Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 1  Generelt / Studier og Forskninger / Studie: Bør eldre ta kreatin for å forhindre muskelsvinn? på: 14. november 2014, 21:54
    "En nyere metastudie (Devries et al, 2014) tilsier at eldre bør utøve motstandstrening og supplementere med kreatin. Dette for å forhindre sarcopenia (alders-relatert muskelsvinn). og igjen sørge for bedret livskvalitet og funksjon."


    "357 eldre, med gjennomsnittsalder på rundt 64 år, ble fordelt på motstandstrening pluss kreatin-supplementering versus motstandstrening alene. De som var i kreatin-gruppen fikk økt kroppsmasse og økt fettfri masse, men det ble ikke sett en nedgang i vanlig fettmasse. Kreatin-gruppen opplevde også en større forbedring innen maksimal 1-rep benkpress og beinpress. Det ble ikke notert en forskjell mellom gruppene innen knestrekk eller biceps testing. Kreatin-gruppen gjorde det også bedre på ’30 seconds chair stand test’, som er en geriatrisk test, der man tester en persons evne til å reise seg og sette seg igjen på en stol innenfor en gitt tid på 30 sekunder."


    Kilde: http://www.vondt.net/studie-bor-eldre-ta-kreatin-for-a-forhindre-muskelsvinn/
    2  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: nybegynner med betennelse på: 15. september 2014, 11:35
    Som Rita sier; her bør det tas en billeddiagnostisk utredning, da i form av diagnostisk ultralyd eller MR. Grunnen til at man vil velge disse er at de viser bløtvevet (sener, muskler, ligamenter) og at man dermed kan se om det er noen fortykkelse, rifter eller lignende. Ultralyden kan også se såkalte doppler-signaler, som antyder at det er en betennelse i området. Nedising og hvile kan være nyttig i akutt fase (les her for litt info vedrørende generelle ting du kan gjøre for ankelskader: http://www.vondt.net/hvor-lenge-og-hvor-ofte-bor-jeg-ise-ned-en-forstuet-ankel/).

    MEN... Her må du først få svar på hva som er galt før du kan settes i gang med riktig opptrening. Si til fastlegen at du ønsker en henvisning til billeddiagnostisk utredning grunnet langvarige plager.

    Lykke til, FrkMatvrak. Håper det ordner seg for deg etterhvert.  Thumbsup
    3  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Kompresjonstreningstøy. Fungerer det? på: 16. desember 2013, 21:23
    Tenker på å ønske meg treningskompresjonsbukser og overdel til jul. Noen som vet om det egentlig fungerer? Noen her inne som har brukt det, og kan fortelle litt om hvordan de har opplevd det? Skal blant annet være med på å få deg til å yte maksimum ved lengre løpstrening og ha noen gode helsegevinster? Og hvilket merke er i så fall best? Jeg er sikkrt ikke den eneste some lurer på dette..  På forhånd takk for svar!
    4  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Sv: Den norske smertelindringen...... på: 02. desember 2013, 22:29
    Payn: Enig med deg i det du sier vedrørende muskelknuter / triggerpunkter. Disse kan også adresseres (til en viss grad, hvis de ikke er altfor stramme, da trenger du hjelpe fra fysio eller kiro) på egen hånd. Jeg bruker en skumrulle etter trening for å løse opp i muskler og bløtvev - det funker for meg (som Håvard Bakke sier). For de som er litt usikre på hva muskelknuter/triggerpunkter er så anbefaler jeg følgende artikkel: http://www.vondt.net/vondt-i-musklene-muskelknuter-og-triggerpunkter/

    Det er som rehabiliteringstrenings forbildene Liebenson og McGill sier: "Kroppen er til for å brukes RIKTIG."

    I rehabiliteringstrening og skadeforebygging blant idrettsutøvere har det blitt mer og mer fokus på det å aktivere muskulære mønstre og lære seg såkalt neurodynamisk stabilisering basert på kinesologi sett i utviklingsstadiene, for deretter å oppnå maksimalt utbytte av treningen uten skadeopphold. Fokuset bør ligge på en gradvis framgang fra MOBILITET -> STABILITET -> STYRKE -> EKSPLOSIV STYRKETRENING & PLYOMETRI (Spesifikk trening i forhold til det du gjør av idrett eller sport). Det er når denne rekkefølgen brytes at vi får skader. Hvis du får vondt i ryggen av styrketrening så gjør du noe feil, kanskje du har glemt noen viktige stabilitetsøvelser eller lignende på veien til der hvor du er nå? Et annet kjent problem er såkalt 'buckling' der man mister den lumbale lordosen i kun et halvt sekund eller lignende grunnet gradvis feilbelastninge eller plutselig overbelastning. Det skal ikke mer enn dette til - og vips så har du fått servert en porsjon med lumbago.

    Det jeg foreslår er at folk prøver å tenke litt på den gradvise framgangen. Hvis du til stadig får vonde triggerpunkter og såkalt kompensering i muskulatur - så må du (aller helst i samarbeid med en muskuloskeletal ekspert) finne dine svakheter og jobbe med å eliminere disse. Kun etter at disse er fjernet kan du nå dine optimale mål. Lykke til!

