Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 46
 • 1  Trening / Forum for ungdom / Sv: Knebøy barbent eller med joggesko? på: 07. april 2014, 21:04
  Heisann. Har merket at jeg har fått temmelig vondt i knærne i det siste, hvor jeg også har begynte å gjøre knebøy 3 ganger i uka. Jeg er veldig sikker på teknikken min (knærne går ikke forbi tærne osv), og frykter at smerten kommer av at jeg bruker joggesko. Jeg skal prøve å få kjøpt converse så snart som mulig, men lurer på om jeg i mellomtiden burde kjøre knebøy barbent eller med joggesko?

  Å trene knebøy barbent er kjempefint. Så lenge du generelt sett har kontroll på knebøyteknikken din, så gjør du i alle fall ingenting verre med dette. Vi mennesker er skapt til å stå på fotsålen vår og vi er også skapt for å bøye både hofteledd og knær. Knebøy er det samme bevegelsesmønsteret, men med belastning. Det er en myte at en må kjøre bøy med sko for å trene "riktig". Selv har jeg kjørt bøy og mark barfot lenge og bare hatt positiv effekt av det.

  Joggesko som var det andre alternativet er generelt ikke å anbefale. Joggesko er laget for løping og kan nesten sammenlignes litt med å stå på et bevegelig skumunderlag. Not good!
  2  Generelt / Antidoping / Sv: Forumets holdning til doping på: 23. august 2013, 21:46
  Det har vært diskutert mye om TF sin holdning til doping, men en ting jeg synes er drøyt er at det på enkelte profiler på forumet står "Erfaren bruker". Slik jeg oppfatter det så kan ikke utdøveren (les profilen) gjør noe med dette, fordi det står i profilboksen, sammen med antall innlegg, honnører etc. Der kan man jo ikke redigere selv.

  Er det forum-softwaren som gjetter på at folk er aktive brukere, eller kommer dette gjennom rykter eller fra ADN? Det høres jo ut som forhåndsdømming under en kam, uten muligheter til å rett opp inntrykket (bortsett fra å endre bildet i Photoshop, men det har ikke rare effekten).

  Uansett så synes jeg at ryktemakerne bør stilles for retten, eller så bør utdøverne få tilgang til kildekoden for å se hva slags tullete AI som ligger bak påstandene.


  "Erfaren bruker" pleier etterfølges av "Ferdig medisinert" Smiley
  3  Generelt / Antidoping / Sv: Dopingtesting på treningssentre. Link og uttdrag av vedtak på: 05. april 2013, 14:38
  Gammel tråd, men uannsett..

  De sentrene som har fått konsensjon er ikke flinke nok til å informere om denne doping kontrakten! Man får den kastet i tryne, har flere ganger fått følelsen av at vis jeg ikke ønsker å srive under så er mann ikke ønsket..

  spm:

  Hva skjer vis du blir tatt med et legemiddel eller dop generelt på studio? blir da dette behandlet internt i NIF sånn at sportsklubben din får vite om det osv? Eller blir du kastet ut av all idrett under NIF?

  Og hva skjer vis du er på feks en fotballcup, du drikker deg dritings med gutta, neste dag har du alkohol i blodet mens du spiller kamp. Så dukker NIF opp med en test, hva skjer da? alkohol er jo på dopinglista?

  Beklager vis jeg har brutt noen regler, det er ikke meningen..


  Legemidler i forhold til treningssentre burde ikke ha noe å si. Da inntaes disse medikamentene i forbindelse med behandling av en medisinsk diagnose. Når det gjelder alkohol, så har det vel aldri blitt sett på med blide øyne å rave rundt dritings mellom knebøystativet og benkpressen. Både utfra et imagemessig ståsted, samt at du kan skade deg selv / andre.
  Slett meldingSlett
  4  Trening / Strongman / Sv: Arild haugen strongman igjen på: 01. mars 2013, 00:12
  Ja, veldig mange her inne trøkker, tro det eller ei. På tide å avlyte myten om at steroider er ett vidundermiddel som gjør deg til et monster. Nei, en kar jeg snakket med hadde kjørt 3 vellykkede test e kurer, og var klar for fjerde kur med en kroppsvekt på 75kg, 50kg millitærpress, 80kg benkpress og 80kg knebøy.

