Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • ...
  • 10
  • 11
  • 151  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: Arnolds treningsplan? Eksisterer det i det hele tatt? på: 16. oktober 2005, 19:25
    Jeg tror risikoen for overtrening med å kjøre hver muskelgruppe så ofte, med så lite hvile som Arnold anbefaler fort kan lede til overtrening for svært mange... der er vi helt enige.
    Jeg ville anbefale ham å eksperimentere med antall sett for hver muskelgruppe innenfor rimelighetens grenser, men ikke med hviledagene, og jeg ville ikke trent hver muskelgruppe mer enn maks 2 ganger i uka..
    152  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: Arnolds treningsplan? Eksisterer det i det hele tatt? på: 16. oktober 2005, 18:59
    Det er mulig jeg uttrykker meg litt kronglete (er ikke vant med å diskutere på nett  Embarrassed).
    Nei, jeg anbefaler absolutt ikke Arnolds trening. Jeg ville bare formidle til trådstarter hva Arnold anbefaler, da jeg har en drøss av kroppsbyggingsbøker liggende.

    Selv trener jeg hver muskelgruppe 2 ganger i uka, med rundt 10 sett pr. muskelgruppe i snitt pr.økt . Det fungerer bra for min del, men jeg er likevel åpen for at folk er forskjellige i forhold til hva de responderer på.

    Stemmer, 27 sett for Bryst er for ikke-viderekomne (da altså ifølge Arnold, og ikke meg selv). For viderekomne begynner volumet å bli helt ekstremt. Opptil 70 sett i uka. For konkurrerende byggere kan det bli opp mot 100.



    153  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: Arnolds treningsplan? Eksisterer det i det hele tatt? på: 16. oktober 2005, 18:41
    Jeg ville kalle Arnolds prinsipper for ikke-viderekommende kroppsbyggere et moderat volumtreningsprogram. For viderekomne kroppsbyggere ville jeg derimot kalle det et ekstremt volumtreningsprogram.
    154  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: Arnolds treningsplan? Eksisterer det i det hele tatt? på: 16. oktober 2005, 18:40
    "En ting til, du har enda ikke svart på det jeg spurte om. Skal alt det der kjøres 3 ganger i uka?"

    Merkelig nok har jeg svart deg på dette hele 2 ganger. Det har bare ikke trengt inn. Se nedenfor for en enkel og lettfattelig oversikt.

    "Overtrening av nervesystem er vel kanskje noe du bør sette deg inn i før du begynner å anbefale et program som det der."

    Nå svarer jeg trådstarter på hva Arnold anbefaler av trening. Jeg anbefaler ikke Arnolds trening. Dersom du forstår mine innlegg slik, vil jeg på det sterkeste råde deg til å lese dem om igjen, idet det synes som om du har har markante konsentrasjonsproblemer.

    "Og i så fall, hvordan får du det til å bli 27 sett på bryst i uka?"

    Jeg gjentar:

    1 økt: 12 sett
    2 økt: 12 sett
    3 økt : 3 sett (styrkeøkta)

    "Less is more!"

    Nope, less is more for noen, more is more for andre. Treningsrespons er individuelt. Dette er ikke en religon, det er en idrett.



    155  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: Arnolds treningsplan? Eksisterer det i det hele tatt? på: 16. oktober 2005, 18:29
    "Ja, sats har jo peiling"

    Nå kan en jo på den annen side alltids si at Arnold hadde en viss peiling  Wink

    Merk likevel at det er Arnold Schwartzenegger, og ikke undertegnede, som forfekter Arnold Schwartzeneggers treningsprinsipper.

    For undertegnede har det vist seg at både volumtrening og hit-training fungerer omtrent like dårlig.
    156  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: Arnolds treningsplan? Eksisterer det i det hele tatt? på: 16. oktober 2005, 17:52
    Arnold var jo veldig fast på at Mentzers Heavy Duty var noe tøys og tull, og mellom linjene i Encyclopedia of Bodybuilding (før den ble revidert til Modern Encyclopedia...) kan en egentlig se at den ideologiske konflikten mellom disse to karene gjør seg gjeldende.
    Her uttaler han meget strikt at ikke bare er det utelukkende en hviledag i uka, den er endog på søndag. Dermed basta.

    I revisjonen legger han mer vekt på Instinktprinsippet, og mener en splitt ikke skal følges slavisk. En legger inn en hviledag når en trenger å hvile.

    Likevel mener jeg personlig at f.eks 18 sett på biceps i uka (som han anbefaler) fordelt på 3 økter nesten må sies å kunne være moderat volumtrening, sammenlignet med hva f.eks folk som Draper, Beckles, Ferrigno eller andre av klassikerne anbefaler.

    Og som nevnt, Arnolds program er faktisk ikke helt ulikt de anbefalinger flere av de store helsestudiokjedene anbefaler, med opptil 10 sett pr. muskelgruppe opptil 3 ganger i uka.

    157  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: Arnolds treningsplan? Eksisterer det i det hele tatt? på: 16. oktober 2005, 17:28
    Skuldre og traps er som følger, om jeg husker rett:

    Push presses 4 sett
    Clean and press 4 sett
    Stående sidehev 4 sett

    Upright rows 3 sett
    158  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: Arnolds treningsplan? Eksisterer det i det hele tatt? på: 16. oktober 2005, 17:21
    "kan du ikke scanne inn siden med programmet fra boka da?"

    Jeg lover å skrive ned hele programmet for deg en dag jeg har tid (har dessverre ikke scanner).

