Matindustrien i dag er laget for "Det late mennesket", og atindustrien ser i dag sitt snitt i å tjene penger på folks ignorante uvitenhet ( jeg kaller det dumskap siden man ALLE vet hva som er sunt og ikke, noen lever alikevel usunt) .
Ang matindustrien;
De tilsetter i dag vitaminer, mineraler, omega3 , 6 og 9 i matvarer det vanlig vis ikke har slikt innhold i , eller svært lite.
Ikke fordi folk faktisk trenger det, men for å lure folk til å kjøpe et "sunnere altenativ" som de selv vil tjene på .
Ta omega3 i melk,smør, brød og ikke minst yoghurt.
Dette lages til og fremstilles som et sunnere alternativ, og fordi "spiser man en slik tine yoghurt, blir man frisk som en fisk " .
Her stopper logikken;
1) disse matvarene inneholder så små mengder at de ikke har noen effekt på helsen din.
2) etter mnd med diskusjoner med Tine har jeg nå endelig fått mattilsynet sjekke anlegg hvor de lager matvarene med omega3 , da de bruker marine oljer og kun vasker med destillert vann. Enhver med litt barneskolekunnskap vet at vann ikke er fettløselig, og derfor ikke tilstrekkkelig for å vaske maskinene med,da all annen mat ( tine yoghurt i dette tilfellet) blir kondemnert. Dette er faktisk farlig for allergikere , som meg selv.
Jeg kan pr dag ikke spise NOEN produkter av tines yoghurter av fare for å bli syk.
3) det tilsettes også Bvitamin, som ble sagt var fordi meget mange invandrere slet med b-vitaminunderskudd for en del år siden. Da laga de ekstra lett, med D-vitaminer.
Men hva med alle andre da som IKKE har underskuddet av D-vitamin? Skal de drikke denne?
D-vitamin overskudd kan jo føre til skader i kroppen det også.
3) Naturlige matvarer ?
Naturlig dyrker, lager på gammeldagsvis m.m. står det ofte å lese. Men saken er at de frittgående hønene som spiser økologisk dyrket korn, hverken er frittgående eller spiser annen enn vanlig for. Og det er ikke en gammel bestemor som står å rører syltetøyet ditt, eller presser saften du får i flaska.
Skal man ha slikt må man på små bonde-markeder å kjøpe slikt. Ikke i butikk. Og hvertfall ikke fra Nora, Tine, Lerum og gudene veit navnet på alle disse greiene.
4) ang allergi:
Jeg er IKKE vokst opp med ferdigmat, men på går. jeg har vært allergiker siden jeg var født, noe som ikke altid passet med en bestefar som fisker ( min far brukte hjelpe han også ) , og en fr som var kokk ( som skulle lage alt mulig rart av retter ) .
Så jeg tror ikke direkte allergien er en "ferdigmatgreie" , men heller at ferdigmaten forsterker den, fordi man pr i dag har mindre kontroll meg hva som faktisk er i matvarene .
Det står skjeldent fullstendig innhold. Og "krydder" kan være alt fra salt, til masse forskjellige typer krydder som er mulig tappe i maten for å ta vekk smakenav papp og plast.
Bare noen tanker , og det er mye rart av mat i dene verden.
Nann-Rosita