Skrevet av Emne: poenget med denne kategorien er?  (Lest 14145 ganger)

Utlogget LurePer

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 973
  • Honnør: 154
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 2 973

  • Ikke stikk din snabel der det kommer ut kabel
SV: poenget med denne kategorien er?
« #15 : 06. august 2005, 13:18 »
Jeg vet mer om dette enn de fleste, nok om det.
Poenget mitt er; Ja, doping er, kan være farlig, ja, verden hadde vært et bedre sted å være sikkert uten aas. Men!!!...det må være opp til hver enkelt av oss å vurdere disse greiene. Det er ikke funnet støtte for at dopere utgjør en så stor risiko for andre medmennesker eller samfunnet, at det derfor burde forbyes. Så lenge man ikke plager andre, bør man få holde på med sitt. Dette er en prinsippsak.
Seff er jeg for utartet testing av de som konkurrerer, gjerne lørdagsbesøk osv.
Noe helt annet er det å teste gymrottene som kun ønsker å konkurrere mot seg selv.
Og, husk aas er faktisk lov til å bruke i nisselandet Norge. Vi snakker om et land der du bli klæppa om du har en 10kgs american stafforshire terrier valp i hagen og må punge ut over 5 lapper om du kjører på rødt....
Også da skal faktisk helsestudiokjedene overgår Bondevik, Stoltenberg, Høybraaten og co. i formynderskap, påbud og barnehagetantementalitet.

Spør du meg tror jeg dette bunner i ren sjalusi. Ja faktisk. Dere er sjalu på kroppene til oss bolerne. Dere tør ikke å prøve selv og derfor blir dere så pisst av at vi får alle blikkene fra jentene der vi kjører reps på 180 benken og får overarmene til de "sunne" å ligne pikekyss i forhold på strendene.
Dere hadde kanskje ønsket at det automatisk ville komme en banner i panna på de som bolet, slik at alle kunne se at de har jukset.
Vel, sorry mac, what u see is what u get, og ingen gidder å bry seg med forklaringene.

Min historie er ca. 10 års medikamentbruk uten nevneverdige bivirkninger. Jeg har kjørt et par kurer i året i 8-10 år nå, og ikke merka mye ugunstig. Siste bloprøven var normal. Jeg har ingen kjertler i brystene, kviser eller høye viker. Kolestrol, blodtrykk og triglyserider er som sagt normale. Immunforsvaret er topp, syk maks en gang i året. Dette til tross for mange kurer. Men jeg har aldri misbrukt stoffene. Før jeg begynte, hadde jeg trent naturlig i 5 år ca. 181cm høy og var da 92-93 kg. Kom ikke videre uannsett hva jeg gjorde. Så kjøpte jeg boka til Phillips og leste den ca. hundre ganger. Jeg skaffet meg all saklig og relevant info som jeg kom over og vendte det døve øret til skrekkhistoriene.
Jeg lærte meg til bruke, ikke misbruke, dvs max 8 uker, så 4 mnd pause, max to stoffer på engang, og så lite oralt som mulig.
I dag veier jeg ca. 125 kg uten å være feit og trives svært godt med kroppen min. Mitt naturlige DNA tilsier max en vekt på 100 kg., og for meg var ikke det nok. Jeg ble ikke happy av det, men i dag...jeg har DEN dama, som jeg ikke ville fått uten ass!!!!...garantert...og jeg bare digger å henge rundt på byen og snakke med kjente og fremmede.
Phillips har helt rett i at store mengder er ganske så inneffektivt. 250 mg Decadurabolin noen uker og du har 80% av totaleffekt uansett i starten. Alle eksperter er enig i at en slik kur er så og si ufarlig.
Men langeren i gata sier du skal kjøre et par gram testo + 10 russere daglig i 3 mnd, og gjerne da kombinert med en høyandrogen til og kanskje litt veksthormon midt i kuren.
Nå snakker vi om smertegrense. Et slikt system vil kunne ødelegge de fleste over tid.
Hadde vi hatt seriøse organer som forklarte folk hvor lite som faktisk skal til og hvilke stoffer man burde unngå, ville aas-bruk ikke vært farligere enn en ukenlig fyllekule!


Ok, jeg er enig med deg at steroider kan brukes med fornuft. Helt uten bivirkninger vil det aldri være, men de kan i aller høyeste grad minimeres.
Problemet er at de fleste ikke gjør det, og det er vel grunnen til dette forumet. De fleste gir en god faen i kolesterol og blodtrykk, til nød bryr de seg hvis de får litt kviser. Grunnen til at Treningsforum har en antidopingholdning, er at det for det første er massevis av konkurrerende utøvere her, og for det andre at ingen vil at dette skal bli stedet hvor syttenåringer seg i mellom diskuterer rene Dianabol-kurer.
I positiv nitrogenbalanse.

