Visning av honnrposter for thenatural
Sider:
 • 1
 • 1  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Volumprogram 17. mars 2015, 18:40
  Ikke bare bare å anbefale treningsprogram for andre. Det er så mange måter å gjøre det på og alt avhenger av hva du er komfortabel med.

  Du er jo 19 år og i følge tallene du kommer med, må du bare kjøre på for å bygge muskler og styrke. Du skrev jo selv at du spiser mye og du forbrenner nok mye også.

  Det beste er å gjøre ting enklest mulig. Det som funket for meg når jeg var på din alder var å trene med to-tre øvelser pr. muskelgruppe, to-tre sett på hver øvelse, 5-10 reps. Trening ca. annenhver dag. Trener du med få reps og tunge vekter, er det lurt å gå på en periode med lettere pumpetrening innimellom. Du kjenner selv når det er på tide. Å trene grisetungt hele tiden øker risikoen for skader.

  Tren hardt og minimer annen aktivitet av fysisk art. Nok med søvn og hvile på sofaen etter måltider og spis masse sunn mat. Lykke til  Smiley

  Honnr gitt av : Bungalow Bill, 17. mars 2015, 21:22
  2  Generelt / Loggbok Online / Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-) 09. mars 2015, 15:33
  Hei, artig å se utviklingen til en på omtrent samme alder (vel, du er 6 år yngre).
  Du er en del sterkere enn meg, særlig på knebøy. Der har jeg igjen for å ikke trene på den over flere tiår, men kommer seg sakte men sikkert.

  Men, trener du bare markløft, knebøy, benkpress og skulderpress?

  Selv kjører jeg nu disse og en del andre øvelser, men med reps på 5-6 og ned til 3 på de fleste øvelser. 15 på legger.

  Deilig å trene, spesielt når man er skadefri og bare kan peise på. Men jeg merker at øktene ikke kan vare mere enn 45 minutter, trener 3-split og tar 4x3 intervaller på tredemølle for bedre kondis. Kan trenges, jeg røyker  Tongue

  Hilsen en annen nordlending.
  Honnr gitt av : Tony71, 10. mars 2015, 18:35
  3  Trening / Forum for ungdom / Sv: Egg til lunsj? 04. desember 2012, 20:01
  Jeg er enig med Kassen i alt han skriver unntatt det med at det er lavkarbo som er svaret. Jeg har vært der og det er effektivt til å begynne med når det gjelder vektreduksjon, men veldig krevende mentalt å følge og bivirkninger som obstipasjon og forhøyete nivåer med stresshormoner.

  Egg! Du verden så hardfør myten om egg og kolesterol er. Fra barnsben av har jeg elsket å spise egg og opplevde egg/kolesterolets hysteri bli født i Norge på 80-tallet. Da var det så mye oppmerksomhet rundt kolesterolnivåene og egg ble demonisert. Jeg tenkte jeg ville få målt mine egne nivåer, sånn bare for egen interesse, men legen følte ikke at det var riktig ressursbruk fordi jeg bare var i begynnelsen av 20-årene.
  Men da jeg fortalte ham at jeg i januar måned hadde spist 332 egg (ja, hele egg, silly), så ble prøven tatt og den var helt normal.

  Nå er jeg 47 og spiser egg som bare det. Er nå inne i en fin periode med vekttrening hjemme og spiser 10-15 hele egg pr. dag. Det er når jeg kombinerer det med å spise egg og andre rene matvarer og trening, at jeg opplever at kroppsfettet reduseres. Jeg tenker at kroppen da får det den trenger og ikke skriker etter junk-food.

  Et kjapt søk viser at man i Norge offisielt anbefaler et kosthold med under 300 mg. kolesterol. 2 egg av den størrelsen jeg spiser, veier 100 gram og gir 372 mg. kolesterol. Så personlig spiser jeg godt over 10 ganger så mye kolesterol som anbefalt, og det kun fra eggkonsum. Men det bekymrer meg ikke, fordi:

  Kolesterol er ikke årsak til hjerte-og karsykdommer og kroppen hos personer som ikke lider av familiær høyt kolesterolnivåer, regulerer det fint selv.
  Flere studier har vist at eldre med moderate og høye konsentrasjoner av kolesterol lever lengre enn eldre med lavt kolesterol.

  Og... av spesiell interesse i dette forumet:

  "And now we have research showing that after an intense workout, blood cholesterol levels drop markedly and incoming dietary cholesterol is eagerly snatched by damaged muscles like water to a dry sponge. When Reichman and his team subjected volunteers to eccentric exercise, they found it took two days of eating a high cholesterol (800 mg/d) diet to normalize the large reductions in blood cholesterol caused by the workout.

  Intense resistance exercise causes muscle damage which must be repaired if improvements in strength and performance are to be realized…and cholesterol is intimately involved in this repair process."
   
  (Anthony Colpo)

  Så en treningsøkt bryter ned kolesterolet i kroppen og da er det jo veldig lurt å hive innpå så mange hele egg som man lyster for de beste resultatene.

  Ref.:

  1.    Riechman SE, et al. Statins and dietary and serum cholesterol are associated with increased lean mass following resistance training. Journals of Gerontology: Series A, Oct, 2007; 62 (10): 1164-1171.
  Honnr gitt av : Kassen aka strictboy, 04. desember 2012, 20:10
  4  Kosthold / Kosttilskudd / Kosttilskudd i et Norsk perspektiv: Offentlig overgrep mot sin egen befolkning 18. mai 2005, 17:52
  Kosttilskudd i et Norsk perspektiv: Offentlig overgrep mot sin egen befolkning

  Det vil kanskje være nytt for de fleste av dere når jeg informerer om at Forskrift om kosttilskudd som ble iverksatt i Norge ifjor, er noe av det mest strenge når det gjelder doser i den såkalte frie verden, kanskje bare til en viss grad matchet av lignende bestemmelser i Danmark og Tyskland.

  Det virker som om Norge er et forsøksland for å se hvilke virkninger det har før EU og FN beslutter endelig å iverksette lignende begrensninger, denne gangen globalt. Norge er i så måte et ideelt land fordi dens innbyggere har en nærmest innebygget tillitt til myndigheter.
  Dersom ikke sterke motkrefter klarer å reversere utviklingen, vil vi ikke lengre kunne importere kosttilskudd fra andre land fordi alle land da vil ha like restriktive lover.

