Skrevet av Emne: maltodextrin vs sukker.  (Lest 3266 ganger)

Utlogget BjM

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 362
  • Honnør: 29
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 362

maltodextrin vs sukker.
« : 20. januar 2007, 11:24 »
Maltodextrin er komplekse karbohydrater som ikke smaker så søtt. Men brytes raskt ned i tarmen til glukose som taes raskt opp i kroppen. Maltodextrin må vel betraktes som et raffinert produkt rensket for annen næreing enn karboydrater.

Rent sukker (sukrose) er et karbohydrat som er litt mere komplekst enn en glukose men brytes raskt ned til glukose og taes raskt opp i kroppen som glukose. Sukker er jo et raffinert produkt rensket for andre næringsstoffer.

Så vidt jeg vet så må alle karbohydrater brytes ned til glukose i tarmen før kroppen kan ta det opp.

Hovedgrunne til at ernæringsspesialister sier man skal kutte ned på sukker er at det gir masse kalorier som lett fører til kalorioverskudd og dermed overvekt samt at det ikke gir noen andre næringsstoffer per kalori.

Hvorfor er det da bedre å ta maltodextrin enn sukker som raske karbohydrater etter trening?

Eller er det noe jeg har oversett her?

Aktiv styrkeløfter

Utlogget Benpressmannen

  • Treningsveileder
  • ******
  • Innlegg: 5 317
  • Honnør: 584
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 5 317

  • Anabol, endogen trainee
Sv: maltodextrin vs sukker.
« #1 : 20. januar 2007, 12:22 »
Sitat
Hovedgrunne til at ernæringsspesialister sier man skal kutte ned på sukker er at det gir masse kalorier som lett fører til kalorioverskudd og dermed overvekt samt at det ikke gir noen andre næringsstoffer per kalori.

Riktig. Det samme gjelder også derfor maltodextrine

Sitat
Så vidt jeg vet så må alle karbohydrater brytes ned til glukose i tarmen før kroppen kan ta det opp.

Forskjellen består i hastigheten dette gjøres. Maltodextrin brytes meget hurtig ned. Sukker bruker noe lengre tid. Sjekk ut glykemisk index (GI) for hastigheten på en gitt mengde karbohydrater som blir omgort til glukose og tiden det tar.

Sitat
Hvorfor er det da bedre å ta maltodextrin enn sukker som raske karbohydrater etter trening?

Pga opptakshastigenhet til maltodextrine i kombinasjon med økt insulinfølsomhet etter treningen. Når det er sagt så har det vist seg at karbohydrater som ikke er fullt så raskt også fyller opp muskelglycogenet like bra etter trening så fremst du får i deg nok karbohydrater totalt i løpet av hele dagen. Om du er på diet derimot så er det en større fordel å bruke raskest mulig karbohydrater rett etter trening.




Mine rekorder:
Bøy: 240kg - Benk: 185kg - Mark: 250kg @ 100kg
Bøy: 250kg - Benk: 185kg - Mark: 260kg @ 90kg
Bøy: 260kg - Benk: 165kg - Mark: 265kg @ 87.5kg
Bøy: 274kg - Benk: 170Kg - Mark: 280kg @ 90kg

ADIDAS Mila 21/6-07: 1t 3m @ 100kg
Polar natt Mila 5/1-08: 1t 1m @ 90kg & syk
ADIDAS Mila 21/6-08: 1t 4m @ 90kg & en sko som ikkje va helt "med"

Ibestad Strongshow 26/7-08 - 5. plass


Mange snakker om å gjøre noe, få gjør det de sier!

Utlogget Lakris

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 39
  • Honnør: 2
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 39

Sv: maltodextrin vs sukker.
« #2 : 20. januar 2007, 12:28 »
Om du er på diet derimot så er det en større fordel å bruke raskest mulig karbohydrater rett etter trening.

Hvorfor er dette spesielt viktig på deff?

Utlogget Benpressmannen

  • Treningsveileder
  • ******
  • Innlegg: 5 317
  • Honnør: 584
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 5 317

  • Anabol, endogen trainee
Sv: maltodextrin vs sukker.
« #3 : 20. januar 2007, 12:42 »
Hvorfor er dette spesielt viktig på deff?

Siden du er i kcal negativ og ofte for å nå denne kcal negativen så reduseres det på mengden karbohydratene en innar i løpet av dagen. Over tid vil glykogen lagrene tømmes mer og mer. Til tross for minskede glykogenlagre så viser det seg at raske karbohydrater tatt i forbindelse med trening øker glykogen oppfyllingen (og dermed også restitusjon) til en større grad en langsommere karbohydrater. Langsomme karbohydrater derimot fyller opp glykogen lagrene mindre, men blir mer brukt som direkte energi. Det er jo litt kjedelig med tanke på EPOC (etter brenningen) da er det jo fett du vil svi av og ikke karbohydratene du nettopp har inntatt



 



Mine rekorder:
Bøy: 240kg - Benk: 185kg - Mark: 250kg @ 100kg
Bøy: 250kg - Benk: 185kg - Mark: 260kg @ 90kg
Bøy: 260kg - Benk: 165kg - Mark: 265kg @ 87.5kg
Bøy: 274kg - Benk: 170Kg - Mark: 280kg @ 90kg

ADIDAS Mila 21/6-07: 1t 3m @ 100kg
Polar natt Mila 5/1-08: 1t 1m @ 90kg & syk
ADIDAS Mila 21/6-08: 1t 4m @ 90kg & en sko som ikkje va helt "med"

Ibestad Strongshow 26/7-08 - 5. plass


Mange snakker om å gjøre noe, få gjør det de sier!

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!