Skrevet av Emne: sjokolade  (Lest 968 ganger)

Utlogget krugans

  • .: Fighter Member :.
  • ******
  • Innlegg: 895
  • Honnør: 21
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 895

sjokolade
« : 06. august 2003, 20:02 »
For en tid tilbake leste jeg et innleg hvor en eller annen anbefalte sjokolade som inneholdt mer enn 70% cocao. lurer litt på hva som gjør dette sunnere enn vanlig sjokolade med mindre cocao i ?


Utlogget guggen

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 540
  • Honnør: 4
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 540

  • yeah
Re:sjokolade
« #1 : 06. august 2003, 21:19 »
fettet i kakao er sunnere enn fettet i fra melk. Jo mørkere sjokolade jo mer kakao, jo lysere sjokolade jo mer melkefett

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
Re:sjokolade
« #2 : 06. august 2003, 22:01 »
Dessuten så smaker jo sjokolade med høyt kakao-innhold bare såååå mye bedre da. Kokker, baristaer og andre som bruker sjolkolade mye sverger også til sjokolade med høyest mulig kakao-innhold.
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget krugans

  • .: Fighter Member :.
  • ******
  • Innlegg: 895
  • Honnør: 21
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 895

Re:sjokolade
« #3 : 06. august 2003, 22:37 »
takker, men snakker vi da flerumettet fett i kakao?

Utlogget b-nilsen

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 298
  • Honnør: 7
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 298

Re:sjokolade
« #4 : 09. august 2003, 02:20 »
"Mettet fett finner vi f.eks. i harde margariner, smør, fløte, helmelk, ost, kjøtt, flesk, eggeplommer, kokos, kakao og sjokolade"
Dette skriv ein dr. scient ved Norges Idrettshøgskule.


"Mørk sjokolade
Sjokolade og kakao kan bidra til å forebygge hjerte- og karsykdommer mener amerikanske forskere. Mørk sjokolade inneholder rikelige mengder med ett stoff kalt flavanol, et stoff som har en bevist gunstig effekt på hjertet. Flavanol finnes i flere planter, eller plantebaserte matvarer som f.eks grønnsaker, frukt, rødvin og kakao. Forskerne mener at flavanol har en positiv effekt på blodkarene ved at det får blodkarene til å slappe av og derfor bidra til økt blodgjennomstrømming. Flavanol har en aspirin-liknende effekt som kan redusere faren for blodpropp."
 Fitnessonline.no


"Mørk sjokolade (70% kakao) : GI- 22"
lende.no
To spring fortare enn ein!

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!