  Definisjonen på "vellykket" kan nok diskuteres. Jeg tenker vi nøyer oss med å si at kompisen din som du pratet med nok med stor grad av vellykkethet klarte å sette sprøytenålen inn i stumpen de gangene han skulle, men så levde han på nudler og vann gjennom kurene sine for "protinpølver ær dyrt vettu!" og da skjer det jo ikke så mye spennende Smiley
  5  Trening / Strongman / Sv: Arild haugen strongman igjen på: 10. februar 2013, 01:38
  Du prater som en steroidbruker.

  Det er enkelte som setter integritet høyere enn uærlige resultater.

  Har aldri skjønt dette behovet for å rakke ned på andre. Greit, du har dine preferanser og dine verdier i livet. Hvis strongman og steroider ikke er noe for deg, så er det vel ikke verre enn å bare drite i både Arild Haugen og alt av strongmankonkurranser?

  Sist jeg sjekka var Norge et fritt land. Når du setter føttene på gølvet om morgenen, så står du fritt til å bruke fritiden din på det som passer deg best. Vil du se på fotball, så gjør du det. Vil du se på strongman så gjør du det. Hvis du bare vil gå deg en tur i skauen, så gjør du det. Men kanskje en skal slutte å bruke så mye av tiden sin på mennesker som ikke deler ens egne interesser og/eller meninger?

  En annen tanke faller inn i hodet mitt også når jeg skriver dette. Mange idrettsmiljø er jo ikke så rent tamme når det gjelder bruk av rusmidler. Fyll, faenskap og ville nachspiel (gjerne med litt andre ingredienser også). Når fotballaget ligger og spyr i grøften lørdagskvelden, er integriteten det refereres til ivaretatt da? Eller er det slik at denne integriteten er selektiv i forhold til hva det er ok å ødelegge kroppen sin med?

  Selvmotsigelsenes tid er ennå ikke forbi Smiley
  6  Generelt / Antidoping / Sv: Elixias antidopingskontrakt- Tillatt eller ikke? på: 16. november 2012, 00:47
  Jeg tror det er frivillig fordi om man skriver under. Jeg håper virkelig disse som evt blir tatt ut til  kontroll pga mistanke for en ordentlig unnskyldning om de består.

  Hvordan begrunner de mistanken? tar de utgangspunkt i de andre medlemmene som man ikke skulle tro trente en gang?

  Da syntes jeg heller evt stikkprøver er bedre. Jeg vil tro stackere er ogspå ganske utbredt (efedrin) fro de som vil ned i vekt bla. Det er ikke bare de med litt større muskler som burde bli testa

  Noen tilfeller er relativt åpenbare. Dette koster penger ... og hvis noen først blir bedt om å stille til testing, så vil treningsenteret være ganske så sikker på at de har rett på forhånd.
  7  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Ole Martin.. Norges sterkeste mann 2012 på: 09. november 2012, 16:50
  Ukas krafttak for menn i helsevesenet og bevis på at store menn ikke nødvendigvis er  skumle og farlige osv osv.

  Ikke rart de gamle damene smiler fra øre til øre, så lenge de har en sterk mann vandrende i boxeren rundt i korridorene på hjemmet Cheesy
  8  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Ole Martin.. Norges sterkeste mann 2012 på: 22. august 2012, 11:54

  Hvorfor har du ereksjon når du står ved siden av Espen egentlig? Huh  Bygging neste?   Smile

  Ha ha ha Cheesy

  Dagens!
  9  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim på: 13. august 2012, 20:47
  "De blir mindre en utgangspunktet etter kuren er ferdig"

  Du er tydeligvis uenig i dette.

  Du får ringe Jay Cutler, Phil Heath, Dennis Wolf, Dexter Jackson, Kai Greene og resten av gjengen og si at de trygt kan kutte ut absolutt alt av hormonelle tilskudd før neste Mr Olympia. Den samme fysikken som de har bygget opp vha dopingpreparater er nå fullt mulig å vedlikeholde kun vha ren trening og mors havregrøt.

