Skrevet av Emne: Doping! Noe for deg....  (Lest 2101 ganger)

Utlogget F..Frank

  • .: Eliteutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 1 416
  • Honnør: 263
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 416

  • Back on track...
Doping! Noe for deg....
« : 05. august 2005, 10:56 »
Hva bør Antidoping Norge gjøre? Konstruktive forslag! Var overskriften på denne, men da var det nesten ingen som gadd å åpne tråden tydeligvis   Wink Er jo tross alt ikke så gøy når det er konstruktive forslag vi må komme med  Smile

Jeg svarte dette i ett innlegg under "Dopingtester under Norway Cup", men mener at denne trenger en egen tråd. Les gjerne/helst igjennom den beskrevne tråden for å få med deg de tidligere innleggene!

Først av alt vil jeg si at jeg ikke har lest alt som står her inne under antidoping, men det skal jo ikke mye til for å se at det er sterke meningsytringer om Antidoping Norge sitt arbeid, og det i begge retninger.
Jeg har heller ikke fått med meg når det ble stiftet, men tydeligvis er det en ganske ny organisasjon?

Det som for meg er helt klart er at intensjonen til AN i utgangspunktet er bra, men at fremgangsmåten i flere tilfeller vekker sterke reaksjoner & følelser.
Dette gjør jo at de fleste tråder om temaet fort forsvinner ut i intet, fordi vi sitter bak tastaturet og henger oss opp i enkeltpersoners uttalser og meninger, og vips så sitter vi  å kaster "bajs" på hverandre fordi vi ikke har de samme meningene 

Som en "ung" organisasjon vil helt klart AN måtte prøve & feile, og det vil alltid være like mange meninger som det er personer med interesse for temaet.

Mitt forslag til Antidoping Norge er at de lager en egen tråd forbeholdt konstruktive forslag , hvor medlemmene på TF selv prøver å være sitt ansvar bevisst, og ikke ødelegger tråden helt med vissvass/ kjas /mas / flaming  , og som sagt ikke tar ting personlig.  Dette har jeg nå altså gjort! Så slipper AN å gjøre det.

Dette bringer meg tilbake til diskusjonen her, hvor det har kommet inn bra forslag på hva AN evt. kan gjøre fremover:

Holdningsskapende arbeid tror jeg er noe av det viktigste, og det med reelle personer å forholde seg til!
Store plakater med budskapet "Stor oppe - Liten nede" tror jeg er som å "pisse i buksa for å holde seg varm", selv om det er en her som innrømmer at ved å titte ned på utstyret sitt, så gjorde den kombinasjonen sitt 

Jeg tror at man burde lage et team som reiser rundt på skoler og i aktuelle miljøer, som det allerede er foreslått, med holdningsskapende arbeid. Ungdom har som regel egne og sterke meninger, og det er ingen hjelp i å komme med kun formaninger og skremselspropaganda. Det preller av som vannet på gåsa i de fleste tilfeller!

Og det bør være en mix av personer som de kan forholde seg til, som har noe pedagogiske egenskaper, og som ønsker å prate til ungdommen om sitt budskap.
Man må være åpen for diskusjoner og på en måte ikke fremstille det som svart/hvitt. Med det mener jeg at man tar ikke en politiker, lege eller en fanatisk antidopingtilhenger  o.l. som kun snakker "teknisk". Ungdommen kan lese og de kan bruke internett!

Som ett forslag:
En bruker, alá HH som gir ett inntrykk og har vært igjennom mye, og kan fortelle om kortvarig glede og om det som ofte reelt skjer etterpå. (Her trengs ikke kommentar på de som har"klart "seg)
En toppidrettsutøver, som har nådd langt alá Andreas Thorkildsen eller Olaf Tufte
En idrettsutover som er "stor/muskuløs" og dette må vel eksempelsvis være en styrkeløfter e.l. Jeg tror ikke man skal bruke noen fra en idrett som ikke er i NIF og ikke er underlagt dopingkontroll.
NB! Dette er IKKE noe personlig angrep på NOEN i Fitness & Kroppsbyggermiljøet!
En lege med perspektiv, kunnskap, og som har behandlet dopingbrukere.
Og en representant fra Antidoping Norge.



