Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 1  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Trene til politi-opptak på: 17. mai 2017, 20:22
    Jeg har selv vært gjennom opptaket for en del år siden. Mitt tips er ganske generelt, men det var det jeg gjorde: tren spesifikt. Tren på øvelsene du skal testes i.

    Jeg personlig fulgte ikke noe spesielt program, men sørget for at jeg bestod alle testene med grei margin.

    Utover det ville jeg fulgt normale prinsipper for fremgang i trening: godt kosthold og nok få nok hvile. Om man er i grei form, bør det ikke ta lang tid før man klarer testene fint.

    Ellers ville jeg brukt tid på å forberede meg til intervjuet man skal på etter fysiske tester er bestått. Er greit å gjøre seg opp noen tanker på hvorfor man søker, hva man vil fortelle om seg selv, fordeler og ulemper ved yrket osv.
    2  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Ønsker hjelp med trenings plan! på: 12. mai 2017, 20:30
    Bare hyggelig Smiley

    Når man er i startfasen er det fort gjort å bli forvirret av all informasjon som ligger på internett. Det er rett og slett utrolig mye informasjon, både om trening og kosthold. Dette er like forvirrende for meg, selv etter 6-7 års trening Smiley Så jeg personlig følger et eget opplegg som passer meg. Et opplegg som passer mine daglige rutiner og et opplegg som passer maten (av den sunne typen :-) ) jeg liker å spise.

    Det finnes jo svært mange treningsprogrammer man kan følge. Jeg personlig har aldri likt å låse meg til noe program som dikterer antall repetisjoner, da jeg liker å kjenne an fra dag til dag. Jeg tar det antall repetisjoner som gjør at de 2-4 repetisjonene kjennes tunge. Jeg passer på å presse meg tilstrekkelig, uten å overdrive. Det har selvsagt sine fordeler og ulemper å gjøre dette, men har aldri vært flink til å følge treningsprogrammer. Om resultatene kunne vært bedre med et program er mulig, men jeg har likevel hatt god fremgang. Som nybegynner ville jeg nok likevel fulgt et program. Blant annet fordi det vil være lettere å komme seg på gymmet, og det vil være lettere når du vet hva du skal gjøre på gymmet. Man får vel på en måte rutine i treningen og "binder" seg til å trene regelmessig, noe som åpenbart er viktig.

    Akkurat nå kjører jeg et helkroppsprogram, uten noen begrensning på antall sett og repetisjoner. Rutinen min er som regel: Markløft, hangups, knebøy, benkpress, flyes, skulderpress, sidehev, armer, mage. Jeg har ganske korte pauser mellom settene og hele økta er unnagjort på en times tid. Dette gjør jeg mandag, onsdag og fredag. Videre jogger jeg 30 min + går 30 min med stigning på lørdag eller søndag. Jeg ville nok ikke orket å betale penger for et treningsprogram, da det ligger veldig mye nyttig stoff på nett. Likevel ville jeg brukt tid på vite hvordan man gjør de ulike øvelsene, dersom du er usikker. Jeg tenker at spesielt markløft er viktig å gjøre riktig, da man fort kan få problemer med rygg og knær. Det samme gjelder knebøy.

    Når det kommer til utførelse av øvelser, så har jeg brukt en som kaller seg "athlean x" på youtube. Jeg søker bare opp øvelsen og
    "athlean x" bak, så kommer ofte rett video opp. Jeg syns fyren er utrolig dyktig og jeg har hatt masse utbytte av blant annet denne kanalen.

    Problemet med å tro at man spiser sunt, er at man rett og slett ikke vet om man f.eks. ligger på kaloriunderskudd eller -overskudd, alt etter hva som er målet. Man vet heller ikke mengde proteiner, karbohydrater og fett. Man bør definitivt sette opp en spiseplan som er justert etter hva man ønsker å oppnå med treningen. Jeg f.eks, vet nøyaktig hvor mye kalorier, proteiner, fett og karbohydrater jeg får i meg hver dag. Jeg har også estimert med kalkulator på nett for omtrent hvor mye jeg trenger. Det er ikke perfekt, men en veldig god start. Dette har vært veldig viktig for meg for å nå mitt mål i år, å gå ned i fettprosent. Her ville jeg funnet ut på nett hva du trenger av kalorier, samt fordeling av proteiner, fett og karbohydrater. Jeg har gjort dette enkelt:

