Litt kapring av tråden, men føler at akkurat banaspørsmålet har blitt godt besvart av deg allerede, så jeg tar sjansen
Det jeg lurer på er, merker kroppen når treningsøkten har blitt avsluttet? Hvordan? Er det forskjell om en tar den shaken midt i treningen, istedenfor etterpå? (Bortsett fra de negative sidene med å innta mat mens en trener ettersom kroppen da går inn i parasympatisk modus, eller hva det heter
) Den halv-til en time som er anbefalt, er det egentlig feks 2-2,5 timer etter aktivitetsstart?
Godt spørsmål. Nå er ikke jeg hverken ferdig med studiene, eller i besittelse av noen ekstremt råe kunnskaper om kroppens fysiologi under trening. Men det jeg vet er at kroppen produserer store mengder kortisol ( som man kan tenke seg som stresshormonet) Ved økte mengder kortisol så går kroppen inn i " klar for kamp" modus og senker metabolismen, samt regulering av bla vekst og immunforsvar.
Som Beefcake har vært inne på tidligere, så har han nevnt ( og vist til forskning) på at proteinsyntesen har en boost ca en time etter trening. Dette har nok mest sannsynlig noe med at kortisolnivåene er lavere og blitt "normalisert". Slik jeg forstår det, så har ikke metabolismen "fart" nok ( om du vil) under trening til å ta opp næringen. Men næringen forsvinner jo ikke heller, så om det skulle ha noe å si i praksis vet jeg ikke.
Jeg spiller heller ballen videre, og spør om kortisol kan ha noen effekt på nyttegjøringen av næringsstoffer. Altså, om økt kortisol kan gi et dårligere utbytte av næringen..
Tenkte faktisk på det tidligere i dag, så jeg skal gjøre mitt beste av å finne ut av det...ikke i kveld
Vedrørende spørsmålet om pulver kontra vanlig mat etter trening, så inneholder jo proteinpulver mye av de muskelbyggende aminosyrene Leucin, glutamin ( og en til jeg ikke husker navnet på i farta), og at balansen mellom aminosyrene i proteinpulver kanskje er bedre enn i mange matvarer.
Nok et quest: Finne ut hvor mye glutamin, leucin ( og den siste) f.eks kjøtt inneholder i forhold til proteinpulver.