Men jeg kan bare fortelle om folk som har fått det bedre ved å kutte ut melk (og hvete).
Spørsmålet her er da: Er det pga å utelatt melka at de har blitt bedre? Hadde de melkeallergi kanskje? Eller er det pga placebo de har blitt bedre (trodde de f.eks at de kunne bli bedre av å droppe melk og hvete)? Ikke vet jeg, er imidlertid interessert i å lese forskning på området
Det er jo forsåvidt logisk at noen tåler enkelte typer mat bedre enn andre, du har kanskje hørt om fruktosemalabsorpsjon? Dette kan føre til at endel personer har store problemer med å spise endel typer frukt og grønnsaker pga dårlig opptak\fordøyelse av fruktsukker. De aller fleste er jo dog enig om at frukt og grønt er meget sunt og bør inngå i alles kosthold, men det viser seg at enkelte faktisk bør styre unna.
Det jeg opplever som feilen i artikkelen din er både det at du har enkelte faktafeil (eks det jeg nevnte ift genetisk toleranse for melk og ikke tilvenning som du mente), du utelater (jeg fant det ihvertfall ikke) også forskning gjort ift kalsium i melk som kan bidra til vektreduksjon siden du skiller ut mer fett fra kosten (mener å ha lest at kalsium alene ikke gir denne effekten, skal prøve å finne kilde)
http://www.althelse.com/content/view/166/196/ og
http://www.forskning.no/artikler/2003/april/1050321242.76, noe jeg vil tro er interessant for mange og en positiv ting som bør være med.
Jeg kan ta feil, men jeg sitter igjen med følelsen av at du har bestemt deg for endel ting om melk og prøvd å finne ting som støtter opp under det istedet for å søke kritisk og se begge sider av saken, samtidig som enkelte av kildene dine enten ikke eksisterer eller er svært tynne. Jeg ble ihvertfall litt skuffa generelt om artikkelen selv om du har endel interessante innspill, jeg føler ikke at jeg vet noe mer om melk nå etter å ha lest artikkelen enn jeg gjorde før jeg har lest den, men meg om det