Skrevet av Emne: For mye trening?  (Lest 585 ganger)

Utlogget shirley

 • Nykomling
 • *
 • Innlegg: 1
 • Honnør: 0
 • Utlogget Utlogget

  Innlegg: 1

For mye trening?
« : 18. januar 2005, 01:25 »
Jeg er ei jente på 22 år som har vært til og fra medlem på trenings senter i 5 år. Formen og hvor mye jeg har trent har vært ymse i løpet av denne tiden. Problemet mitt er at jeg er en periode trener. Når jeg først begynner å trene har jeg ikke noe problem med å komme meg dit hver dag.  Men tar jeg noen dagers pause kan det fort gå en måned før jeg er tilbake i aerobic salen.

Nå er det nytt år og jeg har tenkt å komme i form til sommeren, vet at det tar tid å gå ned i vekt og bli mer veltrent. Jeg har lagt om kostholdet og lurer på om det er for mye å trene utholdenhet ca. 1 time seks dager i uka(aerobic med høy intensitet og step maskin), trener i tillegg styrke 2-3 timer i løpet av uka. Er dette for mye trening??? Vil treningen virke mot sin hensikt? Noen tips på veien mot et sunnere meg?

Utlogget Mystique

 • Treningsnarkoman
 • *******
 • Innlegg: 2 918
 • Honnør: 126
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Kvinne
 • Innlegg: 2 918

SV: For mye trening?
« #1 : 18. januar 2005, 10:51 »
Jepp syns det hørtes veldig mye ut. Du må gi kroppen tid til å hvile vet du eller vil den rett og slett jobbe mot deg!
Og som du sier selv - du er en periode trener - og noe av grunnen til det er kanskje at du kjører så hardt på når du først trener. Vil du i midlertid ha en mer langvarig effekt er det lurt å senke intensiteten ( altså trene mindre), men trene jevnt og trutt. Skippertak har liksom litt lite for seg.
Du kan jo prøve feks at du trener fullkropps styrkeprogam 2 ganger i uken i første omgang. Pass på at det da går iaf en dag mellom disse øktene. Ville ikke kjørt aerobic på samme dag som disse. Er det noen aerobictimer du absolutt må gå på  så legg opp styrketreningen slik at disse dagene ikke kræsjer. Hvis du veldig gjerne vil trene kondisjon kan du jo legge inn 20-30 min sykkling eller rolig jogging etter styrkeøktene, samt 15 min oppvarming på steppemaskin el. feks.
Gi deg selv iaf en hviledag i uka.
Husk at skal du bli sunnere må hodet også henge med og du må trives med det du gjør - hvis du bare presser deg av gårde på trening bare for treningens skyld liksom og ikke fordi du syns det er kjekkt går du fort lei.
Pass på at du også varierer treningen - prøv feks forskjellige typer aerobic.
Trener du for mye vil det som du selv sier virke mot sin hensikt, og du risikerer dessuten å ende opp med slitasjeskader og ekkelskap.
Var en periode der jeg selv trente kjempemye - 3-4 timer av gangen 2-3 ganger i uka ( først dansing så styrke så dansing igjen)- men effekten uteble Tongue

Skal du oppnå langvarige resultater må du sette deg realistiske mål og en plan for trening som du klarer å holde deg til en god stund. Så da må du spørre deg selv - er 6 timer i uka med aerobic o.l + 2- 3 timer i uken med styrke noe du klarer å gjennomføre over lengre tid?

Ellers? Mange råd og tips, men vi kan vel ta det sånn litt etterhvert eller hur?

* Pass på å få i deg nok mat - spis sunnt og ofte.
* Sørg for at du trives med det du gjør- da er det lettere å holde motivasjonen oppe og det blir lettere å nå målene sine.
* Ikke gi opp selv om resultatene ikke kommer med en gang - du kan ikke forvente mirakler - ting tar tid.
* Sett deg realistiske mål - ha noen langsiktige mål og noen delmål underveis. Ikke gi deg selv for knap tid til å oppnå disse målene.
* Ikke la vektreduksjon være hovedfokuset  for treningen din. Vekten kan variere mye  og sier egentlig ikke så veldig mye heller. Vil du bli sunnere,bør du fokusere på en mer permanent livstilsendring og trene for å komme i bedre form, få bedre helse ikke for at vektnåla skal tippe nedover ( lett for i know- men blir man for opphengt i vekta er det vanskelig å bli kvitt tanken på den Tongue - utrolig kjip sirkel å komme inn i)
* Vær god mot deg selv og sett pris på de fremskrittene du gjør - du må ta hensyn til ditt utgangspunkt å gjøre det beste ut av det Cheesy

Kan sikkert komme på flere råd - men dette er vel nok for nå.

velkommen til forumet og lykke til!Gå til:  

Kan du spise sent på kvelden og hvor mye?
Dette programmet er perfekt for hjemmetrening eller hvis du har dårlig tid.

Hvordan få mer ut av markløft?

Trening27.05.202040

Slik får du mer ut av markløft.
Dette er miniguiden på hvordan du skal holde deg slank.
Da kan denne metoden være noe for deg.