    Måltid 1: havregryn, melk, egg, tran
    Måltid 2: ris, strimlet svinekjøtt, brokkoli
    Måltid 3: kylling, søtpotet, brokkoli/andre grønnsaker
    Måltid 4: Proteinpulver, egg, knekkebrød, nøtter

    Som du ser; enkleråvarer. Proteinpulveret er ikke et must, men jeg har det ganske travelt på kvelden, så det passer meg best akkurat nå. For meg personlig vil jeg si at maten har stått for 80% av fremgangen og treningen for 20 %. Man får selvsagt ikke resultatene uten trening, men maten har gjort stor forskjell for meg.

    Igjen - dette er hva jeg gjør. Finn noe som passer for deg og din hverdag. Finn et program du liker, da blir det lettere å komme seg på gymmet. Noen liker å trene øvelsene med 3 sett og 12 repetisjoner per sett, andre 3x10, 3x8, 3x3, 5x5, etc, etc. Jeg varierer og gjør det som faller meg inn. Men det er meg da, mulig jeg rett og slett er for lat til å følge noe program. Men det blir vel en smakssak, jeg liker å komme inn på gymmet og ikke helt vite hva jeg skal.

    - sett opp en spiseplan (!) Smiley Treningspartneren min spiser uregelmessig og mye junk. Fremgangen jeg har hatt (med veldig strengt kosthold) har vært veldig mye bedre, og makkeren min har bestemt begynt å skjerpe seg Smiley



    3  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Motivasjon, kosthold og deffing på: 09. mai 2017, 23:18
    Tusen hjertelig takk for svar! Jeg skal prøve å spise som du gjorde, med god fordeling på proteiner osv Huh? Har lagt på meg en del muskelmasse, men også fett - og de sier jo at man brenner mer hvis man har mer muskelmasse. Så satser på riktig og nok mat + kaloriunderskudd og trene som vanlig Huh? Pleier også å ta bilder, da jeg ikke bryr meg om vekta i og med at jeg har mye muskler - det hjelper på motivasjonen og se forskjellen på bildene!?Huh
    Igjen, tusen takk Huh?

    Bare hyggelig Smiley

    Søk opp fordelingen av proteiner, fett og karbohydrater og sett opp en spiseplan ut fra det. Jeg hadde totalt 4 måltider fordi det passet min daglige rutine, om du f.eks. ønsker 3-4-5-6 måltider går jo det også helt fint, så lenge du får i deg de mengdene med mat du skal ha.

    Ellers må du jo bare finne hva som passer deg når det kommer til kostholdet. Helt generelt, som du ser på mine måltider, består måltidene av rene råvarer, ingen prosessert mat. Så her må man bare finne sunne protein-, karbohydrater- og fettkilder. Til syvende og sist må man bare finne ut hva som passer seg selv best. Så lenge man trener på amatørnivå og ikke på konkurransenivå, tenker jeg at det grunnleggende er det aller viktigste. Jeg gjør ting sjeldent mer komplisert enn nødvendig.

    Når det kommer til hvordan du trener og legger opp treningsprogrammet, har ikke jeg veldig god kunnskap på området. Jeg kan nok mer om kosthold. Jeg personlig har trent ganske likt også på deff. Man har selvsagt mindre energi på trening når kroppen går på kaloriunderskudd, så jeg prøver å opprettholde vektmotstanden så langt det lar seg gjøre, og heller gå ned på antall sett/repetisjoner når jeg kjenner kroppen sier stopp. Ellers har jeg pleid å ta kortere pause mellom settene, evt trene en annen muskelgruppe uten noen pause i mellom. Ellers liker mange å legge inn cardioøkter - jogging, sykling, svømming, gåturer, etc. Jeg har ikke pleid å gjøre dette i veldig stor grad, men det er klart at dette vil hjelpe når det kommer til å forbrenne flere kalorier.