    Ps - Så plutselig datoen for dette innlegget. Beklager den, men den sto altså merket som -NY-. Jeg lar innlegget mitt stå, da jeg tror flere her inne kan ha nytte av det.
    5  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: utstikkende skulderblad på: 24. september 2013, 19:08
    Stemmer godt det Number1 sier her. Utstikkende skulderblad blir også kalt 'winging scapula'. Hvis du ønsker en mer utfyllende artikkel på hvilken muskler som er involvert etc, så finner du mer info her: http://www.vondt.net/utstikkende-skulderblad-winging-scapula/

    Lykke til med treningen Tomfi! Smiley
    6  Trening / Forum for nybegynnere / Beste egenvektsøvelser? på: 24. september 2013, 18:49
    Heisann!

    Hadde satt stor pris på om folk kunne delt litt rundt hva de gjør av egenvektsøvelser, har noen et godt program med tanke på hvor mange pushups, utfall, squats, situps, pullups de tar? Og hvor mange ganger i uken gjør dere egenvektsøvelser? Og hva er den beste egenvektsøvelsen? Trenger ikke å være noe avansert altså... bare interessert i å høre hva folk gjør vedrørende egenvektsøvelser.

    Takk folkens! Ha en fortsatt fin kveld.
    7  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Den perfekte chinup / pullup`sen? på: 18. august 2013, 13:57
    Hvorvidt pull-ups er vanskeligere for høye personer er ganske urelevant. Akkurat det samme som korte personer har det enklere for å bli sterk i pressøvelser. Det er ikke nøye! DU trener, fordi DU vil, og da må du istedet for å finne unnskyldninger, bare get over it å takle at alle er foskjellige og ting tar lengre/kortere tid for hvert enkelte individ.

    Det virker som om du leter etter en måte å jukse litt på, en snarvei til å bare få opp kroppen, uten nødvendigvis for å stimulere de musklene å oppnå det som egentlig skal oppnås med øvelsen.

    for å bli sterk i en øvelse må du enkelt å greit trene øvelsen tungt og ofte! Tving kroppen til å tilpasse seg øvelsen. spis godt med mat, og ha progresjon.

    Tok meg litt der... godt poeng. Jeg skal gjøre som du sier å trene spesifikkt på pull-ups. Men er det andre styrkeøvelser som vil være effektive når det kommer til å hjelpe meg med pull-ups? Har ellers litt dårlig tid med tanke på denne testen, så er fortsatt litt ute etter snarveier hvis noen har noen av det. Wink
    8  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Den perfekte chinup / pullup`sen? på: 18. august 2013, 13:40
    Hei! Jeg er i ferd med å komme i gang for fullt i militæret nå, og føler at jeg er i temmelig god form.. pushups og situps kravene går helt fint, men pullups har alltid vært vanskelig for meg.  what

    Jeg er 2,07 meter lang, og leste nylig at det er vanskeligere for høyre personer å gjennomføre pullups: http://bit.ly/16RZ6Yc (brukte bitly for å korte ned linken) Det som ikke kommer fram av artikkelen er om det finnes noen smarte triks for å gjøre pullups på en bedre måte? Håndgrep, spesiell oppvarming, måte jeg kan bevege kroppen på eller lignende?? Jeg har fått sjansen til å ta testen om igjen pga at jeg hadde ryggplager når testen ble gjennomført først.. men egentlig dårlig unnskyldning fra min side egentlig... burde vært bedre på denne øvelsen!  what

    Hadde satt stor pris på gode, raske svar på dette området! Noen andre som har sliti med denne øvelsen?

    Mvh.
    Jørgen  Smiley
    9  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: trenings tipser på: 18. august 2013, 13:29
    Godt å høre at du har snudd livsstilen Fjordaaboy! Lykke til. Gjør som Number1 sier, men husk å sette opp et treningsprogram slik at du klarer å opprettholde intensiteten i treningen. Det å trene forskjellige deler av kroppen på forskjellige dager er en god måte for å opprettholde vinnerviljen på.
    10  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Sixpack på: 18. august 2013, 13:24
    Salve10: Du må være dedikert for å oppnå målet om sixpack, og når du starter innlegget med å søke etter snarveier kan det virke som om du ikke er fullstendid innstilt på å gjøre jobben (jeg kan selvfølgelig ta veldig feil!)... Wink Uansett, som Bygdisen sier: Trener du i treningsstudio eller hjemmegym? Det kan være enklere å opprettholde intensiteten på treningen hvis du trener i studio, og folka her er mer enn villige til å dele med seg av sine treningstips. Svaret på spørsmålet ditt er kontinuerlig trening, med variasjon og gradvis økt belastning. Fokus på egenvektsøvelser, knebøy og ab-øvelser. Det finnes mange gode programmer på nett også, skal se om jeg finner et til deg litt senere.

    Lykke til!
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!