  I denne omgangen er det snakk om vitaminer og mineraler men det er bare snakk om et tidsspørsmål før de går løs på andre naturprodukter som aminosyrer, essensielle fettsyrer, urter osv.

  De fleste her til lands har gjennom mange år blitt programert til å tro at man får alt av næringsstoffer gjennom et såkalt balansert kosthold og at kosttilskudd i beste fall er bortkastede penger. Det som imidlertid har vist seg, er at vår mat blir stadig mere næringsfattig. Vi spiser mere prosessert mat enn noen gang, vårt miljø blir mere forurenset og bruk av syntetiske midler virker ikke å være synkende.
  Så er det det andre argumentet, forgiftning! Dette er en utbredt misforståelse selv om det er vanskelig å finne eksempler på dødsfall etter bruk av kosttilskudd. Det er bevist at kosttilskudd er flere hundre ganger mere trygt enn vanlig mat og flere tusen ganger tryggere enn legemidler.

  Men våre helsemyndigheter er gjennomkorrupte og en direkte fare mot folkehelsen. Ta i betraktning følgende sitat fra Helse-og omsorgsdepartementet om vurderinger i forhold til Europaparlaments- og rådsdirektiv 2002/46/EF av 10. juni 2002 om tilnærming av medlemsstatenes lovgivning om kosttilskudd:

  ”Direktivet vil medføre at fluor, molybden, natrium og klorid kan inngå i kosttilskudd. Disse stoffene har ikke vært tillatt i vitamin- og mineraltilskudd tidligere. Bestemmelsen om at fluor, molybden, natrium og klorid kan inngå i kosttilskudd har vært vurdert av Statens næringsmiddeltilsyn og Statens legemiddelverk, som har konkludert med at dette ikke er problematisk”.
  For de som ikke vet det, så er fluor en miljøgift, natrium rent bordsalt og klor er ikke heldig i for store mengder, jeg vil anta at vi får mere enn nok gjennom vannet og bassenget for de som bader der.
  Helsemyndighetene gjør det altså lettere for storkapitalen å bruke farlige stoffer i mat og medisiner parallelt med at de gjør det stadig vanskeligere for folk å få tak i effektive og sikre naturlige preparater. Jeg kaller det helsefascisme!
  Videre sier Helse-og omsorgsdepartementet:
  ”I utgangspunktet er de fleste vitaminer og mineraler samt urter og aminosyrer klassifisert som legemidler i Norge. Unntak fra legemiddeldefinisjonen er blant annet gitt i forskrift 22. desember 1999 nr. 1559 om legemidler § 2-2b Unntak fra legemiddeldefinisjonen: stoff som etter en vurdering av legemiddel- og næringsmiddelmyndighetene er tillatt solgt i henhold til næringsmiddellovgivningen. Unntak i henhold til denne bestemmelsen er gitt for vitamin- og mineraltilskudd og en rekke urter.
  Vitamin- og mineraltilskudd omfattes av forskrift 25. september 1986 nr. 1918 for produksjon og frambud mv av vitamin- og mineraltilskudd. Unntak for urter er gitt i forskrift 27. desember 1999 om legemiddelklassifisering § 4 - den såkalte urtelisten. Når det gjelder aminosyrer er det bare gitt unntak fra legemiddellovgivningen for morsmelk-erstatninger og næringsmidler til spesielle medisinske formål.”
  Aminosyrer
  Hva finnes så av separate aminosyrer til salgs i Norge? Jeg har sett på det ”stakkarslige” utvalget som enkelte tilbydere har og finner bare følgende:
  L-Carnitine, Glutamine og BCAA (leucine, isoleucine, valine). Hvor er Carnosine, Lysine, tyrosine, taurine, arginine og cysteine som man ennå har i England? Norge var selvfølgelig raskt ute for 15 år siden og la ned forbud mot Tryptofan slik at ikke denne aminosyren skulle ødelegge for profitten til legemiddelindustrien da det første SSRI (lykkepillen) kom 4 dager etter forbudet mot Tryptofan i USA.
  Jeg vil tro at situasjonen også har en kostnadsmessig realitet i det norske markedet, i og med at så få produkter er tilgjengelige. Jeg gjorde en beregning og fant at prisen hos en norsk forhandler for 500 mg. L-Carnitine er kr. 4,10. Hos en tilfeldig produsent i England er det ca. kr. 1,80. Tilsvarende for Glutamin er prisen pr. gram hos en norsk forhandler kr. 0,79, mens den samme engelske produsenten tar ca. kr. 0,36.
  Vitaminer og mineraler
  Grensene for høyeste tillate doser av vitaminer og mineraler i Norge er skandaløst lave. Folk blir forledet til å tro at de får mere enn nok av alt dersom de tar en multitablett. Folk flest får nok vitaminer og mineraler slik at de ikke blir akutt syke og får skjørbuk, men den kroniske mangelen for optimal funksjon bygger seg opp gjennom årene inntil man får en eller flere sykdommer. Ref. Dr. Rath.
  Norske myndigheter bygger på det amerikanske RDA som mangler vitenskaplig fundament og dosene er så lave at dersom man ikke hiver innpå flere lav-dose tabletter, kan man likegodt spare pengene. For om dosene er redusert, er ikke prisene det, om noen skulle være så godtroende.
  En annen ting som folk flest ikke er klar over, men som myndighetene har en plikt til å ta hensyn til, er at det er en rekke faktorer som bestemmer hvor mye vitaminer og mineraler vi trenger. Det er individuelle variasjoner og faktorer som øker behovet for disse stoffene er blant annet: bruk av medisiner, tobakk, forurensning og stress.
  Ønskedrømmen til legemiddelindustrien som står bak Codex Alimentarius når det gjelder vitamin C, er en maksimumsdose på 225 mg. pr. tablett. Ha! De lydige norske myndighetene har for lengst satt maksimumsdosen til 200 mg. I motsetning til dyr, kan ikke mennesker selv produsere sitt vitamin C, men er avhengig av å få det gjennom kosten, hver eneste dag. En hund produserer ca. 15 gram vitamin C hver dag. Det er 15 000 mg.! Men vi mennesker skal liksom fungere helt fint på 60 mg? Det er ikke logisk, ei heller er det sant. Man kan ennå få tak i 1000 mg. vit. C tabletter i Sverige, så jeg anbefaler de som kan, å hamstre før det blir forbudt der også. Vitamin C er uten tvil en av de viktigste vitaminene.
  Jeg vil gi noen flere eksempler på galskapen. Jeg viser da til produkter tilgjengelig fra den engelske produsenten jeg nevnte tidligere. Jeg vil skrive opp styrken pr. tablett på deres produkter og den norske maksimaldoseringen i parantes:
  Vitamin B1 (Tiamin):   100 mg. (2,4 mg.)
  Vitamin B2 (Riboflavin):   100 mg. (2,8 mg.)
  Vitamin B6 (Pyridoksin):   100 mg. (4,2 mg.)
  Vitamin B12:         1 mg. (9 mcg.) NB! mikrogram
  Niacin:         300 mg. (32 mg.)
  Situasjonen er betraktelig bedre på sporstoffene her:
  Krom:            200 mcg. (125 mcg.)
  Selen:            100 mcg. (100 mcg.)
  Sink:            15 mg. (25 mg.)
  Jeg skulle ønske flere ville engasjere seg og protestere mot denne galskapen. Vår valgfrihet blir fratatt oss og vi beveger oss mot et bakvendt-samfunn der sunne stoffer blir forbudte og farlige stoffer blir stadig vanligere i det vi spiser og drikker.     