    Det er utrolig mange måter å legge opp treningen på. Jeg personlig gjør det enkelt og gjør det som fungerer for meg. Jeg er nazi på kostholdet og stresser ikke så mye med treningsopplegget. Jeg lytter til kroppen på trening, men passer på å presse meg tilstrekkelig (uten å overdrive) på hver treningsøkt. Jeg legger om kostholdet avhengig av hva som er målet med treningen. Men igjen - helt sikkert veldig individuelt dette her  Smiley


    4  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Er det normalt å se null forskjell etter 3mnd med trening? på: 09. mai 2017, 22:58
    Trener fordi det er sunt? Vekt er sikkert ok, men trenger mer muskler. Tror ikke fettprosent skal ned så mye, er jo en kvinne så må ha litt.
    Jeg har ikke så mye penger til mat så det blir litt sånn hva jeg har råd til og hva er på tilbud. spiser ut av fryseren på en måte. Tåler ikke korn eller melk fra dyr, så ikke alt jeg kan spise. Har kjøtt/fugl 2-3ggr i uka, fisk 2-3 og vegetar 1-2. Spiser frokost og lunsj også. Synes det er litt skummelt å tenke for mye på det, er redd jeg blir spiseforstyrra hvis jeg skal begynne å veie mat og sånt.
    Jeg tror jeg har en sånn ektomorf kropp, det skjer liksom litt lite uansett hva jeg foretar meg. Sliter med lavt stoffskifte og energiløshet, så vanskelig å gi alt på trening. Noen ganger klarer jeg ikke bli svett engang, bare fryser. Andre ganger går det bra og svetten renner.
    På den positive siden har jeg klart å øke i hvor mange kilo jeg løfter i de forskjellige løftene da. Så har jo skjedd noe selv om det ikke synes.
    Lurer på å ønske meg PT timer og treningsopplegg til bursdagen min i juli eller noe sånt.
    Uansett takk for svar.

    Dersom du har unormalt lavtstoffskifte, kan jeg dessverre ikke gi noen råd da jeg ikke har kunnskapen. Noen med kompetanse på området bør gi det råd her.

    Godt å trene fordi det er sunt. Men generelt ville jeg satt meg noen mål og delmål for treningen, og tenke gjennom hva man ønsker å oppnå. For meg personlig har jeg alltid mål jeg strekker meg etter og på den måten blir det lettere for meg med jevn fremgang.
    5  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Hvor skal man ha mobilen under trening? :( på: 08. mai 2017, 21:00
    Foran i boksern sånn at du holder den god og varm. Garderobeskapet er jo også et godt alternativ.
    6  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Overtrening? på: 08. mai 2017, 20:58
    Jeg er heller ingen lege, men svaret er definitivt ja.

    Prinsippet er jo enkelt når det kommer til styrketrening. Du bryter ned muskelaturen når du trener og bygger den opp når du hviler og får i deg næring. Man vil nok merke en del symptomer etterhvert.

    Hiver meg på Aktivudøver; fokuset bør jo være på optimal fremgang. Jeg ville ikke bekymret meg mye for overtrening dersom du trener normalt. Hadde jeg fulgt treningsprogrammet til Marit Bjørgen er jeg overbevist om at jeg hadde omkommet :-)
    7  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Trenger noen tips ASAP, settes pris på som en million på: 08. mai 2017, 20:50
    Vet ikke om jeg kan bidra med noe her, men for lavere fettprosent har jeg fulgt disse prinsippene:

    - Få oversikt over hvor mye man skal ha i kaloriinntak. Jeg har tidligere gjort dette med en enkel kalkulator på nett, den vil i alle fall gi en pekepinn.
    - Få oversikt oversikt over hvilken mengde/forhold du skal ha av proteiner, fett og karbohydrater. Dette kan man finne på youtube eller på forum.
    - Få oversikt over om du faktisk holder deg innenfor dette inntaket. Her er vil jeg påstå at det er lurt å veie maten, avhengig av hvor seriøst man tar det såklart. Jeg har opplevd god progresjon ved å ha en fastsatt spiseplan hvor det fremgår hva jeg skal spise og hvor mange gram.
    - Ikke gå for mye i kaloriunderskudd. Denne blemmen har jeg gått på tidligere, og jeg hadde en mye bedre fremgang når jeg justerte opp kaloriinntaket (med riktig mat og fordeling av proteiner, fett og karbohydrater). Deretter kan man evt justere inntaket ned etterhvert som man får lavere fettprosent.
    - La musklene restituere etter styrkeøkter i form av hviledager
    - Ikke tren for tungt og la det gå ut over utførelsen. Jeg personlig har gått ned mye på vektmotstand og fokusert på å løfte vektene raskt for deretter å senke dem sakte, og har hatt bra fremgang med dette.

