Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 1  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Regne ut kcal, vil ha det så nøyaktig som mulig! på: 27. september 2013, 00:15
    Vet ikke hvor jeg skal begynne, men i hvert fall, så kan du lage deg en diettplan, og følge den nøyaktig, slik at det ikke blir noe feil.. Forskjellen på lav og moderat burde jo være åpenlyst, middels er vel et annet ord. Dersom du mener du blir skikkelig sliten av øktene dine, ville jeg satt opp moderat.

    Uansett vil jeg råde deg til å ta det rolig, lær deg å kjenne din kropp, og juster opp eller ned på kaloriene. I praksis betyr det at dersom du går opp må du justere kaloriene ned. Husk at i starten av en diett raser man ofte mye ned i vekt pga væske. I stedet for å rote med disse regnestykkene, som forsåvidt er riktig dersom man gjør det riktig, kan du heller bruke den her..

    www.kalorikalkulator.no

    Okei, takk! Det jeg mente med lett/moderat er f.eks. hva man kan sammenligne "lett" trening med. Vil det si to øvelser per muskelgruppe, 3x10 for eksempel? Eller fire øvelser per muskelgruppe med 4x6?

    Kan utrolig mye om fôring i forhold til hest, hvor det også er delt opp i  lett/moderat/hard/intens, men da har jeg visse retningslinjer å forholde meg til. F.eks. at intens trening = galopphest i full trening, mens lett = hest som blir ridd 1-3 ganger i uken. ca en time av gangen. Bare tenker om det er noe lignende i forhold til mennesker!

    Ift "skikkelig sliten" - jeg trener med så tung belastning det går, og satser på 4x10. Klarer jeg ikke 10 reps, minsker jeg belastningen og dobler heller de resterende repetisjonene jeg har igjen.(f.eks. leg curl, om jeg klarer 6 reps, så setter jeg den ned ett hakk, og tar 8 reps til slik at det brenner skikkelig.)
    2  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Regne ut kcal, vil ha det så nøyaktig som mulig! på: 26. september 2013, 23:39
    Hei!
    Bruker en av artiklene her inne nå - http://www.treningsforum.no/php/art.php?id=2488 - for å få regnet ut mitt nøyaktige kcalforbruk.. Jeg har hittil bare sørget for å ligge under 1600kcal i døgnet, men denne utregningen brukte jeg før jeg begynte å trene.

    Regnet ut at BMR = 1760kcal.
    Jeg er 175 høy, 63kg og 18 år.

    Problemet kommer når jeg skal legge til PAL-verdi. For jeg trener tre ganger i uken, tungt. Er på trening i ca. 1 1/2 time, to av øktene i uka er bein med bla. knebøy og beinpress på begge dagene. Den tredje dagen er mage/rygg, og blir ganske svett og sliten av den også.
    I oversikten er det jo bare enten 1-3 ganger lett, eller 3-5 ganger moderat. Hvem av de blir mest riktig å bruke? Hva er forskjellen på "lett" og "moderat"?

    Jeg har jo også prøvd meg på kcal underskudd, og prøver å ligge på rundt 1600 nå også. Teller ikke så kjempenøye lengre, men jeg sjekker alltid hvor mye matvarene jeg spiser inneholder og regner ut sånn ca. og havner alltid rundt der. Føler likevel ikke at jeg får noe mindre fett på kroppen, og vekta er uforandret(mulig pga jeg trener og "bytter ut" fett med muskler? øker hvertfall i styrke.) Kan det være at kroppen min har tilpasset seg å ha lite å gå på? Har aldri vært noen storspiser.
    Har lyst til å få noe ordentlig ut av det å gå ned i fettprosent nå, så nå kommer jeg til å begynne å telle nøye igjen hvertfall;-)
    3  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Ketolysediett - erfaringer! på: 25. september 2013, 15:01
    Nå svarer jo jeg selvfølgelig på feil spm, men jeg har gått ned 12 kilo siden juni bare ved å telle kalorier. Ikke ketolyse, mye pizza, ingen kardio. Mye styrketrening da. Men teorien bak det jeg gjør er vel bare: tell kalorier, spis mindre en jeg forbrenner.
    Som sagt, svarer ikke på spørsmålet ditt, men har i alle fall funket for meg som heller ikke liker kardio.

