Skrevet av Emne: Sliter med Biffen!!  (Lest 1525 ganger)

Utlogget Bonde

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 192
  • Honnør: 7
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 192

  • Lifting steel has got a sex-appeal
Sliter med Biffen!!
« : 16. november 2006, 17:58 »
Hei. Eg sliter med å steike biff. Den blir så seig at middagen varer 4 gongar så lenge som vanleg. Korleis får ein biffen saftig og god? Sånn at den "smelter på tunga"? Har prøvd ein del alternativ no, men den er ikkje saftig og melkesyre i kjeven er stort sett det einaste eg får utav middagen. Blir ikkje mett heller!!

Håper noen matgalde mennesker kan hjelpe meg med biffproblemet mitt.
MVH Bonde

Utlogget Shortone

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 449
  • Honnør: 102
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 449

  • DRAGO!!!!!!
Sv: Sliter med Biffen!!
« #1 : 16. november 2006, 18:03 »
Hvis du har prøvd mange forskjellige tilnærminger allerede så har sikkert ikke jeg noe nytt å komme med. Du er sikker på at kvaliteten på biffen du kjøper er god nok da? Er ikke råvarene møre og fine så hjelper det nok ikke å være flink med stekepanna...
Alder: 30år             
Høyde: 203cm 
Vekt: ca113,5kg

Maksløft:  ML 260kg, BP 185kg, KB 200kg

Treningsdagbok med bilder

Utlogget MariusW

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 1 061
  • Honnør: 21
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 061

Sv: Sliter med Biffen!!
« #2 : 16. november 2006, 18:04 »

skjär biff skiver jevnt med senene, da blir den lettere tygg bar Smiley


Sponset av: Bodypower

Konkurrerende utøver i Fitness Fysikk.

Utlogget anon30

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 695
  • Honnør: 139
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 695

Sv: Sliter med Biffen!!
« #3 : 16. november 2006, 18:08 »
Hvordan liker du den da? Rå? Medium? Drept?

Utlogget Satser

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 29
  • Honnør: 38
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 29

Sv: Sliter med Biffen!!
« #4 : 16. november 2006, 19:24 »
Du må si litt om hvaslags type kjøtt du definerer som biff. I en vanlig matbutikk er utvalget og kvaliteten varierende. Kjøper du bankebiff, flatbiff eller en eller annen middagsbiff(grøss), så er det ikke en kokk i verden som kan få den mør. Det du ser etter er ytre eller indrefilet, mørbrad eller entrecote. De fire er bergnet til biffsteking. Kan man unngå NRF (Norsk Rødt Fe) som er melkekuer og velge Limosin, Hereford, Charlois o.l så gjør det, de er verdt hver ekstra krone. Har du slakter i nærheten så er det sterkt å anbefale. De lar kjøttet henge seg mørt og selger det ikke før det er perfekt.

Mitt beste tips for biffsteking er en veldig varm panne med smør eller blanding av olje og smør. Man steker ikke biff i tørr panne. 2 til 3 minutter på hver side avhengig av tykkelse. Dette er for å forsegle kjøttet med en lekker stekskorpe. Deretter setter du hele pannen inn i ovnen eller legger kjøttet over i en ildfast form og setter det inn i ovnen på 75 grader i 5 til 10 minutter. Da har kjøttsaften satt seg og biffen er ca medium. Personlig mener jeg jo råere jo bedre.

Et lite tips til de som bestiller gjennomstekt på restaurant: Ikke gjør det. Det som skjer er at kokkene tar det dårligste og seigeste kjøttet og slenger det i frityrkokeren.

Hilsen Satser som en varm sommerkveld i Juli spiste 1,1 kg biff på kroppsvekt 88 kg  biggrin

Utlogget Bonde

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 192
  • Honnør: 7
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 192

  • Lifting steel has got a sex-appeal
Sv: Sliter med Biffen!!
« #5 : 16. november 2006, 23:59 »
Oi, steike du kan biffen din!! Trur for det meste at eg har kjøpt flatbiff. Liker biffen blodig som faen! Eg skal sporenstreks sjekka ut utvalget av indrefilet, mørbrad eller entrecote!
Tusen takk!

Utlogget Schultz-

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 538
  • Honnør: 19
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 538

Sv: Sliter med Biffen!!
« #6 : 17. november 2006, 00:02 »
Kjøp dyrt og ferskt kjøtt.... det pleier å funke for meg, mørt
Trent siden 1. Januar 06'

- 18 år
- 86 kg
- 185 cm

Jeg trener ikke for at jentene skal snu seg... Det er gutta som skal snu seg

Loggbok M/Bilder: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=47402

Utlogget vidart

  • Pratsom bruker
  • ******
  • Innlegg: 961
  • Honnør: 54
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 961

  • Personality sucks...
Sv: Sliter med Biffen!!
« #7 : 17. november 2006, 08:46 »
Oi, steike du kan biffen din!! Trur for det meste at eg har kjøpt flatbiff. Liker biffen blodig som faen! Eg skal sporenstreks sjekka ut utvalget av indrefilet, mørbrad eller entrecote!
Tusen takk!

Flatbiff duger kun i gryteretter hvor den kan koke inn i sausen. Som biff suger det nok ganske bra..

Utlogget RiZLa

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 447
  • Honnør: 16
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 447

Sv: Sliter med Biffen!!
« #8 : 17. november 2006, 16:51 »
Oi, faan nå fikk jeg lyst på biff...

Kjøpte her en dag indrefilet fra Gilde... Stekte den på full varme et par minutter på hver side.. Satt kjøttet på en tallerken, vasket stekepanna, og stekte de en liten stund på halv varme... Det var himmelsk bra.. Var så bra at jeg får vann i munnen her jeg står, jeg som tilogmed akkurat har spist...
"This sport is about extremes - using weights you havent used previously, taking in amounts of food to build greater muscle mass-in amounts you never have done previously, & doing the cardio to keep you at an acceptable offseason training bodyfat that keeps you happy. Get your act together & think this all out or quit your complaining & dreaming and take up tennis."

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!