Skrevet av Emne: Lage store mengder mat, og deretter fryse det porsjonsvis?  (Lest 4949 ganger)

Utlogget Narrie

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 79
  • Honnør: 0
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 79

Er det andre her som har vært inne på tanken der? Jeg satt på en kinarestaurant igår og fikk tanken om å lage flere kilo med "kinamat"/wok som skulle fryses porsjonsvis i plastbeger.

Istedetfor å lage sunn og god mat hver dag, kanskje man ikke har tid eller rett og slett ikke gidder for man er sykt sulten, så er det jo genialt og bare stikke hodet ned i fryseren og grabbe en fryst porsjon med kylling, ris, grønnsaker og woksaus (for eksempel i mitt tilfelle), alt ferdig lagd og den eneste som gjenstår er å varme det opp i mikrobølgeovnen.

Dette  var mitt eksempel, det finnes sikkert andre mye mer geniale og produktive løsninger.

Andre som har vært inne på tanken, eller som har erfaringer?

Utlogget HeatoN85

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 027
  • Honnør: 218
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 1 027



Wink


Jo det fungerer bra det. Foretrekker ferske grønnsaker, men med kjøtt og fisk så er det ypperlig for å spare tid. Et tips er å ta opp maten fra frysern du vet du skal ha og legge det i kjøleskapet kvelden før. Så er det bare å spise kaldt eller varme opp.
Overvektige med duft fra baken, HEI det er oss, fettbomber i draktelaken.

Utlogget Narrie

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 79
  • Honnør: 0
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 79

Ikke dumt, skal ha den i bakhodet. Smiley

Utlogget Narrie

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 79
  • Honnør: 0
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 79

Hvis jeg skal ha maten med på skolen/jobb som lunch, i tillegg til holde maten kald, er matboks med kjøleelement en bra løsning?

http://www.alveslottet.no/prod.php?id=3177

http://www.sprell.no/index.asp?side=produkt&pid=1616

http://www.alveslottet.no/prod.php?id=3177


Men til topic, er det andre som har frosset mat i porsjoner, og tatt det opp igjen til ulike måltider? Tips og triks sier jeg ikke nei takk til.

Utlogget Snillefart

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 694
  • Honnør: 45
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 694

Jeg gjorde det i en laaang periode. Lange masse mat, veide det opp i porsjonsposer, fryste ned og tint/varmet opp når det skulle etes.

Min erfaring er at kylling og kjøtt blir litt tørt, men etandes. Fisk blir ok.
Fullkornsris blir helt fin, pasta og poteter bør ikke fryses. Grønnsaker blir ok. Saus blir litt tykkere i konsistens og smaken blir litt borte. Du bør fryse hver av ingrediensene for seg.

OBS! Maten må bli romtemperert før du fryser den. Feit mat bør ikke ligge for lenge i fryser'n da det harskner.

Utlogget amerry89

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 72
  • Honnør: 1
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 72

hva er galt med å fryse poteter da? Man kan jo fryse ned f eks lapskaus?

Utlogget Fleksnes

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 015
  • Honnør: 1550
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 015

Jeg har et par okser og kuer jeg skøyt ifjor som jeg la på is. Skal tines og etas neste uke. Går da helt fint det.
Sagt til Fleksnes på treningsforum:

"Du har vell strengt tatt ikke hjulpet meg i det hele tatt fleksnes. Jeg synes du bruker litt mye tid på å skrive til noen som egentlig bare irriterer deg. Kan vell egentlig bare slette meg fra Treningsforum jeg da, siden jeg enten må være strongman eller villig til å lage gym i stuen for å være seriøs.. Skal ta med meg "damevektene" og bozuballene mine et annet sted."

"Det kommer dessverre alltid til å være folk som deg på et forum, og det er vi nødt til å godta."

"... sålenge det hverken er konstruktivt eller relevant, så vil jeg velge å overse "Fleksnes". Vår diskusjon er over!"

"fjern deg , skaff deg et fakkings liv"

"Så veldig morsom du er. Helt utrolig, forstår vi

Utlogget Snillefart

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 694
  • Honnør: 45
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 694

Potetene blir ekstra melne og blaut i konsistensen.

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!