Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 837
  • 16  Generelt / Loggbok Online / Sv: Ivrig pingle: Benk film s. 627 på: 18. februar 2013, 18:16
    Kun en og annen røverhistorie og litt slapp googling som referanse her. Har ikke vært på pubmed og lest heller. Har bare registrert at enkelte oppigjennom har meldt om positive effekter av div. typiske justeringer av korntyper, mindre stekt mat og moderat karboinntak(såvidt jeg husker) på div. mage/tarmlidelser.

    Sånn sett så er jeg ikke overbevist, men har erfart såpass at jeg synes en del erfaringer er verdifulle selv om studier ikke er på plass. Synes å huske at det var et norsk team som la fram noe om næringssammensetning og betennelsespotensiale.
    Uttrykket mitt "alternative dietter" betyr vel bare at de avviker en del fra de tradisjonelle norske kostrådene.
    Kost er interessant på mange måter. Merker selv at jeg lettere blir syk og har litt høyere slimproduksjon i de periodene hvor jeg lasser innpå godt med brød/kornprodukter.

    Jeg tror dietten er sekundært. Etter hva jeg har klart å skumlese meg frem til på noen svært få abstrakt og litt diverse nettsider, virker det som om man må gjennom en runde med kortisonsteroider (+ to andre virkestoffer) først. For å hindre tilbakefall må man gjerne gjøre eksperimenteringer med kostholdet Smiley

    Dermed er vi ikke så uenige, som det fremstod i mitt innlegg.

    I denne fasen har jeg forsøkt litt forskjellig og jeg er rimelig tømt i tarmen hele tiden, slik at jeg tror kostholdsrelaterte reaksjoner kan undersøkes over relativt korte tidsperioder. Merker kun èn ting, og det er at det er langt mer smertefullt å kun sprutdrite blod, når det er en fin blanding hvor det er spor av mat er det ikke like mye smerter. Kan ikke spise meg stappmett, men det føles bedre å ha noe å bearbeide i tarmene. Da virker det som om det går tapt mindre blod også.

    Brød og korn er jeg ikke spesielt glad i, men det blir nok relativt mye karbohydrater i kosten uansett.
    De fleste studiene som gjøres, leter etter en kobling til diett og hva man bør unngå, selv om de review artiklene jeg til nå har sett på virker å kunne konkludere med noe konkret er utgangspunktet alltid at de "vet" at det er en kobling der.

    Du merker at høyt karbohydratinntak er forstyrrende selv med ditt aktivitetsnivå pr. i dag?
    Hvordan reagerer kroppen (ytelseevnen) når du kjører mindre karbohydrat? Er du like sprek?

    17  Generelt / Loggbok Online / Sv: Ivrig pingle: Benk film s. 627 på: 17. februar 2013, 11:53
    Har du prøvd noen av de alternative diettene som enkelte har effekt av opp mot div. betennelsestilstander? Eller avventer du nøyaktig diagnose?

    "Alternative dietter", and you lost me...
    Har du noen formening om hvorfor disse omtales som alternative dietter? Hvorfor er ikke legestanden spesielt interessert i emnet? Hvem promoterer disse diettene?
    Hvilke mennesker, real life people, har du høstet erfaringer fra, som tilsier at dette er et reelt alternativ til medisinering? Smiley

     
    Jeg har fulgt en "diett" eller livstil som jeg heller velger å kalle det, ettersom prosjektet løper lengre enn en periode, som samfaller ganske godt med mange av rådene omkring ulcerøs kolitt (ikke alle, ei heller skreddersydd til denne smørbrødlisten). Råd jeg har funnet på nettet riktignok, overhodet ikke validert noen plass. Dette har ikke fungert (åpenbart), og neste steg er korrekt diagnose og medisinering. Etter medisineringen regner jeg med at livet vil gå sin vante gang.

    Det finnes flere Chrons pasienter som har hatt hell av å legge om kosten og dette har jeg pratet litt med sjefen om (sekundærinformasjon), ettersom han har fulgt opp flere chronspasienter med hell. Jeg er som du skjønner ikke overbevist for øyeblikket, men det skyldes at tema er nytt og jeg velger å få alle fakta (fullstendig diagnose) før jeg undersøker emnet mer i dybden.