    Jeg personlig har ikke vært nøye med treningsprogrammene. Jeg har nesten brukt mer tid på å sette opp diett enn treningsprogram. Til syvende og sist må du jo bare finne ut hva som fungerer for deg, men mitt sterkeste råd som har fungert bra for meg: Kosthold. Kosthold. Kosthold. Lag en spiseplan Smiley
    8  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Har ikke trent på 20 år. Hva er nytt av tilskudd? Og hva annet har skjedd? på: 08. mai 2017, 20:46
    Hei!

    Jeg var også ganske stor for mange år siden, men fettprosenten alt for høy. Jeg personlig kommer aldri til å trene på den måten igjen. Har lagt om treningen helt og aldri følt meg bedre. For flat mage så har jeg noen tips jeg angrer på at jeg ikke har fulgt tidligere:

    - Få oversikt over hvor mye man skal ha i kaloriinntak. Jeg har tidligere gjort dette med en enkel kalkulator på nett, den vil i alle fall gi en pekepinn.
    - Få oversikt oversikt over hvilken mengde/forhold du skal ha av proteiner, fett og karbohydrater. Dette kan man finne på youtube eller på forum.
    - Få oversikt over om du faktisk holder deg innenfor dette inntaket. Her er vil jeg påstå at det er lurt å veie maten, avhengig av hvor seriøst man tar det såklart. Jeg har opplevd god progresjon ved å ha en fastsatt spiseplan hvor det fremgår hva jeg skal spise og hvor mange gram.
    - Ikke gå for mye i kaloriunderskudd. Denne blemmen har jeg gått på tidligere, og jeg hadde en mye bedre fremgang når jeg justerte opp kaloriinntaket (med riktig mat og fordeling av proteiner, fett og karbohydrater). Deretter kan man evt justere inntaket ned etterhvert som man får lavere fettprosent.
    - La musklene restituere etter styrkeøkter i form av hviledager
    - Ikke tren for tungt og la det gå ut over utførelsen. Jeg personlig har gått ned mye på vektmotstand og fokusert på å løfte vektene raskt for deretter å senke dem sakte, og har hatt bra fremgang med dette.

    Dette er sikkert ting du vet fra før. Det gjorde jeg også, men gadd aldri å gjøre dette ordentlig. 8-12 uker med dette gjør underverker Smiley Når det kommer til kosttilskudd, har jeg personlig kuttet ut alt og erstattet tilskudd med vanlig mat. Men dette blir vel en smakssak.
    9  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Er det normalt å se null forskjell etter 3mnd med trening? på: 08. mai 2017, 20:37
    Glem det siste punktet - copy/paste fra et annet innlegg jeg har skrevet Smiley Men håper dette var til hjelp!
    10  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Er det normalt å se null forskjell etter 3mnd med trening? på: 08. mai 2017, 20:36
    Hehe, kjenner igjen frustrasjonen.

    Det første jeg lurer på: trener du for å gå opp eller ned i vekt? Øktmuskelmasse eller mindre fettprosent? Av egen erfaring syns jeg det er vanskeligere å se fremgang når man prøver å gå opp i vekt/muskelmasse når man allerede har en del fettprosent. Derimot ser jeg så å si alltid noe fremgang uke til uke dersom jeg forsøker å gå ned i fettprosent. Så dersom ditt mål har vært å gå ned i vekt/fettprosent, bør man se fremgang etter tre måneder. Det er ingen grunn til å gå i kjelleren for det, i så fall bør man se nærmere på eventuelle ting man ikke gjør fullt så bra.