  Honnr gitt av : Sigg1, 23. juni 2011, 17:59
  5  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: melkeprotein bra for oss? 21. mars 2010, 14:05
  Jeg tror at melkeprotein og melkefett er meget bra for oss. Det er vel og merke hvis den er upasteurisert, dvs ikke varmet opp slik at alle enzymene er drept. Jeg drikker helmelk, ca. 4% fett som er upasteurisert og det har jeg gjort i 5 år. Jeg holder meg borte fra fabrikkmelka som jeg anser som "junk-food".

  Når det gjelder intoleranse, som kan gjelde både for melkesukret og proteinet, vil jeg si følgende: jeg kjenner til tre personer i nærmiljøet mitt som ikke tåler pasteurisert melk kjøpt på butikken men som ikke har noen problemer med å fordøye upasteurisert melk. Dette er et faktum som flere er i ferd med å oppdage, selv her i mitt lille lokalsamfunn.

  Så, mitt råd er for de som liker melk å finne en vennligsinnet bonde som er villig til å selge deg melk rett fra tanken. Og hvis du er en av de som tror på myten om at fett er farlig, spesielt "fjøsfett", så kan fettet i melka tas bort og brukes til fløte. Den stiger til toppen etter en kort stund fordi den ikke er homogenisert.
  Honnr gitt av : Carnivore, 21. mars 2010, 14:21
  6  Kosthold / Kosttilskudd / Vår helsefrihet er truet! 17. mai 2005, 17:08
  Vår helsefrihet er truet:

  Det er en merkelig stillhet i det generelle mediabildet i Norge når det gjelder det arbeidet som nå gjøres både nasjonalt og internasjonalt for å begrense folks tilgang til kostholdstilskudd.

  Ved hjelp av lovgivning fra EU’s Food Supplements Directive (FSD) og FN’s Codex Alimentarius, vil de fleste produkter med naturlige vitaminer og mineraler bli gjort forbudt å selge og kjøpe. Argumentet, som er falsk, er å hindre handelsbarrierer og sikre folks helse. Virkeligheten er at dette blir gjort fordi vitaminer og mineraler ikke kan patenteres og derved er de en uakseptabel konkurrent til legemiddelindustriens dyre og farlige syntetiske medikamenter. Legemiddelindustrien er involvert i handel med sykdom og tjener ikke på at folk blir friske av naturpreparater. De har derimot klart å kapre agendaen til internasjonale organisasjoner som EU, FN, WHO osv.

  Codex Alimentarius er imidlertid ikke bare om vitaminer og mineraler. Dens regulering vil omfatte alt av mat og vil jobbe for at genmanipulert mat og for tilsatt antibiotika og hormoner gjøres til obligatoriske tiltak i husdyrfor. Dermed dekkes også behovene til agrikulturelle forretningsgiganter, samt produsenter av plantevernmidler.

  Det er idag i Norge i utgangspunktet forbudt å tilby genmanipulert mat og mat tilsatt hormoner. Dette vil endre seg fordi norske myndigheter alltid gir etter for storkapitalen og storpolitikken.

  Allerede nå er situasjonen slik når det gjelder kostholdstilskudd: Norge er sammen med Danmark og Tyskland de mest restriktive landene i Europa. Europa er mye mere restriktive med kostholdsprodukter enn USA. I Norge blir det stadig vanskeligere å få tak i vanlige vitaminer og mineraler og helsemyndighetene jobber aktivt for å forby mest mulig.

  Argumentet er forgiftningsfare og bortkastede penger for forbrukeren. For det første er det ikke myndighetenes ansvar å bestemme hva dens befolkning skal bruke sine penger på. For det andre er det fra New Zealand dokumentert at kostholdstilskudd er mange ganger sikrere enn vanlig mat. Det er uhyre få dokumenterte tilfeller med forgiftninger fra bruk av kostholdstilskudd, mens det er en del fra vanlig mat og et uhyre stort antall fra legemidler.

  Bare vanlig bruk av godkjente legemidler fører i USA til minst 100,000 dødsfall hvert eneste år. Dette er tall fra JAMA (Journal of the American Medical Association). I Tyskland er tallet 25 000. Hva er tallet i Norge? Vi som har statistikk for alt mulig, hvor er statistikken over dødsfall for henholdsvis legemidler, kosttilskudd og matvarer?

  Vitaminer og mineraler er bare de første naturpreparater som blir angrepet. Senere blir også urter, aminosyrer, essensielle fettsyrer o.l. underlagt samme begrensninger. Allerede idag er vitaminer og mineraler klassifisert som legemidler, jf. Legemiddeltilsynet.

