for Heppa
  Visning av honnørposter for Heppa
Sider:
  • 1
  • 1  Trening / Kampsport og Selvforsvar / SV: Selvforsvar 13. april 2006, 02:24
    Det beste selvforsvaret er uten tvil å løpe for harde livet.
    Etter det er det uten tvil Krav Maga. Nå vet jeg ikke hvor du bor og om du har tilbudet om det, men dersom du har det råder jeg deg på det sterkeste til å teste det ut.

    http://kravmaga.no/ (International Krav Maga Federation) og http://www.kravmaga.net/ (International Krav Maga Liven).

    Jeg skriver bare et kjapt sammendrag for de som ikke gidder å lese på sidene:
    Etter Israel ble opprettet ble det ytret et ønske fra de militære lederne: De ville ha et nærkampsystem som var lett/raskt å lære, realistisk og effektivt. Grunnen til at det skulle være raskt og lære var fordi staten nettopp var opprettet og de måtte komme igang kjapt.
    Mannen som ble utpekt til jobben hadde trent forskjellige kampsporter siden han var liten og hadde høye grader i flere stilarter.  Resultatet ble Krav Maga, et komplett selvforsvarssystem hvor grunnmuren var kroppens egne reflekser (langer noen ut en neve mot deg er første refleks Ã¥ holde seg for fjeset mens du prøver Ã¥ dukke unna). Det er et "grovt" system som er ment for Ã¥ fungere, ikke for Ã¥ se pent ut.

    Det finnes 15 grader. Dette er heller ikke noen "pysegraderinger" som du gjerne ser i visse karate/TKD-graderinger (si tre ord, vis to spark, voilà), men harde greier hvor du virkelig blir testet. Graderingen til den 11 graden tar omtrent 9 sammenhengende timer hvor du blir hardt fysisk testet konstant.

    Det er to typer KM som trenes idag: Den sivile og den militære.
    Den sivile er å oppdrive på ditt lokale KM-senter. Dette innebærer slag, spark, slaggjenstander og kniv/skarpe gjenstander.
    Den militære er det kun Israels militære, samt noen andre utvalgte enheter internasjonalt som trener. Dette er det sivile systemet, men innebærer også bruk av skytevåpen (hvis jeg sier "finish him", så forstår dere hva jeg mener).

    Jeg mener ikke å provosere noen med denne posten (noen overdrivelser er for å poengtere visse ting) og jeg sier heller ikke at det ene er bedre enn det andre. Det er min egen personlige mening jeg ytrer her, men jeg mener ærlig og oppriktig at dersom du er ute etter å lære å forsvare deg i dagens samfunn - Hva er vel da bedre enn et moderne system for nettopp dagens råe vold og overfall?

    Fattet i korthet: Selvforsvar for Ola og Anna Nordmann, man trenger ikke være supermann, det er utviklet for å passe alle kroppstyper og vekter.

    Jeg tar også forbehold om feilinformasjon da det er over et år siden jeg var på sist KM trening (desverre liten interesse og manglende instruktører her i området).
    Når jeg tenker meg om burde denne posten heller egentlig vært et eget emne, mod må gjerne gjøre det om til det dersom han/hun ønsker det.
    Honnør gitt av : Wacko, 13. april 2006, 11:19
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.
    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!