Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 20
  • 16  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Sv: Makspuls verdier på: 19. juni 2007, 12:20
    http://www.n3sport.no/Downloads/505250/docs/Intensitetsstyringsbalansen_S.Aasen.pdf



    Sjekk ut denne dersom du planlegg å trene systemastisk uthald!
    17  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Sykling for å forbrenne fett på: 19. juni 2007, 11:04
    Det som avgjer kor mykje energi ein forbrenn, er det totale oksygenopptaket, under og etter aktivitet.
    Etter høgintensiv trening vil oksygenopptaket halda seg høgare over lengre tid,samanlikna med lågintensiv trening.

    Eit anna viktig poeng når det gjeld forbrenning og sykling:

    Dersom ein har ein god arbeidsøkonomi(god teknikk/nevromuskulære forhald og tilpassa styrke til aktivitet) vil ein kunne klare å tilbakeleggje ei strekning med eit lågare oksygenopptak totalt sett, enn ein med dårleg arbeidsøkonomi.

    Med andre ord: Det er gunstig å prøve nye treningsformer for å forbrenne mest mogleg. Det er sjølvsagt ein nødvendigheit at dette er ein aktivitet som kan definerast som uthaldande, samt at den aktiviserar dei store muskelgruppene.

    Dersom ein har sykla mykje, kan det vera gunstig å jogge, har ein jogga masse, kan det kanskje vera gunstig å sykle.

    Eit tips til alle: Jogging i vatn er ein fantastisk god variasjon til all anna uthaldstrening, og vert mykje nytta av idrettsutøvarar med skadeavbrekk. Kan anbefalast både til harde kortintervallar og langkøyring!
    18  Trening / Skader og Smerter / Sv: Når begynner muskler å forsvinne under skadeopphold? på: 17. juni 2007, 13:00
    Hvor relevant er de å trekke inn "total immobilitet" i denne sammenheng?

    Les:" For å setje ting i perspektiv."

    Dersom ein ligg fullstendig i ro over 2 veker, vil ein kunne sjå muskelsvinn OPPTIL 3-4% kvar dag.
    Dette er lite sannsynleg i dette tilfellet, då personen nok har ein viss grad av aktivitet og vil på denne måten vil oppretthalde/redusera muskeltapet.
    19  Trening / Skader og Smerter / Sv: Når begynner muskler å forsvinne under skadeopphold? på: 17. juni 2007, 02:12
    For å setje ting i perspektiv: Dersom ein er totalt sengeliggjande, vil ein kvar dag(dei fyrste to vekene) ha ein redusert muskelmasse på opp til 3-4% kvar dag.Denne reduksjonen reduserast etter dei to fyrste vekene. Reduksjonen i muskelmasse kan sjølvsagt forhindrast med ein viss grad av aktivitet. 
    20  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Knebøy - 90 grader eller helt ned? på: 17. juni 2007, 02:04
    Når ein trenar med stort leddutslag, vil ein stimulera muskulaturen til å addera sarkomerar i lengderetninga. Dette fører til lengre muskelfibrar. Ein kan sjå i fjærforma musklar(eks gluteusgruppa), at trening med store leddutslag kan endre innfestingsvinkelen til til bindevevet, slik at ein får ein gunstigare vektarm, og såleis utviklar ein betre føresetnad for å utvikle større kraft over eit ledd som akse(eks: hofteledd).
    Eit anna argument: Dersom ein trenar med for kort leddutslag, vil motståandeaktinfilament overlappa kvarandre, og på denne måten utlikna kvarandre, og dette vil resultera i redusert muskelkraft(muskelen utviklar med andre ord større kraft ved større leddutlslag, og har dermed større grunn til å tilpassa seg motstanden).
    Lengdeveksten av ein muskel påverkar også kontraksjonshastigheita(frå treg til rask), men under føresetnad at innfestningsvinkelen til bindevet tilpassar seg lengdeveksten til muskelfiberen.(noko fjærforma muskulatur gjer).