    Teller kalorier selv nå, ligger på mellom 1200-1500 hver dag. Noen dager under 1000 også, spørs litt, for går på skole og jobber så "glemmer" å spise nesten. Også i helgene kan det hende jeg går litt over, så veier jo opp for hverandre. Alt i alt så ligger jeg jo i underskudd hver uke uten at jeg synes det er noe særlig resultater av det..
    4  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Ketolysediett - erfaringer! på: 25. september 2013, 14:43
    Hei!
    Jeg har vurdert å kanskje kjøre på med ketolysediett for å bli kvitt det fettet jeg vil. Er ikke noe glad i cardio, så en diett som går ganske hardt på fettet er vel det beste, og sånn som jeg har forstått det så funker ketolyse på det. Er ikke veldig satt inn i diett egentlig, men vil gjerne lære, så bare spy ut info!

    Kjapp info om meg:
    Jente 18
    175 cm høy
    63 kg
    Trener styrke 3 ganger i uka(To beinøkter, en mage/rygg-økt. Skal egentlig ha en økt til med armer/skuldre osv, men er så lat på den at den tar jeg bare når jeg har lyst...)

    Målet mitt er mindre fett, mer muskler og det å få en kropp jeg føler meg bra i.

    Det jeg vil ha er egentlig bare andres tips og erfaringer med ketolyse, hva kan jeg faktisk spise og om det er noe som er verdt det eller ikke!
    5  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Middagstips!! på: 24. september 2013, 10:14
    Kjæresten min vil opp i vekt - jeg vil ned i vekt. Dette er et problem når det kommer til mat, og vi er ikke helt sikre på hvordan det kan løses - for han vil ligge på 3000 kcal om dagen, mens for meg holder det med halvparten, helst mindre enn det også. Er det noen som har forslag til noen gode middager f.eks. som vi kan spise sammen, som funker like greit for begge?
    6  Trening / Forum for nybegynnere / Et par-tre-fire "nybegynner"spørsmål... på: 19. september 2013, 21:46
    Hei! Har nesten nettopp blitt medlem her fordi jeg lurer på så mye forskjellig, har ventet med å skrive et innlegg til jeg har kommet på så og si alt jeg lurer på(men det dukker vel bare opp flere spørsmål etterhvert..  what ). Er en blanding av alt mulig, så bare skriver de her så får dere som kan det svare meg!

    1. Er jeg nødt til å bli støl etter hver treningsøkt for at den skal ha hatt noen effekt?
    I starten ble jeg støl - veeeldig støl - etter hver eneste treningsøkt. Nå blir jeg bare litt øm, og merker det kun hvis jeg skal bruke musklene til noe som er "uvanlig" i hverdagen, noen ganger ikke det en gang. Jeg trener alltid knebøy først siden det er tyngst, også kommer de andre øvelsene i forskjellig rekkefølge fra gang til gang etter det. Har de tre-fire siste treningsøktene gjort noen andre øvelser før knebøy for å prøve å få ordentlig kontakt med rumpa(f.eks. lår curl og glute bridge) + squat to stand øvelsen.

    2. Hva kan jeg gjøre for å få bedre kontakt med bakside lår/rumpe, spesielt i knebøy?

    3. Gode øvelser for bakside lår? Kjenner nesten alltid øvelser best på fremsiden..

    4. I knebøy så blir jeg stående litt fremoverlent med overkroppen selvom vekten er på helene og jeg ser opp i taket. Kan det være pga. svak magemuskulatur, eller er det noe annet jeg gjør feil? Har hatt PT til å se på teknikken min, men det var da kun med stangen(20kg) og uten noe som helst. Er når det blir tungt at jeg føler jeg tipper frem med overkroppen.

    5. Hittil har jeg hatt ganske god progresjon på knebøy, økt med 5kg i uken - startet på 30kg og tar nå 55kg. Hva skal jeg gjøre om jeg slutter å ha fremgang?

    6. jeg trene kardio for å få lav nok fettprosent, eller vil det holde med styrketrening? Trener styrke tre-fire ganger i uken. Spiser også nesten aldri mer enn 1500kalorier om dagen. (175 høy, veier 63kg)

    7. Jeg får ofte vondt i korsryggen av å stå lenge. Er det noen øvelser jeg kan gjøre når jeg trener rygg som hjelper mot det? Tror det kommer av dårlig holdning.. Har litt skeiv rygg også, men aldri merket noe til akkurat det.

    Kommer ikke på noen flere spørsmål akkurat nå, men det er dette jeg lurer mest på hvertfall!
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!