Skrevet av Emne: for dere som er drit lei av de samme mage øvelsene gang etter gang!  (Lest 794 ganger)

Utlogget Arilhr

  • Pratsom bruker
  • ******
  • Innlegg: 968
  • Honnør: 60
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 968

  • .
her er et par mage øvelser for dere som spyr av å tenke på å ta situps fordi dere er så lei av øvelsen:


Sittende kneoppdrag på benk (øvelse 1)
Sitt på enden av en benk med bøyde ben og knea opp. Så strekker du ut bena og lener overkroppen litt og forsiktig bakover slik at overkropp og ben blir utstrekte. Før så bena tilbake mot brystet til de er bøyde igjen.(magens nedre del)

Liggende hofteløft (øvelse 2)
Ligg på ryggen med armene strake inntil siden. Bena skal peke rett opp mot taket. Løft så hoftepartiet opp fra gulvet. Utfør bevegelsen med jevne bevegelser. Ingen rykk! (magens nedre del)

Sit-ups på skråbenk (øvelse 3)
Lås fast bena i skråbenken, armene i kors foran overkroppen. Startstilling er å lene overkroppen tilbake slik at du kjenner en spenning i magen. Len så overkroppen bakover. Stopp bevegelsen når ryggen har beveget seg ca 40-60 graders vinkel fra start posisjonen. Hev så overkroppen opp igjen. NB! Denne øvelsen er hard for korsryggen og bør ikke benyttes av personer med ryggplager. (magens nedre del)

Liggende bein- og hofteløft (øvelse 4)
Ligg på en flat benk med bena strake rett frem i startposisjon. Hev så bena opp så de peker rett opp i taket. Når bena er hevet slik at de danner 90 graders vinkel med overkroppen løftes hofte partiet opp slik som i øvelsen ?liggende hofteløft?. Senk så hofta ned igjen i benken og senk bena ned til startposisjonen igjen. (magens nedre del)


Crunch (øvelse 5)
Dette er sit-ups hvor man hever overkroppen så høyt opp som mulig uten at korsryggen forlater underlaget. Utføres med rolige bevegelser(magens øvre del)


Crunch m/vekter (øvelse 6)
Samme utførelse som for crunch, men med en vektskive bak hodet for å gi mer belastning. (magens øvre del)


Crunch I kabelmaskin (øvelse 7)
Fest et tau I en kabelmaskin. Tauet må ha to ender slik at du tar tak med en arm i hver tau ende. Når du har tatt tak i tauet, fører du armene inntil hodet. Startposisjon er knesittende med strak overkropp. Bøy deg fremover slik at pannen nesten tar i gulvet. Viktig her at bøye bevegelsen ikke skjer gjennom hofteleddet, men at det er magen som jobber. (magens øvre del)


Crunch til siden (øvelse 8)
Utføres som øvelsen crunch, men nå vrir du overkroppen slik at venstre albu nærmer seg høyre kne og så omvendt. (skrå magemuskler)


Crunch I kabelmaskin til siden (øvelse 9)
Som crunch i kabelmaskin rett frem, men nå vrir du overkroppen slik at venstre albue nærmer seg høyre kne, og så omvendt. (skrå magemuskler)

Rotasjonsmaskin (øvelse 10)
Det finnes et mangfold av rotasjons maskiner på treningssenter. Spør din instruktør på stedet for utførelse. (skrå magemuskler)

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!