Skrevet av Emne: tunfisk på boks, bare tull?  (Lest 1458 ganger)

Utlogget lfaro

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 945
  • Honnør: 282
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 945

  • Liksomstyrkeløfter
tunfisk på boks, bare tull?
« : 26. januar 2006, 15:35 »
Har tenkt en tanke over litt lenger tid nå, og tenkte jeg skulle sjekke ideen med andre som kanskje er mer kunnskapsdyktige innen området.

Tunfisk på boks blir jo varmebehandlet på 130 grader celsius i ett minutt for å være steril og ha lengst mulig holdbarhet.
Proteiner tåler svært dårlig så høye temperaturer og en ganske høy prosent vil bli denaturert.
Når vi da åpner boksen og eventuelt steker den vil vi jo ødelegge flere proteiner, for marine proteiner egner seg dårlig til steking.

(om vi da ikke spiser den rå, noe som egentlig smaker helt greit med litt pepper på  Kokk ).

De vannbaserte vitaminene forsvinner inn i kraften  under pasturiseringen (varmbehandlingen) og de fettbaserte vitaminene forsvinner under stekingen.
(om vi ikke er skikkelig påpasselige på å steke med lav varme. )

Det gjør jo til at vi mister veldig mye av det som faktisk er viktig med å få fisk i kosten.
Og gjør hele greia poengløst, eller?
Er bare tankespinn, men er jeg inne på noe?

 what

Utlogget superdaniel

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 741
  • Honnør: 12
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 741

  • Glory glory man united!
SV: tunfisk på boks, bare tull?
« #1 : 26. januar 2006, 19:46 »
Spis den rå med pepper på og ikke tenk mer på det Smiley

Jeg har ikke peiling iallefall Tongue
Treningslogg

No pain, no gain

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
SV: tunfisk på boks, bare tull?
« #2 : 27. januar 2006, 12:49 »
Med det resonnementet du har der Ifaro så vil det bety at vi må spise all maten vår rå og ikke kan varmebehandle noe. Er nok ingen grunn til bekymring, kos deg med tunfiskboksen din du. Smiley
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget lfaro

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 945
  • Honnør: 282
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 945

  • Liksomstyrkeløfter
SV: tunfisk på boks, bare tull?
« #3 : 27. januar 2006, 12:55 »
nei, det er ikke sånn jeg resonnerte frem, jeg spør bare om vi bør unngå mat som er hermetisert, siden denne er varmebehandlet under trykk og over 130 grader celsius.
Melk foreksempel er bare varmebehandlet med 72 grader, og denaturerer ikke proteinene.

Jeg ville bare få frem at fra ett kostholdssynspunkt bør vi kanskje ikke ha hermetisert tunfisk som en ingrediens for å få proteiner.

Dette gjelder forøvrig på all hermetisert mat.

Utlogget UpAndComming

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 24 303
  • Honnør: 1384
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 24 303

  • There is only one person in which I believe.
SV: tunfisk på boks, bare tull?
« #4 : 27. januar 2006, 12:56 »
Jeg trodde at denatureringen startet i overkant av 40 grader jeg ? Eller blander jeg med noe annet nå.... ??
Inni meg lever en tynn liten gutt som skriker etter å komme ut. Men som regel kan jeg få han til å holde kjeft med en kjeks.

Utlogget lfaro

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 945
  • Honnør: 282
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 945

  • Liksomstyrkeløfter
SV: tunfisk på boks, bare tull?
« #5 : 27. januar 2006, 13:02 »
nei, ikke så lavt som med 40 grader, da hadde jo muskelaturen blitt ødelagt på svært mange levende organismer som har høyere temperaturer i rompa en 37 grader Smiley
Skjer faktisk svært lite ødeleggelse ved 100 grader også, noe er det selvsagt (5-15%) , og mer på vannløselige vitaminer (trekkes ut av produktet under kokingen), men koking er garantert best.

Det er bare kombinasjonen - svært høy temperatur på varmbehandling og fy fy stekingen på høy varme som skremmer meg. 

Utlogget UpAndComming

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 24 303
  • Honnør: 1384
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 24 303

  • There is only one person in which I believe.
SV: tunfisk på boks, bare tull?
« #6 : 27. januar 2006, 13:35 »
Gir jo selvsagt fornuft i det du sier.... skal bare undres over hva jeg egentlig blander med.... Huh
Inni meg lever en tynn liten gutt som skriker etter å komme ut. Men som regel kan jeg få han til å holde kjeft med en kjeks.

Utlogget lfaro

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 945
  • Honnør: 282
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 945

  • Liksomstyrkeløfter
SV: tunfisk på boks, bare tull?
« #7 : 27. januar 2006, 15:25 »
kan jo tenkes at kroppens evne til å ta opp næringsmidler forsvinner når man har feber på over 40? der mener jeg å ha hørt noe av det samme.
Og da spesielt nedspalting av proteiner og karbohydrater?
Kanskje det er det du blander med?

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!