Skrevet av Emne: "Stuegris dopingtatt"  (Lest 2084 ganger)

Utlogget 25årstrening

 • Tungvekter
 • *******
 • Innlegg: 3 259
 • Honnør: 270
 • Utlogget Utlogget

  Innlegg: 3 259

"Stuegris dopingtatt"
« : 31. juli 2005, 21:21 »
Gammelt nytt, men jeg tar den med her likevel-sakset fra Aftenposten tidligere i sommer


Stuegris dopingtatt
I den aller første dopingkontrollen mot norsk bedriftsidrett ble to utøvere avslørt. Det skjedde i NM-finalen i innebandy mellom Tollernes Bedriftsidretts-lag og Stuegrisene Bedriftsidrettslag i Oslo.

ARILD M. JONASSEN

Anders Solheim i stiftelsen Antidoping Norge mener dopingavsløringene bærer bud om en skremmende utvikling.

- Det er en stor utfordring ikke bare for idretts-Norge, men for hele samfunnet at doping avsløres i "Stuegrisene Bedriftsidrettslag". Jeg tror ikke misbruket av anabole steroider er begrenset til den organiserte idretten, dette er uttrykk for en u-kultur i spesielle ungdomsmiljøer, sier Solheim.

Tre dopingtatt
. Totalt seks av spillerne i NM-finalen i innebandy ble testet. Utøveren i Tollernes Bedriftsidrettslag, en tidligere landslagsspiller i ishockey, avla en prøve som var positiv på kokain. Stuegrisenes spiller (34) testet positivt på anabole steroider. Rett før NM-finalen testet dopingjegerne også utøvere fra Sarpsborg Sportsklubb i Skjeberghallen. En 21 år gammel spiller på innebandylaget Sharks er tatt for bruk av på anabole steroider.

Alle tre er av domsutvalget i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité fradømt rettet til å konkurrere og delta i organisert trening i to år.

Synder, men ikke toller.
Tolldirektør Marit Wiig understreker overfor Aftenposten at innebandyspilleren på Tollernes Bedriftsidrettslag ikke er ansatt i tollvesenet, selv om han spiller på laget. Hun har ingen grunn til å tro at tollansatte spillere misbruker dopingmidler, men ser likevel alvorlig på saken.

- Det er trist at doping nå også er avslørt innen bedriftsidretten. Ikke minst er det ille at det rammer vårt lag. Engasjerte medlemmer jobber jo til daglig aktivt for å forhindre smugling inn i landet. Nå vil vi se på om det er grunnlag for å forsterke kontrollen rettet mot slik smugling, sier Wiig.

Hittil i år har Antidoping Norge gjennomført 3000 dopingkontroller i Norge, de fleste i toppidretten. Men leder Anders Solheim garanterer at den første dopingkontrollen rettet mot bedriftsidretten ikke blir den siste. Han mener nettopp tollvesenets stadige avsløringer av dopingsmugling er en indikasjon på at problemet øker.

- Bortsett fra i 2004 har beslagstallene vist en jevn stigning de siste fire årene. Dopingmidler er mer tilgjengelig nå enn tidligere, sier Solheim.

Han ønsker økt fokus på de fysiske og psykiske konsekvensene av å misbruke anabole steroider, og nevner i stikkords form at hjerteinfarkt, fare for barnløshet, depresjoner, aggressiv adferd og selvmord.

Utlogget iceknight

 • Erfaren bruker
 • ****
 • Innlegg: 255
 • Honnør: 4
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 255

 • In too deep..
SV: "Stuegris dopingtatt"
« #1 : 30. august 2005, 00:11 »
Skulle tru det var tollarane, med ubegrensa tilgang på gratis stoff som dopa seg... Grin
No Risk, No Fun!
Live your life in the Fast Lane!
Pain is weakness leaving your body!

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!