    Om du har noen troverdige referanser, som ikke snakker om det som alternative dietter (finnes det større turn off`s enn dette?), må du gjerne legge de frem her.

    Jeg bør uansett bruke litt tid på å vurdere mulighetene fremover, planlegge litt hva som bør gjøres/ikke gjøres. Det virker jo som om du har stor tro på dette og da antar jeg du har kildereferanser på plass og gode historier fra virkeligheten som kan underbygge din overbevisning. Spent på å lese hva du har kommet frem til Smiley   
    18  Generelt / Loggbok Online / Sv: Fasiten på: 16. februar 2013, 20:33
    Oppdatering?  what
    19  Trening / Styrkeløft / FLYTTET: trenings dvd - styrke/bodypump!! på: 16. februar 2013, 11:39
    Dette emnet har blitt flyttet til Forum for ungdom.

    http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=127117.0
    20  Generelt / Loggbok Online / Sv: Ivrig pingle: Benk film s. 627 på: 16. februar 2013, 11:24
    Høres ikke bra ut! Håper du får tatt kolonoskopien og eliminert de værste sykdommene. En eller annen gang inn i fremtiden er du gjennom det værste og kan ta opp igjen treningen! Og det bildet du postet på facebook viser at du går Arnold en høy gang på bicepsfronten, så du har ingenting å frykte Grin

    Nei det er noe drit (mye drit :Smiley) det der. Men jeg velger å tro at det blir bra med medisinering og at dette forblir et lite perifert problem som ikke vil hindre trening i tiden som kommer.


    Arnold er vel tilbake på veksthormoner igjen, så han slår meg sikkert enda... til tross for alderen Tongue

    Blir vel stort sett trening på overkroppen om dagen, flerleddsøvelser er foreløpig litt for heftig.

    http://www.youtube.com/watch?v=tcX58MD6rrY&feature=youtube_gdata
    21  Generelt / Loggbok Online / Sv: Ivrig pingle: Benk film s. 627 på: 15. februar 2013, 21:11
    Hei, leser her av og til. Kan jeg spørre, uten å grave for mye om det er alvorlig? Når er all sykdom alvorlig, men tenker mer på om det er muskulære plager eller mere indremedisin, for å spørre slikt? God bedring iallefall!

    Det er kronisk og vil kreve medisinsk behandling. Mest sannsynlig er det Ulcerøs Kolitt, som er bedre enn både Chrons og kreft. Vet foreløpig ikke hvor stort omfanget er, kan være kun tykktarm eller det kan være hele tarmen. Foreløpig ikke utredet med koloskopi som blir det neste steget for å avgjøre behandlingen. Med behandling blir det mest sannsynlig ikke det største problemet å leve med. Frem til diagnose blir det lite aktivitet, men skal forsøke å se pumping Iron hver dag, for å se om jeg klarer å ønske meg Arnoldfysikken tilstrekkelig hardt til at det skjer en mentalremodulering av egen fysikk Tongue

    Håper jeg unngår noen form for operasjon. Føler kanskje min fastlege burde gjort jobben sin ved første møte, han burde rekvirert rektoskopi da og ikke forsøkt å ta livet av meg ved å utføre denne selv i vær 4. time (?!). Da også UTEN å ta vevsprøve.... faen til idiot. Kom jo ikke før det var gått 5 uker, og da er det pr. definisjon snakk om kronisk sykdom.
    22  Generelt / Loggbok Online / Sv: Ivrig pingle: Benk film s. 627 på: 14. februar 2013, 16:42
    Update:

    Ble et kortvarig comeback på loggefronten, syk i 10 uker hittil.
    Rimelig heftige saker virker det som, men helsevesenet tar seg allikevel gooood tid. I tillegg ventet jeg noen uker for lenge før jeg tok vett til meg for å besøke en udugelig fastlege (etter mitt syn), var også i jobb litt for lenge før jeg roet det ned. Ny jobb startet derfor skandaløst dårlig og det merker jeg er litt drit. Det er faktisk smått katastrofalt ettersom jeg kom inn som en hastereserve for en som nå er i behandling for alvorlig sykdom.... Føler med sjefen som i disse dager kjører trippelt opp og har det administrative i tillegg (dette også pga sykdom)!

