så da er det helt greiet å drikke av og til da el ??
Jeg en instutisjons kokk... Det jeg i hvertfall er sikker på er at det ikke er bra å gi salt til hjertesyke pasienter. Fordi det binder fett og øker kolestrol nivået i blode. Det er jeg helt sikker på.
Frå eit fysiologiskt synspunkt er alkohol rein og skjær gift for kroppen. Det er forskjell å ta seg nokre øl eit par ganger i månaden og grøftfylla 2-3 ganger pr. veke, men det er alltid forskjell på mennesker. Ka ein tåler, kor masse ein klarer å forbrenne osv osv varierer frå individ til individ.
Seier meg veldig lite ka du kan fysiologiskt og biologiskt når du seier du er kokk. Fakta er iallefall klinkande klare her. Salt binder vatn i kroppen. Det opprettholder ein stor del av det såkalla osmotiske trykket (vatnbindingsevna) i blodet. Det er ein heilt avgjerande betydning for regulering av væskevolumet i dei sirkulerande kroppsvæskene. Det stemmer at det ikkje er bra å gje salt til hjertesjuke pasienter, men det gjelder forsåvidt alle. Grunnen er at menneskekroppen er utrusta for å ta vel vare på alt natrium (salt) som vi får i oss via føden. Slik har det vert sia menneskehetens begynnelse. Våre nyrer kan spare på det slik at veldig lite skilles ut med urinen. Men med dagens normale kost får dei fleste i seg for mykje salt, nyrene har ikkje hengt med i utviklinga som har skjedd på matfronten ( det skulle ta hundretusentals år for ein slik evulosjonsprosess å ta form). Nyrene arbeider fortsatt slik at dei skal spare på natrium. Dette kan føre til eit for høgt blodtrykk og som kjent så er høgt blodtrykk ein viktig riskofaktor for hjerneslag og hjarte og karsjukdommar.
Når det gjelder fettet som du skriv om her så har det null og niks å sei i sammenhengen med salt. Det er ikkje i første hand kolesterol i maten som er årsaken til at vi har høge blod kolesterol verdier, men det er att dei fleste med slike problem eter for masse fett.