isolat har høyere biologisk verdi rundt 159, konsentrat har biologisk ca verdi rundt 104.
Jo høyere verdi jo lettere blir proteinet tatt opp og jo mere av proteinene bruker kroppen.
(correct me if im wrong)
Hvilket merke og prisklasse tar du etter behov, husk at dette er et tilskudd, og skal på ingen måte erstatte mat. Prøv å innta mest mulig via mat, og deretter om behovet tilsier det kan du spe på med en shake.
Jeg vet ikke helt hvor du har det tallet fra, men du kan ikke hevde at isolat har bedre opptagelighet en konsentrat, når det er akkurat samme proteinet. Det eneste forskjellen er at isolat går igjennom den absolutt tyngste filtreringsprosessen slik at absolutt alt annet en protein blir fjernet, mens konsentrat har en mildere filtreringsprosess som ender opp på ca 85% protein. Men selve proteinet for jo ikke noe bedre biotilgjengelighet eller optagelighet, når det er akkurat samme proteinet, bare at isolat er helt uten f. eks. laktose og fett.
Personlig vil jeg si det er helt bortkastet å kjøpe isolat med mindre du er laktoseintollerant. Hvis du er det, så vil du kunne bruke whey hvis du bruker isolat. Men uttover det så ser jeg virkelig ikke vitsen. De fleste konsentrater har sånn ca 4-5 g karbo og ca 1-2 gram fett per ca 20 g protein. Og det er da absolutt ingenting å fly i taket over.
Pluss at prosessen med å lage isolat skader proteinet mye mer en konsentrat, og fjerner blandt annet komponenter i proteinet som fungerer imunforsvarstyrkende.