Utlogget fransken

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 11
  • Honnør: 7
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 11

SV: poenget med denne kategorien er?
« #16 : 06. august 2005, 15:21 »
Isolde:
Dette tror jeg de fleste her er enige i, men det må gå an å føre en diskusjon om bruken som øker blant unge og knapt ferdig utvokste guttunger(eller jenter) Det er et samfunnsproblem og derfor syntes jeg det er flott at TF har et forum hvor man kan diskutere fornuftig hvordan ta tak i dette problemet.

Hvordan kan man diskutere fornuftig når bare en side av saken er tillatt?
Hvorfor må vi voksne hele tiden ta hensyn til barna?. Nei til porno på TV, Nei til drikking for idrettskjendiser og nei til å la voksne folk bestemme over seg selv. Er det ikke foreldrenes ansvar å vise barna verden og heller forklare "faaenskapen", enn å forlange at alle skal gå i kloster fordi det finnes lettpåvirkelige unge her i verden?

Seff liker ikke frøken A4 gutter med enorme biceps. Noen få ( de deiligste) mener noe annet.
Men det var ikke det som var poenget. Hovegrunnen til å trene styrke for de aller fleste er å ikke bli oversett. Vi vil ha blikk, ikke gifte oss. Vi vil komme inn i et rom uten at de andre, jentene spes, behandler oss som luft.
Grunnen til at så mange jenter er negative i utgangspunket og gir uttrykk ovenfor venner at byggere ser dumme ut, er mytene. Mine erfaringer er at viser du jenta du duger godt i samtaler, middager, romantikk, er hyggelig med vennene hennes osv, vil hu synes det er litt tøft med en type som også har det i brystmusklene.

Jeg er ikke sammen med dama mi FORDI jeg er 125 kg. Mytene fortsetter ser jeg, trist at de også eksisterer også blant kolleger fra gymmet.
Jeg er sammen med dama mi pga min personlighet og utseendet. Selfølgelig. Men jeg hadde ikke fått sjansen til å vise at jeg dugde, dersom jeg ikke var en stor bygger. Da hadde jg nok blitt oversett, mest sannsynlig.

Jeg prøver på ingen måte å disse deg Fransken men du høres ut som et ganske "tomt"menneske uten selvrespekt. Medikanmentbruken er en ting, jeg dømmer ingen utifra det. Men det er tydelig at du ikke kan tenke deg et liv uten, det er som om AAS'en gjør deg så og si. Du snakker om de fysiske bivirkningene, for meg så fremstår du som et klassisk eksempel på psykisk avhengig.

Synd, liker at jenter prøver å disse meg..blir tent av det....Seriøst, jeg et bolevrak?...Nja...jeg er utdanna allemnnlærer, stud. data i 5 år og bruker svært mye tid og krefter på jobben min som er så langt fra den dørvaktjobben du sikkert trodde jeg hadde, som det bare går an.
Alt jeg sa var at jeg tror aas har gitt meg et bedre liv med tanke på selvtillit, intensitet, konsentrasjon, disiplin og resultatbevistehet og seriøsitet.

Utlogget Iceberg

  • Tungvekter
  • *******
  • Innlegg: 3 081
  • Honnør: 593
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 3 081

SV: poenget med denne kategorien er?
« #17 : 06. august 2005, 16:25 »
Fransken, Du virker som en oppegående fyr, har fin utdanning og etter eget utsagn en deilig dame. Hvor jævlig patetisk er det da ikke at du selv tror at livet ditt avhenger av at du dytter en nål i rumpa et par ganger i året? Poenget her er at du argumenterer som om det var NØDVENDIG for deg å gjøre dette for å få det livet du ønsker deg. Det tror jeg ikke noe på, det er en unnskyldning du bruker for å legitimere at du ikke takler livet som 100kgs veltrent mann....

Allikevel er jeg enig i en del av det du skriver, det er mulig å bruke på en fornuftig måte. Men du er jo selv det beste eksempelet på at selv du som "fornuftig" bruker ikke takler en tilværelse uten dop, når du først har begynnt. Jeg regner ikke med at du etter 10 år med bol klarer å slutte nå?