    Har jo selvsagt ingen klar diagnose i hodet mitt og det vil ta litt tid enda før det dukker opp noen svar, men et par av alternativene er ikke særlig oppløftende. Derfor er det kun svært rolig trening og helt labert tempo på alt jeg foretar meg om dagen. Ettersom jeg har vært student i mange år er jeg i utgangspunktet ikke av de mest effektive med dagene mine, men de siste ukene har jeg satt rekord for uproduktivitet. Angrer selvsagt litt på det, men ikke nok til å kjøre opp pulsen unødig. Forsøker virkelig å bare holde de små grå i gang med litt kvalitetslesning, det fysiske forsvinner i et skremmende tempo og vekten er ca. 84,25-83,7 kg om dagen. Blodprosenten falt som en dupp en periode og oksygen trenger man jo, så jeg skulle gjerne ønske jeg var ferdig med diagnostiseringen. Har lyst til å starte en form for behandling snart nå merker jeg. Har en plan om å betale av litt gjeld i år, og da ser jeg et behov for å jobbe litt... :p

    Snart er konkurransesesongen i gang for fullt og jeg har mange stevner jeg ser frem til, Nordisk rekker jeg ikke. Men der var det strengt talt overflod av lagledere i utgangspunktet, så det var bare til det beste for utøverne tror jeg. Færre kokker osv Wink
    Men når det er sagt, skulle gjerne vært der altså Smiley

    Em Junior er nest ut og da skal jeg igjen være sterk nok til å lesse 25kgs skiver og ta avløft i benken, hehe. De små målene... Smiley
    23  Generelt / Loggbok Online / Sv: Evis mot 300kg rawmark på: 14. februar 2013, 16:29
    Been there, done that:

    http://resultater.styrkeloft.no/protokoll_vis.php?id=2356

    24  Trening / Styrkeløft / Bo Bergan - Markløftfantomet på: 07. februar 2013, 11:48
    Jeg synes denne fortjener et så stort publikum som mulig.

    Er den lagt ut allerede skal jeg naturligvis slette tråden Smiley

    Bo Andrè og Coach Jørgen Hansen

    http://www.youtube.com/watch?v=IJk3P1zJrTw
    25  Generelt / Loggbok Online / Sv: Halvmetern Dietmar oppkjøring -74 på: 06. februar 2013, 21:40
    Morten Hope comeback? Smiley
    26  Trening / Styrkeløft / Sv: Julian Lysvand - 250 kg 3x5reps markløft uten drakt @93 kg på: 12. januar 2013, 22:40
    307,5 kg med drakt, bør være god for å høyne denne en god del i løpet av året. Time will tell.
    27  Generelt / Loggbok Online / Sv: Fasiten på: 12. januar 2013, 22:40
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GlNk7_OIUH4

    Her har du en solid raw løfter.  bare 19 år gammel

    Tidenes underdrivelse.... Solid føler jeg ikke er dekkende nok for dette her. Hvilke superlativer man heller skulle brukt ved jeg derimot ikke, ingenting kan beskrive godt nok hvor hinsides bra dette er  Shocked

    28  Trening / Styrkeløft / Julian Lysvand - 250 kg 3x5reps markløft uten drakt @93 kg på: 12. januar 2013, 20:15
    250 kg 3settx5reps + 2 @ 93 kg

    http://www.youtube.com/watch?v=O_gOt8QQ3Rc&feature=youtu.be
    29  Generelt / Loggbok Online / Sv: Eikeland mot seniorlandslaget og EM i Tsjekkia på: 07. januar 2013, 01:24
    Kjedelig å høre om de knutene dine! Håper du får ordnings før det så fort som mulig! Hvordan reagerer kroppen ellers på en såpass heving av mengden? Blir du tung og ekkel i kroppen?

    Først og fremst intensiteten som er høyere, mengden ser ut til å være ganske lik Wink
    30  Generelt / Loggbok Online / Sv: Fasiten på: 05. januar 2013, 00:05
    Godt jobbet Gilberg Smiley

    Dette blir veldig bra!
    Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 837
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!