  10  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Snu med vinden ... på: 11. juni 2012, 00:54
  Folka i UFC er et artig skue. Det er vel ingen som er i tvil om at Fedor har vært på downhill over lenger tid og at det nå også snakkes seriøst om retirement. I flere år har propagandamaskinen til UFC gjort sitt ytterste for å minimalisere verdien av Fedor og snakke fyren ned som en "nobody". Greit nok det ... men, så kommer en til UFC 146 og Antonia Big Fot Silva skal møte Cain. Hva skjer? Jo ... en hauser det noe jævlig opp i forkant av kampen at Antonio Silva har slått Fedor. Hva er poenget med å gjøre et nummer av en seier mot en utøver en tidligere har klassifisert som en nobody?

  Knis fnis ... useriøs azz  Grin :Smiley
  11  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Journeymen - hvorfor? på: 11. juni 2012, 00:49
  Begrepet "journeyman" er jo kjent for de fleste som har en liten interesse av boksing, og følger man litt med på det som skjer rundt i verden dukker disse opp til stadighet. Jeg bare trekker frem et eksempel jeg kom over da jeg leste om fightene på samme stevne som Froch vs Bute.

  http://boxrec.com/list_bouts.php?human_id=31221&cat=boxer

  9 seire, 146 tap og 3 uavgjort.

  Jeg bare lurer på hvem som faktisk gir sånne som han her lov til å fortsette? Og hva som i det hele tatt er motivasjonen til å fortsette når man ser statistikken.

  Burde slike utøvere nektes og fortsette? Jeg mener at absolutt alle kan tape, det er de færreste som unngår det gjennom karrieren, men ved å tape 94% av kampene sine, blir i overkant. Mange eksempler å trekke frem, men han her var ganske godt egnet for å få frem poenget.

  Så hva mener folket om disse gutta? Bør de nektes å fortsette? Akkurat her mener jeg helsespørsmålet er vesentlig fremfor "vanlige" utøvere som faktisk vinner mye.

  Slikt dreier seg ikke om hva som er rett/galt eller moralsk/umoralsk. Proffboksing handler om penger og det å bygge opp en merkevare. Alle de gamle store hadde en solid dose "fulle sjømenn" som de slo ut på knockout i første halvdelen av karrieren sin. Tyson, Holyfield, Forman, Lewis osv har alle hatt sin del av disse.
  12  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Ole Martin mot Nsm 2012... på: 13. mai 2012, 13:07
  Gratulerer med vel gjennomført Smiley
  13  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Ole Martin mot Nsm 2012... på: 30. april 2012, 14:38
  Okok, legen har ikke sagt noe om ryggen i det hele tatt egentlig..
  Ting tar litt tid, men fikk vært hos fysioterapeut i dag faktisk og jeg gjorde forskjellige øvelser hvor han testet om jeg fikk vondt. Fikk ingen smerter på de bevegelsene og han mente at ryggen var på bedringens vei.
  Problemet er at jeg er stiv i ryggen og ryggstrekkerne jobber hele tiden. Fikk 30 nåler i ryggstrekkerene i stad og kjenner at det hjalp. Har ny time til onsdag og blir nok flere timer frem mot Nsm også.
  Det som er noe drit er jo at styrken i markløft faller med flere 10 talls kilo når jeg er sliten i ryggen, men har trua på de nålene.. Smiley

  Føler meg nesten som en dårlig budbringer her jeg skriver, så vurderinger og sånn rundt deltakelse på NSM og andre ting tror jeg ikke jeg skal komme med.

  Jeg kan derimot si en del ting om ryggbiten. Degenerative endringer i ryggsøylen er en helt normal del av det å bli eldre. Hvis en ser på mennesker i 70-åringene vil sågodt som alle ha dette. Når det gjelder prolapser går også mange voksne rundt med dette uten å ha noen symptomer på at noe er galt.

  Mellomvirvelskivene består av to komponenter: En kraftig ytre fiberring (annulus fibrosus) og en kjerne (nucleus pulposis), en slags gelatinlignende brusk som inneholder mye vann. I korsryggen har disse skivene en vektbærende funksjon, samtidig som de fungerer som støtdempere for å spare skjelettstrukturen for unødig stress. Det siste er et viktig poeng, for det en gjerne opplever med dårlige mellomvirvelskiver er at mye av hverdagstresset som ryggen utsettes for må taes av fasettledd og skjelettet direkte, noe som over tid vil medføre slitasjeforandringer også på disse.