    Så langt kan jeg ta det fra hukommelsen:

    Bryst:
    Benkpress 4 sett
    Skråbenk 4 sett
    Pullover 4 sett

    Rygg:
    Chins 4 sett
    Bent over barbell row 4 sett
    Markløft 3 sett

    Biceps:
    Stangcurl 4 sett
    Sittende hantelcurl 4 sett

    Triceps:
    Smalgrep benkpress 4 sett
    Stående franskpress 4 sett

    Underarmer:
    Reverse wrist curl 3 sett
    Wrist curl 3 sett

    Den eksakte splitten har jeg ikke i hodet, men husker at rygg og bryst kjøres samme dag, det samme gjør overarmer og skuldre, 3 ganger i uka, hvorav en økt er en styrkeøkt med ett arbeidssett pr. øvelse.
    159  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: Arnolds treningsplan? Eksisterer det i det hele tatt? på: 16. oktober 2005, 17:15
    "Tidenes selvmotsigelse"

    Nope, ikke nødvendigvis. Som nevnt skrev jeg ikke ned hele treningsprogrammet i detalj, da det er meget omfattende.

    En av disse øktene er en ren styrkeøkt, med to oppvarmingssett og tre arbeidssett med ett maksløft på de tre øvelsene.

    Det gir 27 sett på bryst i uka.
    Selv SATS treningssenter anbefaler i sine manualer mer volum enn dette for muskelutvikling, uten at poenget mitt er å utlede en debatt om volumtrening i seg selv.

    Mitt poeng er ganske enkelt at mange leser Arnolds program dithen at Advanced training programmet (med helt opp til 35-40 sett pr. muskelgruppe pr. økt) er anbefalt for andre enn konkurrerende kroppsbyggere. Det er det ikke.
    160  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: Arnolds treningsplan? Eksisterer det i det hele tatt? på: 14. oktober 2005, 20:58
    Joda, Arnold har et meget detaljert treningsprogram i boka Encyclopedia of modern bodybuilding han selv fulgte.

    Den kanskje største misforståelsen i forhold til Arnolds treningsråd er antagelsen om at han anbefaler ekstrem volumtrening. Det gjør han riktignok for viderekomne kroppsbyggere, men ikke for hva han kaller Basic training. Du trener basic trening inntil du har lagt på deg noen titalls kg muskler, og først da begynner du med volumtrening for shaping, striasjoner og separasjon.

    Jeg orker ikke skrive av hele programmet fra denne boka, men kan ta som et eksempel brystprogrammet for basic training.

    Det er ganske enkelt:

    Benkpress 4 sett
    Skråbenk 4 sett
    Pullovers 4 sett.

    That's it. Bryst trenes sammen med rygg, 3 ganger i uka.

    161  Trening / Forum for nybegynnere / SV: Spising og trening på: 06. oktober 2005, 17:04
    "MAO weight gainer? "

    Nå aner jeg ikke hva de putter i weightgainprodukter den dag i dag, selv bruker jeg for tiden bare et proteintilskudd fra Multipower.

    Den gang jeg spiste weightgain, var det et produkt som rett og slett het Bulk. Det besto såvidt jeg husker av soya og eggeproteiner (rundt 10%), resten karbohydrat fra malt og nøttekjerner (såvidt jeg husker).

    "Jeg er på bulk nå, har lagt på meg litt kvalitet som jeg velger å kalle det. Går ikke helt av skafet og bøtter innpå tre poser potetgull hver dag, men spiser mer mat og tar shakes med mere carbs i. Har lagt på 2.5 stabile kilo iløpet av 6-7 uker. "

    Det høres jo fornuftig ut. Mitt poeng var ganske enkelt at vektøkning i form av fett for mange kan være en lite gunstig form for vektøkning. Det kan være greit å heller bruke litt tid på en vektøkning i form av muskler, enn å haste opp i vekt i form av fett (som kan være besværlig å kvitte seg med igjen senere).
    162  Trening / Forum for nybegynnere / SV: Spising og trening på: 05. oktober 2005, 22:13
    Når du har blitt så gammel som meg, og har løftet vekter til og fra i 16 år, er det også andre momenter du bør innkalkulere, selv om det nok for deg den dag i dag er utrivelig lesning i den hastverk du sikkert har med å bli stor og sterk.

    Jeg veide 75 kilo da jeg var 15, og dyttet i meg weightgain produkter og trente tungt til jeg veide 90 + kilo i militæret. Da jeg hadde et lengre avbrekk noen år etter, var mine nye spisevaner og romslige kroppsfasong ikke så kul lenger.
    Husk at det du legger på deg av kroppsfett kanskje en dag blir en uønsket gjest.
    Spis litt ekstra av vanlig, sunn og næringsrik kost, men ikke overdriv ved å legge på deg unødig kroppsfett (for tjukk kan du nemlig bli av weightgain produktene). Skal du absolutt kjøre tilskudd, ville jeg valgt et proteintilskudd med en høy andel karbohydrater.
    Husk også at du ved bruk av disse produktene kan manipulere din naturlige forbrenning vesentlig, og kanskje varig.
    I dag begynner jeg å komme i god form igjen som 31-åring, men jeg ønsker meg nesten tilbake til den tiden hvor jeg hadde vansker med å øke i vekt. Du skal leve med kroppen din i mange mange år, og noen ganger er hastverk lastverk  No no


    163  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: Hvor mye skal jeg prøve meg på i benkpress? på: 05. oktober 2005, 21:58
    Tipper du tar rundt 115-120 kg, men at du bommer en gang eller to før den sitter, dersom du ikke er vant til å løfte maks.
    Sider:
  • 1
  • ...
  • 10
  • 11
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!