Skrevet av Emne: Er du sterk?  (Lest 4224 ganger)

Utlogget Eirik Sandvik

  • Treningsveileder
  • ******
  • Innlegg: 700
  • Honnør: 99
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 700

Sv: Er du sterk?
« #15 : 29. mars 2008, 01:39 »
Artikkelforfatter har jo unektelig et poeng i at en bør vektlegge annet enn "favorittøvelsen" sin. Den stereotype benkpresseren som kjører benkpress og bicepscurl alene burde vært gravlagt for lenge siden (dessverre dukker det jevnt og trutt opp folk i den kategorien).

Det jeg har mer problemer med å forstå vektleggingen av er denne enfotknebøyen. Hva pokker skal det være godt for? og skal du kjøre med benk bak i tillegg (for å kontrollere dybde) hvor i helsiken skal en gjøre av foten en ikke trener for å holde seg på bena? Strekke den ut foran seg? Høres mer ut som balansetrening for sirkus Arnardo heller enn styrketrening. Jeg betviler ikke at det er både tungt og vanskelig å utføre strikt og korrekt, men i mine øyne altså fullstendig bomskudd for hva en burde vektlegge. Knebøy (alternativt frontbøy) er noe de fleste kan ha et forhold til hva styrkemåling gjelder. N x kroppsvekt (hvor N er et gitt forholdstall) er en helt grei angrepsvinkel. Siden de færreste av oss er sirkusartister, så blir enfotsknebøyen noe mer virkelighetsfjernt. De fleste av oss bruker begge bena i det daglige og hinker altså ikke rundt på et ben.

Nei, hva skal øvelsen IKKE være godt for? Smiley

Om du ikke vet mer inngående om Boyles filosofi, så kan jeg skjønne reaksjonen, men han kjører ikke KUN ettbeinsknebøy hva gjelder beinstyrke, men også frontbøy (knebøy har han valgt å gå bort ifra da det viste seg (logisk nok) å frembringe en del skader). Boyle trener og har trent en rekke utøvere på toppnivå i de fleste idretter samt olympiske utøvere i flere tiår. Han vektlegger derfor skadeforebyggende trening foran det meste. Det er tross alt ikke noe vits for en utøver å sitte skadet på benken bare fordi vedkommende absolutt skulle kjøre knebøy.

For en utøver (men også alle andre) er ettbeinsknebøy en glimrende øvelse som treffer stabiliseringsmuskulaturen rundt hofta ypperlig. Det er MEGET viktig for en utøver å ha strukturell balanse i denne muskulaturen og det er noe man ikke får utelukkende ved å kjøre tobeinsøvelser (frontbøy, knebøy etc.). Når man mestrer denne øvelsen (som for mange kan virke som en balanseøvelse, men som rett og slett handler om aktivering av viktig muskulatur) har man oppnådd nettopp denne strukturelle balansen og man har dermed et bedre utgangspunkt for ulike idrettslige krav (stabilisering, deselerasjon, retningsforandringer osv.).

Du kan se øvelsen her (utøverne Boyle snakker om benytter vektvest og høyere belastning, kan bare ikke finne klipp av det akkurat nå): http://youtube.com/watch?v=k7TUo1VPuSI

Igjen, Boyle trener idrettsutøvere.

For en styrkeløfter vil indikasjonen på sterk være knebøy, markløft og benkpress.... osv. Smiley
 

Utlogget Eirik Sandvik

  • Treningsveileder
  • ******
  • Innlegg: 700
  • Honnør: 99
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 700

Sv: Er du sterk?
« #16 : 29. mars 2008, 01:49 »
hva med press i smith(foran) uten støtte? lurer også på hvorfor en del bodybuildere ikke kjører stanga ned til kassa men kun til haka i skulderpressen og med hantlene så går de heller ikke helt ned virker det som,ser dette også i benken/skrå at de ikke kjører helt ned slik at de stopper rett før kassa også opp igjen.


Nei, du skal ikke kjøre skuldepress i smith. Sånn skal du kjøre skulderpress: http://www.youtube.com/watch?v=pnWgjfQBk-4

Mange som kjører kortere bevegelser er enten for stive til å kjøre hele bevegelsesområdet eller for svake eller farget av byggermentaliteten (som kan føre til mange ulike teknikker). Nederste delen i skulderpress er tyngst og mange vil unngå dette, men stanga SKAL tilbake til fremsiden av skuldrene før vekten løftes opp igjen. Jeg anbefaler et kontrollert stopp før man presser igjen.

Smiley

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!