  Mange innenfor alternativ medisin anser disse naturpreparatene å være nødvendige for optimal helse. Den maten vi blir tilbydt blir stadig mere næringsfattig og forurenset. Dette er norske helsemyndigheter uenige i. Dr. Matthias Rath har sammen med sitt team i The Rath Foundation bevist at kreft og hjertesykdommer kan bekjempes med store doser av visse aminosyrer og vitaminer. Norske myndigheter mener at slike løsninger er tull. De lener seg heller til skolemedisinen og legemiddelindustrien som bare kan tilby symptomatisk behandling til enorme menneskelige og monetære kostnader. Vi har altså en situasjon der de norske helsemyndighetene heller vil at folk i stadig større grad skal belaste vårt helsebudsjett, enn å få sin menneskerett til selv å ta ansvar for egen helse.

  Et eksempel på galskapen: Legemiddelgiganten Merck introduserte i 2000 det betennelseshemmende midlet Vioxx som raskt også ble tilgjengelig i Norge. Det er dokumentert at over 50 000 mennesker i USA har dødd som direkte resultat av bruk av Vioxx. Tallene for Norge er mellom 300 og 400 dødsfall! Dr. Mercola advarte allerede i 1999 om Vioxx, men slike som han blir avvist av norske myndigheter som kvakksalvere.

  Legemidler er i praksis unntatt ansvar. Hadde det samme skjedd med et naturpreparat hadde media vært fylt opp med stoff og produsentene hadde vært fengslet. Det skjer ikke med legemidler. Det er det motsatte som skjer istedetfor, Bush arbeider med lovgivning som skal gjøre det umulig for folk å anlegge sak mot legemiddelprodusenter som skader og dreper folk med sine ”medisiner”.

  Hvorfor skriver ikke media om det som skjer? Har VG, Dagbladet, Aftenposten osv. Interesser som tilsier at dette ikke må bli alment kjent? Er det tilfeldig at TV2 nylig krevde å få sende reklame for legemidler? Partiet Høyre likeså. Der i gården er profitt og omsorg for verdens mest lønnsomme industri det mest viktige her i livet. Helse og valgfrihet får heller vike for viktigere tiltak er deres holdning.

  Den farmasøytiske industrien er en av historiens største forfalskninger. De fleste legemidler virker ikke for de sykdommer de skal lindre eller kurere. En representant for det engelske legemiddelfirmaet GlaxoSmithKline innrømte at deres legemidlervirket bare for mindre enn 50%. Men at de har seriøse bivirkninger kan ikke lengre skjules. Disse bivirkningene er ikke bare litt ubehagelige og forbigående som din lege ofte vil si. De fører til andre sykdommer som i sin tid krever ”behandling” av nok et medikament. De forbruker også vitaminer og mineraler og andre livsnødvendige stoffer fordi et legemiddel som oftest er et patentert syntetisk oppfunnet molekyl som kroppen vår ikke kjenner til og behandler som et giftstoff. Så her har vi ennå et problem. Vi i praksis forbyr vitaminer og mineraler som det blir et ennå større underskudd av når vi bruker legemidler som til slutt skal være den eneste løsningen vi kan bruke når vi blir syke.

  Naturmidler skal forbys fordi de ikke har dokumentert effekt sies det. En tysk undersøkelse nylig avdekket at bare 6% av legemiddelindustriens reklame var sannferdig. Det eksisterer enorme mengder av informasjon om legemiddelindustriens forfalskning av forskningsdata, bruk av såkalte ”ghost-writers”, lobbyvirksomhet, påvirkning av leger og akademiske institusjoner, regelrett korrupsjon osv. Den er en industri som de seneste årene har blødd kraftig økonomisk og som nå er avhengig av monopol for fortsatt eksistens. For deres del er de heldige fordi så mange av makthaverne i politikken og helsevesenet er så lette å manipulere. De er legemiddelindustriens nyttige idioter som fratar vanlige mennesker deres soleklare rett til selv å velge om de vil bruke vitaminer, mineraler, aminosyrer, fiskeolje, what not. Det er et brudd på menneskerettighetene og nok et steg bort fra demokratiet.

  Nyttige lenker til helsefrihet:  http://www.fritthelsevalg.org/index.asp

  http://www.mayday-info.dk/279.0.html

  http://www.valget-er-dit.dk/

  http://www4.dr-rath-foundation.org/

  http://www.alliance-natural-health.org/index.cfm?action=home

  http://www.theomnivore.com/home.html

  http://www.thelawloft.com/

  http://www.westonaprice.org/federalupdate/actionalerts.html

  http://www.newmediaexplorer.org/chris/index.htm

  http://www.mercola.com/blog

  http://www.healthchoice.org.uk/

  http://friendsoffreedom.org/article.php?sid=4011

  http://www.laleva.org/

  http://www.healthy.net/scr/news.asp?Id=7668  Honnr gitt av : Carnivore, 13. oktober 2009, 21:32
  7  Kosthold / Kosttilskudd / EU's kostholdsdirektiv og Codex Alimentarius 28. mars 2005, 13:04
  EU’S KOSTHOLDSDIREKTIV

  Under påskuddet av mattrygghet, har EU utarbeidet et kostholdsdirektiv som vil få store konsekvenser for forbrukere av vitaminer og mineraler.
  Noen av følgene direktivet vil få, er:

  1. Omvendt bevisbyrde. Det vil si at frembydere av tilskudd som skal selges, må bevise at det er harmløst før det kan selges. Dette vil selvfølgelig være enormt kostbart og bare mulig for store selskaper som den farmasøytiske industrien.

  2. Det blir etablert en såkalt ”positivliste” der tilskudd som er syntetisk produsert vil bli tillatt, mens mere naturlige vitaminer og mineraler som er tatt fra mat, vil bli forbudt.
  Dette vil igjen være til gunst for den farmasøytiske industrien som lager syntetiske kostholdstilskudd.

  3. Det vil med tiden sette veldig lave maksimumsdoser.

  4. For å komme på ”positivlisten” over lovlige tilskudd, må en teknisk og veldig kostbar Dossier være nødvendig, som kan eller ikke kan, bli akseptert av EU.

  5. Hvis et næringsemne eller dets kilde ikke er på ”positivlisten”, vil det bli forbudt i hele EU fra 1. august 2005, selv om det kan ha blitt solgt i de forskjellige EU-land i mange år.

  6. For tiden omhandler direktivet FSD (Food Supplements Directive), bare vitaminer og mineraler. Men med tiden vil det omfatte alle næringsemner og deres kilder.

