Enig med Udrugn og letour.
Nå har jeg ikke helt overikt over GI på honningpulver, men både maltodextrin og sucrose har vel relativt høy GI. Synes det er litt vel i overkant å konkludere med at GI ikke har betydning på bakgrunn av det her. I så fall burde vært en gruppe som fikk f.eks fruktose som har en langt lavere GI. Personlig ville jeg vel gjort som forfatterne og lagt meg på en linje hvor jeg sier at det sansynligvis ikke har noen betydning hvilken av disse karbohydrattypen man inntar.
mvh Hammer
Nei, sukrose har ikke spesielt høy GI (ca 60-70). Sukrose er jo for øvrig til 50% fruktose... (sukrose består av en glukosemolekyl og en fruktosemolekyl).
er det gjort liknende tester med feks. raske / langsome carbo...
f,eks rosiner, mot brun ris.. hadde vær interessant å se dette...
Den her over er jo mellom honningspulver (GI 50-70) og sukrose (GI 60-70) og maltodextrin (GI 120-140). For øvrig har rosiner et GI på ca 65...
Har ikke tilgang til fulltekst versjonen av denne, men de kom til noe av den samme sluttsatsen i 2005. Det er kun mengden karbohydrater som har noen egentlig betydning:
"This study investigated the metabolic responses to high glycemic index (HGI) or low glycemic index (LGI) meals consumed during recovery from prolonged exercise."
"This suggests that the glycemic index of the carbohydrates consumed during the immediate post-exercise period might not be important as long as sufficient carbohydrate is consumed."
The metabolic responses to high carbohydrate meals with different glycemic indices consumed during recovery from prolonged strenuous exercise. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2005 Jun;15(3):291-307.