Utlogget Falk

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 71
  • Honnør: 2
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 71

  • "Don't be such economic girlie-men." sitat Arnold
SV: poenget med denne kategorien er?
« #18 : 06. august 2005, 16:28 »
Alt jeg sa var at jeg tror aas har gitt meg et bedre liv med tanke på selvtillit, intensitet, konsentrasjon, disiplin og resultatbevistehet og seriøsitet.

Sitat

Der sa du det, selvtillit, eller mangel på sådan er vel antakeligvis hovedgrunnen til at en del velger å dope seg, beklagligvis.
Når det gjelder de andre punktene du ramser opp, så nekter jeg å tro  at noe av det blir bedre med aas ( da kanskje med unntak av intensitet). Jeg vil heller tro at mangel av f.eks disiplin gjør at noen velger å utsette kroppen for misbruk av aas (som jeg definerer all bruk, med unntak av bruk for medisinske grunner).

Jeg synes det er bekymringsfullt å høre at du har brukt disse stoffene i så mange år allerede. Hvor lenge har du tenkt å bruke aas, og hvor stor tror du nedturen blir når du må gå av ?

Det som er fantastisk med menneskekroppen er egentlig hvor mye belastning systemet tåler før det går galt, se bare på fedme, røyking, misbruk av narkotiske stoffer osv. Men på et eller annet tidspunkt så vil bufferene være fylt opp og systemet må gi etter, noe som resulterer i alvorlige sykdommer.
Jeg håper du tar til fornuften før dette blir en realitet for deg, slik at du verken påfører dine nærmeste unødvendig smerte, eller samfunnet ekstra utgifter i form av høy sykehus-regning som vi skattebetalerne må stå for.

Lykke til  Undecided

Utlogget JoeWeider

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 70
  • Honnør: 3
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 70

SV: poenget med denne kategorien er?
« #19 : 06. august 2005, 16:48 »
Aas brukt rikig = bra
Aas brukt feil = ikke bra

Så isteden for så mye anti-doping arbeid og drittsnakk om bol og slikt hva med og heller prøve og forklare som nevnt før i tråden her 17åringen hvor mye de ødelegger for seg selv med en russer-only kur. Og heller prøve litt fornuftig og si hva som går ann og hva som ikke er så lurt.. folk har bolt seg i alle år og vil forsette og gjøre det. Hvorfor bare legge litt av kjeftinga og dømminga igjen hjemme og heller prøve og komme overens med hverandre?
Får nåru seter åp håre så blir jæ åpsat! Å nåru slår ut håre blir jæ slåt ut!!

Utlogget Iceberg

  • Tungvekter
  • *******
  • Innlegg: 3 081
  • Honnør: 593
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 3 081

SV: poenget med denne kategorien er?
« #20 : 06. august 2005, 16:58 »
Problemet med å nyansere debatten er at folk kun tar til seg det postive. Dermed mer info=flere brukere.Dumt men sant.

Edit; joeWeider det var noe av det dummeste og minst nyanserte jeg har sett om emnet.

Utlogget Lasse Christoffersen

  • V.I.P
  • *******
  • Innlegg: 6 991
  • Honnør: 337
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 6 991

SV: poenget med denne kategorien er?
« #21 : 06. august 2005, 22:12 »

så du har ambisjoner om å spille en slags mor teresa her....hva med å forby dem spise trans fettsyrer, sukker, røyke, alkohol?
Vet du at 1 av 3 av dem du kjenner vil dø av en såkalt livsstilssykdom?..Røyk, usunn mat etc.
er ikke med på logikken her...viss noen av gutta risikerer å utvikle ufarlige bitchtits (sjelden spørr du meg, og finnes stoffer som enkelt reduserer risikoen), slår du terroralarm, mens utvikling av åreforkalkning blant 30% av befolkningen, som gradvis tilsvarer en langsom død, gir du like mye blanke f. i som det jeg gjør i kåringen av idolvinneren...

Ja, er enig med deg at det er triste greier, at folk ødelegger helsa si slik. Men hva har det med doping/antidoping å gjøre? Hold deg til tema her.

Sitat
Er du en hellig sjel som faktisk har reelle ønsker om å hjelpe folk med helsa, burde du slutte å plukke blåbær..
Huh

Sitat
Og til slutt, vet du hvorfor de aas skrekkhistoriene du nevner har inntruffet. Jo, fordi det er forbudt å spre saklig info ang. doping. Du skjønner, ingen tror på medienenes og dine påstander uannsett, så da hører potensielle steroidbrukere på mannen i gata, som vil tjene penger og anbefaler høye doser av orale medikamenter som gir mest inntjening og gjerne over lang tid, som tilslutt kan skade deg seriøst.