  EU har en dominerende rolle i å få gjennomført disse tiltakene gjennom det som blir kalt Codex Alimentarius, som ble opprettet i 1963 av Food and Agriculture Organization (FAO) og Verdens Helseorganisasjon (WHO), for å utvikle matstandarder og retningslinjer.
  Storindustri og byråkrater har i lukkede rom blitt enige om nye internasjonale reguleringer. Disse ble presentert som arbeidsprosjekt, foreløpige retningslinjer eller  endringsforslag til Codex. Les om dette av journalist Suzanne Harris på nettstedet The Law Loft.
  Dette direktivet vil etterhvert bli gjeldende lov over hele verden og gjenstand for sanksjoner fra FN, dersom noen land ville våge å ikke følge det opp.

  I Norge har selfølgelig Mattilsynet lydig og hurtig fulgt opp dette direktivet med en Forskrift for kosttilskudd. Vi har altså nå et samfunn der ufarlige, men sunne vitaminer og mineraler i praksis skal forbys, samtidig som legemidler i stadig større grad blir gjort tilgjengelige i butikker og på bensinstasjoner.

  Det blir ofte sagt at kostholdstilskudd må reguleres strengt fordi de kan skade folk. Selvfølgelig har skader hendt også med kosttilskudd og det er nødvendig med streng offentlig kontroll av preparater som blir solgt. Men skadevirkninger fra bruk av kostholdstilskudd kan på ingen måte sammelignes med skadene bruk av farmasøytiske legemidler forårsaker hvert år. I Norge har bruken av legemidler doblet seg de siste 10 årene. Har vi blitt noe friskere av den grunn? I USA er legemiddelbivirkninger den fjerde største årsaken til dødsfall etter kreft, hjerte-karsykdommer og slag. I 1994 er det estimert 106.000 dødsfall i USA som følge av legemiddelreaksjoner og dette er tall fra JAMA (The Journal of the American Medical Association).
  For en del år tilbake ble den essensielle aminosyren Tryptofan brukt ved søvnforstyrrelser og depresjoner. Men så ble det rapportert om dødsfall som kunne spores tilbake til bruken av Tryptofan og det ble forbudt å selge i USA. Det ble senere dokumentert at dødsfallene kunne spores tilbake til en produsent i Japan, der produksjonen ble forurenset og at Tryptofan i seg selv ikke var årsaken til dødsfallene. Dette passet imidlertid verdens største legemiddelprodusent Eli Lilly godt. På denne tiden utviklet de den første såkalte lykkepillen, Prozac. Senere har FDA i USA satt den naturlige aminosyren Tryptofan på listen over legemidler som krever resept. Men folk flest vet ikke at det finnes sikre alternativer til legemidler fordi den farmasøytiske industrien tjener mye mere på å selge legemidler som de har patent på, enn næringsmidler som ikke er patentbelagt og mye billigere for forbrukere.
  Hvis noen tror at situasjonen i Norge er noe bedre, bør de tenke om igjen. Vi nordmenn er så rørende naive og tror som regel at legemiddelindustrien, deres lakeier, legene og ansvarlige politikere bare vil oss vanlige folk det beste.

  Honnr gitt av : Carnivore, 13. oktober 2009, 21:24
  8  Kosthold / Kosttilskudd / Kosttilskudd i et Norsk perspektiv: Offentlig overgrep mot sin egen befolkning 18. mai 2005, 17:52
  Kosttilskudd i et Norsk perspektiv: Offentlig overgrep mot sin egen befolkning

  Det vil kanskje være nytt for de fleste av dere når jeg informerer om at Forskrift om kosttilskudd som ble iverksatt i Norge ifjor, er noe av det mest strenge når det gjelder doser i den såkalte frie verden, kanskje bare til en viss grad matchet av lignende bestemmelser i Danmark og Tyskland.

  Det virker som om Norge er et forsøksland for å se hvilke virkninger det har før EU og FN beslutter endelig å iverksette lignende begrensninger, denne gangen globalt. Norge er i så måte et ideelt land fordi dens innbyggere har en nærmest innebygget tillitt til myndigheter.
  Dersom ikke sterke motkrefter klarer å reversere utviklingen, vil vi ikke lengre kunne importere kosttilskudd fra andre land fordi alle land da vil ha like restriktive lover.

  I denne omgangen er det snakk om vitaminer og mineraler men det er bare snakk om et tidsspørsmål før de går løs på andre naturprodukter som aminosyrer, essensielle fettsyrer, urter osv.

  De fleste her til lands har gjennom mange år blitt programert til å tro at man får alt av næringsstoffer gjennom et såkalt balansert kosthold og at kosttilskudd i beste fall er bortkastede penger. Det som imidlertid har vist seg, er at vår mat blir stadig mere næringsfattig. Vi spiser mere prosessert mat enn noen gang, vårt miljø blir mere forurenset og bruk av syntetiske midler virker ikke å være synkende.
  Så er det det andre argumentet, forgiftning! Dette er en utbredt misforståelse selv om det er vanskelig å finne eksempler på dødsfall etter bruk av kosttilskudd. Det er bevist at kosttilskudd er flere hundre ganger mere trygt enn vanlig mat og flere tusen ganger tryggere enn legemidler.

  Men våre helsemyndigheter er gjennomkorrupte og en direkte fare mot folkehelsen. Ta i betraktning følgende sitat fra Helse-og omsorgsdepartementet om vurderinger i forhold til Europaparlaments- og rådsdirektiv 2002/46/EF av 10. juni 2002 om tilnærming av medlemsstatenes lovgivning om kosttilskudd:

