Skrevet av Emne: Oppskrifter på vegetar mat med lavt innhold av fett  (Lest 2729 ganger)

Utlogget Sessan

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 468
  • Honnør: 17
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 468

Oppskrifter på vegetar mat med lavt innhold av fett
« : 05. november 2011, 17:33 »
Hei dere

Tenkte at jeg skulle legge ut noen herlige vegetar retter til dere. For dem som evt liker vegetar mat. Jeg begynner faktisk å tro på at jeg er den eneste her inne som ikke spiser kjøtt og kylling, men meg om det.

Legg gjerne til oppskrifter dere også, men husk at de kan IKKE inneholde: kjøtt, svin, kylling.

Oppskriftene kan inneholde: Melkeprodukter,egg og fisk

PS: Jeg kommer til å legge ut oppskrifter utover helgen ved å redigere innlegget.

Bon Appetite!






FROKOST OG BRUNSJ

Fruktsalat med vanilje, ingefær og sitrongresssirup
Oppskriften er beregnet til 4 personer


500 g vannmelon, skåret i terninger
260 g honningmelon, skåret i terninger
½ liten ananas, skåret i små terninger
1 mango, skåret i terninger
250 g jordbær, delt i to
1 neve små myntekvister
+
Noen hele balde til pynt


SITRONGRESSSIRUP
1 ½  dl    limesaft
45 g mykt brunt sukker
1 sitrongresstilk, finsnittet
2 ss revet ingefær
1 vaniljestang, splittet

1: Ha frukten og mynten i en bolle, og bland forsiktig.
2: Sirup: Ha i limesaft, sukker og 1 ½ dl vann i etn liten kjele på svak varme, og rør til sukkeret løser seg opp. Ha i sitrongresset, ingefæren og vaniljestangen. Gi et lite oppkok, senk varmen, og la det småkoke i 10 minutter, eller til laken koker litt inn og tykner litt. Ta opp vaniljestangen, hell sirupen over frukten og sett bollen i kjøleskapet til salaten er kald. Pynt med myntebladet, og server.


NÆRINGSINNHOLD PR PERSON:
Protein: 3.5 g
Fett: 0.5 g
Karbohydrater: 40 g
Kostfiber: 6 g
Kolesterol: 0 mg
Kcal : 190





Couscous med bær
Oppskriften er beregnet til 4 personer

185 g forkokt couscous
5 dl eple og tranebærjuice
1 kanelstang
2 ts appelsinskall
250 g bringebær
250 g blåbær
250 g jordbær, delt i to
200 g gresk yoghurt
2 ss lys srup
Mynteblader til pynt

1: Ha couscousen i en bolle. Hell eple og tranebærjuices i en kjele, og slipp kanelstangen oppi. Sett på lokk, og gi det et oppkok. Hell juicen over couscousen. Dekk bollen med plastfolie og la den stå i om lag 5 minutter, eller til all væsken er absortbert. Ta opp kanelstangen.
2: Skill couscousgrynene med en gaffel, og bland forsiktig i appelsinskallet og mesteparten av bringebærenem blåbærene og jordbærene. Fordel couscousblandingen i 4 porsjonsskæler, og dryss på resten av bærene. Ha en raus klatt yoghurt, og hell over lys sirup. Pynt med friske mynteblader, og server straks.

NÆRINGSINNHOLD PER PERSON:
Protein: 8,5 g
Fett: 3 g
Karbohydrater: 70 g
Kostfiber: 7 g
Kolesterol: 8 mg
Kcal: 345





Maismuffins
Oppskriften gir 12 muffins

310 g hvetemel
2 ts bakepulver
75 g maismel
2 ½ dl melk
125 g smør, smeltet
2 egg, lett sammenvispet
130 g hermetiske maiskorn, avrent
2 vårløk, finsnittet
60 g revet cheddar
Tilbehør: smør eller kremost


1: Forvarm stekeøvnen til 210 grader celsius. Smør 2 muffinsbrett med smør. Sikt mel, bakepulver og maismel opp i en stor bolle, og lag en grop i midten.
2: Visp sammen melk, smør, egg, mais,vårløk, cheddar og salt og pepper i en bolle for seg, og hell dette i melgropen. Bland det forsiktig inn i melet med en metallskje, inntil alt så vidt er blandet. Ikke overarbeid deigen – den skal forsatt være nok så klumpete.
3: Fordel deigen i muffinsformene, og stek muffinsene i 20-25 minutter, eller til de er gylne. La dem stå i 5 minutter før du tar dem ut av formen. Skjær dem i to, og bre på enten smør eller kremost. Deilige både varme og romtemperert.

NÆRINGSINNHOLD PER MUFFINS:
Protein: 6 g
Fett: 12 g
Karbohydrater: 27 g
Kostfiber: 1,5 g
Kolesterol: 65 mg
Kcal: 24o





SNACKS


Marinerte chilisopper
Oppskriften er beregnet på 8 personer

750 gram små (ferske) sjampinjonger
5 dl olivenolje ( bruk gjerne en sunnere olje om ønsket)
2 ss sitronsaft
1 hvitløksfedd, finhakket
½ ts finkornet sukker (bruk sunnere type sukker om ønsket)
1 rød finhakket chili
1 grønn finhakket chili
1 ss hakket koriander
1 ss hakket persille

1: Tørk soppene med litt fuktet kjøkkenpapir, og ha dem i en bolle
2: Bland sammen olje, sitronsaft, hvitløk, sukker og chili. Hell det over soppen, og bland godt. Dekk til med plastfolie, og la soppen marinere i kjøleskapet natten over
3: Bland i urter og smak til med salt og pepper til like førservering
Merknad: Koriander og persille tilsettes like før servering.
Tips: Serveres som forrett


NÆRINGSINNHOLD PER PERSON:
Protein: 3,5 g
Fett: 1,5 g
Karbohydrater: 2 g
Kostfiber: 2,5 g
Kolesterol: 0 mg
Kcal: 35



Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!