Ok, hvorfor ikke.
Peptid bindingene i Peptidet blir brutt ned i magesekken av pepsin, så blir aminosyrene tatt opp i tynntarmen. Men så vidt jeg har forstått så kan ikke pepsin eller noe annet enzym bryte fra hverandre de intramolekylære bindingene i en aminosyre. Så dermed skulle jeg tro at det blir tatt opp like mye glutamin fra produktet "L-glutamin" som fra produktet "glutaminpeptid".
(Alle aminosyrer i peptider og proteiner er forøverig i "L" form)
I menneskekroppen er alle aminosyrer og peptider i L- form.
D- aminosyrer er ikke naturlig tilstede i menneskekroppen men dannes som et bi produkt når man syntiserer L-aminosyrer
En blanding av D og L aminosyrer D/L er billigere en ren L aminosyrer og det er ikke bestandig at det skrives på etiketten at det er ren L-form
D formen av aminosyrene fører til hemming av L formens egenskaper og effekter..
Problemet med opptaket av glutamin er epitelcellene i tynntarmen som byttes ut hele tiden med høy hastighet og de har et stort behov for energi. Glutamin er et av deres favoritt næringsemner.
Om du tar glutamin i peptidform feks alanylglutamin så vil ikke tynntarmens celler bruke de som næring siden tynntarmcellene ikke bruker peptider til næring og du får istedenfor beholde de til muskelmasse. I tilleg er glutamin peptid mer stabil en glutamin i fri form.
I tilstander ved lavt kcal inntak tar tynntarmcellene glutamin fra blodet istedenfor fra maten og glutaminet i blodet kommer fra dine muskler og det er bla en av årsakene til hvorfor en mister muskelmasse om du spiser lite protein på diet
Derfor er det at du får mer glutamin i deg ved tilskudd av peptid vs glutamin i fri form....