Hadde det eksistert saklige fora som hadde gitt nøytral info på anabole androgene steroider, ville folk i langt større grad assimilert denne kunnskapen og vi ville sluppet disse uheldige episodene med misbruk og seriøse bivirkninger.
De fleste jeg nevnte der, har lest mye ang. aas, anatomi,fysilogi osv, og kan litt. Men ikke alle har like bra toleranse ovenfor steroider, og det er det som er poenget mitt her. Det er alltid en eller annen stakkar det går galt med ,selv med små doseringer. Og da må det da være lov å si at uheldige bivirkninger kan oppstå.
En annen ting er at det handler aldri om å kjøre bare en kur. Skal man videre, så må man kure videre. Og da øker doseringene etterhvert. Man må jo selvsagt dosere høyere  etterhvert som man stagnerer. Og jo høyere man går på doseringene, jo høyere blir sjansen for bivirkninger.

Det finnes mange fora hvor man kan ta for seg dopingbruk, også i norge. Selv om et par av de stort sett består av "gatebrukere".
Sitat

Men nok om dette, jeg svarte bare på ditt innlegg. Du har jo forklart meg at det er ikke slike innlegg som er ønsket i denne topicen, og det skal jeg selfølgelig respektere.



Så lenge du ikke oppfordrer til bruk, men stiller deg nøytral, ikke nevner navn på stoffer, doseringer og slikt så bare post ivei!
Jeg har fått meldinger her inne fra folk helt ned i 11 års alderen, som lurer på triks for å bygge muskler, og med tanke på at det er veldig mange her rundt 15-16 år, så er det ikke veldig lurt å få de til å begynne med aas.


Min historie er ca. 10 års medikamentbruk uten nevneverdige bivirkninger. Jeg har kjørt et par kurer i året i 8-10 år nå, og ikke merka mye ugunstig. Siste bloprøven var normal. Jeg har ingen kjertler i brystene, kviser eller høye viker. Kolestrol, blodtrykk og triglyserider er som sagt normale. Immunforsvaret er topp, syk maks en gang i året. Dette til tross for mange kurer. Men jeg har aldri misbrukt stoffene. Før jeg begynte, hadde jeg trent naturlig i 5 år ca. 181cm høy og var da 92-93 kg. Kom ikke videre uannsett hva jeg gjorde. Så kjøpte jeg boka til Phillips og leste den ca. hundre ganger. Jeg skaffet meg all saklig og relevant info som jeg kom over og vendte det døve øret til skrekkhistoriene.
Husk at ikke alle har like god toleranse som deg ovenfor dette. Noen bruker et halvt år på å få i gang egenproduksjon etterpå, noen blir sterile som jeg nevnte, andre får leverproblemer, noen dør av dette faktisk. Mens andre ser ut til å tåle nærmest alt. Rart, men man vet jo virkelig ikke hvor godt man tåler å putte i seg steroider.
Sitat
Jeg lærte meg til bruke, ikke misbruke, dvs max 8 uker, så 4 mnd pause, max to stoffer på engang, og så lite oralt som mulig.
I dag veier jeg ca. 125 kg uten å være feit og trives svært godt med kroppen min. Mitt naturlige DNA tilsier max en vekt på 100 kg., og for meg var ikke det nok. Jeg ble ikke happy av det, men i dag...jeg har DEN dama, som jeg ikke ville fått uten ass!!!!...garantert...og jeg bare digger å henge rundt på byen og snakke med kjente og fremmede.
Phillips har helt rett i at store mengder er ganske så inneffektivt. 250 mg Decadurabolin noen uker og du har 80% av totaleffekt uansett i starten. Alle eksperter er enig i at en slik kur er så og si ufarlig.
Men langeren i gata sier du skal kjøre et par gram testo + 10 russere daglig i 3 mnd, og gjerne da kombinert med en høyandrogen til og kanskje litt veksthormon midt i kuren.
Nå snakker vi om smertegrense. Et slikt system vil kunne ødelegge de fleste over tid.
Hadde vi hatt seriøse organer som forklarte folk hvor lite som faktisk skal til og hvilke stoffer man burde unngå, ville aas-bruk ikke vært farligere enn en ukenlig fyllekule!


JEg er enig med deg at lav dosering er relativt trygt, men nå er det veldig begrenset hvor lenge og hvor mye effekt man får av de doseringene du nevner der da. Opp i doseringene må du uansett, og da baller det seg fort på.