  ”Direktivet vil medføre at fluor, molybden, natrium og klorid kan inngå i kosttilskudd. Disse stoffene har ikke vært tillatt i vitamin- og mineraltilskudd tidligere. Bestemmelsen om at fluor, molybden, natrium og klorid kan inngå i kosttilskudd har vært vurdert av Statens næringsmiddeltilsyn og Statens legemiddelverk, som har konkludert med at dette ikke er problematisk”.
  For de som ikke vet det, så er fluor en miljøgift, natrium rent bordsalt og klor er ikke heldig i for store mengder, jeg vil anta at vi får mere enn nok gjennom vannet og bassenget for de som bader der.
  Helsemyndighetene gjør det altså lettere for storkapitalen å bruke farlige stoffer i mat og medisiner parallelt med at de gjør det stadig vanskeligere for folk å få tak i effektive og sikre naturlige preparater. Jeg kaller det helsefascisme!
  Videre sier Helse-og omsorgsdepartementet:
  ”I utgangspunktet er de fleste vitaminer og mineraler samt urter og aminosyrer klassifisert som legemidler i Norge. Unntak fra legemiddeldefinisjonen er blant annet gitt i forskrift 22. desember 1999 nr. 1559 om legemidler § 2-2b Unntak fra legemiddeldefinisjonen: stoff som etter en vurdering av legemiddel- og næringsmiddelmyndighetene er tillatt solgt i henhold til næringsmiddellovgivningen. Unntak i henhold til denne bestemmelsen er gitt for vitamin- og mineraltilskudd og en rekke urter.
  Vitamin- og mineraltilskudd omfattes av forskrift 25. september 1986 nr. 1918 for produksjon og frambud mv av vitamin- og mineraltilskudd. Unntak for urter er gitt i forskrift 27. desember 1999 om legemiddelklassifisering § 4 - den såkalte urtelisten. Når det gjelder aminosyrer er det bare gitt unntak fra legemiddellovgivningen for morsmelk-erstatninger og næringsmidler til spesielle medisinske formål.”
  Aminosyrer
  Hva finnes så av separate aminosyrer til salgs i Norge? Jeg har sett på det ”stakkarslige” utvalget som enkelte tilbydere har og finner bare følgende:
  L-Carnitine, Glutamine og BCAA (leucine, isoleucine, valine). Hvor er Carnosine, Lysine, tyrosine, taurine, arginine og cysteine som man ennå har i England? Norge var selvfølgelig raskt ute for 15 år siden og la ned forbud mot Tryptofan slik at ikke denne aminosyren skulle ødelegge for profitten til legemiddelindustrien da det første SSRI (lykkepillen) kom 4 dager etter forbudet mot Tryptofan i USA.
  Jeg vil tro at situasjonen også har en kostnadsmessig realitet i det norske markedet, i og med at så få produkter er tilgjengelige. Jeg gjorde en beregning og fant at prisen hos en norsk forhandler for 500 mg. L-Carnitine er kr. 4,10. Hos en tilfeldig produsent i England er det ca. kr. 1,80. Tilsvarende for Glutamin er prisen pr. gram hos en norsk forhandler kr. 0,79, mens den samme engelske produsenten tar ca. kr. 0,36.
  Vitaminer og mineraler
  Grensene for høyeste tillate doser av vitaminer og mineraler i Norge er skandaløst lave. Folk blir forledet til å tro at de får mere enn nok av alt dersom de tar en multitablett. Folk flest får nok vitaminer og mineraler slik at de ikke blir akutt syke og får skjørbuk, men den kroniske mangelen for optimal funksjon bygger seg opp gjennom årene inntil man får en eller flere sykdommer. Ref. Dr. Rath.
  Norske myndigheter bygger på det amerikanske RDA som mangler vitenskaplig fundament og dosene er så lave at dersom man ikke hiver innpå flere lav-dose tabletter, kan man likegodt spare pengene. For om dosene er redusert, er ikke prisene det, om noen skulle være så godtroende.
  En annen ting som folk flest ikke er klar over, men som myndighetene har en plikt til å ta hensyn til, er at det er en rekke faktorer som bestemmer hvor mye vitaminer og mineraler vi trenger. Det er individuelle variasjoner og faktorer som øker behovet for disse stoffene er blant annet: bruk av medisiner, tobakk, forurensning og stress.
  Ønskedrømmen til legemiddelindustrien som står bak Codex Alimentarius når det gjelder vitamin C, er en maksimumsdose på 225 mg. pr. tablett. Ha! De lydige norske myndighetene har for lengst satt maksimumsdosen til 200 mg. I motsetning til dyr, kan ikke mennesker selv produsere sitt vitamin C, men er avhengig av å få det gjennom kosten, hver eneste dag. En hund produserer ca. 15 gram vitamin C hver dag. Det er 15 000 mg.! Men vi mennesker skal liksom fungere helt fint på 60 mg? Det er ikke logisk, ei heller er det sant. Man kan ennå få tak i 1000 mg. vit. C tabletter i Sverige, så jeg anbefaler de som kan, å hamstre før det blir forbudt der også. Vitamin C er uten tvil en av de viktigste vitaminene.
  Jeg vil gi noen flere eksempler på galskapen. Jeg viser da til produkter tilgjengelig fra den engelske produsenten jeg nevnte tidligere. Jeg vil skrive opp styrken pr. tablett på deres produkter og den norske maksimaldoseringen i parantes:
  Vitamin B1 (Tiamin):   100 mg. (2,4 mg.)
  Vitamin B2 (Riboflavin):   100 mg. (2,8 mg.)
  Vitamin B6 (Pyridoksin):   100 mg. (4,2 mg.)
  Vitamin B12:         1 mg. (9 mcg.) NB! mikrogram
  Niacin:         300 mg. (32 mg.)
  Situasjonen er betraktelig bedre på sporstoffene her:
  Krom:            200 mcg. (125 mcg.)
  Selen:            100 mcg. (100 mcg.)
  Sink:            15 mg. (25 mg.)
  Jeg skulle ønske flere ville engasjere seg og protestere mot denne galskapen. Vår valgfrihet blir fratatt oss og vi beveger oss mot et bakvendt-samfunn der sunne stoffer blir forbudte og farlige stoffer blir stadig vanligere i det vi spiser og drikker.     


  Honnr gitt av : trainy, 22. mai 2005, 21:36
  9  Kosthold / Kosttilskudd / Vår helsefrihet er truet! 17. mai 2005, 17:08
  Vår helsefrihet er truet:

  Det er en merkelig stillhet i det generelle mediabildet i Norge når det gjelder det arbeidet som nå gjøres både nasjonalt og internasjonalt for å begrense folks tilgang til kostholdstilskudd.