    Ergo er det ingenting som tilseier at det ikkje er positivt å køyre knebøy med "ass to the grass".
    21  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Trenger hjelp:) på: 16. juni 2007, 19:38
    Core=kjerne.
    Coreøvingar er øvingar som trenar kjernemuskulaturen som stabiliserar ryggsøyla. Dette er typiske statiske øvingar, og sit ups og rygghev trenar desse stabiliseringsmusklane i mindre grad.
    Derimot under knebøy/markløft får desse musklane køyrt seg, så ekstra coretrening er neppe nødvendig dersom ein trenar desse øvingane.
    22  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Mitt treningsprogram for sommeren 07 på: 11. juni 2007, 19:56
    Ja, men er nok ikkje så lurt å køyre for mange set på millitærpress, då du allereie trenar benk,skrå, smalbenk og dips same økta. Framre del av skulder får køyrt seg bra i desse øvingane. Kan evt. leggje til nokre set med vanleg sidehev.
    23  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Mitt treningsprogram for sommeren 07 på: 11. juni 2007, 17:31
    Eit alternativ er at du køyrer fremre og mitre del av skulder på brystdagen, og bein, rygg,biceps og bakside skulder den andre dagen.

    Markløft belastar øvre del av trapezius, som kan karakteriserast som nakke.
    24  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Melkesyre på: 06. juni 2007, 16:22
    Når det gjeld dannelse av kappilærårer førekjem dette som oftast ved trening på låg/moderat/noko hoøg intensitet. Ved desse intensitetane trenar ein gjerne langkøyring og langintervallar.
    Større slagevne og større hjartemuskulatur oppnår ein fyrst og fremst ved kortintervallar.
    Men det er ikkje slik at ein metode KUN forbetrar den eine faktoren.

    Det har i nyare tid komme ein ny teori om kva som set grenser for maksimal utnytting av oksygen og aerobt og anaerobt  muskelarbeid. Tim Noakes, professor ved eit universitet i Sør Afrika, hevdar at det ligg eit underbevisst system i kroppen(i samanfatning med hjartemuskulatur) som legg opp eit "løpsopplegg" i forhold til den oppgåva kroppen står ovanfor. Dersom du då eksempelvis i marathon startar for hardt, vil kroppen ubevisst redusera arbeidsintensiteten for at utøvaren skal komme seg i mål(veldig forenkla forklaring). Mens tidlegare hevda ein eintydig at det var kroppens evne til å nyttiggjera seg oksygenet, samt tilførsel av energi, som var dei begrensande faktorane(ved uthaldande arbeid vel og merke).

    Som du seier, er nok nokre stoff kombinert med underliggjande reaksjonar(både hormonelt og neuralt) som "bremsar" frå å prestere eins absolutt maksimale,både i styrke og uthald.

    Når det gjeld tyning i forhold til styrketrening, er dette sjelden å anbefale, då med hensyn av restitusjonstid og slitasje.
    25  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Melkesyre på: 05. juni 2007, 22:13
    Jo da, trening med vekter av litt tyngde er anaerobt så derfor dannes det melkesyre, men slik jeg forstår det vil dette med at man skal ha hjelp for å ta ut over sin egen yteevne føre til en større opphopning enn det som er bra!

    Nå fikk jeg en innterresang vinkling fra UpAndComming
    og noe nyere forskning fra erikNe her.
    Men likevel, jeg har selv prøvd på bicepscurl.
    50kg 12reps 2min pause 6reps 2 min pause 2 reps.
    Enorm pump fra første sett
    Senere har jeg gjort 9 -9 -8reps. Her greide jeg flere reps totalt, og i tillegg føler jeg meg sterkere senere på kvelden og dagen derpå.

    Hvis vi sammenligner med intervalltrening for løping, er det ingen anbefalinger som går på å gå utover 95% av makspuls pga av opphopning av melkesyre. Som vil føre til en kortere arbeidstid.

