Det er morsomt at de fleste her vurderer proteinene kun utifra smak. For min del er det kvalitet som teller. Det er naturligvis vanskelig for oss uten tilgang til labratorier og vurdere dette, men det hadde vært interessant og hørt om noen faktisk opplever bedre resultater med enkelte proteinpulver fremfor andre.
Jeg begynte med 90+ for ca 3 uker siden. Smak bryr jeg meg egentlig ikke om (selvom sjokoladesmaken er veldig god). Derimot kan jeg melde at jeg har hatt en god økning i styrke og kroppsmasse, opp ca 2 kilo. Har tidligere brukt 100 % whey fra PF, og har ikke hatt samme umiddelbare økning. Har ikke forandret treningsmetoden min heller. Jeg blander alltid enten karbopulver eller havremel i shaken min (avhengig av når på dagen jeg tar den). Så hva tror dere? Er det pulveret, eller er det bare tilfeldig at jeg har økt etter at jeg begynte med det?
Endelig en som ikke bare tenker smak. Det er en håpløs debatt, da noen liker mora, andre dattera
Protein er ikke kun protein. Det er et fag å sette seg inn i kvalitetsforskjellene. Kan ikke forvente at mange kunder har tid til det.
Litt om kvalitetsforskjellen på de 2 nevnte:
Det er ca 15% mer protein i 90+ enn 100% whey.
100% whey består kun av myseproteinkonsentrat. 90+ er en blanding av myseproteinisolat og micellar kasein.
100% whey er tilsatt karbo i form av maltodekstrin og fruktose. 90+ er ikke.
Videre er det forskjeller innenfor råvare, produksjonsmåter og filtreringsmetoder. Dette er alle faktorer som påvirker proteinets kvalitet. Det er slettes ikke sikkert at Tine er ledende på disse områdene.
Tviler vel på at dine 2kg alene skyldes forskjellen på 90+ og 100% Whey, men noe av æren bør den nok få
Mvh Jan Myhre
Salgsselskapet E&J as / ej-shop.no