Skrevet av Emne: posemat  (Lest 1474 ganger)

Utlogget ingenting

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 53
  • Honnør: 1
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 53

posemat
« : 03. februar 2005, 23:28 »
Hvordan er det å bruke posemat som grytebasiser (uten å tilsette kjøtt), i steden for f eks ris til tunfisk(eller andre proteiner)? Bruker da grønnsaker utenom til tunfisken uansett. Bruker ellers til vanlig ris/tunfisk/grønnsaker som oftes til middag.
Tenkte som variasjon å bytte ut risen med posegryte(uten kjøtt).

F eks: Risotto gryte, Bolognese gryte, Bergensk Fiskegryte, Italiensk Gryte med spagetti(Toro-produkter).
Er de usunne eller greie å bruke?

Utlogget Bav

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 676
  • Honnør: 16
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 676

SV: posemat
« #1 : 04. februar 2005, 12:26 »
Les næringsinnholdet. Dette varierer stort fra produkt til produkt. Mange kan du med fordel la ligge i butikkhyllen.

Utlogget metteflette

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 700
  • Honnør: 70
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 1 700

SV: posemat
« #2 : 04. februar 2005, 12:30 »
Min erfaring med posemat er at det er mye salt i dette....
Medlem av Foreningen for Kvinner som liker at Menn ser ut som Menn!


Alle gode ting er tre!!!

Utlogget ingenting

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 53
  • Honnør: 1
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 53

SV: posemat
« #3 : 17. februar 2005, 22:55 »
Min erfaring med posemat er at det er mye salt i dette....

Så det vil si at det er veldig usunt?
Det har jo "bare" mellom 65-80 kcal" pr. 100 g.

Utlogget Mr. Shanghai

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 917
  • Honnør: 35
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 917

SV: posemat
« #4 : 18. februar 2005, 03:42 »
Hvis du skriver ned naeringsinnholdet her er det lettere aa faa mer konstruktive svar...

Men en god ide du har. Venter paa naeringsinnholdet i spenning...


Konkurrerende utoever i AF

Utlogget ingenting

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 53
  • Honnør: 1
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 53

SV: posemat
« #5 : 18. februar 2005, 11:27 »
Hvis du skriver ned naeringsinnholdet her er det lettere aa faa mer konstruktive svar...

Men en god ide du har. Venter paa naeringsinnholdet i spenning...

Her kan man sjekke næringsinnholder i de ulike produktene til Toro:
http://www.toro.no/index.php?valg=produkt&undervalg=gruppe&gruppe=1115

Eller skal jeg legge ut hvert innholdet til hvert enkelt produkt?

Utlogget ingenting

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 53
  • Honnør: 1
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 53

SV: posemat
« #6 : 18. februar 2005, 11:53 »
Prøvd å sette noen av varer opp i innlegg her, men det ble litt rotete:


Bolognese gryte med pastaskruer
NÆRINGSVERDIER  Pr. 100 g tørr vare        Pr. 100 g tilberedt vare uten kjøtt
Energi      1460 kJ (350 kcal)                      290 kJ (70 kcal)
Protein       12   g                                        2,5 g
Karbohydrat  67   g                                        13   g
Fett                3,5 g                                        0,5 g
Salt pr. 100 g tilberedt vare: 0,9 g         
     

Italiensk Gryte med spagetti
NÆRINGSVERDIER    Pr. 100 g tørr vare     Pr. 100 g tilberedt vare uten kjøtt
Energi    1420 kJ (340 kcal)                      280 kJ (65 kcal)
Protein             12 g                                        2,5 g
Karbohydrat    64 g                                      12   g
Fett                      4,0 g                               1,5 g
Salt pr. 100 g tilberedt vare: 1,0 g      

Risotto gryte
NÆRINGSVERDIER    Pr. 100 g tørr vare    Pr. 100 g tilberedt vare uten kjøtt
Energi    1450 kJ (350 kcal)                      300 kJ (70 kcal)
Protein          8,0 g                                        1,5 g
Karbohydrat    71   g                                        14   g
Fett                   3,5 g                                        0,7 g
Salt pr. 100 g tilberedt vare: 1,0 g       