  Ved hjelp av lovgivning fra EU’s Food Supplements Directive (FSD) og FN’s Codex Alimentarius, vil de fleste produkter med naturlige vitaminer og mineraler bli gjort forbudt å selge og kjøpe. Argumentet, som er falsk, er å hindre handelsbarrierer og sikre folks helse. Virkeligheten er at dette blir gjort fordi vitaminer og mineraler ikke kan patenteres og derved er de en uakseptabel konkurrent til legemiddelindustriens dyre og farlige syntetiske medikamenter. Legemiddelindustrien er involvert i handel med sykdom og tjener ikke på at folk blir friske av naturpreparater. De har derimot klart å kapre agendaen til internasjonale organisasjoner som EU, FN, WHO osv.

  Codex Alimentarius er imidlertid ikke bare om vitaminer og mineraler. Dens regulering vil omfatte alt av mat og vil jobbe for at genmanipulert mat og for tilsatt antibiotika og hormoner gjøres til obligatoriske tiltak i husdyrfor. Dermed dekkes også behovene til agrikulturelle forretningsgiganter, samt produsenter av plantevernmidler.

  Det er idag i Norge i utgangspunktet forbudt å tilby genmanipulert mat og mat tilsatt hormoner. Dette vil endre seg fordi norske myndigheter alltid gir etter for storkapitalen og storpolitikken.

  Allerede nå er situasjonen slik når det gjelder kostholdstilskudd: Norge er sammen med Danmark og Tyskland de mest restriktive landene i Europa. Europa er mye mere restriktive med kostholdsprodukter enn USA. I Norge blir det stadig vanskeligere å få tak i vanlige vitaminer og mineraler og helsemyndighetene jobber aktivt for å forby mest mulig.

  Argumentet er forgiftningsfare og bortkastede penger for forbrukeren. For det første er det ikke myndighetenes ansvar å bestemme hva dens befolkning skal bruke sine penger på. For det andre er det fra New Zealand dokumentert at kostholdstilskudd er mange ganger sikrere enn vanlig mat. Det er uhyre få dokumenterte tilfeller med forgiftninger fra bruk av kostholdstilskudd, mens det er en del fra vanlig mat og et uhyre stort antall fra legemidler.

  Bare vanlig bruk av godkjente legemidler fører i USA til minst 100,000 dødsfall hvert eneste år. Dette er tall fra JAMA (Journal of the American Medical Association). I Tyskland er tallet 25 000. Hva er tallet i Norge? Vi som har statistikk for alt mulig, hvor er statistikken over dødsfall for henholdsvis legemidler, kosttilskudd og matvarer?

  Vitaminer og mineraler er bare de første naturpreparater som blir angrepet. Senere blir også urter, aminosyrer, essensielle fettsyrer o.l. underlagt samme begrensninger. Allerede idag er vitaminer og mineraler klassifisert som legemidler, jf. Legemiddeltilsynet.

  Mange innenfor alternativ medisin anser disse naturpreparatene å være nødvendige for optimal helse. Den maten vi blir tilbydt blir stadig mere næringsfattig og forurenset. Dette er norske helsemyndigheter uenige i. Dr. Matthias Rath har sammen med sitt team i The Rath Foundation bevist at kreft og hjertesykdommer kan bekjempes med store doser av visse aminosyrer og vitaminer. Norske myndigheter mener at slike løsninger er tull. De lener seg heller til skolemedisinen og legemiddelindustrien som bare kan tilby symptomatisk behandling til enorme menneskelige og monetære kostnader. Vi har altså en situasjon der de norske helsemyndighetene heller vil at folk i stadig større grad skal belaste vårt helsebudsjett, enn å få sin menneskerett til selv å ta ansvar for egen helse.

  Et eksempel på galskapen: Legemiddelgiganten Merck introduserte i 2000 det betennelseshemmende midlet Vioxx som raskt også ble tilgjengelig i Norge. Det er dokumentert at over 50 000 mennesker i USA har dødd som direkte resultat av bruk av Vioxx. Tallene for Norge er mellom 300 og 400 dødsfall! Dr. Mercola advarte allerede i 1999 om Vioxx, men slike som han blir avvist av norske myndigheter som kvakksalvere.

  Legemidler er i praksis unntatt ansvar. Hadde det samme skjedd med et naturpreparat hadde media vært fylt opp med stoff og produsentene hadde vært fengslet. Det skjer ikke med legemidler. Det er det motsatte som skjer istedetfor, Bush arbeider med lovgivning som skal gjøre det umulig for folk å anlegge sak mot legemiddelprodusenter som skader og dreper folk med sine ”medisiner”.

  Hvorfor skriver ikke media om det som skjer? Har VG, Dagbladet, Aftenposten osv. Interesser som tilsier at dette ikke må bli alment kjent? Er det tilfeldig at TV2 nylig krevde å få sende reklame for legemidler? Partiet Høyre likeså. Der i gården er profitt og omsorg for verdens mest lønnsomme industri det mest viktige her i livet. Helse og valgfrihet får heller vike for viktigere tiltak er deres holdning.

  Den farmasøytiske industrien er en av historiens største forfalskninger. De fleste legemidler virker ikke for de sykdommer de skal lindre eller kurere. En representant for det engelske legemiddelfirmaet GlaxoSmithKline innrømte at deres legemidlervirket bare for mindre enn 50%. Men at de har seriøse bivirkninger kan ikke lengre skjules. Disse bivirkningene er ikke bare litt ubehagelige og forbigående som din lege ofte vil si. De fører til andre sykdommer som i sin tid krever ”behandling” av nok et medikament. De forbruker også vitaminer og mineraler og andre livsnødvendige stoffer fordi et legemiddel som oftest er et patentert syntetisk oppfunnet molekyl som kroppen vår ikke kjenner til og behandler som et giftstoff. Så her har vi ennå et problem. Vi i praksis forbyr vitaminer og mineraler som det blir et ennå større underskudd av når vi bruker legemidler som til slutt skal være den eneste løsningen vi kan bruke når vi blir syke.

