Jeg har tenkt litt på det du skrev, og jeg er fullt klar over at man må ta hele måltidet i betraktning, ikke bare èn matvare. Likevel mener jeg det er lurt å opplyse om sukkerinnholdet i vanlige matvarer som blir markedsført som sunne.
Ja, jeg er enig i at Biola er bra for fordøyelsen og tarmen, men det inneholder faktisk en del sukker som det er viktig å ta hensyn til. Det er viktig å begrense sukkerinntaket, spesielt nå. Mange matvarer er proppet med "skjulte" sukkerbiter. Mange er ikke klar over mye sukker de egentlig får i seg. For eksempel Idun Ketchup: 100 gram inneholder cirka 15 gram tilsatt sukker! Det er ikke lite.
Biola, yoghurt og lignende bidrar lite med sukker i det totale kostholdet, men det er likevel viktig å passe seg. Bare fordi et produkt er merket Tine (eller Stabburet, Gilde eller et annet 'kvalitetsmerke'), ser det ut til at mange automatisk tror produktet er sunt. Yoghurt for eksempel er et sunt alternativ på mange måter, men de fleste er ikke klar over sukkerinnholdet.
Mange blir også lurt ved å spise frokostblandinger som markedsføres som sunne og rene, men som egentlig har et skyhøyt innhold av sukker. Det anbefales at man ikke får mer enn 10 % av det totale energiinntaket fra tilsatt sukker, men det er lett å overskrede dette dersom man tyr mye til frokostblandinger, yoghurt, brus, saft, eplenektar, snop og ikke minst syltetøy. Mange produsenter lurer forbrukeren trill rundt ved å redusere fettinnholdet til enorme sukkerbomber. Kom gjerne med kommentarer, men før var fett den største fienden vår. Nå derimot, har sukker overtatt den rollen. Jeg mener ikke at Biola er et uakseptabelt alternativ, men jeg ber bare forbrukerene gå gjennom innholdslisten. Er det for mye å be om?