ang. set-point
Jeg skjønner hvor du vil hen, men jeg tror det er veldig mange faktorer som spiller inn.
Jeg hørte en kar si at kroppen brukte 3uker på å venne seg til at man har gått opp i vekt og 3måneder på å venne seg til å ha gått ned i vekt.
Og det kan jo stemme, og det er jo en grunn til at å gå ned i vekt ikke bare er å spise mindre og trene mere som alle driver å skriver.
Det er livsstil endringen man er ute etter.
Man må bare akseptere at til tider så vil kroppen skrike etter mat, og man må bare bekjempe det så godt som mulig ved å spise 6-8 sunne måltider om dagen og drikke masse vann.
Bare ha blodsukker i bakhodet hele tiden, jeg er på diett 6dager i uka og tillater meg selv å spise en litt mere solid middag og litt potetgull osv på fredagene/lørdagene.
De dagene jeg holder meg til dietten så er det helt katastrofalt å spise en sjokolade eller drikke brus, for da kommer sultfølelsen som ett slag i trynet etter en halvtime-time og da blir det helt forjævli å vente på neste måltid.
Så de som er trente har vel kanskje disse rutinene bedre innarbeidet.
Av egen erfaring så er det ikke så mye lengre enn litt over ett halvt år siden jeg kunne spise potetgull og drikke brus hver kveld, lage stoooore middager og stikke på maccern på kvelden istedet for å spise kveldsmat.
Og nå etter å ha trent og spist riktig/vært på diett så har jeg null behov for å spise potetgull, jeg kan ha en pose potetgull liggendes i skapet i flere uker uten å røre den og jeg går jevnt ned i vekt om dagen, så ja jeg har en sult følelse i kroppen ofte om dagen men det er stort sett uproblematisk.
Så trening/kosthold/motivasjon og kunnskap kanskje er viktige faktorer for å ignorere set-point.
Er sulten uutholdelig så tar jeg en gulerot eller ett glass vann, så holder jeg ut til neste måltid.