  Naturmidler skal forbys fordi de ikke har dokumentert effekt sies det. En tysk undersøkelse nylig avdekket at bare 6% av legemiddelindustriens reklame var sannferdig. Det eksisterer enorme mengder av informasjon om legemiddelindustriens forfalskning av forskningsdata, bruk av såkalte ”ghost-writers”, lobbyvirksomhet, påvirkning av leger og akademiske institusjoner, regelrett korrupsjon osv. Den er en industri som de seneste årene har blødd kraftig økonomisk og som nå er avhengig av monopol for fortsatt eksistens. For deres del er de heldige fordi så mange av makthaverne i politikken og helsevesenet er så lette å manipulere. De er legemiddelindustriens nyttige idioter som fratar vanlige mennesker deres soleklare rett til selv å velge om de vil bruke vitaminer, mineraler, aminosyrer, fiskeolje, what not. Det er et brudd på menneskerettighetene og nok et steg bort fra demokratiet.

  Nyttige lenker til helsefrihet:  http://www.fritthelsevalg.org/index.asp

  http://www.mayday-info.dk/279.0.html

  http://www.valget-er-dit.dk/

  http://www4.dr-rath-foundation.org/

  http://www.alliance-natural-health.org/index.cfm?action=home

  http://www.theomnivore.com/home.html

  http://www.thelawloft.com/

  http://www.westonaprice.org/federalupdate/actionalerts.html

  http://www.newmediaexplorer.org/chris/index.htm

  http://www.mercola.com/blog

  http://www.healthchoice.org.uk/

  http://friendsoffreedom.org/article.php?sid=4011

  http://www.laleva.org/

  http://www.healthy.net/scr/news.asp?Id=7668  Honnr gitt av : Benpressmannen, 17. mai 2005, 21:37
  10  Kosthold / Kosttilskudd / EU's kostholdsdirektiv og Codex Alimentarius 28. mars 2005, 13:04
  EU’S KOSTHOLDSDIREKTIV

  Under påskuddet av mattrygghet, har EU utarbeidet et kostholdsdirektiv som vil få store konsekvenser for forbrukere av vitaminer og mineraler.
  Noen av følgene direktivet vil få, er:

  1. Omvendt bevisbyrde. Det vil si at frembydere av tilskudd som skal selges, må bevise at det er harmløst før det kan selges. Dette vil selvfølgelig være enormt kostbart og bare mulig for store selskaper som den farmasøytiske industrien.

  2. Det blir etablert en såkalt ”positivliste” der tilskudd som er syntetisk produsert vil bli tillatt, mens mere naturlige vitaminer og mineraler som er tatt fra mat, vil bli forbudt.
  Dette vil igjen være til gunst for den farmasøytiske industrien som lager syntetiske kostholdstilskudd.

  3. Det vil med tiden sette veldig lave maksimumsdoser.

  4. For å komme på ”positivlisten” over lovlige tilskudd, må en teknisk og veldig kostbar Dossier være nødvendig, som kan eller ikke kan, bli akseptert av EU.

  5. Hvis et næringsemne eller dets kilde ikke er på ”positivlisten”, vil det bli forbudt i hele EU fra 1. august 2005, selv om det kan ha blitt solgt i de forskjellige EU-land i mange år.

  6. For tiden omhandler direktivet FSD (Food Supplements Directive), bare vitaminer og mineraler. Men med tiden vil det omfatte alle næringsemner og deres kilder.

  EU har en dominerende rolle i å få gjennomført disse tiltakene gjennom det som blir kalt Codex Alimentarius, som ble opprettet i 1963 av Food and Agriculture Organization (FAO) og Verdens Helseorganisasjon (WHO), for å utvikle matstandarder og retningslinjer.
  Storindustri og byråkrater har i lukkede rom blitt enige om nye internasjonale reguleringer. Disse ble presentert som arbeidsprosjekt, foreløpige retningslinjer eller  endringsforslag til Codex. Les om dette av journalist Suzanne Harris på nettstedet The Law Loft.
  Dette direktivet vil etterhvert bli gjeldende lov over hele verden og gjenstand for sanksjoner fra FN, dersom noen land ville våge å ikke følge det opp.

  I Norge har selfølgelig Mattilsynet lydig og hurtig fulgt opp dette direktivet med en Forskrift for kosttilskudd. Vi har altså nå et samfunn der ufarlige, men sunne vitaminer og mineraler i praksis skal forbys, samtidig som legemidler i stadig større grad blir gjort tilgjengelige i butikker og på bensinstasjoner.

  Det blir ofte sagt at kostholdstilskudd må reguleres strengt fordi de kan skade folk. Selvfølgelig har skader hendt også med kosttilskudd og det er nødvendig med streng offentlig kontroll av preparater som blir solgt. Men skadevirkninger fra bruk av kostholdstilskudd kan på ingen måte sammelignes med skadene bruk av farmasøytiske legemidler forårsaker hvert år. I Norge har bruken av legemidler doblet seg de siste 10 årene. Har vi blitt noe friskere av den grunn? I USA er legemiddelbivirkninger den fjerde største årsaken til dødsfall etter kreft, hjerte-karsykdommer og slag. I 1994 er det estimert 106.000 dødsfall i USA som følge av legemiddelreaksjoner og dette er tall fra JAMA (The Journal of the American Medical Association).
  For en del år tilbake ble den essensielle aminosyren Tryptofan brukt ved søvnforstyrrelser og depresjoner. Men så ble det rapportert om dødsfall som kunne spores tilbake til bruken av Tryptofan og det ble forbudt å selge i USA. Det ble senere dokumentert at dødsfallene kunne spores tilbake til en produsent i Japan, der produksjonen ble forurenset og at Tryptofan i seg selv ikke var årsaken til dødsfallene. Dette passet imidlertid verdens største legemiddelprodusent Eli Lilly godt. På denne tiden utviklet de den første såkalte lykkepillen, Prozac. Senere har FDA i USA satt den naturlige aminosyren Tryptofan på listen over legemidler som krever resept. Men folk flest vet ikke at det finnes sikre alternativer til legemidler fordi den farmasøytiske industrien tjener mye mere på å selge legemidler som de har patent på, enn næringsmidler som ikke er patentbelagt og mye billigere for forbrukere.
  Hvis noen tror at situasjonen i Norge er noe bedre, bør de tenke om igjen. Vi nordmenn er så rørende naive og tror som regel at legemiddelindustrien, deres lakeier, legene og ansvarlige politikere bare vil oss vanlige folk det beste.

  Honnr gitt av : 25årstrening, 28. mars 2005, 18:38
  Sider:
 • 1
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!