Skrevet av Emne: Kalkun  (Lest 1898 ganger)

Utlogget Number1

  • Treningsforum Crew
  • Administrator
  • *****
  • Innlegg: 10 158
  • Honnør: 564
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 10 158

Kalkun
« : 08. november 2003, 01:13 »
Lånt fra http://www.cool.no/julesiden/oppskrifter/kalkun.htm

Kalkun

1 kalkun, ca. 5 kg
2 sitroner
ca. 100 g smør
1 hel hvitløk
1-2 ss olje
rosmarinkvister
oppskårne grønnsaker (gulerøtter, løk, stangselleri, purre, persille og sjalottløk)
ca. 5 dl kyllingkraft
stor stekepose

La den dypfryste kalkunen på ca. 5 kg tine 3 døgn i kjøleskapet. Vask fuglen og tørk den godt. Del sitronene i to og gni kalkunen med sitron over det hele. Legg restene av sitronene inni. Gni så kalkunen inn med smør og rikelig hakket hvitløk blandet med olje. Løsne skinnet forsiktig på brystsiden av kalkunen. Gni med hvitløk og smør, og stikk inn en rosmarinkvast på hver brystfilet. Trekk skinnet over igjen. La de oppskårne grønnsakene surre noen minutter i smør. Legg kalkunen i stekeposen, fyll grønnsakene og kraften i, og fest med klips eller hyssing. Plasser posen i en langpanne. Kalkunen skal ligge med brystet ned. La pannen stå på nederste rille i ovnen i 2 timer ved 180°C. Ta kalkunen ut. Sil kraften. Bruk litt av kraften i stuffingen. Brun kalkunen i ovnen (med brystet opp) ved 180°C i ca. 30 minutter før servering.

Anretning: Skjær først fra lårene. Skjær så brystfiletene fra skroget. Legg en seng av ferdigstekt stuffing på fatet. Del brystfiletene i tynne skiver og anrett oppå stuffingen. Skjær lår og legger i skiver, og legg på ett fat. Øs litt av den rykende varme kraften over før servering.  

Joachim Pedersen
Daglig leder og ansvarlig redaktør, Treningsforum.no

Tips oss om nyheter, reportasjer osv.

Vi gir honorar til månedens beste tips!



Les forumreglene her


Vi søker etter skribenter

Treningslære, ernæring, kosttilskudd

Utlogget madman

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 128
  • Honnør: 1
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 128

Re:Kalkun
« #1 : 26. november 2003, 19:27 »
Kalkun og mormors hemmelige fløtesasus oppskrift "NAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM"
little wuss

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!