Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 4
  • 1  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Kaloriinntak på treningsfri dag på: 02. januar 2011, 20:06
    Er det ingen som har noen kommentarer til dette innlegget?
    Lurer jo bare på hvor mye jeg skal spise på treningsfrie dager, og hva jeg skal erstatte shaken med evt. TAKK!
    2  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Kaloriinntak på treningsfri dag på: 30. desember 2010, 20:05
    Hei

    Jeg er i en prosess der jeg skal legge på meg muskler og gå opp i vekt, uten at jeg ønsker å legge på meg for mye fett på veien. Altså ligger jeg i kalorioverskudd (77 kg - 3000 kcal), men jeg er forsiktig med å ikke proppe i meg unødvendige ekstrakalorier som lagrer seg som fett.

    Men en ting jeg aldri har fått et ordentlig svar på er hvor mange kalorier jeg skal ligge på de dagene jeg ikke trener. Av de 3000 kcalorier på en treningsdag utgjør jo post-workout shaken rundt 500-600 kcalorier, i form av 70g carbs og 70g protein (+-).

    Men, på de dagene jeg ikke trener: Skal jeg kjøre en slik shake utpå kvelden likevel, eller erstatte med noe annet? Spiser jo nok kylling og ris som det er, så ikke si at løsningen ligger der Smiley

    Takker for tips og råd
    3  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Tips om engelske nettbutikker på: 13. september 2010, 01:15
    amazon.co.uk

    Dei har alt millom himmel og helvete.

    myprotein.co.uk

    Desse er spesialistar.

    Ja Amazon er jo gull for alt mulig, fra bøker til Blu-ray's etc.

    Men har du (eller andre) erfaring med MyProtein.co.uk? Prisene var jo veldig fordelaktige da...

    45 pund for 5 kilo whey!! Blir jo nesten redd for så rimelige tilbud Smiley
    4  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Tips om engelske nettbutikker på: 12. september 2010, 19:42
    Takker for alle tipsene! Fantastisk.

    Er det da noen som har usedvanlige gode tips og råd rundt a) whey og b) casein protein produkter som selges i England (og utlandet) som jeg burde gå for? Evt. gode tilbud etc.

    Er jo et HAV av produkter der ute, spesielt når man har holdt seg til Proteinfabrikken og andre fabrikanter som selges i norske butikker.

    Som vanlig, tusen takk for hjelpen
    5  Kosthold / Kosttilskudd / Tips om engelske nettbutikker på: 11. september 2010, 23:48
    Heisann

    Jeg flytter til England på mandag og skal bo der et år, nærmere bestemt London.

    Er det noen som har erfaring med engelske nettbutikker eller som vet om det beste valget for mitt ærend?

    Skal kjøpe alt av det nødvendige... proteiner, karbs og kreatin. Mult.vit.mineral og omega3-6-9 tar jeg med i rikelige doser hjemmefra... men dere skjønner tegninga Smiley

    Tusen takk for tips!
    6  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Lesestoff rundt biologi på: 23. august 2010, 12:31
    Flott.

    Har du en link til denne boken, f.eks fra Haugenbok.no som er den siden jeg bruker mest.

    Var en del bøker med samme navn eller lignende!

    Takker for hjelpen!
    7  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Lesestoff rundt biologi på: 23. august 2010, 00:03
    Dette blir et veldig kort og rett på sak innlegg rundt overskriften.

    Jeg har rett og slett lyst til å lese om biologi, kroppen, funksjoner, fysiologien og alle prosesser... ja du vet, metabolismen/stoffskifte og opptak av fett, karbohydrater og proteiner.... celler og det hele. Rett og slett, hva som skjer med kroppen når man spiser mat. Hvordan muskler utvikler seg.

    Er det noen som vet om slike, enkle bøker? Det beste hadde jo vært en bok som var litt fortellende, og ikke bare en pensumbok til et eller annet bachelor studium Smiley Skal jo interessere meg mest, og tunge pensumbøker har jeg nok av på min master!

