Dette med at middelverdien til proteiner er 3,2 og ikke 4 (jeg mener å ha lest flere andre plasser at den var 3,4??) er verdt å legge merke til. At karbs er 3,8 i middelverdi og fett 8,7 derimot utgjør da ikke så mye. At det over tid teller en del hvis du spiser nøyaktig det samme hver dag er sant, men man må jo liksom følge med på vekta også.
Og dette med at forskjellig mat krever forskjellige mengder energi;
Dietary fibre is one example. As well as being more resistant to mechanical and chemical digestion than other forms of carbohydrate, dietary fibre provides energy for gut microbes, and they take their cut before we get our share. Livesey has calculated that all these factors reduce the energy derived from dietary fibre by 25 per cent - down from the current estimate of 2 kcal per gram to 1.5 kcal per gram (The American Journal of Clinical Nutrition, vol 51, p 617).
Similarly, the number of calories attributed to protein should be reduced from 4 kcal per gram to 3.2 kcal per gram, a 20 per cent decrease, Livesey says. That's because it takes energy to convert ammonia to urea when protein is broken down into its constituent amino acids (British Journal of Nutrition, vol 85, p 271).
Termogense (som de tok med i første artikkelen og som jeg synes er verdt å legge merke til) og dette med fiber er vellkjent. Siden de ikke hadde flere argumenter, så regner jeg fortsatt kaloritelling som et utrolig nyttig verktøy for å finne ut hvor mye jeg skal spise hver dag.