    Dette blir generelt, men jeg har noen råd som har hjulpet meg selv en del når jeg skal ned i fettprosent:

    - Få oversikt over hvor mye man skal ha i kaloriinntak. Jeg har tidligere gjort dette med en enkel kalkulator på nett, den vil i alle fall gi en pekepinn.
    - Få oversikt oversikt over hvilken mengde/forhold du skal ha av proteiner, fett og karbohydrater. Dette kan man finne på youtube eller på forum.
    - Få oversikt over om du faktisk holder deg innenfor dette inntaket. Her er vil jeg påstå at det er lurt å veie maten, avhengig av hvor seriøst man tar det såklart. Jeg har opplevd god progresjon ved å ha en fastsatt spiseplan hvor det fremgår hva jeg skal spise og hvor mange gram.
    - Ikke gå for mye i kaloriunderskudd. Denne blemmen har jeg gått på tidligere, og jeg hadde en mye bedre fremgang når jeg justerte opp kaloriinntaket (med riktig mat og fordeling av proteiner, fett og karbohydrater). Deretter kan man evt justere inntaket ned etterhvert som man får lavere fettprosent.
    - La musklene restituere etter styrkeøkter i form av hviledager
    - Ikke tren for tungt og la det gå ut over utførelsen. Jeg personlig har gått ned mye på vektmotstand og fokusert på å løfte vektene raskt for deretter å senke dem sakte, og har hatt bra fremgang med dette.
    - Med ditt aktivitetsnivå fremstår kaloriinntaket som lavt, men jeg skal ikke trekke noen konklusjoner her.

    Det blir vanskelig å si noe mer konkret når jeg ikke vet hva som er dine treningsmål. Jeg ville definitivt startet og sett på hva du kostholdet ditt består av - dette er jo ofte nøkkelen til suksess om du skal bulke eller deffe.

    Den neste måneden som kommer - sett deg et mål, sett deg del mål. Også gjør du det du kan for å nå det målet.

    Smiley
    11  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Kosthold og trening hjelp på: 08. mai 2017, 20:28
    Hei!

    Okey, jeg er ingen ekspert på verken kosthold eller treningsprogrammer, men jeg har trent styrke noen år og har gjort meg noen erfaringer når det kommer til bulk/deff og kan gi noen generelle råd. Dette er kun ut fra mine egne erfaringer, og det finnes flere veier til mål såklart.

    - Om man kjører fullkropp styrkeprogram, i tillegg til karate og spinning på hviledager, vil jeg påstå at dette er et godt over gjennomsnittlig aktivitets nivå. Jeg ser ingen god grunn til å kjøre streng lavkarbo hver dag når du trener så mye, da dette vil gå en god del utover hvordan du presterer på treningsøktene.
    - Om du absolutt vil kutte karbohydrater, ville jeg gjort dette på hviledager.
    - Dersom du skal gå på streng lavkarbo, finn gjerne ut hvorfor. Om dette gir best resultater for det så er det vel bare å kjøre på med det. For meg personlig fungerer det dårlig når jeg holder et høyt aktivitetsnivå. Jeg opplevde mer tap i fettprosent ved å justere mengden opp da jeg gikk på diett. Etterhvert som fettprosenten gikk ned, justerte jeg mengden karbohydrater noe ned.
    - Jeg personlig ville lagt inn hviledager for å la muskulaturen restituere seg. Dette er spesielt viktig om man ønsker å bygge muskler.
    - Om du vil ta av 20 kg forutsetter det at du må gå på kaloriunderskudd. Skal du bygge muskler må du gå på kalorioverskudd. Man kan muligens gjøre begge samtidig (?), men dette er i alle fall hovedprinsippet jeg alltid har fulgt.
    - Dersom du ønsker å få en lavere fettprosent ville jeg kartlagt hvor mange kalorier du må ha for å gå på ønsket underskudd, samt hvilken fordeling du skal ha av proteiner, fett og karbohydrater. For meg personlig har denne fordelingen gitt gode resultater. Kan nesten ikke understreke nok hvor bra dette var for min del! Beregningsmetodene fant jeg på youtube.
    - Jeg vil sterkt anbefale å følge en fastsatt spiseplan og satt meg delmål for nedgangen i vekt/fettprosent
    - Jeg personlig har kuttet alle kosttilskudd og får fint i meg 1.5-2.5g proteiner pr. kg. kroppsvekt gjennom mat. Jeg har like gode resultater nå som før. Tidligere har jeg brukt pre-workout og proteinpulver, av og til kreatin. Men fokuset ditt bør definitivt ligge på kostholdet ditt og oversikt over dette, dersom du ikke har gjort dette fra før.
    - Med ditt aktivitetsnivå vil det være viktig å ikke legge seg på et for lavt kaloriinntak som utgangspunkt. Ofte vil vekten stagnere dersom man gjør dette.