    Takker og bukker for hjelpen.
    8  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Antall kalorier for optimal muskelvekst på: 11. august 2010, 01:04
    Hei

    Info
    Alder: 24 år
    Høyde: 190 cm
    Vekt: 77 kg

    Mål
    Hovedmålet er å legge på meg mest mulig muskler og ende opp på rundt 86-87 kilo. Dette kan virke lite, men jeg har tynne/atletiske ben og har ikke noen spesiell målsetning om å slå noen norgesrekorder akkurat her. Jeg har en treningsfilosofi som tilsier at jeg er veldig glad i å være i god kondisjon, kunne delta i lengre renn og distanser samt spille fotball på et relativt ok nivå. Har de siste årene spilt i 3. og 4. divisjon, selv om dette er
    et lukket kapittel og nå dreier seg om 6. divisjon. Jeg har fra jeg var 17 år frem til 21 slitt litt med overvekt, slik at selv om jeg har en fullstendig annerledes fysikk nå - så er jeg veldig redd for å legge på meg for mye fett i mellomtiden. Jeg er ikke interessert i ekstrem vektøking, som innebærer et for stort overskudd av kalorier og derved også mer fett. Mitt treningsideal er en kombinasjon av muskler og kondisjon, ikke ekstrem styrke. I det lange løp er det vel kanskje dette som også er sunnest for en person som etterhvert vandrer inn i arbeidslivet med ekstremt lange arbeidsdager...

    Spørsmål
    Så spørsmålet mitt er enkelt. Jeg vil gjerne innta en mengde kalorier som tilsvarer optimal muskelbygging, men uten at unødvendig fett slipper igjennom samtidig. Jeg vet at mange kroppsbyggere får i seg mer kalorier enn det som regnestykket tilsier, kun for å sikre optimal muskelvekst, at ikke hard trening går tapt... Jeg er altså interessert i noe enda mer nøyaktig. Det er kjedelig å konstant ligge på 200 kcal over det nødvendige overskuddet, for dette genererer vel ekstra fettprosent på kroppen over tid? Takker for de tipsene jeg får!

    9  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Hvor mye Protein, karbs og fett skal jeg ha? på: 10. august 2010, 23:37
    jeg ville prøvd meg på en 30/50/20 P/K/F energi fordeling.

    På din vekt for å gå jevnt opp i vekt og ikke legge på deg for mye på kort tid ville jeg lagt meg på 3200 kcal

    PROTEIN (1 G = 4 KCAL) 3200 x 0,3 = 960 kcal

    960 kcal / 4 = 240 g protein

    KARBOHYDRATER ( 1 G = 4 KCAL): 3200 X 0,5 = 1600 KCAL

    1600 kcal / 4 = 400 g karbohydrater

    FETT ( 1 G = 9 KCAL)  3200 x 0,2 = 640 kcal

    640 /9 = 71 g fett

    så totalt:

    Protein: 240 g

    Karbohydrater: 400 g

    Fett: 70 g


    Eks på kosthold

    M1: 2 hele egg, 4 eggehviter, 2 brødskiver, 2 bananer, 2 ss Omega-3 og multivitaminer

    M2: 150 g kylling ,60g ris og grønnsaker

    M3: 150 g kylling , 60g ris og grønnsaker

    M4: 50 g whey-isolate og 100 g carbofuel

    M5: 200 g karbonadedeig, 125 g ris og grønnsaker

    M6: 2 hele egg, 4 eggehviter, grønnsaker og 2 ss omega-3

    PROTEIN: 240 G KARBOHYDRATER: 400 G FETT: 75 G



    Slenger meg på denne jeg også.

    Hvorfor ville du lagt deg på akkurat denne mengden kalorier?

    Har man noen slags formel på hvor mange kalorier over det man forbrenner, som tilsvarer optimale forhold for muskelbygging? Og hva med hvis man er svært lite interessert i å legge på seg fett? Jeg forstår det jo slik at mange kroppsbyggere ofte spiser over det matematiske forholdet for å sikre at man hvertfall ikke går glipp av ekstra muskler. Jeg er litt motsatt, jeg er livredd for å legge på meg for mye fett på veien..... fint med en liten forklaring. Takker!
    10  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Hvorfor trene styrke på diett? på: 29. april 2010, 11:55
    Takk for raske og like enkle svar, som jeg håpet på - jeg skrev jo banalt fordi jeg faktisk sliter litt med de enkleste sammenhengene innenfor trening og bygging.

    Videreføring;

    Det er klart at når man trener konsistent og tungt i kcal-overskudd - da legger man på seg muskler. Og når man ligger i kcal-underskudd og trener, da vedlikeholder man musklene så godt man klarer. Men så har man siste scenario, hvor man ligger på normalen og inntar ca. det kroppen forbrenner i løpet av en dag - hva skjer egentlig fysiologisk med musklene da? Og spesielt sammenlignet med kcal-underskudd. Er det nesten slik at hvis man trener med normalt kcal-inntak så har man egentlig bommet fullstendig med styrketreningen? (La oss tenke oss et scenario hvor du er fornøyd med fettprosent, det er sent november og beachsesongen er ferdig etc). Takker!
    11  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Hvorfor trene styrke på diett? på: 29. april 2010, 11:39
    Jeg spør ekstra banalt og ignorant, bare for å få et like enkelt svar tilbake!

