sikker på at alt det usunne kolesterolet kom fra all sausen og frityrstekt pommmes frites de spiste til kjøttet..
Har lest det andre innlegget ditt også hvor du linker til " studier " om kolesterol i kylling. Det står ingenting om hvilke kolesterol kyllingen inneholder, eller om ”tilstanden” til personene med tanke på arvelige sykdommer, andre sykdommer som feks nedsatt stoffskifte, nyresykdommer, diabetes og alkoholmisbruk. Alt dette har påvirking på kolesterolnivåene i kroppen.
Årsakene til åreforkalkning:
• RØYKING ( den desidert viktigste )
• Diabetes 1 og 2
• Høyt blodtrykk
• Overvekt
• Høyt kolesterol
• Stress
• For lite mosjon
Hvis du ikke har noen av de risikoårsakene som er nevnt ovenfor så har du ingenting og beskymre deg over hvis du har et kosthold basert på ” god norsk husmannskost ”. Spiser du på Mcdonalds 7 ganger i uka hadde jeg kanskje prøvd og lagt om kostholdet.
Litt info om Kolesterol og hva det egentlig gjør:
Kolesterol er et av kroppens fettstoffer (lipider). Kolesterol og et annet fettstoff kalt triglycerid er viktige byggesteiner for våre celler og for dannelsen av en del hormoner, lager D-Vitaminer, samt i energiomsetningen. Kolesterolinnholdet i blodet er avhengig av hva man spiser, samt av kroppens egen produksjon av kolesterol i leveren. Kolesterol transporteres rundt i kroppen bundet til forskjellige proteiner.
Finnes 2 typer kolesterol: LDL og HDL, hvor LDL er det kolesterolet vi vil ha minst mulig av. Er dette kolesterolet som kan føre til åreforkalkning over tid. HDL sin oppgave er og transportere LDL ut av kroppen, og er denne vi vil ha mest av. Men det må være en god balanse mellom disse to.
Så, du kan kose deg med gresset ditt, og vi andre forsette og spise skikkelig mat
Beklager veggen med tekst og eventuelle typos.
Hilsen Ernæringsstudent