Hadde du sett for deg 10 års bruk av aas når du tok første kuren? Hadde du sett for deg at livet ditt nærmest er blitt bygd av steroider? Hva gjør du hvis ting plutselig sier stopp, og du må gå av, kanskje for alltid? Går dama di fra deg? Kan du ikke vise deg på byen igjen? Har du noen gang tenkt på det?
Nettbutikken for deg som trener! www.x-life.no

Besøk oss på Facebook:
https://www.facebook.com/XLIFE.no

Besøk oss på Google+:
https://plus.google.com/117792074539729929721

(Bedriftsprofil for X-life.no.)

Utlogget Mr.Rambo

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 83
  • Honnør: 2
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 83

SV: poenget med denne kategorien er?
« #22 : 06. august 2005, 22:29 »
og hva med hjerte som har blitt alt for stort?

Utlogget UpAndComming

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 24 303
  • Honnør: 1384
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 24 303

  • There is only one person in which I believe.
SV: poenget med denne kategorien er?
« #23 : 06. august 2005, 23:02 »
og hva med hjerte som har blitt alt for stort?

Dette er en myte, som virker ganske så seiglivet. Antall reseptorer som faktisk finnes i hjertet på en slik måte at AAS skulle skape hypertrofi der er ganske så beskjedent. Og i den grad det skjer er det heller ikke ireversibelt. Dessuten er hjertet ment for å vokse noe også, slik det vil gjøre med de fleste former for trening - naturlig nok. Men at AAS alene fører til stort hjerte - det burde man være forbi nå. Derimot når man begynner å dra inn veksthormoner så begynner historien og bli en annen, men igjen er dette veldig doseavhengig.

Det som derimot kan skje er at klaffeaktiviteten kan forstyrres noe ved bruk av AAS, og dette kan gi permanente skader. Det er noe få er klar over, men alikevel en av de potensielt virkelig farlige tingene. Men igjen, dette handler svært ofte om å være anlagt for det eller ikke. Folk som dør/får hjerteinfarkt under bruk av AAS så handler det som regel om 2 ting : bruk av andre stoffer i tillegg (ulike narkotikum) ellers så er de genetisk anlagt for å få det, AAS forklundrer kolestrolen deres kraftig, og de blir utsatt for det lille ekstra som dytter de utenfor stupet - dog er dette overhodet ikke vanlig sett i forholdet mellom de som faktisk rammes av dette og antallet som faktisk på en eller annen måte misbruker AAS. Men faren finnes der uten tvil !

Håper med dette at denne myten også nå kan legges død, at vi kan få velfundete fakta på bordet. Smiley
Inni meg lever en tynn liten gutt som skriker etter å komme ut. Men som regel kan jeg få han til å holde kjeft med en kjeks.

Utlogget Mr.Rambo

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 83
  • Honnør: 2
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 83

SV: poenget med denne kategorien er?
« #24 : 06. august 2005, 23:58 »
Kjempesvar Smiley

Utlogget LurePer

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 973
  • Honnør: 154
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 2 973

  • Ikke stikk din snabel der det kommer ut kabel
SV: poenget med denne kategorien er?
« #25 : 06. august 2005, 23:59 »
Are the cardiac effects of anabolic steroid abuse in strength athletes reversible?

Urhausen A, Albers T, Kindermann W.

Institute of Sports and Preventive Medicine, University of Saarland Saarbruecken, Germany. a.urhausen@rz.uni-sb.de

OBJECTIVE: To investigate the reversibility of adverse cardiovascular effects after chronic abuse of anabolic androgenic steroids (AAS) in athletes. METHODS: Doppler echocardiography and cycle ergometry including measurements of blood pressure at rest and during exercise were undertaken in 32 bodybuilders or powerlifters, including 15 athletes who had not been taking AAS for at least 12 months (ex-users) and 17 currently abusing AAS (users), as well as in 15 anabolic-free weightlifters. RESULTS: Systolic blood pressure was higher in users (mean (SD) 140 (10) mm Hg) than in ex-users (130 (5) mm Hg) (p < 0.05) or weightlifters (125 (10) mm Hg; p < 0.001). Left ventricular muscle mass related to fat-free body mass and the ratio of mean left ventricular wall thickness to internal diameter were not significantly higher in users (3.32 (0.48) g/kg and 42.1 (4.4)%) than in ex-users (3.16 (0.53) g/kg and 40.3 (3.8)%), but were lower in weightlifters (2.43 (0.26) g/kg and 36.5 (4.0)%; p < 0.001). Left ventricular wall thickness related to fat-free body mass was also lower in weightlifters, but did not differ between users and ex-users. Left ventricular wall thickness was correlated with a point score estimating AAS abuse in users (r = 0.49, p < 0.05). In all groups, systolic left ventricular function was within the normal range. The maximum late transmitral Doppler flow velocity (Amax) was higher in users (61 (12) cm/s) and ex-users (60 (12) cm/s) than in weightlifters (50 (9) cm/s; p < 0.05 and p = 0.054). CONCLUSIONS: Several years after discontinuation of anabolic steroid abuse, strength athletes still show a slight concentric left ventricular hypertrophy in comparison with AAS-free strength athletes.

