Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 1  Trening / Skader og Smerter / Sv: korleis fortsette styrketrening med dårlig rygg på: 14. februar 2016, 15:05
    Hei og takk for svar! Sendte deg ein pm - men usikker på om den kom fram?
    2  Trening / Skader og Smerter / korleis fortsette styrketrening med dårlig rygg på: 29. januar 2016, 11:30
    Eg byrja med styrketrening for eit par år sia, med intensjon om å bygge muskler. Eg var svært spinkel på dei tider og har hatt godt utbytte av treninga, har ein mykje betre fysikk i dag. Men problema oppsto for eit år sia, så ryggen fekk seg ein solid smell. Eg hadde svært mykje ryggplager når eg var mellom 15 og 20 år gammal, men hadde ikkje merka noko til det siste 10 åra. Eg er ikkje spesielt mobil heller, til tross for at eg tøyer det eg kan, varmar opp før trening osv. So sjølv om eg prøver å fokusere på teknikk, so er det ikkje umogleg at teknikken kan vere ein faktor i det her. Men det kunne også vere at det var ein gammal skade som blei aktiv igjen då eg byrja å løfte tungt.
    Slik det har vert siste året, har eg blitt dårlig i ryggen, som regel i forbindelse med trening, særs markløft. So blir det 2-3 veker med kiropraktorbesøk og so byrjar eg forsiktig med trening igjen med fokus på gradvis progresjon. Etter 2-3 mnd, får ryggen seg ein ny smell, og so er det på'an igjen.
    Eine kiropraktoren min er veldig på det at eg bør kutte ut markløft i ein lengre periode (6-9mnd). Men for meg er trening veldig viktig, og når ein trener med intensjon om å bygge muskler, so klarar ikkje eg heilt å sjå føre meg eit skikkelig treningsopplegg uten markløft. Ryggen og holdning har vore fokusgruppa mi heile vegen, og treningsprogrammet mitt tek utgangspunkt i baseøvelsane.
    Kva ville folket gjort i min situasjon?
    3  Trening / Treningsprogrammer / ha fokus på ei isolert muskelgruppe i treningsprogrammet sitt på: 31. oktober 2015, 10:06
    Tenk litt høgt med meg her folkens. Eg har eit treningsprogram som tek utgangspunkt i at eg trenar annankvar dag. i baseøvelsane er det som regel 4 sett og 6 repetisjonar, isolasjonsøvingane er 10x3. Dag 1 er bein, dag 2 er skulder/bryst. Dag 3 rygg/lett bein dag 4 er lett skulder/bryst/rygg.

    Eg trener for å bli sterkare, samt bygge litt muskler og programmet har fungert bra for min del. Men so har eg tenkt litt på det med å ha ei fokusgruppe eg jobbar meir intenst med over ein periode, for å raskare oppnå det resultatet ein ynskjer. Og det svaret ein får dersom ein leser på nettet, spør ein som har løfta i mangen år, det er at ein bør trene ei isolert muskelgruppe ein gang i veka.

    Men so har eg tatt meg tida til å leite opp litt forskning og ymse artikklar om trening og restitusjon, og etter å ha lest meg opp - har eg kome fram til at ein muskel strengt tatt er restituert etter 24/48 timar. Spørsmålet mitt er derfor kvifor ein berre bør trene ei særskildt muskelgruppe kun ein gang i veka? Ein burde i teorien kunne trent ei bestemt muskelgruppe annakvar dag,- og fått gode resultater?
    4  Kosthold / Oppskrifter / Sv: Hva er treningsmaten din? på: 02. august 2015, 22:28
    Legg kyllingfilet på bakepapir, ha over litt reven parmesan, rosmarin og reve sitronskall. Legg over eit par skiver parma eller serranoskinke. Brett bakepapiret over igjen og bank kyllingfileten til den er jevnt tjukk. Steik på god varme i ca 4,5 minutter på kvar side. Server med søtpotetmos eller ris, og litt grønt.
    Den ellers så gørrkjedlige kyllingfileten har med enkle grep blitt.mykje betre ;-)
    5  Kosthold / Kosthold og Ernæring / tanker kring kostholdet til ein med redusert næringsopptak på: 02. august 2015, 20:50
    Eg var kraftig overvektig som barn og ungdom. Når eg var heilt i starten på 20-åra fekk eg hjelp i form av ein slankeoperasjon, der eg fekk redusert magesekken med ca 50% og dei kobla ut ein stor del av tynntarmen. Eg la om livet totalt den gangen, og trening og rein sunn mat blei ein vesentlig del av min kvardag. No, ein del år og ca 100 kilo lettare - har eg det bedre en nokon gang.
    Men eg gjorde ein feil når eg la om livet, eg fokuserte utelukkande på cardiotrening og vekttap. Eg sprang langs veg og i fjell daglig i mangen år, styrketrening var ikkje eit tema ein gang. Men for eit år sia, tok eg meg i nakken og begynte. Eg trener 4 ganger i veka og stortrivast! Det har vert ein veldig god progresjon i styrke, og eg får mangen fine kompliment frå folk - og det er kjekt. Eg var veldig usikker på om eg ville klare å bygge særlig med.muskler, pga eg har redusert næringsopptak, då tynntarmen er betydelig kortare en hjå andre, men det ser ut som det går bra.
    Eg har også endra kostholdet etter eg bestemte meg for å forsøke å bygge musklar, eg har ikkje rekna på kalorier, men har hatt fokus på å ete mest mogleg av den maten eg treng, og ein vanlig dag kan sjå slik ut:

    Frukost:eggerøre av 5 egg, med smør og litt fløte, litt salat og tomat attåt.
    Lunch: 180 grams karbonade (storfe), 75 gram kvit ris og litt salat
    Før trening: havregrøt (1 kopp havregryn) og melk, samt ei banan.
    Etter trening: proteinshake og banan.
    Middag: ein torskefilet og søtpotetmos
    Kveldsmat: kyllingfilet og ris.
    Snacks: proteinbar

    Dette er det maksimale eg klarar å ete pr dag, og det er snakk om normale porsjoner, eg klarar ikkje ete enorme porsjonar ,slik som andre - ein vanlig tallerken med mat er maks. Det ser ut som det holder, eg legger ikkje på meg særlig, men det er tydeligvis nok til å auke i styrke og bygge musklar.
    Men har folket synspunkter på den planen eg satte opp? 4 større måltider og to mindre før og etter trening. Masse fokus på proteiner, men eg har tenkt som so at med mitt avgrensa næringsopptak, må det være betre å få i seg so mykje som mogleg.
    6  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Blande proteinpulver med vann, best smak? på: 01. august 2015, 22:20
    Mutant Sitt protein med jordbærsmak synes eg er heilt greit å drikke med vann. Det er ikkje godt, og mutant smaker ganske syntetisk og falskt synes eg, men er det einaste proteinet eg klarar å drikke med vann.
    7  Trening / Forum for nybegynnere / dårlig mobilitet i hofter og lår på: 02. juni 2015, 19:44
    Etter eg begynte med styrketrening for eit år sia, gjekk det opp for meg kor støl og lite mobil eg eigentleg er. Og etter ein smell i ryggen i vinter, har problemet blitt verre. Frua bøyer seg lett fram med stive bein og når i golvet, er ho varm får ho håndflata ned. I golvet Er eg varm, kjem eg forbi knea med fingertuppane  Embarrassed Og i for eksempel knebøy, klarer eg ikkje å sette meg so djupt som eg optimalt burde, fordi då klarar eg ikkje å oppretthalde spennet i ryggen og hofta 'knekker'. Eg har funne fleire gode tøyings øvelsar for hamstringane, hoftebøyarane  osv. Men når og kor ofte bør eg optimalt sett tøye? Er det eit poeng å tøye ei god økt kvar dag i ein periode, for å auke mobiliteten, eller kva meinar folket med kompetansen? Eg trener annakvar dag, og tenker blandt anna på om tøying kvar kveld, for eksempel - vil påvirke resultatet av treninga?

    På førehand takk

    Arnfinn
    8  Trening / Forum for nybegynnere / Ca forholdstall mellom proteiner, karbohydrater og fett i prosent på: 25. januar 2015, 11:22
    For ein som trener styrke 4 ganger i veka og svømmer to ganger pr veke, med intensjon om å bygge musklar og gå opp litt i vekt, Kva vil vil eit fornuftig forholdstall være mellom proteiner, karbohydrater og fett? Brukar ein app for sørge for at eg eter nol, men der skulle ein legge inn forholdstall i prosent, og det har eg ikkje nok kunnskap om.
    9  Trening / Forum for nybegynnere / Svømming i tillegg til styrketrening på: 23. desember 2014, 14:34
    Etter ein lengre periode med løping byrja eg med styrketrening i haust, det er kjekt og eg ser og merker sakte men sikkert framgang  Smiley
    Eg trener styrke 4-5 ganger pr veke, utfordringa for ei rastlaus sjel er å ha kviledagar.

    Eg likar godt å symje, og gjere dette gjerne 2-3 ganger pr veke, symjer ca 35-45 minutter + varmebasseng, litt stuping og anna galskap.  Bør dette sjåast på som cardiotrening, slik at dette blir på kviledagane frå styrketrening. Eller kan eg symje på ettermiddag/kveld, når eg har trent styrke om morgonen - utan at dette øydlegger restitusjonen?
    10  Trening / Forum for nybegynnere / Skal begynne med styrketrening etter omfattande vekttap, trenger litt tips på: 01. mai 2014, 18:03
    Hei, for nokre år tilbake gjorde eg radikale endringer i livet mitt, på sikt vart ressultatet eit omfattande vekttap, eg er no 90 kg og eg fekk eit nytt liv. Eg er fysisk aktiv og i god form, men det er primært uthaldstrening som jogging, toppturer og liknande eg driver med.

    Men det er ikkje berre fett eg har mista, eg har også mista mykje muskelmasse i løpet av denne prosessen. Merkar det spesielt godt på overkroppen, tynne armar og skuldrer er fråværande. Eg hadde ein fysisk krevjande jobb og var sterk då eg var overvektig, so det er eit paradoks å sitte i dag som ei pingle  Lips Sealed
     Eg trivast ikkje slik det er no, og vil derfor på sikt endre treninga mi, slik at eg får litt muskler tilbake på kroppen. Grunnen til at fokuset har vore på kondisjonstrening, er at eg liker det - og hater styrketrening. Men eg får gå nokre runder med motivasjonen min.

    Jobbsituasjonen min er slik framover, at eg får betre tid til trening frå seinsommaren og utover. Eg kunne tenkt meg å brukt våren og sommaren på å legge eit grunnlag og få hjelp av ein PT til hausten som lagar eit skikkeleg opplegg til meg. Men fram til den tid, er det øveleser, eller treningsaparater dykk vil anbefale som trener store muskelgrupper, som eg kan bruke på å forberede kroppen til tyngre trening frå hausten av?

    Setter stor pris på tips og anbefalingar
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!