De er de fete fiskene sild, laks og makrell som inneholder mest omega-3-fettsyrer. Og omega-3-fettsyrer øker forbrenningen
Her står det litt om omega 3
"Fet mat og lite mosjon er blant de viktigste årsakene til hjerte- og karsykdommer. Et høyt nivå av plasmalipider (kolesterol og triglyserider) kan føre til avleiringer i åreveggen slik at blodstrømmen hindres eller stopper helt. Det har lenge vært kjent at omega-3 fettsyrer som finnes i fiskeoljer bremser en slik utvikling. Siden kroppen ikke kan produsere slike fettsyrer, må disse inntas ved å spise fet fisk eller som kosttilskudd. De fleste studier som er utført for å studere effektene av omega-3 fettsyrene har benyttet en kombinasjon av de to vanligste, EPA og DHA, eller en diett hvor begge disse fettsyrene inngår. I denne avhandlingen ble derfor komponentene i fiskeoljer (tran), studert separat. Studien viste at ren EPA, men ikke ren DHA, senket nivået av fett i blodet. Mekanismen ser ut til å være at EPA, men ikke DHA "lurer" leveren til å tro at kroppen er i fastetilstand og derved blir annet fett dirigert mot forbrenning i stedet for lagring. Ved å plassere et svovelatom i en helt vanlig fettsyre, blokkeres nedbrytningen. Leveren lures til å tro at det er mye fettsyrer som skal forbrennes, men siden 3-thia fettsyrene ikke selv kan brytes ned, blir annet fett forbrent.
Fedme og høyt blodfett er også en viktig risikofaktor for type-II diabetes. Økt fett-forbrenning kunne derfor tenkes å ha en positiv effekt. 3-thia fettsyrene forhindret utvikling av type-II diabetes i modeller. Tilstanden ble forbedret i dyremodeller for type-II diabetes. 3-Thia fettsyren kan være en kandidat til et nytt anti-diabetisk legemiddel."