    Når man ligger på kcal-underskudd og kjører 3-4 ganger cardio i uken..... hvorfor skal man egentlig gidde å trene styrke når man vet at "man legger ikke på seg muskler når man ikke ligger i kcal-overskudd".

    Med andre ord, og mitt spørsmål, hvorfor trener man egentlig styrke frem mot sommeren når man har kcal-underskudd og hva skjer egentlig fysiologisk med musklene? Blir de bare vedlikeholdt, eller blir de hardere/strammere/tonet (vanskelig å uttrykke hva jeg egentlig mener med dette ja). Det blir jo nesten som å påstå at det ikke er noe poeng å kjøre seg ut på gymmen hvis målet er å få en strammere mage.

    Dette kommer fra en person som er 190 cm høy, 78 kilo og har veldig slanke ben. Er fornøyd med overkroppen og resultatene jeg har fått i vinter, men magen (nedereste delen) har vært konstant litt for utrent fordi jeg for noen år siden hadde en del mer fettprosent på kroppen og veide 93 kilo uten mer muskler enn jeg har nå, tvert i mot egentlig.

    Satt på spissen, en fotballspiller som Ronaldo har forferdelig lav fettprosent og kjører ekstremt mye cardio hver dag - men likevel ser han fryktelig godt ut fordi han klarer å få volum på f.eks rygg og skuldre. Er det slik at jeg for å komme til hans nivå, må jeg først ligge i kcal-underskudd og trene cardio over en lang periode, for å så bygge meg opp igjen med kcal-overskudd og riktig ernæring for å bygge muskler (uten å legge på meg magen igjen). Jeg er som sagt veldig tynn i ben/lår og har en fin markert overkropp (jeg er åpenbart ingen kroppsbygger og har ingen intensjoner om å bli det, som dere kanskje forstår av innlegget mitt) - men som sagt, den litt slappe og irriterende magetassen liker å være der uten å endre på seg. Innspill?
    12  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Hvordan veksler dere mellom kroppsdelene? på: 05. april 2010, 13:38
    Føler dessverre ikke helt at jeg fikk svarene jeg trengte, mulig jeg ordla meg litt feil.

    Enkelt og greit; hvis dere skal trene f.eks. bryst og biceps. Kjører dere da først alle brystøvelsene og så biceps etterpå? Eller er det vanligst å kjøre annenhver øvelse?

    Tenker da f.eks. tre øvelser på hver muskelgruppe. 6 øvelser, 18 set.

    13  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Hvordan veksler dere mellom kroppsdelene? på: 05. april 2010, 02:51
    Jeg trener alltid ryggen alene, rett og slett fordi det krever litt mer jobb og konsentasjon - og man bruker kanskje her aller flest hjelpemuskler. Ellers trener jeg bryst/biceps og skuldre/triceps. Nedre halvdel også alene selvsagt, men dette fordi benøkter tar knekken på alt som heter krefter (når det gjøres riktig) - men dette er ikke nyheter for noen.

    Det jeg lurer på:

    Hvordan deler DERE opp treningsdagen når to kroppsdeler trenes? Kjører man hele brystøkten før man går over på biceps? Eller er det vanligst å kjøre annenhver øvelse for å fordele kreftene likt utover økten? Forklar gjerne også de fysiologiske forskjellene (fordeler/ulemper) - fra deres erfaringer.
    14  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Bentrening for fotballspiller på: 18. februar 2008, 16:39
    Tusen takk for kjempefint svar, ga meg akkurat det jeg trengte og øvelsene er overkommelige.

    Hva ville du anbefalt for definisjon på baksiden av leggene? "Calves" som det kalles på engelsk
    15  Trening / Forum for nybegynnere / Bentrening for fotballspiller på: 18. februar 2008, 15:57
    Bakgrunn
    Jeg trener fotball flere ganger i uken i tillegg til styrke, og har således én dag til rådighet på gymmen som brukes til ben og underkroppen generelt.

    Mine mål
    1) Jeg vil ha sterkere ben og mer markerte legger
    2) Jeg vil bli raskere og orke mer, jeg spiller ving
    3) Jeg vil skyte hardere


    Hadde vært perfekt om dere tipset meg om de øvelsene dere mener passer best til målene mine, og forklarer hvorfor akkurat den øvelsen er tilpasset meg. På forhånd tusen takk
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 4
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!