    Dette ble litt generelt, men håper det var til hjelp for det Smiley Lykke til!



    12  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Ønsker hjelp med trenings plan! på: 08. mai 2017, 18:49
    Hei!

    Jeg er ingen ekspert på treningsprogrammer og kommer ikke til å skrive et konkret  program her. Har trent styrke i noen år og kan i alle fall gi noen generelle tips. Dette er noe som har fungert bra for meg og det er selvsagt andre veier til mål her :-)

    - Som nybegynner kan det være lurt med et helkroppsprogram/evt programmer med fokus på baseøvelser (benkpress, knebøy, markløft). Her kan man utvikle et godt grunnlag for styrken. Jeg ville fokusert mindre på isolasjonsøvelser, men dette er selvsagt en smakssak.
    - Fokusere på kosthold! Kosthold, kosthold, kosthold - angrer på at jeg ikke hadde en spiseplan da jeg var nybegynner (!!!!!!). Kan nesten ikke understreke nok at kostholdet er viktig for resultatene. Fokuser mer på godt kosthold enn kosttilskudd. Kosttilskudd skader selvsagt ikke, men er ikke mye verdt uten et godt kosthold.
    - Fokusere på riktig utførelse på øvelsene (spesielt på markløft og knebøy om man kjører disse øvelsene) for å forebygge skader + bedre fremgang.
    - Jeg kjørte tidligere kjørt heltkroppsprogram og har opplevd det som bra. Jeg gjør dette selv i perioder nå også.
    - Det er fort gjort å bli bitt av treningsbasillen når man først starter og trene 5-6-7 dager i uker. Her kan man risikere å gå lei og i verste fall slutte. Jeg personlig ville trent færre dager i uken (selvsagt er ikke dette en nødvendighet) og lagt inn flere hviledager.

    Om du gjør ting riktig fra start, og da spesielt kostholdet og grunnleggende styrkeøvelser, da vil du spare deg for mye tid :-) Det er helt sikkert noen her inne som kan si noe mer om et konkret treningsprogram. Hvis ikke ligger det masse info på forumet eller andre steder på nettet.

    Lykke til :-)
    13  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Motivasjon, kosthold og deffing på: 08. mai 2017, 18:21
    I forhold til skader og hvordan man evt burde trene har jeg ikke nok kunnskap til å svare på, men jeg har vært i en lignende situasjon tidligere, så jeg forstår frustrasjonen.

    Etter en dårlig bulk med dårlig kosthold la jeg på meg en del muskelmasse, men også latterlig mye fett. Pga av skade måtte jeg slutte å trene en lengre periode og formen ble enda verre. Mindre muskelmasse, mer fett.

    Det som har vært helt avgjørende for meg personlig for å komme tilbake i form, har vært å følge en diett med full oversikt over kalorier man skal innta + fordeling av proteiner, fett og karbohydrater. Jeg vil påstå at dette stod for 80 % av fremgangen, mens treningen stod for 20 %. Kan ikke forstå at jeg har gjort dette tidligere, for resultatene blir så utrolig mye bedre. Spiseplanen bestod av 4 måltider, og jeg spiste de samme 4 måltidene hver dag. Om dette er å anbefale vet jeg ikke, men jeg var vel bare for lat til å lage variasjon i dietten. For meg funket dette bra, da det til slutt ble en automatisk rutine. Om du ikke har kunnskapen for å sette opp en diett, ville jeg fått noen til å lage et oppsett for deg dersom du har ønske om å følge en spiseplan. Generelt kan jeg si at vekten ofte vil stagnere raskere om man legger seg på et for lavt kaloriinntak som utgangspunkt.

    Her er i alle fall måltidene jeg spiste:

    Måltid 1: Havregryn, egg, tran
    Måltid 2: strimlet svinekjøtt, ris, brokkoli
    Måltid 3: kylling, søtpotet, grønnsaker
    Måltid 4: knekkebrød, egg, proteintilskudd, noe nøtter

    Her veide jeg all mat og sørget for en god fordeling av proteiner, fett og karbohydrater. Kjedelig, men det fungerte bra for meg. Jeg trente 3 ganger i uka ved siden av dietten. Jeg kunne sikkert laget en bedre diett, men denne var veldig enkel og billig (er student). Jeg brukte til slutt veldig liten tid på å preppe maten.

