fått opptreningsøvelser. kom sent til behandling denne gangen, da jeg ikke så at det hjalp forrige gang. Kiropraktoren har fått bekreftet at det er en betennelsestilstand i rectus adbominis der den fester seg til bekkenet. 

    Nærmer seg snart et år nå. Er det virkelig slik at det kan ta så lang tid for en slik skade å komme seg, og hvorfor blir den omkringliggende muskulaturen også så stram, øm? Har ikke fått noe godt svar på dette.

    2  Trening / Skader og Smerter / Sv: Spør naprapaten! på: 15. august 2013, 10:20
    Google opp funktional movement screening - så ser du.
    En standarisert test av funksjonelle bevegelser som man bør klare, og som man videre kan finne styrker/svakheter med.

    Smertene vil nok helt sikker gå over av seg selv med tiden, men sjansene er svært store for at de vil komme tilbake, spesielt om du begynner å trene igjen.

    Tusen takk igjen for svar. Godt å vite at smertene etterhvert vil gå over. Det gjorde de jo sist, så da er det jo logisk at også denne gang vil være det samme. Var ikke klar over at det kunne ta så lang tid, men har i ettertid (etter litt google søk) sett at skader i hofte/bekkenområdet gjerne er litt langdryge i tilhelingen.

    Har etter ditt svar i går lett etter noen som kan ta FMS og funnet en i mitt område. Har også vært i kontakt med en ART utøver fra artklinikken.no, som mener at mye av de diffuse smertene kan komme av en nerveklem i psoas muskelen. Dette var vanlig, når den var skadet/stram. Han mente at dette ville kunne behandles slik at tilhelingen kunne bli raskere.

    Er imidlertid skeptisk til å gjøre for mye med området, vil nødig gjøre noe som kan forværre skaden?
    3  Trening / Skader og Smerter / Sv: Spør naprapaten! på: 14. august 2013, 16:09
    Hei, og takk for svar. Lurte på hva FMS betyr? Og vil dette eventuelt gå over av seg selv igjen? Dersom stedet får hvile fra denne type belastninger?
    4  Trening / Skader og Smerter / Sv: Spør naprapaten! på: 24. juli 2013, 22:59
    Hei. Skal prøve å ikke gjøre dette altfor langt:)

    Har trent vekter i hele mitt voksne liv, er nå 35, men har aldri vært flink med bentreningen. Ville bedre på dette for ca 4,5 år siden og startet opp med knebøy og markløft øvelser (sikkert med feil teknikk). Merket i knebøyen at det stakk til på venstre hoft når jeg var helt i bunnposisjonen, men pyttsann, kjørte på.. Et par mnd senere snek symptomene seg på. Startet med en ømmhetsfølelse nederst i mageregionen venstre side, som gradvis spredte seg til hele hoftepartiet + setemuskulatur. Kjentes nesten litt hovent ut, diffuse smerter. Dette tok 9!! Mnd å komme seg. Var hos naprapat og fysio uten at dette hjalp stort. (Fysion fant muligens en stram/øm psoas??)

    Etter dette ble jeg litt skremt av hele beinopplegget, og holdt meg til maskiner. Men så i februari år kom lysten om gromme bein tilbake, startet opp med frontbøy. 2 mnd senere og flashback, alt av ømmhet/smerte i mage/hoft/sete tilbake. Er en salgs konstant irriterende smerte, forverres litt av å sitte. Har nå pågått jevnt siden april, og frykter at det blir en 9-10 mnd som sist.

    Beklager lang post. Vært borti lignende før?? Noen tips? Har fått MR time i september.

    Takk for alt av tilbakemeldin/råd:)
    5  Trening / Skader og Smerter / Sv: bekkenleddplager på: 24. juli 2013, 22:32
    Hei, har du funnet ut av hva du skulle gjøre for å fikse bekkenplagene? Tror jeg sliter med noe av det samme??Smiley
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!