PMID: 15084541 [PubMed - indexed for MEDLINE]
I positiv nitrogenbalanse.

Utlogget HITman

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 997
  • Honnør: 1256
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 4 997

  • Lift like a lift
SV: poenget med denne kategorien er?
« #26 : 07. august 2005, 00:41 »
Dette er en myte, som virker ganske så seiglivet. Antall reseptorer som faktisk finnes i hjertet på en slik måte at AAS skulle skape hypertrofi der er ganske så beskjedent. Og i den grad det skjer er det heller ikke ireversibelt. Dessuten er hjertet ment for å vokse noe også, slik det vil gjøre med de fleste former for trening - naturlig nok. Men at AAS alene fører til stort hjerte - det burde man være forbi nå. Derimot når man begynner å dra inn veksthormoner så begynner historien og bli en annen, men igjen er dette veldig doseavhengig.

Håper med dette at denne myten også nå kan legges død, at vi kan få velfundete fakta på bordet. Smiley

Nja...ikke helt enig med deg der. Den vanligste årsaken til vekst av hjerteveggen (vegghypertrofi/VVH = venstre ventrikkelhyprtrofi) er høyt blodtrykk, og følgelig vil preparater som øker blodtrykket også disponere for vegghyprtrofi, slik jo flere typer AAS helt åpenbart gjør. I tillegg kommer den reseptormedierte effekten (som riktignok er beskjeden, som du nevner).

Det som derimot kan skje er at klaffeaktiviteten kan forstyrres noe ved bruk av AAS, og dette kan gi permanente skader. Det er noe få er klar over, men alikevel en av de potensielt virkelig farlige tingene.

Dette kan jo nettopp skyldes konsekvenser av vegghypertrofi, f. eks. trang aortaklaff på grunn av hypertrofisk obstruktiv kardiomyopati. Etter lang tid med høyt blodtrykk og vegghypertrofi (f. eks. etter flere år heavy på AAS) kan man dessuten få hjerteklaffer som lekker (insuffisiente klaffer). Dette rammer særlig aorta- og mitralklaffen i venstre hjertehalvdel, og skyldes da ofte at vegghyprtrofien også har gitt dilatasjon ("utvidelse") av hjerteveggen, som følge av redusert oksygentilførsel og funskjon av den fortykkede hjerteveggen.

Alt dette kan igjen føre til hjertesvikt. Ikke nødvendigvis der og da (altså under kur), men prosessen fortsetter ofte etter endt kur og kan gi hjertesvikt f. eks. 10 eller 15 år senere.

Her kommer en liten digresjon fra min side: Mange har så tendens til kun å tenke på konsekvensene der og da, uten å tenke på konsekvensene som ofte følger noen år fram i tid! Nettopp disse langtidskonsekvensene synes jeg er det skumleste med uvettig bruk av AAS: De nevnte langtidseffektene på hjerte og kar. Langtidseffekter på muskel-skjelettsystemet, særlig ødelagte ledd. (Det er jævlig vanskelig å trene tungt med leddproteser!) Konsekvensene psykisk avhengighet av AAS kan ha på framtidig selvbilde og psykisk velvære, valg av miljøer, sosiale relasjoner og økonomi, for å nevne noe.

Risikoen for at "ting går galt" øker selvsagt med økende antall preparater, doseringer og sidemisbruk, som andre her har nevnt. Men det er lett å ty til mer når man først har fått noe <---- psykisk avhengighet.

Men igjen, dette handler svært ofte om å være anlagt for det eller ikke.

Hvem som er anlagt for det eller ikke har man dessverre sjelden noe fullgodt svar på, selv om personer med mye hjertesykdom i slekta, har høyt blodtrykk eller høyt kolesterol selvsagt bør være ekstra forsiktige.

Til slutt: Jeg støtter at Treningsforum har en "antidoping-profil" og et eget underforum for dette, men jeg forventer også at fakta og ikke myter legges på bordet i diskusjonene; Selv om det ofte kommer mye ensporet og tidvis feilaktig fra innbitte dopingmotstandere, er det pine meg mye uberettiget tunnelsyn ute og går blant "frigjorte" pro-dopere også, spesielt blant "ny-frigjorte" tenåringer som nettopp har fått et sett sprøyter fra sitt forbilde av en byggerkompis. Etter min mening bør man aldri en gang vurdere AAS før man er i stand til å se i begge retninger!