  Jeg skrev i forrige innlegg at skiven var "gone". Med det mente jeg at den støtdempende brusken i skiven på det MR-bildet som var lagt med har mistet mye av sin støtdempende funksjon siden den tydeligvis ikke lenger holder på væske på samme måte som de overforliggende segmentene. Problemet med dette igjen er at dette segmentet vil være mer utsatt for kompresjonskrefter enn hva en frisk skive ville klart å håndtere og at slike kompresjonskrefter egentlig bare vil aksellerere nedbrytningen av skiven ytterligere. Kompresjonskrefter blir en utsatt for an mass når en f.eks løfter knebøy eller markløft. Det er de to nederste segmentene i korsryggen L5/S1 (i ditt tilfelle) og L4/L5 som er mest utsatt for slike skader, simpelthen fordi det også er disse som får mest belastning på seg.

  Så kan vi bevege oss over på symptomer. Et prolaps kan en som sagt gå rundt med i ryggen mer eller mindre symptomfritt. På hvert nivå i ryggen går det ut to nervebunter fra ryggmargen. Hvis et prolaps er stort nok og presser mot nerverøttene, kan dette gi strålesmerter utover i ekstremitetene (armer, ben osv). Kroppen er delt opp i ulike dermatomer (nervesoner), slik at symptomene vil oppleves forskjellig avhengig av hvor i ryggsøylen prolapset evt presser på nerverøtter.

  http://www.backpain-guide.com/Chapter_Fig_folders/Ch06_Path_Folder/Ch06_Images/06-4%20Radiculopathy.jpg

  På L5/S1 nivået kan en oppleve neurologiske symptomer på baksiden av låret, leggen, tærne og fotsålen. I nakken kan en f.eks få symptomer utover i hendene. Når det gjelder press på nerverøtter, så oppfatter jeg det slik at det ikke er det du sliter med. Tipper fysio har kjørt en del tester for å avgjøre om nerver klemmes på og konstatert at så ikke er tilfelle. Dette kan i såfall bli et problem hvis kompresjonskrefter dytter prolapset ytterligere utover i retning en av nerverøttene.

  Det som derimot også kan være symptomer å vie oppmerksomhet er det som du beskriver som stivhet lokalt i ryggen. En kan selvsagt ha muskulære problemer i korsryggen uten at dette relateres til noe prolaps, men skader på mellomvirvelskiver kan også manifestere seg i form av lokal stivhet i nærliggende muskulatur og følelsen av at muskulaturen "jobber" hele tiden. Dette kan forklares med at det kan lekke kjemikalier ut fra disse skivene som får nærliggende ryggmuskulatur til å stramme seg (egentlig bare kroppens måte å kompensere for en skade på).

  I motsetning til f.eks et beinbrudd som gipses og gror i løpet av noen uker, så er skader på mellomvirvelskivene permanente. Dvs at de bare vil brytes ytterligere ned og at de ikke under noen omstendigheter vil repareres til sin opprinnelige status. Dette er egentlig en tragedie for oss som liker å løfte tungt, fordi det i worst case kan være noe som stopper karrieren til både styrkeløftere, strongmen, kroppsbyggere osv. Nå skal det også sies at mellomvirvelskiver som er friske tåler veldig mye juling. Den skaden som vi ser her har mest sannsynlig utviklet seg i løpet av så mye som en ti års tid med tung trening.

  14  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Ole Martin mot Nsm 2012... på: 30. april 2012, 10:35
  Bilde av prolapsen min. 1.2 cm stor.

  Vet ikke hva legen din har sagt, men den skiven der er gone. Resten av ryggen ser fin ut, med frisk brusk i skivene (lys farge).

  Den mørke fargen en ser i L5/S1 (Nivået med prolapsen) indikerer at den støtdempende brusken er "død" og at skiven ikke vil tåle kompresjonskrefter (bøy/mark typisk) på samme måte som de andre nivåene fremover. Det som er tragedien med slike skader også. Degenerative endringer i ryggskivene heles ikke.

  Sad
  15  Trening / Strongman / Sv: Arild haugen mot NY maraton på: 27. april 2012, 09:38
  Hater ikke Arild, kjekt å følge med på karrieren has så lenge den varte. Men må da være grenser for hvordan han skal "hylles" av forelskede småtroll som deg uannsett hva han driver med.
  Nivået hans blir ikke noe høyere bare fordi han ikke er bygd for marathon. 
   