Brun lapskaus
NÆRINGSVERDIER    Pr. 100 g tørr vare    Pr. 100 g tilberedt vare
Energi    1460 kJ (350 kcal)                      250 kJ (60 kcal)
Protein             9,5 g                               1,5 g
Karbohydrat    64   g                               11   g
Fett                      6,0 g                               1,0  g
Salt pr. 100 g tilberedt vare: 0,8 g       

Bergensk fiskesuppe
Næringsverdier   Pr. 100 g tørr vare   Pr. 100 g (1 dl) suppe tilberedt med lettmelk
Energi   1470 KJ 350 kcal                         170 KJ 40 kcal
Protein      19                                            2,5
Karbohydrat  51                                            5,5
Fett               8,0                                            1,0
Salt       0,8

Grønnsaksuppe

NÆRINGSVERDIER    Pr. 100 g tørr vare    Pr.100 g (1 dl) tilberedt suppe
Energi    1110 kJ (270 kcal)                       55 kJ (15 kcal)
Protein              12   g                                0,5 g
Karbohydrat         51   g                                2,5 g
Fett                       1,5 g                                 0   g
 Salt pr. dl suppe: 0,8 g       


Bergensk Fiskegryte
NÆRINGSVERDIER    Pr. 100 g tørr vare    Pr. 100 g (1 dl) gryte tilberedt med lettmelk og 
Energi    1510 kJ (360 kcal)                       300 kJ (70 kcal)
Protein         18   g                                          3,0 g
Karbohydrat   52   g                                          7,5 g
Fett                  9,0 g                                          3,5 g
Salt pr. dl tilberedt gryte: 1,1 g       

Pasta Bolognese
NÆRINGSVERDIER    Pr. 100 g tørr vare    Pr. 100 g tilberedt vare mrd lettmelk
Energi    1380 kJ (330 kcal)                     400 kJ (95 kcal)
Protein         12   g                                        4,0 g
Karbohydrat    66   g                                        18   g
Fett                   1,5 g                                        0,5 g
Salt pr. 100 g tilberedt vare: 0,7 g       
   
   
Risengrøt
NÆRINGSVERDIER    Pr. 100 g tørr vare    Pr. 100 g grøt tilberedt med lettmelk
Energi    1450 kJ (350 kcal)                      400 kJ (95 kcal)
Protein         6,0 g                                        3,5  g
Karbohydrat    79   g                                        18   g
Fett                    0,5 g                                        1,5 g
Salt pr. 100 g grøt: 0,3 g       


Utlogget HITman

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 997
  • Honnør: 1256
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 4 997

  • Lift like a lift
SV: posemat
« #7 : 18. februar 2005, 20:54 »
Flere av disse her er da greie de - som karbohydratkilder. GI er ofte høy da, samt at de som nevnt inneholder en del salt, så de er ikke så veldig godt egnet på deff, men absolutt brukbart på bulk. Det viktigste er å velge produkter med lavt fettinnhold.

H
Erfaring er den talentløses trøst

Utlogget ingenting

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 53
  • Honnør: 1
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 53

SV: posemat
« #8 : 18. februar 2005, 21:24 »
Flere av disse her er da greie de - som karbohydratkilder. GI er ofte høy da, samt at de som nevnt inneholder en del salt, så de er ikke så veldig godt egnet på deff, men absolutt brukbart på bulk. Det viktigste er å velge produkter med lavt fettinnhold.
H

Ja, det var som karbohydratkilde jeg tenkte på.

Utlogget Mr. Shanghai

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 917
  • Honnør: 35
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 917

SV: posemat
« #9 : 19. februar 2005, 05:22 »
Sikkert greit aa blande tunfisken med ogsaa for de som liker tunfisk...


Konkurrerende utoever i AF

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!