    Dette med antall repetisjoner har jeg aldri fokusert mye på. Her er det nok mange delte meninger, men for meg personlig funker det bra. Derimot fokuserer jeg på helt riktig utførelse og tar det antallet repetisjoner som trengs for å få de siste 2-4 repetisjonene til å kjennes tunge. Jeg gleder meg sjeldent til neste sett Smiley

    Dette med motivasjon er vanskelig å svare på og er nok veldig individuelt, jeg unnet meg en saftis hver dag (ca. 65-70 kalorier)  + pepsi max til middag, og på denne måten sprakk jeg aldri. Det hjelper jo også på motivasjonen når man ukentlig ser at man har fremgang. Jeg tok bilde av overkroppen hver søndag og sammenlignet bildene. Det skader heller ikke å se noen motivasjonsvideoer på youtube :-)

    Lykke til! Håper svaret var til hjelp.


    14  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Grei progresjon? på: 08. mai 2017, 17:53
    Bra innsats dette her og det er bare å kjøre på :-)

    Om målet er vektnedgang/lavere fettprosent vil jeg på det sterkeste anbefale å sette opp en diett man følger, der man har full oversikt over antall kalorier, mengde proteiner, fett og karbohydrater. Jeg personlig kuttet alle kosttilskudd (ikke at dette er nødvendig) og laget en komplett spiseplan. Bare angrer på at jeg ikke gjorde dette tidligere som nybegynner, da dette hjalp veldig mye!
    15  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Mister ikke fettprosent selv om jeg trener hver dag. på: 08. mai 2017, 17:48
    Hei!

    Litt vanskelig for meg å si noe konkret om årsak uten mer informasjon om kostholdet og treningen din, men jeg kan gi deg noen generelle råd som i alle fall har hjulpet meg masse:

    - Få oversikt over hvor mye man skal ha i kaloriinntak. Jeg har tidligere gjort dette med en enkel kalkulator på nett, den vil i alle fall gi en pekepinn.
    - Få oversikt oversikt over hvilken mengde/forhold du skal ha av proteiner, fett og karbohydrater. Dette kan man finne på youtube eller på forum.
    - Få oversikt over om du faktisk holder deg innenfor dette inntaket. Her er vil jeg påstå at det er lurt å veie maten, avhengig av hvor seriøst man tar det såklart. Jeg har opplevd god progresjon ved å ha en fastsatt spiseplan hvor det fremgår hva jeg skal spise og hvor mange gram.
    - Ikke gå for mye i kaloriunderskudd. Denne blemmen har jeg gått på tidligere, og jeg hadde en mye bedre fremgang når jeg justerte opp kaloriinntaket (med riktig mat og fordeling av proteiner, fett og karbohydrater). Deretter kan man evt justere inntaket ned etterhvert som man får lavere fettprosent.
    - La musklene restituere etter styrkeøkter i form av hviledager
    - Ikke tren for tungt og la det gå ut over utførelsen. Jeg personlig har gått ned mye på vektmotstand og fokusert på å løfte vektene raskt for deretter å senke dem sakte, og har hatt bra fremgang med dette.
    - Med ditt aktivitetsnivå fremstår kaloriinntaket som lavt, men jeg skal ikke trekke noen konklusjoner her.

    Om du vil ha flere svar her kan det nok være lurt å si noe nøyaktig om høyde, vekt, fettprosent, dietten din og treningsprogrammet. Jeg ville nok sett nærmere på dietten din, det har i alle fall hjulpet meg utrolig mye. Har spist meg veldig deffet tidligere, og det uten noen som helst cardio. Cardio er helt sikkert veldig lurt, men for meg personlig har kostholdet vært alfa omega. Jeg vil påstå at treningen har telt 20 % og kostholdet har telt 80 % når det kommer til mine egne resultater fra tidligere deffer.

    Det var det jeg kom på i farta og håper det hjalp litt i alle fall Smiley Lykke til videre med deffen!
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!