   
   
  Altså.. Arild "hylles" som du sier, fordi det har aldrig vær noen som han i Strongman! hadde han ikke begynt med det, hadde ingen vist hvem han var. Men han har jo en innsatsvilje å besluttsomhet som Ingen andre har!! å Når han sa han skulle bli NSM, ble han det, jobbet hardt å klarte det! Når han skulle bli bokser, la han om alt, jobbet hardt, å klarte jo det å ganske greit! å Nå vil han løpe NY for det er en stor drøm han har hatt sier han, da jobber han kanskje enda hardere enn han noen gang han har gjort, å han gjør det fordi han har lyst!! Det står det uansett ator respekt av, at han drømmer, men og går etter drømmen eller drømmene han har! De aller fleste her inne å generelt har drømmer, eller noe de har lyst til, men de føler ikke at de kan, eller har noen sjangs, fordi de ikke er gode nok mener de! Da må de da jobbe for det!! DET er forskjellen på Arild å vanlige folk! begge drømmer.. men Arild SKAL, å VIL mer enn andre å stopper ikke jobbe da det er tungt, slitsomt eller at noen gjør det bedre.. der har vi ALLE noe å lære.. Så at folk synes han er flink er jo helt klart sant i det han driver med, hadde gitt mye for å være like motivert, hard å hatt den ståpåviljen som han har!

  Så å sitte her inne ved PC`N deres å si ting dere bare TROR eller har hørt om er grunnen til det å det å det... UTEN at det faktisk kommer fra Arild selv, å så begynne legge ut å diskutere/baksnakke folk... det synes jeg vi alle kunne holdt oss for gode til!! Greit å diskutere, for all del! men å dra konklusjoner i hytt å pine om ting er aldrig bra, å hvertfall veldig sjeldent riktig! Om dere har så mye å si, møt nå opp på stevner å bli med.. eller er dere ikke gode nok? tørr ikke? Bli med de store gutta på gymet å tren, spørr etter råd.. tørr ikke det heller? Løp opp den bakketoppen eller gå på ski samme rute som de beste.. eller orker dere ikke fordi dere mener selve dere ikke klarer?? javel.. MEN DA MÅ DERE JOBBE FOR DET!!!!!! IKKE LA NOEN ANDRE SI NOE ANNET ENN AT DERE KLARER DET!! Jobber man hardtnok mot eller for noe så får man det til før eller senere!! derfor setter folk seg mål!!! Å IKKE GI OPP!! Å enda verre: IKKE VÆR DEN SOM PEKER Å SIER, DET FÅR HAN/HUN IKKE TIL, DET KLARER DU IKKE!!! Da er det DU som allerede har tapt.... Vær heller den som backer opp, støtter, å følger med... slike folk vi trenger.. ikke den andre typen.

  Mange som mener mye rart her inne. De fleste helt sikkert på et sviktende grunnlag. Jeg kjenner ikke Arild på andre måter enn hva jeg leser og observerer via media. Men, en betraktning gjør jeg meg nå om jeg skulle tillate meg å oppsummere litt. Mannen virker en smule rastløs/utålmodig.

  Som du selv er inne på så krever det hardt arbeid uansett hva en ønsker å oppnå i livet. Vil en vinne strongmankonkurranser, så må en trene hardt for å oppnå det. Vil en bli en god bokser, så må en trene hardt for å bli det. Tilsvarende med kondisjonsidretter eller andre ting.

  Det er likevel en fellesnevner som går igjen her og det er dette med tid. Jeg tror personlig en oppnår størst suksess ved å ha planer som strekker seg over litt lenger tid enn det neste halve året. Når noen har jobbet i 10 år for å oppnå et mål de har satt seg, da kan en snakke om innsatsvilje og motivasjon. 6 mnd er bare et kort blaff, selv om en kan jobbe ræven av seg disse månedene. Det gjelder også å porsjonere seg selv på en smart måte. En gutt i starten av 20-årene har hele livet foran seg. Girkassen bør ikke da inneholde kun to gir; av og på. Brenner seg fort ut. Skader osv.

  Kun en tanke ...
  Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 46
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!