H



Erfaring er den talentløses trøst

Utlogget fransken

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 11
  • Honnør: 7
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 11

SV: poenget med denne kategorien er?
« #27 : 07. august 2005, 06:53 »
stripie: Hadde du sett for deg 10 års bruk av aas når du tok første kuren? Hadde du sett for deg at livet ditt nærmest er blitt bygd av steroider? Hva gjør du hvis ting plutselig sier stopp, og du må gå av, kanskje for alltid? Går dama di fra deg? Kan du ikke vise deg på byen igjen? Har du noen gang tenkt på det?

Jeg har stoppet som du sier for lenge siden. Slutta med dop, da jeg er fornøyd i dag og er stor nok, ca. 125..blir jeg 130 blir det pes å knytte skolissene og det gidder jeg ikke lengre.
Kan hende tar jeg en liten sommerkur, men det er bare sånn for å piffe litt til en sydentur kanskje.
Men har som sagt aldri brukt mye, bare jevnt og smått.
Vil ikke si mitt liv er bygget av steroider og testosteron, men jeg har fått meg en 20-25 ekstra kilos i kroppsvekt, som jeg neppe ville greid uten.

Men nå diskuterer vi veldig mye totalt uinteressant spør du meg. For å summere opp denne tråden, vil jeg peke på hovepoenget mitt.
Nei til doping for all type konkurranse og gjerne intensiv jakt på syndere. Ja, vi må alle jobbe for at barn og unge holder seg unna, da medikamenter utgjør en betydelig risiko, ihvertfall uvettig bruk...og som noen sier...det er lett å la seg rive med, og da er man straks på gyngende grunn.
Men men men men....vi må ikke spille politi og bedreviter ovenfor de som bare trener for seg selv og tilfeldigvis er medlem av et gym. Folk må få gjøre det de vil så lenge de ikke plager andre og holder seg innenfor norsk lov. Vil de dope seg...og risikere helsen sin, så...synd for dem ok, men vi kan ikke bestemme over dem. Ei heller drive skremselspropaganda.
Dette er en prinsippsak. Jeg hater barnehagementalitet og innblanding i folks privatliv. Om man dyrker frivillig sex med blod, sitter forran datan i 23 timer i døgnet, røyker 100 sig daglig i sitt private hjem, hopper opp og ned på baderommet og roper "rosa elefant", ikler seg snåle undertøy....eller bruker aas....så forguds skyld GO AHEAD....bare ikke plag meg med det!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Egentlig fatter jeg ikke at folk kan være uenig her....

Utlogget UpAndComming

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 24 303
  • Honnør: 1384
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 24 303

  • There is only one person in which I believe.
SV: poenget med denne kategorien er?
« #28 : 07. august 2005, 10:16 »
Nja...ikke helt enig med deg der. Den vanligste årsaken til vekst av hjerteveggen (vegghypertrofi/VVH = venstre ventrikkelhyprtrofi) er høyt blodtrykk, og følgelig vil preparater som øker blodtrykket også disponere for vegghyprtrofi, slik jo flere typer AAS helt åpenbart gjør. I tillegg kommer den reseptormedierte effekten (som riktignok er beskjeden, som du nevner).

Det er jo greit nok, men poenget mitt er hvor stor er denne forskjellen fra normal hypertrofi som oppstår under helt normal trening av ulike slag ? Er den for åpenbar ? Dessuten - hvor mye blodtrykket øker ved AAS er jo ikke noe rett frem heller, problemet er jo heller når man faktisk går av igjen, det er da det øker. AAS i seg selv er jo blodfortynnende og jeg kan ikke helt se problemet så lenge man faktisk er på. Ikke at jeg anbefaler at man skal være på hele tiden når man først tar disse skrittene, men uansett verdt litt tankearbeid kanskje ?


Sitat
Dette kan jo nettopp skyldes konsekvenser av vegghypertrofi, f. eks. trang aortaklaff på grunn av hypertrofisk obstruktiv kardiomyopati. Etter lang tid med høyt blodtrykk og vegghypertrofi (f. eks. etter flere år heavy på AAS) kan man dessuten få hjerteklaffer som lekker (insuffisiente klaffer). Dette rammer særlig aorta- og mitralklaffen i venstre hjertehalvdel, og skyldes da ofte at vegghyprtrofien også har gitt dilatasjon ("utvidelse") av hjerteveggen, som følge av redusert oksygentilførsel og funskjon av den fortykkede hjerteveggen.