Så vis alle parter legger Egoet til side, og viser litt ydmykhet, tror jeg at AN kan få gode innspill på hva som virker. Tross alt er det jo mange her som er i 15-20 årsalderen, og det er vel de man i hovedsak vil nå med budskapet sitt, og derfor kan også de kanskje komme med fornuftige innspill på hva de kan/kunne bli påvirket av!

Lykke til videre!
" I firmly believe that any man`s finest hour, the greatest fulfillment of all that he holds dear, is that moment when he has worked his heart out in a good cause and lies exhausted on the field of battle - victorious"  Vince Lombardi

 2009 Year of the FAT

1. Plass Oslo Grand Prix Overall
1. Plass NM Overall
1. Plass NM Bodybuilding Veteran åpen klasse
1. Plass Nordisk Overall

1. Plass VM Masters Classic bodybuilding
WORLD CHAMPION BABY!

You can`t Flex FAT......



Play with nature..... www.proteinfabrikken.no  Team Ironcore

Utlogget LurePer

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 973
  • Honnør: 154
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 2 973

  • Ikke stikk din snabel der det kommer ut kabel
Selv heller jeg mer mot å innføre noe a la "Mariuhana gir slapp banana", men med en dopingvinkling.



Nei seriøst, et bra innlegg. Smiley
I positiv nitrogenbalanse.

Utlogget tivoli

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 355
  • Honnør: 37
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 355

SV: Doping! Noe for deg....
« #2 : 05. august 2005, 16:30 »
Her er vi inne på noe. Skremselspropagande som blir latterliggjort vil aldri fungere, men direkte opplysning der også eventuelle "positive" virkninger blir tatt med. En debatt som er saklig og ikke nedlatende. Ikke fordømmende og heller ikke fordummende, hvis dere forstår hva jeg mener.

Det som kanskje og kunne vært nyttig, er skadeforebyggende opplysninger. Det blir for naivt å tro at vi noen gang skal få dopingen til livs, men det som kan gjøres er å begrense skadevirkningene med opplysning om hva som er best fremgangsmåte hvis du først går til det skrittet at du doper deg. Jeg tro at en rekke av skadene som har oppstått for en del brukere, er på grunnlag av feil bruk og feilaktige opplysninger fra "forståsegpåere".
En guttevalp som absolutt vil bli stor, og helst vil bli det i går, vil nok dope seg uansett hva diverse opplysningkampanjer og offentlig råd kommer med av uttalelser. Isteden for at denne personen skal få informasjon av profitthungrige dealere, eller kompiser som ikke vet så mye mer enn han selv. Så kunne han heller fått råd og vink av fagfolk for å unngå de værste blemmene.
Dette kan nesten sammenlignes med ett sprøyterom og sprøytebusserfor narkomane. Vi liker ikke at du ruser deg på heroin, men for å unngå sykdommer og elendighet. Overdoser og dødsfall, så etablerer vi visse hjelpemidler for å begrense skadevirkningene.
Jeg tror trossalt at det er i alles interesse at denne guttevalpen kommer igjennom "idiotfasen" noenlunde helskinnet, enn som et vrak. Og ved å gjøre dette, så er ikke dette å godta at man har "tapt kampen", men heller å prøve å beskytte de som uansett vil kjøre disse kurene.
Er jeg på vidda nå, kanskje. Noen spørsmål?

Utlogget iceknight

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 255
  • Honnør: 4
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 255

  • In too deep..
SV: Doping! Noe for deg....
« #3 : 29. august 2005, 23:57 »
Antipoping norge bør drive holdningsskapande arbeid, og ellers holde seg på kontoret.
Dei har ikkje noko med å reise rundt for å forstyrre husfreden på helsestudio i landet. Smile
No Risk, No Fun!
Live your life in the Fast Lane!
Pain is weakness leaving your body!

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!