Skrevet av Emne: Råe egg  (Lest 1669 ganger)

Utlogget eh

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 195
  • Honnør: 55
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 195

Råe egg
« : 11. august 2008, 14:47 »
Tenkte å prøve dette idag, grunnen til det er ganske enkelt at det tar mye mindre tid en viss jeg skal koke eller steke. Men til dere som drikker råe egg; visper dere eggene eller bare gjør sånn så Rocky?Tongue

Utlogget Beefcake

  • Treningsveileder
  • ******
  • Innlegg: 1 969
  • Honnør: 1175
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 969

  • Spiser til failure
Sv: Råe egg
« #1 : 11. august 2008, 14:57 »
Verdt å vite er at du bare tar opp ca halvparten av proteinene fra rå eggehvite, og et ekstremt inntak kan føre til biotinmangel (pga høyt innehold av avidin som binder seg til biotin, avidin brytes ned av varme).


The recent availability of stable isotope-labeled egg protein allowed determination of the true ileal digestibility of egg protein by means of noninvasive tracer techniques. Five ileostomy patients were studied, once after ingestion of a test meal consisting of 25 g of cooked 13C- and 15N-labeled egg protein, and once after ingestion of the same test meal in raw form. Ileal effluents and breath samples were collected at regular intervals after consumption of the test meal and analyzed for 15N- and 13C-content, respectively. The true ileal digestibility of cooked  and raw  egg protein amounted to 90.9 +/- 0.8 and 51.3 +/- 9.8%, respectively."

http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/128/10/1716


"Studies attempting to evaluate protein assimilation in humans have hitherto relied on either ileostomy subjects or intubation techniques. The availability of stable isotope-labeled protein allowed us to determine the amount and fate of dietary protein escaping digestion and absorption in the small intestine of healthy volunteers using noninvasive tracer techniques. Ten healthy volunteers were studied once after ingestion of a cooked test meal, consisting of 25 g of 13C-, 15N-, and 2H-labeled egg protein, and once after ingestion of the same but raw meal. Amounts of 5.73% and 35.10% (P < 0.005) of cooked and raw test meal, respectively, escaped digestion and absorption in the small intestine. A significantly higher percentage of the malabsorbed raw egg protein was recovered in urine as fermentation metabolites. These results 1) confirm that substantial amounts of even easily digestible proteins may escape assimilation in healthy volunteers and 2) further support the hypothesis that the metabolic fate of protein in the colon is affected by the amount of protein made available."

http://ajpgi.physiology.org/cgi/content/full/277/5/G935


Utlogget eh

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 195
  • Honnør: 55
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 195

Sv: Råe egg
« #2 : 11. august 2008, 15:00 »
ah,kjipt. Var faktisk redd for du skulle komme med noe sånt:P
Uansett, takk for svar:)

Utlogget Angus

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 94
  • Honnør: 4
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 94

Sv: Råe egg
« #3 : 12. august 2008, 14:44 »
På den andre siden igjen går det fremdeles kortere tid å drikke 4 egg enn å koke 2:)  Blir da dog en del dyrere...
PER ADUA AD ASTRA

Utlogget Unknown_Soldier

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 863
  • Honnør: 1248
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 2 863

Sv: Råe egg
« #4 : 12. august 2008, 17:05 »
Mat skal nytes uansett, så ser ikke helt problemet? Må man virkelig tvinge i seg så mange egg som mulig? Tror heller du (trådstarter) burde venne deg til et sunt forhold til mat, slik at du kan overleve i styrkeløfter, eller bodybuilder-gamet. Fanatiske dietter er forbeholdt profesjonelle eller semiprofesjonelle utøvere. Det er ikke antallet egg som får deg i god form, ei heller om det er 2gram proteiner pr kg kroppsvekt eller 3 gram. Det er en sunn livsstil med et avslappet og naturlig forhold til mat. Dietter er hjelpsomt for utøvere som skal inn i en konkurranse med ekstremt lav fettprosent. Så kok egget ditt du
Sa brura

Utlogget CG

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 29
  • Honnør: 6
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 29

Sv: Råe egg
« #5 : 13. august 2008, 18:53 »
Meget godt sagt, soldaten!

Hvermannsen som ikke er konkurrerede utøver på aller høyeste plan burde så absolutt ikke tvinge i seg den aller mest næringsrike maten som finnes - det er det ingen grunn til. Rå egg om morgenen er ikke riktig måte å starte dagen på for en normal person!

Uansett, trådstarter ser ut til å like egg - så hva om du plotter dette bedre inn i matplanen din? Kokte egg eller speilegg til frokost i helgen, ett eller to kokte egg til lapskausen mandag ettermiddag og gjerne også en fyldig og god omelett på kveldstid?

Greit nok at ting skal være enkelt, men er det verdt det?  Wink

Utlogget Fex

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 88
  • Honnør: 12
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 88

Sv: Råe egg
« #6 : 08. september 2008, 23:56 »
Kan bare legge til at dersom du tar 4-5 egg (bare 1 plomme, skill plommen fra resten) og legger til 1,5dl melk + 4tskje oboy så smaker det som sjokolade melk Smiley Kan sikkert økes i antal og Smiley

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!