Alt dette kan igjen føre til hjertesvikt. Ikke nødvendigvis der og da (altså under kur), men prosessen fortsetter ofte etter endt kur og kan gi hjertesvikt f. eks. 10 eller 15 år senere.

Dette er vi jo enig i, og det var vel også dette jeg nevnte i mitt forrige innlegg. Det er i etterkant ting kan skje og det er jo først og fremst da de irreversible effektene slår inn. Men som du sier, etter endt kur er som regel det som er problemet, gitt at man faktisk ikke tuller med en rekke andre ting.


Sitat
Her kommer en liten digresjon fra min side: Mange har så tendens til kun å tenke på konsekvensene der og da, uten å tenke på konsekvensene som ofte følger noen år fram i tid! Nettopp disse langtidskonsekvensene synes jeg er det skumleste med uvettig bruk av AAS: De nevnte langtidseffektene på hjerte og kar. Langtidseffekter på muskel-skjelettsystemet, særlig ødelagte ledd. (Det er jævlig vanskelig å trene tungt med leddproteser!) Konsekvensene psykisk avhengighet av AAS kan ha på framtidig selvbilde og psykisk velvære, valg av miljøer, sosiale relasjoner og økonomi, for å nevne noe.

Risikoen for at "ting går galt" øker selvsagt med økende antall preparater, doseringer og sidemisbruk, som andre her har nevnt. Men det er lett å ty til mer når man først har fått noe <---- psykisk avhengighet.

Hvem som er anlagt for det eller ikke har man dessverre sjelden noe fullgodt svar på, selv om personer med mye hjertesykdom i slekta, har høyt blodtrykk eller høyt kolesterol selvsagt bør være ekstra forsiktige.

Stort sett helt enig med deg hele veien. Men igjen kan jo dette trekkes opp mot f.eks. alkohol. Noe bare blir alkoholikere fort, andre tåler å drikke jevnt et helt liv. Klart, ingen justifisering av å ta seg en kur på noen måte, fordi man aldri vet. Men det er jo ikke ensbetydene noe som helst her. Men grunnleggende er vi helt enig. Da jeg virkelig løfter på øya, er når man leser på diverse forum at det folk er mest redd for er kvisene.... ja ja...



Sitat
Til slutt: Jeg støtter at Treningsforum har en "antidoping-profil" og et eget underforum for dette, men jeg forventer også at fakta og ikke myter legges på bordet i diskusjonene; Selv om det ofte kommer mye ensporet og tidvis feilaktig fra innbitte dopingmotstandere, er det pine meg mye uberettiget tunnelsyn ute og går blant "frigjorte" pro-dopere også, spesielt blant "ny-frigjorte" tenåringer som nettopp har fått et sett sprøyter fra sitt forbilde av en byggerkompis. Etter min mening bør man aldri en gang vurdere AAS før man er i stand til å se i begge retninger!

Dette er jeg helt enig med deg i !!! Det er altfor mange som ikke er i stand til å se rekkevidden av sine valg, og den er jo som kjent kanskje ikke helt på topp når man er i tenårene og absolutt ikke bør tulle med dette overhodet heller.....
Inni meg lever en tynn liten gutt som skriker etter å komme ut. Men som regel kan jeg få han til å holde kjeft med en kjeks.

Utlogget Lasse Christoffersen

  • V.I.P
  • *******
  • Innlegg: 6 991
  • Honnør: 337
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 6 991

SV: poenget med denne kategorien er?
« #29 : 07. august 2005, 10:48 »
Til slutt: Jeg støtter at Treningsforum har en "antidoping-profil" og et eget underforum for dette, men jeg forventer også at fakta og ikke myter legges på bordet i diskusjonene; Selv om det ofte kommer mye ensporet og tidvis feilaktig fra innbitte dopingmotstandere, er det pine meg mye uberettiget tunnelsyn ute og går blant "frigjorte" pro-dopere også, spesielt blant "ny-frigjorte" tenåringer som nettopp har fått et sett sprøyter fra sitt forbilde av en byggerkompis. Etter min mening bør man aldri en gang vurdere AAS før man er i stand til å se i begge retninger!

H





 2thumbsup

Enig, så enig!
Nettbutikken for deg som trener! www.x-life.no

Besøk oss på Facebook:
https://www.facebook.com/XLIFE.no

Besøk oss på Google+:
https://plus.google.com/117792074539729929721

(Bedriftsprofil for X-life.no.)

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!