100 gram kylling bryst uten skinn inneholder 23 gram proteiner. Men biologisk verdi paa protein fra kylling er ca 70. Saa hvis vi spiser 100 gram kylling vil ikke kroppen klare aa ta opp mer enn ca 16 gram.
Dvs at du faar i deg like mye protein av 16g Whey Protein som 100 gram Kylling Bryst!
Naar det saa foerst er kommet inn i kroppen, vil kroppen merke noe stor forskjell paa 16gram proteiner fra Whey Protein og 16gram fra Kylling Bryst?
Hvilke fordeler er det med aa faa proteinene fra kylling brystet som har en daarligere biologisk verdi enn fra Whey og Kasein Protein?
Her må understrekes at kroppen
tar opp nesten alt proteinet fra kyllingen også den, dvs. proteinet taes nesten fullstendig opp i tarmen og kommer over i blodbanen som aminosyrer.
Forskjellen i biologisk verdi mellom kylling og myse ligger hovedsakelig i det som skjer
etter at det er tatt opp i blodbanen: Aminosyrene (målt som nitrogen) fra mysen retineres/holdes tilbake i kroppen bedre enn aminosyrene fra kyllingen, dvs. aminosyrene fra kyllingen skilles raskere ut i urinen (som urea/urinsyre) enn aminosyrene fra mysen, som en indikator på at mysen i større grad benyttes i proteinsyntese/muskelbygging.
Sagt på en annen måte: Du får i deg like mye kalorier fra like mange gram myseprotein og kyllingprotein, men myseproteinet nyttiggjøres bedre til muskelbygging.
Nå skal det nevnes at myse har dårlige antikatabole egenskaper (dårlig evne til å hindre muskelnedbrytning/bevare eksisterende muskulatur) og dessuten taes veldig raskt opp i kroppen slik at du kun har høye aminosyrenivåer i blodbanen i veldig kort tid. Dette er gode grunner til også å spise mer "solid" mat som f. eks. kylling.
H