    Ser dere sammenligningen her, man reduserer intensiteten i intervallet for å få en lenger arbeidstid,
    Samme som meg, reduserer intensiteten i løftet for å klare flere reps totalt.


    Poenget med pulssoner og intervalltrening er at du skal kunne halde ein tilstrekkeleg høg/låg intensitet for å få mest mogleg utbytte av treninga. Og det er i denne samanheng ikkje mjølkesyre som set grenser for kor fort ein kan springe(over tid)/mange løft på ei gitt belastning eller liknande. Dette kjem av heilt andre, og til dels dårleg kartlagde prosessar i kroppen.
    Ein anntok tidlegare at mjølkesyra skapte ein lågare pH i muskelcellene, noko ein trudde var ugunstig, men ein har som sagt motbevist dei at lågare pH spelar negativt inn på prestasjonen.
    26  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Melkesyre på: 05. juni 2007, 20:28
    Kan nevne at mjølkesyre ikkje gjer ein "stiv" eller sliten. Dette kjem av mikrotraumar og små inflammasjonar i musklaturen, samt ein del andre trøytningstoff som vert danna.
    Mjølkesyra har lenge vert sett på som den "store og stygge ulven". Det er ikkje tvil om at mjølkesyre vert produsert under anaerobt arbeid, men ein har i den siste tida sett vekk frå at mjølkesyre og laktat har ein reduserande effekt på prestasjonsevna.

    27  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Sv: Sticky: Helseskader ved røyking på: 03. juni 2007, 17:54
    Røyking over tid fører til høgt blodtrykk(hypertensjon), større mengder frie feittsyrer i blodet(hyperlipidemi), dårlegare kolesterolprofil(høgare verdiar LDL, lågare verdiar av HDL). Desse faktorane er dei hyppigaste årsakene til hjarte og karsjukdommar, som igjen står for 50% av alle dødsfall i Norge. I tillegg kan desse faktorane over sikt føre til insulinresitens(metabolsk syndrom) og diabetes 2.
    Så det er ikkje berre tjære, kreft, og CO gassar som talar mot røyken.
    28  Trening / Skader og Smerter / Sv: Glasskne (slimposebetennelse foran kneskålen). på: 31. mai 2007, 19:10
    Ein kan høyra mykje rart frå det norske helsevesen!
    29  Trening / Skader og Smerter / Sv: Glasskne (slimposebetennelse foran kneskålen). på: 31. mai 2007, 19:07
    Aaah, noen med samme skade som meg. Jeg har også gått rundt med denne i en måned. Gikk til legen etter hvert og fikk beskjed om å ta ting med ro, og smøre Ibux på området. På skolen og når jeg jobber går jeg rundt med rehband knestøtte for å få varme rundt kneet. Skaden har forbedret seg, men jeg kjenner at det gjør vondt når jeg går i trapper eller sette meg ned. Jeg føler med deg.
    Vil anbefale deg å droppe knestøtta. Varme er med på å forverre/forsinka betennelsen/iinflammasjonen.
    Betennelsar bør tvert imot behandlast med kulde. Is gjerne ned kneet med jamne mellomrom.
    Målet med isininga er å redusera tilstrauminga av blod(då kvite blodceller,monocyttar), og på denne måten redusera betennelsdanninga.
    30  Generelt / Antidoping / Sv: holdning til boler på: 30. mai 2007, 15:06
    Steroider + Folk som driver med proffesjonel body building, strongman osv, har personlig trener/masse støtte apparat, personlige leger, kan trene skikkeligt, og ha et skikkeligt fokus på trening og mat, og at de er 25+ i alder. Da er det akseptabelt for de som vil meiner eg.



    Kva med konkurransar? Skal nokon dra fordel av at dei nyttar seg av doping?
    Å legalisera anabole steroidar strid mot idrettens prinsipp, og bør etter min meining vera ulovleg, anten ein driv idrett eller mosjonerar.
    Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 20
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!